Maserati’s modellen worden zwartgemaakt

Auteur: , 20 Reacties

Veredelde Chryslers voor vee...Oh wacht, dat is niet de strekking van dit verhaal.

We wachten al een tijdje op echt heet nieuws van Maserati. Tenzij er nog een grote verrassing komt, lijkt het er echter op dat het Italiaanse traditiemerk met de Tridente ons in Genève zoet wil houden met wat speciaaltjes. En dan ook nog speciaaltjes op basis van een totaal afgezaagd concept. Een concept dat ze als klap op de vuurpijl al eens eerder uitgevoerd hebben voor de Amerikaanse markt: totaal zwartgemaakte auto’s. Hé Maserati, 2008 heeft gebeld, et cetera…

Waarom dan toch een artikeltje over deze bolides? Nou ja, omdat al het cynisme ten spijt Maserati’s ‘nieuwe’ creaties toch wel weer erg lekkere plaatjes opleveren. Tuurlijk, rationeel gezien móet je voor een BMW 55 TFSI BlueEFFICIENCY kiezen. Maar dan neem je de looks van zo’n Maser op, luister je een keer naar de goede vibraties die uit de uitlaten komen (rijtest) en worden je benen week. Daarbij zijn de namen ook allemaal zo mooi; deze zwarte uitvoeringen heten bijvoorbeeld ‘Nerissimo’.

De zwartmaak-behandeling is binnenkort verkrijgbaar op de Ghibli, Quattroporte en Levante in GranSport-trim. Alles is in feite zwartgemaakt, behalve de drietand in de grille, een enkel subtiel chromen stripje hier en daar en het Maserati-logo op de klep.20 reacties

Jammer ik hoopte stiekem dat deze dan ‘ombra nera’ zou heten.
Kan ik ook met zwart geld betalen?
Perfect omschreven..ziet er dan toch bijzonder smakelijk uit
Dat black on black is zo kinderachtig zeg, een statige limo als deze verdient een mooie donkerblauwe kleur met chromen velgen en beige leer. Bij de QP GTS van de vorige generatie was het het overwegen waard vanwege het feit dat die auto zo krankzinnig was.
Ik vind de huidige QP een zeer mooie auto, daar niet van. Maar dat knotsgekke Italiaanse van de vorige GTS ontbreekt dus moet je niet proberen met een kleur te suggereren dat ie het nog kan.
@720s: ze komen ook weg met verouderde techniek, verouderd infotainment en achterhaalde prestaties. Dus die kleur moet niet zo’n probleem zijn.
Zwart kleed af. Dus een Levante kan het wel hebben.
Als Pininfarina ze weer mag tekenen, teken ik wellicht ook.
Maser op met je BMW 55 TFSI BlueEFFICIENCY!
Ja maar … ik wil helemaal geen zwarte Maserati! Ik wil geen saaie lease kleur! Ik wil een kleur waarvan je zegt: wouw! Want dat past bij een Maserati. Die koop je niet met je hoofd, maar met je hart! En een hoop (zwarte) pegels, dat dan weer wel.
@daihatsucuore: saaie lease kleur is grijs.
@ikleesookoverautos: ja @daihatsucuore, nu moet je dus lekker sorry zeggen. Met je wouw.
@rikus: dat is Noord-Brabant. Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom.
@stephane8200: klein dorpje hé.. Ik ben er wel eens geweest. Maar ik snap niet waarom meneer daihatsu een verband legt tussen dat dorp en een zwarte Maserati. Jij wel?
@rikus: dat zijn dingen die je niet moet proberen te begrijpen. Inefficiente besteding van kostbare energie.
Maak dan ook alles gewoon zwart.
Net als de BMW M2
Het heeft eigenlijk wel wat…
Hoop niet dat ook weer de zwarte pieten discussie oplaait. Wat mij betreft niet alleen zwarte Maserati’s top, beter dan met roetvegen.
Reed vandaag achter een gloednieuwe Ghibli S Gransport aan met mijn motor, uiteraard in de enige juiste kleur; Blu Emizione. Wat een mooie auto is dat toch! bovenstaande zwarte mag men wat mij betreft overslaan.
Nerissimo… als de Duitse 3 dat overnemen, heten de auto’s SCHWARZLICH! Komt net wat minder lekker binnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).