Max Verstappen bovenaan bij eerste training Mexico

Auteur: , 47 Reacties

Het weekend begint goed voor 's lands racefanaten.

Max Verstappen

Max Verstappen is weer lekker bezig. Niet voor de titel, die strijd is zo goed als gestreden. Nee, ter voorbereiding van goede tijden die gaan komen, doet Max zijn uiterste best om te presteren. En dat lukt best aardig: na het succes van de GP van de VS vorige week, gaat het in Mexico ook top.

Tijdens de eerste vrije training van Mexico is het namelijk de Nederlander die de snelste tijd noteert. Vorig jaar liep het al even gesmeerd voor de Nederlander, hij startte als tweede en werd eerste. Nou weten we natuurlijk dat een training als deze nog niet zo veel hoeft te betekenen, maar een beetje hoop houden kan altijd.

Voor de overwinning hoeft het niet zozeer, want zoals eerder gezegd zijn de titelkansen voor iedereen die niet Lewis Hamilton is, zo goed als verkeken. Een pole pakken dit weekend zou wel leuk zijn voor het zoveelste record, dit keer de jongste coureur ooit die als eerste mag starten in een GP. Voorbarig wellicht, maar zoals eerder gezegd: een beetje hoop houden mag altijd.

De voorlopige tijden:
1. VERSTAPPEN 1.16.656
2. Ricciardo 1.17.139
3. Sainz 1.17.926
4. Hulkenberg 1.18.028
5. Hamilton 1.18.075
6. Bottas 1.18.322
7. Vettel 1.18.746
8. Raikkonen 1.18.936
9. Hartley 1.19.024
10. Latifi 1.19.078
11. Perez 1.19.124
12. Giovinazzi 1.19.134
13. Grosjean 1.19.276
14. Ericsson 1.19.312
15. Norris 1.19.646
16. Vandoorne 1.19.716
17. Magnussen 1.19.853
18. Sirotkin 1.19.899
19. Stroll 1.20.142
20. Gasly NB

UPDATE: ook tijdens de tweede vrije training klokte Verstappen de snelste tijd! Helaas moest hij even later zijn Red Bull wel aan de kant zetten, waarbij het leek op motorproblemen. Later werd bekend dat het om een hydraulisch probleem ging. Hij zal tijdens de derde training met dezelfde motor starten.

Zaterdag om 17.00 uur Nederlandse tijd is de derde training voor de Grand Prix van Mexico.47 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De punten worden zondag verdeeld, niet op vrijdag.
@henk_he: Die Henk hè.. altijd paraat om een passende tegelwijsheid erin te gooien. Bedankt Henk! Wat zouden we zonder je moeten.
@mennok: Nu jij… verzin eens wat leuks waar iedereen om kan lachen ;-)
@mennok: tegeltjewijsheden zijn leuk omdat ze waar zijn. Naar mijn persoonlijke mening wordt er veel te veel waarde gehecht aan de uitslag van de vrije training. Ja, globaal zegt ’t iets over hoe de teams zullen presteren, maar feitelijk zegt ’t geen reet.
@henk_he: vriendschappelijke wedstrijden zijn in dat opzicht hetzelfde. Wordt ook gewoon verslag van gedaan ;-).
@willeme: nee, het gaat om een training, niet om een (vriendschappelijke) wedstrijd. Wezenlijk verschil.
@henk_he: nope, exact hetzelfde. Gewoon oefenrondjes en oefenpotjes.

In dit geval geeft het alleen enigszins de te verwachten racepace aan. In VT2 is Verstappen wederom sneller dan de rest. Dik een seconde voor op de Mercedessen en Ferrari’s.

Die zullen hun blokken opschroeven voor de kwalificatie, waardoor ze er waarschijnlijk voorbij komen. Ben benieuwd in welke mate. Qua racepace ziet het er goed voor een leuke race!
@willeme: Alsnog zeggen de practicelaps geen ene donder. Verstappen is gewoon sterk in Mexico en wie weet zijn de blokken van Merc/Ferrari al redelijk optimaal afgesteld. Dat weten zowel jij als ik niet. Daar dit circuit ook op redelijke hoogte ligt gaat het hier meer om stuurmanskunsten dan om motorvermogen.
@e90320d208pk: Ik ben bekend met de sport ;-). FP geeft een grove indicatie van de te verwachten racepace. Dat is ietsjes specifieker dan ‘geen ene donder’ :-D.

