Matzwarte BMW Z4M Coupe met lichtgevende spoiler is raar

Auteur: , 41 Reacties

Slechte matzwarte plastidip, een spoiler met een batterij ledlampen waar je elke Audi jaloers mee maakt en een stuk revolver als versnellingspook. WTF!

Op Reddit dook een serie foto’s op van een nogal heftig toegetakelde BMW Z4M Coupe. Het eerste wat opvalt is de matig aangebrachte matzwarte plastidip-laag en ook de velgen zijn met de nodige nonchalance gespoten. Op de motorkap twee maffe ronde voorwerpen en op de achterkant een boyracer-like achterspoiler die voorzien is van genoeg led-lampen om een filmset te verlichten. Veel tijd om die spoiler te bevestigen leek er niet, deze zit vast met wat bouten en siliconekit. Om het af te maken is de versnellingspook vervangen door de patroonhouder van een revolver en vinden we M-logo’s terug op plekken waar ze niet horen.

Hebben we hier te maken met een serieus gestoord iemand met teveel geld of is er iets anders aan de hand? Een van de gebruikers op Reddit oppert dat het om een zogenaamde chase car gaat die op militaire vliegvelden worden gebruikt om vliegtuigen te laten landen. De twee ronde voorwerpen op de voorkant zouden lampen zijn die vanuit de lucht goed te zien zijn of kunnen worden opgepikt door een sensor in het vliegtuig, de strip lampen op de achterkant is goed te zien wanneer een piloot de auto volgt op de landingsbaan. Plausible. Waarom de auto matzwart is en voorzien is van goedkope Halfords-tuning? Een afleidingsmanouvre wellicht om nieuwsgierige Soviets om de tuin te leiden?

Een andere optie is dat de auto gebruikt is voor filmopnamen en dat de verlichting gebruikt is om een autoscene uit te lichten. Auto’s die gebruikt worden als camerawagen worden wel vaker matzwart geschilderd om zo min mogelijk reflectie te geven.41 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Dit soort creaties zou je toch eerder in de Slavische landen verwachten…
maar dat is toch het 3e remlicht???
@titustiel: neen, da’s het vierde remlicht. Het derde zit er vlak onder.
Ideale spoiler voor irritante bumperklevers!
@VWTouran75: last van bumperklevers met Z4M!?
En wat is er met dat voorraam gebeurt? Veel vragen bij deze auto. Maar misschien valt er nog wel wat van te maken.
Gezien het uitlaatgeluit dat een Z4M produceert betwijfel ik dat deze auto gebruikt is op een filmset. Veel te luidruchtig, en als ze op een filmset ergens een hekel aan hebben… Maar ook daar zijn weer uitzonderingen op, dus wie weet.

Verder: curieus geval, maar gelukkig zijn er op Reddit genoeg mensen die menen te weten waarom de auto eruit ziet zoals hij eruit ziet.
@potver7: Het geluid maakt toch niet uit op een filmset? Dat wordt er gewoon achteraf op de computer bijgemaakt.
via Android app
Ik zeg camerawagen, ik zie namelijk niet wat je aan een Z4M hebt als je slechts voor vliegtuigen uit kruipt. Zijn die bollen voorop niet gewoon omgeklapte lampen met de dop erop?
Spoiler alert.
Wat een hok.. Wil hem gratis nog niet hebben!
@kevin82: nou, ik zeker wel! Een paar weken investeren en dan is het weer een originele en brute M!
Wel treffend dat die Amerikanen voor belangrijk werk Europese kwaliteitsauto’s inzetten.
Doet pijn aan mijn ogen.
Die spoiler is gewoon een lightbar die je ook veel op Pick ups, Sandrails en dunebuggy’s ziet in de US. Hij heeft daar zo te zien een spoiler van gemaakt.

