‘Maybach S-Klasse komt nog dit jaar’

Auteur: , 26 Reacties

Zouden de plannen van BMW voor een 9 Serie de Duisters hebben genoopt extra vaart te zetten achter hun luxer-dan-luxe S-Klasse?

Maybach Benz

Wie heeft de langste, en wie kan de veeleisende sjeiks en Chineesmiljonairs het beste fêteren, dat is in principe waar het om draait bij de Duitse premiumfabrikanten en de aantrekkelijke klasse der top-luxe limousines. Immers, je kunt per auto ongekende marge pakken, en als visitekaartje is een ultraluxe range-topper ook niet mis.

Bij Mercedes leeft het plan om de Maybach-naam te herintroduceren als creme-de-la-creme der S-klasses. Bronnen binnen het bedrijf melden nu aan Automotive News dat de Duitse directie voornemens is hun eerste Maybach S-Klasse al dit jaar op een autoshow neer te zetten, in Los Angeles (november).

Men heeft het niet specifiek over een productiemodel, maar zelfs een concept zou ons al een aardig beeld geven van hoe een opper-Benz zich kan meten met bijvoorbeeld een Rolls-Royce Ghost.26 reacties

Zou vast wel een dikke bak worden!
Maar de klasse die een Rolls Royce heeft zou die nooit gaan halen.
@thmsnl: omdat? Ik zie een rolls niks meer dan een sofa op wielen met een duur beeldje op de gril. Niet bijzonder mooi, niet bijzonder uniek. Elke drugsbaron en pooier heeft er een in de usa..
Klasse? Vast..
Maar die zit bij de S al in zn naam, dus die heeft ie al! (;
@lamborgfan: Als jij overeenkomst ziet tussen een Rolls Royce en een sofa op wielen zal ik toch nog maar eens een bezoekje brengen aan een opticien.
Hopen dat je daarna het verschil kan zien wat echte ”klasse” is :)
@thmsnl: Misschien dat marketing op u iets meer invloed heeft dan op mij..
@thmsnl: en al eens gekeken naar de maybach exelero. Daar kan rolls royce ook niet aan meekomen vind ik zelf, maar iedereen heeft een eigen mening
Rolls Royce staa op eenzame hoogte, geen enkel merk heeft ooit die hoogte kunnen bereiken
@house: Begin vorige eeuw wel hoor. Wel eens een Bugatti Royale gezien? Om maar een voorbeeldje te noemen.
OT: klinkt logisch dat MB dit doet. Scheelt ontwikkelingskosten en Maybach loopt ook mee met updates ed.
@house: ben je zeker? Volgens mij was de Mercedes 600 pullman in de jaren 60 de overtreffende trap van alles. Ook boven Rolls Royce en Bentley.
@mashell: Dat was toen, het gaat nu, om het hier en nu.

De Rolls Royce Phantom is een auto die van een niveau is waar alle anderen nog niet aan kunnen tippen. Bij Bugatti zag het er even uit, dat het in de buurt kwam, maar die hebben het voorgenomen model, rood licht gegeven.
Bentley doet misschien een poging, met de naderende SUV, maar dat is verder nog afwachten.
De Rolls Royce Ghost en Bentley Mulsanne zijn net een gradatie onder de Phantom, nog steeds heel top, maar niet excentriek top.
Daarna komen een hele horde auto’s, die dik top zijn, maar weer niet aan de Ghost, of Mulsanne kunnen tippen.
Al met al, allemaal prima auto’s en ik geef de merken en hun pogingen het goed recht op markt aandeel en het onderscheidend vermogen.
Deze Maybach/Mercedes-Benz S zal waarschijnlijk in de catagorie van de Ghost/Mulsanne vallen, het oogt niet excentriek genoeg, voor een concurrent van de Phantom.
Wat de BMW 9-serie gaat worden is één groot vraagteken, maar ik ben wel benieuwd.
Leven de luxe auto’s, het gaat goed met de financiën van de commecieële wereld.
@Orichy: maar de excentriciteit (je mag het ook lompheid noemen) van de Phantom is ook z’n grootste zwakte. Dat is een bepalende eigenschap maar niet 1 die de Phantom tot de absolute top maakt. Ik schaal de Mulsanne net iets onder de Phantom in, de Flying Spur net onder de Ghost. Maar deze Mercedes heeft de potentie om ruim boven de Phantom uit de komen. De Mercedes is immers wel courant en zeker eleganter.
@mashell: Je sterkste punt, is ook altijd je zwakste punt, het ligt er aan, hoe er naar gekeken wordt.