Niet dat Max nu ook P1 gaat pakken, maar er is hoop voor iets meer dan een kansloze P5/P6.
@henk_he: als de training zo weinig zegt, waarom spenderen de teams dan zoveel moeite in data verzamelen?
@mennok: Een echte Opel man !
@henk_he: Ik plus 1 je ff zo, want liken op de AB Android app is nog steeds kapot.
@venividivici: Ik denk dat jij de app moet verwijderen en opnieuw installeren. Ik heb ook android en bij mij werkt het wel…of heb ik juist een verouderde versie🤔
@isn1981: Kan, kan je checken in de play store of je nog moet updaten of niet. Heb de app namelijk al 2x opnieuw geïnstalleerd.
@venividivici: ik heb versie 4.5.4 en zie geen update in Playstore staan. Toestel S8 up to date. Vaag dat het dan niet werkt bij jou.
@henk_he: en de bal is rond!
@henk_he: to finish first you first have to finish
@henk_he: idd. Mercedes en ferrari doen extra pk erbij.. dan staat verstappen weer iets beneden ladder
De training zegt inderdaad weinig. Bijna een halve seconde los van z’n teammaat zegt wel iets meer. Hopelijk morgen en zondag hetzelfde resultaat.
@oetelaar: Red Bull heeft dit weekend wat nieuwe onderdelen bij zich. Om die onderdelen te testen zijn ze onder de auto van Max geschroeft, terwijl Ricciardo met het oude pakket de baan op is gestuurd. Het is dus nog even de vraag in hoeverre het aan de coureurskunsten van Max lag en in hoeverre het door de updates komt.
En op hypersofts…kijken wat de Mercedes en Ferrari daarop doen. Maar de snelheid is er in ieder geval. Een aardig gat met de anderen😉 De hypersofts slijten wel enorm op dat circuit. Die gaan niet in de race gebruikt worden. Brokkelden gewoon af.
Latifi, ken hem .. of haar niet maar 10e plek is prima. Wie weet meer?
@stijngp: 23-jarige Canadees. NIet echt een hoogvlieger in de opstapklassen. Werd vorig jaar vijfde in de Formule 2, maar staat dit seizoen op een magere negende plaats. In 2014 reed hij samen met Verstappen en Ocon in de Formule 3 en finishte hij 10e. Aan het materiaal lag het niet, want hij was teamgenoot van uiteindelijke kampioen Ocon die meer dan 300 punten méér dan Latifi scoorde.
Latifi dankt zijn plek als reservecoureur bij Force India dan ook vooral aan zijn vader. Dat is een multimiljardair die eerder dit jaar –volledig losstaand van het carrièrepad van zijn zoon, zo zegt hij zelf– 200 miljoen pond lapte voor 10% van de aandelen van de McLaren groep. Kijk er dus niet raar van op als hij komend seizoen als testcoureur van McLaren wordt aangesteld.
@Edge: dat is goede complete info! Thks
@720s of iemand anders: heb je toevallig de uitzendtijden?
@toyotafortuner: ik bedoelde natuurlijk voor morgen en zondag
@toyotafortuner: De kwalificatie is morgen om 20:00, de race zondag om 19:00.
@Edge: Bedankt!
@toyotafortuner: Wacht even, wat ik eerder schreef klopt niet helemaal! De race is zondag ook om 20:10. Er staat 19:00 in de tv gids, maar als je dan inschakelt moet je nog een uur naar Kamphuis, Coronel en Van Gameren kijken.
@Edge: naja, ik schakel toch altijd kort voor de race in. Nog steeds thnx
Blijf het verbazingwekkend vinden dat we aandacht blijven besteden over (eerste) vrije trainingen…het zegt werkelijk waar helemaal niets…
@maarten020: het zegt juist heel veel. Niet de snelste tijd want dat is afhankelijk van brandstof en settings. Dus niet iedereen rijdt volluit naar mogelijkheden. Maar waar ik vooral op let is de wegligging en banden. Hoe houden de banden zich over meerdere snelle rondjes. En je ziet nu al een enorme voorsprong bij Red Bull. Of hun snelste tijd genoeg zal zijn voor kans op pole is nu niet te zeggen.Wat gebeurt er als Mercedes de kraan open draait bijvoorbeeld. En wat doet het weer. Wordt in ieder geval een spannende kwalificatie
@aapuitdemouw: En zo is het. Amen!
@maarten020: sinds er een Nederlandse coureur vooraan meedoet. En nog goed ook! Dat er geen punten worden verdeeld is bekend op de redactie ;-). Kwalificatie en race zullen ook worden behandeld dit weekend :-).
@maarten020: Vind jij dat ook van concept/studiemodellen die hier behandeld worden?
@isn1981: top reactie! En bijvoorbeeld al die aandacht voor Alfa terwijl bijna niemand die dingen rijdt. (Ik houd het al 30j vol maar heb weinig vrienden 😉)
Renault motoren for the win!
Inmiddels staat hij stil…
@thomas20vt: Ja, da’s dan wel weer jammer. Even de berichtgeving afwachten. Met een beetje geluk hadden ze er een oud blok in liggen zoals wel vaker op vrijdag. Zou jammer zijn als ‘ie uitgerekend hier waar ‘ie zo lekker gaat een gridstraf moet pakken.
Wat een prut app is dit toch. Typ je een heel epistel, is het weer verdwenen.
@aapuitdemouw: weet niet wat je allemaal aan het zeuren bent maar op mijn s8 werkt hij prima
@soulmaster: Duurde een eeuwigheid voor het geplaatst werd en ook op de website was het niet zichtbaar. Maar ik begrijp dat jij en je S8 niet van zeuren houden, dus ik zal erop letten voortaan. Bedankt voor je begrip.
En stuk in de 2de training met waarschijnlijk hetzelfde probleem als riciardo vorige week
2e training was het ook weer Max op kop. Alleen viel dat hok stil aan t eind dus is het weer afwachten of er iets vervangen moet worden en Max weer achteraan mag starten of niet.
@w0o0dy: Als hij vandaag maar de pole pakt, dan vind ik het prima!
Had Hamilton hem al van de Pit Limiter af gehaald?
Mooi, Hamilton zal geen risico willen nemen en voorzichtig rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).