http://tuffledlights.com/wp-content/uploads/2014/02/ex7.jpg
http://i244.photobucket.com/albums/gg30/rthinchey/LED_zps4e875314.jpg
@E34M5Touring: je was me net voor. Ze geven erg veel licht, heb het ook overwogen maar ik wacht nog even tot de prijs wat daalt. Ben er ook niet uit of ik het buiten het praktische wel wat vind. Geef mij maar grote losse spots denk ik.
@sketcher: Ik vind het persoonlijk wel erg mooi staan. En je ziet ze inderdaad erg veel bij off road voertuigen. Ben wel benieuwd hoe gevoelig het is voor steenslag etc. Kan me zo voorstellen dat spots dikker glas hebben. Zeker met takken etc.
@E34M5Touring: hangt een beetje van de auto af, leds op mijn 14 jaar oude Disco wringt een beetje, de Jeep op je foto kan het goed hebben.
Chinese kopieën daargelaten zijn ze behoorlijk stevig gebouwd.
@sketcher: Ik weet niet of je xenon verlichting hebt in de Discovery, denk dat het daar prima bij zou passen. Toch een beetje dezelfde bundelkleur. Al snap ik je punt wel. Wellicht iets te modern. Ach een mooi Dakar rek met een rij KC’s dr op kan ook prima toch!
Waarom het in een spoiler ingebouwd zit weet ik niet maar het is een off road lamp. Geeft heel veel light en zijn op het moment erg populair bij off roaders.

Gezien de matte verf lijkt dit me een camera auto, komt die lamp ook vast van pas. Of het is tegen bumperkleveners, daar zie ik persoonlijk wel wat in.
Ricer z4*
Maar dan vanwaar de handigeharrie m badges en een revolvermagazijn?
Waarom zit er in godsnaam een ///M logo op de motorkap
Hé, gatver! Op de valreep van 2014 moeten mijn ogen nog verbrand worden door zo’n toegetakelde Z4M Coupe.
Ik ga voor de eerste optie, lijkt me erg reeel. Ik bedoel, als de auto moet opvallen met speciale lampen maak je de auto natuurlijk mat zwart.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat deze gestolen is, naar Polen is gereden en daar is voorzien van een tjoeningpakketje bij Halfords die in Polen een doorstart heeft gemaakt
Lijkt eerder mat groen.. Of ligt dat aan mij?
Wtf
Inleveren bij mij graag. Zonde zeg als je hem niet mooi vind hoef je hem niet zo toe te takelen
Die bollen voor lijken op ‘rallylampen’ die neergeklapt zijn
Hoe verpest je een auto in 3 stappen
Dat ‘matzwart’ ziet er echt niet uit ..
Zo, die is vernøkt.
Waarom?
Vijf seconden Googlen.

This is a chase car for experimental aircraft. Experimental aircraft use chase cars to assist them when landing/taking off. Judging by the paint scheme and filthyness, this one is used at a secret facility in the desert. The fog lights are not hooked up and pointing upwards because the aircraft/spacecraft uses a sensor package to lock on to the car and the fog lights act as some sort of reflector. The lights in the wing are easy for pilots to see when flying and taxiing. The shift knob is for fun, and it confuses the Russians should a commercial shop employee ever take pics and put them on the internet. 0
@schematics: als je de tekst Had gelezen dan had je die 5 seconden ergens anders aan kunnen besteden
@patab: Doe ik nooit.
Leuk én aardig maar die verkeerd geplaatste M logos dan? Precies! Gewoon Flodder tjoening dit niks met vliegtuigen of films te maken.
Jammer dat ze zon mooie wagen zo verkloten
Ik denk dat het moet zijn; dook op en niet doek op.

Het matzwart waar jullie over praten is in mijn ogen matgroen.

Wel grappig is dat jullie hem raar noemen ;) verder mooi artikel hoor
Dank dat ik ook maar zo’n balk achter monteer, kan ik terug seinen naar die losers met hun kerstverlichting op mijn achterbumper..
Verkrachting!!!! Echt wat een idioot die dit met zo’n auto doet zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).