Max Verstappen koopt Porsche 911 GT2 RS

Auteur: , 53 Reacties

De Nederlander heeft de auto al een week.

Porsche

Liberty Media wil van de Formule 1 een groter spektakel maken. Zo is onder meer het F1-kanaal op YouTube actiever dan ooit. Zo kun je een livestream kijken alvorens een race van start gaat. Wat je dan bijvoorbeeld ziet zijn live beelden van F1-rijders die onderling een gesprekje voeren en handtekeningen zetten.

Niet heel spannend allemaal, totdat Max Verstappen in beeld komt. De Nederlander had waarschijnlijk niet door dat de camera het geluid zou oppikken, want kijkers van de stream nemen plots deel aan een gesprek dat Max heeft met Nico Hülkenberg. De twee praten onderling Nederlands en Verstappen vraagt aan Nico of hij zijn nieuwe Porsche 911 GT2 RS al geleverd heeft gekregen. In de conversatie komt naar voren dat Max vorige week zijn GT2 RS in ontvangst heeft mogen nemen. Vervolgens laat hij op zijn smartphone enkele plaatjes van de grijze Porsche aan Nico zien. Vermoedelijk heeft Max nog geen kilometer gereden met zijn nieuwe auto, want later geeft hij aan dat ‘de platen’ nog geregeld moeten worden. Het is niet de eerste grijze Porsche voor de Nederlander. Max werd twee jaar geleden gespot in zijn grijze GT3 RS.

GT2 RS

Het gesprek loopt daarna ten einde. Het zijn net mensen, die F1-coureurs. Je checkt het fragment hieronder, vanaf ongeveer 1:25.

Met dank aan een ieder voor de tip!53 reacties

Zelfs op de weg houdt ie t dus spannend.
@drdre1: in verhouding tot een F1 wagen is een GT2 RS natuurlijk niet direct een uitdaging om normaal nee te rijden voor een F1 coureur. Overigens kan het goed zijn dat de heren dit soort auto’s kopen, signeren/papieren erbij en flippen voor meer geld. Er zijn altijd mensen die dat net wat speciale vinden dan “zomaar een GT2 RS”.
@w0o0dy: in verhouding met een reguliere flipper verdient Max genoeg bij Red Bull. Dus niet nodig om hierover te speculeren zonder bewijs. Totaal overbodig om in de tweede reactie op dit artikel het kopen van deze auto al in twijfel te trekken.
@eklasse: Het klopt deels wat w0o0dy beweert. Mijn oom staat redelijk dicht bij Jos Verstappen, en die vertelde driekwart jaar geleden al aan hem dat zowel Max als hij deze Porsche hadden besteld. Ik durf niet met zekerheid te vertellen dat zij de auto zullen flippen, maar Jos benadrukte in ieder geval wel een paar keer dat de auto “alleen maar meer waard zou worden”. Ze zien het imo dus ook wel als investering.

Het klopt dat Max genoeg verdiend bij Red Bull. Maar de rijken der aarden zoals Richard Branson of Trump blijven ook altijd hongerig naar meer rendement/vermogen.
@quadrifoglio: iedereen weet dat die auto alleen maar in waarde stijgt.. ook zonder Max.

@eklasse: Zeker waar. Dat hoor je mij verder ook niet zeggen.
@quadrifoglio: deze auto’s worden sowieso meer waard, ook wel zonder dat ze van de Verstappens zijn geweest.
@w0o0dy: Max verdient miljoenen per jaar en dat zal in de loop der tijd alleen maar meer worden. Ik denk echt niet dat hij zich daarom bezig gaat houden met carflipping.
@berlinetta: Nee, want kopers van een P1, LaFerrari en een 918 verdienen geen miljoenen….
Geld hebben is niet leuk, geld verdienen wel. Ook al komt het met miljoenen binnen. Dus waarom zou Max niet in auto’s investeren?
@madvillain: Tuurlijk moet hij blijven investeren. Hij zou gek zijn als hij het niet deed. Maar ik denk dat er voor hem veel betere dingen zijn om in te investeren.
@berlinetta: Hoezo? Weinig risico, kans op veel rendement en nog investeren in iets wat je hobby is.
@madvillain: Dat risico is er wel. In mijn ogen is het namelijk wel een bubbel die wel eens kan klappen. En dat rendement is niks mis mee, maar die GT2 gaat in korte tijd ook niet miljoenen meer waard worden. Hooguit een paar ton. Ik denk dan dat Max beter kan investeren in zijn eigen carriere en in zijn eigen merk. Daar zijn de miljoenen te behalen.

