Max Verstappen ‘wil er alles aan doen’ om derde te worden

Auteur: , 23 Reacties

'Alleen de eerste plek geldt' telt blijkbaar niet meer

bekertje

Met nog twee races te gaan is het Formule 1-seizoen bijna voorbij. Inmiddels is het wel duidelijk dat onze Verstappen niet meer eerste kan worden, dat is Hamilton namelijk al. Vorig jaar zei Verstappen dat voor hem alleen de eerste plek telde, dus blijft hij de rest van het seizoen gewoon thuis, toch?

Nou, blijkbaar niet. Tegen De Telegraaf zegt hij toch wel derde te willen worden, op de plek waar nu Charles Leclerc van Ferrari zit. Het verschil is veertien punten, Verstappen zegt ook dat het ‘lastig’ wordt. Maar hij zegt wel ‘alles’ eraan te willen doen om derde te kunnen worden. Ook al heeft hij eigenlijk niet zoveel zin in het verplichte gala waar de top drie na het seizoen bij moet zijn.

Tegen de krant zegt Verstappen uit loyaliteit ook nog lange tijd bij Red Bull Racing te willen blijven. “Maar”, zegt Verstappen, “we zullen zien wat de toekomst brengt.” Die loyaliteit blijkt dus niet zonder grenzen te zijn. Nee, de Limburger wil de wereldtitel kunnen halen en het liefst doet hij dat bij het team van de energiedrank, maar hij staat duidelijk open voor betere teams mocht RBR niet verbeteren.23 reacties

De grote vraag van het weekend is niet wie hem wint, maar hoe hard gaat Ferrari door de mand vallen.
@harrie: Nou… het schijnt dat Leclerc een motor met 2020 Spec krijgt. Hij krijgt gridstraf, maar misschien vliegt dat ding hard naar voren. Even afwachten en kijken naar de kwalificatie dus…
@venividivici: pleisters plakken, vettel zal 6e worden
@venividivici: Ben benieuwd, zou wel meteen duidelijkheid geven voor de verdeling voor Volgend jaar…
@harrie: Ferrari gaat in de slachtofferrol. gridstraffen pakken, verkeerde afstelling, foute bandenkeuze, slome pitstops. You name it.

Die gaan niet openlijk toegeven dat ze de boel belazerd hebben en zorgen dat het snelheidsverlies “verklaarbaar” wordt. Deden ze in Austin ook al: “we reden met meer downforce”
Hoi Max, ik weet niet of je hier meeleest, maar kijk, gewoon ff wat inspiratie voor je ambities:
https://www.youtube.com/watch?v=HJKZ8hbqZE8
@RRRobert: Helaas, Max komt niet op deze site! Zowel dan zal hij NOOIT een comment plaatsen.
@venividivici: joh…
@RRRobert: Jaaa, nou gauw de ironische kaart trekken… ;-P
@RRRobert: Ow wacht… ik moest natuurlijk het filmpje ff kijken haha.
@RRRobert: Behoorlijk non nieuws item, maar dankzij jou weer even genoten van die grandioze regeninhaalrace in Brazilië. Thx!
@hbk62: kon het niet laten om ff het weer voor het komend weekeinde te checken maar helaas, op zondag wordt er geen regen verwacht daar op dat circuit.
‘Dat mag ook wel voor die centen’…
Wat een non nieuws, schrijf dan helemaal geen artikel.
@cpp1: Toch helemaal gelezen? Weer 1 minuut van je leven verspilt. Ik leef met je mee. ;-)
Jammer dat hij Max 100 mag rijden.
@faalhaas: padoem tsssss ;)
Kwestie van Alex, Pierre en Daniil een paar tientjes toestoppen en je hebt ineens 3 man die het Leclerc lastig kunnen maken in de laatste twee races ;)
Tja, Max mag hopen dat Redbull de goede kant op gaat. Bij Ferrari en en Mercedes zie ik ze voorlopig geen plek voor hem maken. En gokken dat Mclaren vanaf 2021 serieus mee doet voor de knikkers, ik zou het niet durven….
@dutchdriftking: Ferrari is out of the question. Max was te hard in z’n ‘valsspelen’ oordeel. Die hoeven ‘m niet meer. Daarbij, Vettel of Leclerc naast Max? Leclerc is vijand nummer 2, Vettel is geen 2e rijder. Max kan alleen naar Fezza als ze Vettel én Leclerc eruit gooien.

Mercedes is een optie, ze zijn behoorlijk close met RBR de laatste tijd. Maar is Mercedes wel flexibel genoeg om met Max mee te veren? Het zijn stugge Duitsers en Ordnung muss sein.
Ja dat is zijn werk zo hoog mogelijk willen eindigen met de daarbij bijhorende punten voor het team, gezonde ambitie. Het nieuws is kennelijk dat hij de hoop nog niet heeft opgegeven en dat lijkt me met 14 punten ook niet nodig al wordt het wel lastig en zal er ook wat geluk bij moeten komen kijken.
Ik ben vooral benieuwt naar de Ferrari 2020 spec motor.
Overigens gonst er nu een gerucht rond dat Max een pre-contract heeft met Mercedes voor als Hamilton opstapt. Het is gelijk ontkend van diverse zijden maar klikt niet geheel onlogisch. Wordt nog een heel interessant jaar in de driversmarket, 2020. 2021 wordt toch een beetje een gok.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).