‘Maserati komt in 2015 met supercar op basis LaFerrari’

Auteur: , 32 Reacties

Gaat het Enzo/MC12-verhaal een episch vervolg krijgen? Bij de gratie van het Vliegend Spaghettimonster: laat dit waar zijn.

In 2004 presenteerde Maserati een tamelijk briljante supercar op basis van de Enzo Ferrari (ja, de naam van de oprichter hoort er officieel voor te staan). Deze MC12 had een langere body, iets minder vermogen (630 ipv 650 pk) en was met 50 units ook een stuk exclusiever dan de Enzo. En dat trucje lijkt nu herhaalt te worden. Tenminste, dat beweert het Britse CAR Magazine op basis van een leeggezogen duim aantal ‘bronnen’.

De LaMaserati – laten we hem maar even tijdelijk deze grafnaam geven – zou in 2015 het levenslicht moeten zien en in tegenstelling tot Ferrari’s nieuwste hypercar NIET over een elektromotor in de aandrijflijn beschikken. Daarmee vervalt ook de noodzaak voor een zwaar accupakket, waardoor Maserati’s variant een stuk lichter zou kunnen worden. In absolute topsnelheid blijft de LaFerrari waarschijnlijk wel de baas. Immers, de MC12 mocht ook niet harder gaan dan de Enzo.

Maserati MC12

Mocht dit allemaal kloppen, dan lijkt de keuze voor een aangepaste versie van de 6.3-liter V12 uit LaFerrari voor de hand te liggen. Die zal waarschijnlijk geen 800 pk leveren zoals bij de Ferrari het geval is, en een totaal andere koppelkromme hebben omdat elektro-ondersteuning ontbreekt.

Maar laten we eerst maar eens kijken of het verhaal van de Britse oudmediaaltjes wel klopt. In november vorig jaar deed Topspeed namelijk navraag bij Maserati over een eventueel F70-derivaat, en dat werd destijds stellig ontkent, met de kanttekening dat het wél zou kunnen bij voldoende belangstelling. Als je het zo gaat bekijken: voor de LaFerrari hebben zich al 1.000 gegadigden gemeld, en daarvan zullen er straks 501 teleurgesteld worden. Interesse zal er dus best zijn voor een Maserati-variant.

Voor de LaMaserati (went de naam al?) zou opnieuw een productie-aantal van 50 stuks zijn besloten, met een prijskaartje van meer dan een miljoen euro. Net als de LaFerrari. Wordt ongetwijfeld vervolgd…32 reacties

Hoop dat t een mooier model dan LaFerrari wordt en net zo mooi als de mc12
Tuurlijk doet maserati (Fiat) dat, handel is handel.
@stirling: ferrari (fiat) snap je fiat comment niet zo goed
En dan inzetten in races en minstens zo vaak kampioen worden als de MC12.
De mc12 is en blijft geweldig! Een racewagen die op straat zijn geweldig geluid laat horen
Ja! Please, maak dat ding! Er is niks beter dan een supercar van Maserati!
Laserati
Laat het maar doorgaan. De Enzo zag en ziet er niet uit in mijn ogen terwijl ik de MC12 nog steeds prachtig vind. Hopelijk kunnen ze dat trucje herhalen.
Ik heb die MC12 ooit een keer zien testen op Monza. Wat een geweldig ding is dat
Kunnen we niet gewoon afspreken dat we da ding voortaan de Ferrari F70 noemen, en niet de LaDinges of zoiets…
Gaan ze ‘m de LaMaserati noemen?
Ben benieuwd hoe die er uit gaat zien. Trouwens, een Enzo heeft 660 pk.
De mc12 is een van de mooiste wagens ooit gebouwd! Prachtige lijnen en supersuccesvol in de racewereld. Hopenlijk kunnen ze dat kunstje herhalen!
@lambo4all: Die grote jongens moeten die zgn. hypercars van ze zowieso in races inzetten i.p.v. die lauwe GTE’s en GT3’s van nu…
MC12 voor mij nog steeds een van de mooiste supercars van de afgelopen decennia!
Mc12 is spuug lelijk geef mij maar een enzo
Nooit geweten dat de MC12 is gemaakt op basis van de Enzo…
La Ma wa mij betreft.
net een enzo !
vanwaar komt deze foto?
@aventador51:
Goodwood festival of speed, gok ik zo.
@jrk68: ja lijkt er wel op maar ik heb deze nog nooit gezien
Is dit een echt concept van maserati of een fan render?
@aventador51:
Dat is de Pininfarina Birdcage, ter ere van hun 75 jarig bestaan gebouwd op de basis van een MC12. Hij bestaat dus echt.
Nou nog een Alfa en een Fiat copie, het lijken wel Duitsers.
@norge:
En vervolgens verschepen ze hem naar de VS waar er een Chrysler logo op wordt gemonteerd, die vervolgens weer verscheept wordt naar Italië waar ze er een Lancia logo opschroeven…
LaMazzel met je LaMaserati! Dat wordt dan zeker net zo’n gedrocht als de mc12
Dat nu al eeuwige gezever hier over de naam van LaFerrari, als je super leuke en lekkere vriendin Geertruida heet klaag je toch ook niet?
@sydney: heet jouw vriendin geertruida? Arme jonge.. ;)
@bartjuh: Nee ze heet LaLinda…En geloof me; met mij hoef je echt geen medelijden te hebben.
Ik heb beide de Enzo en de MC12 -de enige zwarte ter wereld- van dichtbij mogen meemaken. De Enzo maakt echt een machtig geluid op het circuit, je voelt je maag gewoon trillen door de decibellen die uit die V12 komen op volle toeren. De MC12 komt iets meer over als een paradepaardje en een collector’s item (hier heb ik dan ook niet in kunnen/mogen (mee)rijden)) dat jaren in de garage blijft staan. Al met al vond ik de Enzo iets indrukwekkender, maar zeker niet mooier dan de MC12 (behalve het interieur dan).

Ik twijfel er eigenlijk ook niet aan dat Maserati een stukken mooier koetswerk om de LaFerrari heen kan bouwen.
De MC12 is altijd de droomMaserati geweest.Op het circuit van Top Gear was hij toch juist sneller als de Enzo?
Dit soort nieuws net voor 1 april? Ik weet het niet…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).