Aan de andere kant heb je ook wel gelijk dat het gewoon leuk is om te investeren in zijn hobby. Ik vraag me dan alleen af of hij het ook echt ziet als een investering of meer als lekker scheuren in een auto die toch niet minder waard wordt.
@berlinetta: Jenson Button had wel iets meer bij elkaar gereden dan Max tot nu toe…en wat deed die?
@w0o0dy: geen idee. Vertel het me.
@berlinetta: http://www.google.com/search?safe=off&ei=ukoeW7GuG8fPwQLW76GQCw&q=jenson+button+supercar+selling&oq=jenson+button+supercar+selling&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3…33487.38110..39090…0….393.2311.2j10j2j1……0….1………41j33i160j0i22i30j33i21.lK6NwAvc9Qg%3D#scso=uid_40oeW47NIYXNwAKe_bbgCw_0:134
@berlinetta: Ook de superrijken vinden het niet altijd fijn dat een wagen verschrikkelijk afschrijft. Als je een paar keer een auto hebt gekocht van 2.5 ton en die is na een paar jaar nog geen ton meer waard, dan voelt dat niet fijn. Kun je beter een auto kopen voor 4 ton die na een paar jaar meer waard is. Ik snap wel de honger naar dit soort exclusieve speeltjes.
@bugboy: maar afschrijving voorkomen is wat anders dan investeren. Verder heb je helemaal gelijk. Ik ben alleen van mening dat Max veel meer kan verdienen met andere dingen. Die auto’s zijn leuk voor erbij.
@berlinetta: Wellicht kun je 20% rendement halen met dingen waar je geen zin aan hebt en 10% rendement met dingen die je leuk vind. Denk dat Max ook altijd nog autoliefhebber zal zijn en wel kan genieten van een ritje in een GT2 RS.
@bugboy: Dat ben ik ook helemaal met je eens. Het enige wat ik verder wil aangeven, is dat ik niet verwacht dat Max zo’n auto koopt met het enkele doel om hieraan te verdienen. Lol hebben is het belangrijkste. Dat het ding niet afschrijft en waarschijnlijk ook nog wat oplevert, is een hele leuke bijzaak. Ik denk dat hij zijn geld namelijk beter kan verdienen met race en merchandise.
@drdre1: Hoe zit het met Max z’n verzekering? wat hebben ze gedaan met z’n schadevrije jaren?…. of doen ze nog wat met zn racejaren, en zo ja, waren dat wel allemaal verhaalbare schades??
@dutchneon: gewoon wa verzekerd. Het meerendeel van dit soort super/hyper cars word wa verzekerd. Er zijn bijna geen maatschappijen dit all risk willen aanbieden, of tegen premies waar je misselijk van word.
@mvdbosch: of de verzekering verzekert de auto van Max all-risk in ruil voor een stickertje op zijn racepakje.
@erik2907: in het geval van max heeft ie inderdaad een mooie onderhandelingspositie ;)
@mvdbosch: Onzin.
@basjaski: geweldig onderbouwd
@mvdbosch: all risk voor een 2018 GT3 RS is €2800 per jaar, dus een GT2 zal ietsje duurder zijn. Valt mee
@dutchneon: ligt er aan of ze de F1 schades als parkeerschades classificeren. ;)
Dat geklungel met de vlag en het inkorten van de race heeft voor Max nog een staartje (een leuke). De snelste ronde in de race gaat niet naar Daniël maar naar Max. Dat levert meer op dan zo’n Gt2 RS kost.
@w0o0dy: volgens krijgt ‘ie daar maar €25k voor?
via Android app
@jeroen13: “maar 25K” zegtie.. daar moet ik helaas iets langer dan 1m14s voor werken!
@autodrop: was maar bedoeld als ‘maar’ 25k en geen porzche gt2rs a 350k
@jeroen13: porSche
@jeroen13: je denkt toch niet dat Max het ding nieuw in NL op kenteken gaat zetten of wel?
@jeroen13: 250k*
@w0o0dy: hahaaa en voor mij 10 punten extra in het formule 1 spel! 😄
Tja, hij zal een van de weinige zijn die daadwerkelijk het MAXimaal potentieel er uit kan halen…
@dutchdriftking: Zeker, ik kan het bij zo iemand dan ook wel waarderen dat ie zo’n auto koopt. Maar als ik zo’n dikke rijke stinkerd zonder noemenswaardige rij-skills zie zitten in zijn bespoilerde Porsche, dan moet ik toch altijd een beetje lachen.
@berlinetta: Waarom moet je dan lachen? Ik denk dan: die gap heeft t met zijn harde werken toch voor elkaar.
Zo’n GT2 RS is een behoorlijke droomautoe n als het zover mag komen dat ik ooit iets van dat kaliber kan bezitten, dan maakt t me geen snars uit dat ik:
a-te oud ben voor t ding en
b-er niet de volle potentie uit kan halen.
genieten zal ik!

mannen blijven altijd kinderen, gelukkig maar!
@dutchdriftking:
Is een wagen die wel erg populair is bij de betere piloten. In België zijn er ook top GT- en rallypiloten die er eentje hebben aangeschaft.
Niet zo verstandig als beginnende bestuurder zoveel PK, ik zou het bij een swift laten als ik hem was.
700 Deursche Pferde auf die Hinterachse
Ja een Ferrari of een AMG GT voor Max wringt toch een beetje :p
@jorden: das inderdaad lastig uit te leggen…
liefst zien ze ‘m natuurlijk in een Aston rollen :)
@jorden: Achja volgens mij rijdt Lil Lewis ook in een LaFerrari rond.
Ik heb de livestream zitten kijken voor de wedstrijd en heb ze idd in het Nederlands horen praten via de stream maar had niet in de gaten dat het om een gt2 rs ging.
Rondje spa met vader jos net zoals paar jaar terug in een renault😏
En dan na het eerste ritje is max teleurgesteld omdat zn leaseauto sneller is
Lekker zo gewoon he onder elkaar
Ik zag er zaterdag nog eentje rijden in Bloemendaal. Vind hem met die carbon ‘strepen’ voorop en die dikke spoilers wel erg ‘Need For Speed Underground’.
@dizono:
Die was onderweg naar Zandveurt voor de Porsche Racing Days. Daar stonden er een paar.
@amghans: Ik tufte daar zondag in een i8 rond, vond het al opvallend dat ik die dag 30-40 Porsche 911’s was tegengekomen
Het gaat toch wel berg afwaarts met Max, eerst had hij nog een prachtige Aston Martin Vantage V12 en nu een opgevoerde platgeslagen kever, die veel te duur is. Wat een ellende!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).