Het is niet alleen zijn Excentriciteit, die de Phantom tot het aller beste maakt, de gehele Phantom-reeks, doet daar aan mee. Maar vooral de gehele opzet, waarmee de auto’s worden gebouwd, maakt deze auto’s de hoogste top, op dit moment zijn, als geen andere model, of reeks straalt de klasse ervan af.
Deze Mercedes/Maybach heeft best potentie, maar oogt nu al niet anders, dan dat wij al eens gezien hebben, de Maybach’s waren dat wel en de Mercedes-Benz S kennen wij nu wel en voor mij zit deze Benz er tussenin, maar dan ga ik af, op wat ik nu zie.
@house: Ik heb liever een Bentley Mulsanne dan een Rolls…
@emilio89: heb nog liever een corsa dan een RR, man man wat zijn die hokken lelijk.
@emilio89: x2, Bentley for the win :)
@house: Wat een grap, Mercedes-Benz S-Klasse is de nummer 1.
Dus het wordt een viagra S klasse met maybach logo’s waar zij dan drie keer zo veel voor vragen.
Wat een chinees van 1 meter 50 heeft natuurlijk een van de langste auto’s nodig… Fuck logic…
Lekker hoor.
Gaan ze op deze maybach’s wel winst maken is dan de vraag?

En gaan die ook zoveel beter zijn dan de gewone S-klasse om het prijskaartje te verantwoorden.
Wel met extra beenruimte hoop ik. Want china.
Laat maar komen.. Ps: de monobach die ik had gespot was al een combinatie van een s en een maybach! Zie spots: monobach
Deze auto zal meer dan de Maybach 57/62 zijn plaats in het segment kunnen veroveren én verdienen.Maar vergelijk dit niet met een Phantom of Ghost.Hij lijkt nog steeds op een S klasse(zeker niets mis mee) en onderscheid zich dus niet genoeg.Zie het als het zowat eeuwenoude vergelijk tussen Porsche en Ferrari; de eerste zie zowat op elke hoek van de straat en de laatste doet liefhebbers en haters hun nek om draaien en kleine kinderen dromen.
Rolls Royce verkoopt samen met Ferrari iets waar de meeste merken niet aan kunnen tippen: Magie.
china via iPad app
Wordt dit niet gewoon de S-class XXL (pullman)? Deze wordt in samenwerking met Brabus gebouwd.
Als het op luxe aankomt, is een Maybach gewoon de beste auto. Beter dan een RR.
Zal wel een Zeppelin versie worden of zo
Voor zover geweten is er in stilte énorm veel protest geweest met het uit productie nemen van de Maybach, vermits hij door de meeste zakenmensen wordt aanzien als de meest Ultieme werkautomobiel, omdat hij niet echt opvalt in het dagdagelijks verkeer, hetgeen met een Rolls-Royce en een Bentley wel het geval is, tenminste, voor diegenen die niet willen opvallen met een werkauto, daarover zijn de meningen nogal uiteenlopend heb ik vernomen, alsook wordt een Maybach meermaals ingezet als Party car, omwille van de omschreven reden.
En anderzijds kwam Daimler AG niet meer geloofwaardig over als Superprestige merk, en volgens sommigen heeft Dr. Dieter Zetsche onder lichte dwang van sommigen de Maybach uiteindelijk toch maar terug in productie genomen, om niet af te gaan als een gieter, en zal de nieuwe Maybach vermoedelijk alleen volgens order geproduceerd worden, zo heb ik het vernomen. Of dat nu waar is, laat ik in het midden, we zullen wel zien wat het effectief zal gaan worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).