Max Verstappen blijft gewoon dezelfde oude gangster

Auteur: , 22 Reacties

Though he might be on TV...

Max-Pierre

De titel en subtitel zijn natuurlijk referenties naar Ginuwine’s enge banger Same Ol’ G, uit de tijd dat de muziek nog goed was en de BMW’s nog RWD. Helaas leven we niet meer in die tijd, maar ook deze dagen kennen zo hun positieve kanten. Vorig weekend bijvoorbeeld pakte onze Max weer eens een overwinning in de F1, misschien wel zijn mooiste tot nu toe. Het went heel snel, een Nederlander aan de top van de F1. Zo snel dat je bijna vergeet dat we dat dus nooit hadden meegemaakt in de eerste 66 jaar van het wereldkampioenschap.

Na Max’ magistrale overwinning vond de officiële site van de F1 het tijd om een longread over MV33 te plaatsen. Het stukkie behelst Max’ achtergrond, met vader Jos en moeder Sophie, alsmede het zeuren om een kart op jonge leeftijd (had ik dus toch nog wat meer moeten doen). Daarna passeert ook het prille begin van Max’ F1 carrière nog een keer de revue. Maar het meeste daarvan weten we allemaal al. Hoewel de anekdote die Helmut Marko vertelt over hoe hij pa Jos door de telefoon even met zijn mond vol tanden liet staan nog wel geinig is:

Ik zei ‘We gaan het anders doen – we gaan naar de Formule 1’. Toen volgde er stilte. ‘Jos? Jos? Jos?’ Meer stilte! Hij kon het niet geloven. Twee of drie dagen later hadden we een meeting in Graz, waar we een definitief plan van aanpak maakten.

Je kan je het moment dat de emotionele Jos zich realiseerde dat ‘het echt ging gebeuren’ makkelijk inbeelden. Maar wij lazen door voor het harde nieuws. En jawel! Dan toch, aan het eind van het artikel, een Boulevardesque quootje van Max. Is Max zichzelf anders gaan zien nu hij steeds bekender wordt, is de vraag. MV33’s antwoord luidt als volgt:

Ik beschouw mezelf niet echt als een superster. Ik ben gewoon Max, een F1 coureur, maar ook een normaal mens in het echte leven. Ik denk dat er geen verschil is tussen beide [personages]. Ik maak me ook niet al te druk om alles wat mijn tijd opeist. Ik gedraag me gewoon hetzelfde als vorig jaar en het jaar daarvoor. De buitenwereld ziet het misschien op een andere manier omdat je beroemder wordt.

Waarvan akte.22 reacties

De associatie tussen Ginuwine en goede muziek is een gedurfde.
@vaakbenjetebang: fair point.
@jaapiyo: ik hou van je omdat je altijd refereert aan 90’s hiphop en R&B. Ik wil weer terug naar 1998 😔
@vaakbenjetebang: nou vond ik pony wel een leuke plaat als je met een meisje op je slaapkamer was
@rob5nismo: one hit wonder indd
@rob5nismo: daar was Jodeci voor, met Freak-N-You
@awesome: die moest ik ff opzoeken maar snap je wel 😂😂
@vaakbenjetebang: wie?
@sirprize: Ik zou willen dat ik dat kon vragen. Helaas is deze artiest mij ooit ter ore gekomen via de radio.
@vaakbenjetebang: Ik luister het nog steeds. Ik vind het uitstekende muziek. Beter dan die hedendaagse troep.
Diep
Ik ben gewoon Max.

Hij heeft de titel voor zijn biografie alvast liggen zie ik. Nu nog ff een paar keer wereldkampioen worden en dan verkoopt het wel.

Of gewoon nu al weggeven bij 50,- boodschappen bij de Jumbo.
gave bril van Max! Waar kan ik die kopen?
@jeroenwz: bij elke 10 euro bij de Jumbo ontvang je een zegel. 20 zegels is een volle spaarkaart, en met deze kaart krijg je de zonnebril na bijbetaling van 20 eutjes mee.
@awesome: wilt u koopzegels? dag je uit zegels? formule 1 auto zegels? messen zegels? zonnebril zegels?
@mashell: (blik afwendend) “Fijne daaag….”
Hij is zo lekker gewoon gebleven…
Zou Max, die als baby al in een gemotoriseerde kinderwagen lag, wel weten wat een gewoon mens in het echte leven meemaakt? En zich realiseren dat zoiets zo saai kan zijn dat volwassen mannen uit het echte leven zich helemaal in oranje kleding met Red Bull petjes uitdossen tijdens de F1 races om een verzetje te hebben?
@mashell: saai is relatief. It’s all in yer head. 👍🏻 Misschien is Max’ leven wel saai. Alles gepland. Naast de spanning op de baan is naast de baan alles/veel gepland. Vraag me af of mensen nou écht zo graag zouden willen ruilen.
@drdre1: een gewone kantoordag, vol met “meetings”, daarna snel eten, Anne Fleur naar de voetbal, Kevin naar de judo, racen door de wijk om strak voor Boer zoekt Vrouw weer thuis te zijn. Volgens mij voelt zoiets ook wel een beetje gepland…
Knap dat je hier een artikel van kan maken. Serieus knap.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).