Mazda CX-3 is klaar om Jukes te pesten

Auteur: , 21 Reacties

Kodo motherf#cker, do you speak it?!

Mazda CX-3

Eerder deze week aangekondigd, en nu ook in het echt te aanschouwen, mits je aan de Amerikaanse weskust woont of bereid bent 14 uur in een vliegtuig te zitten. Hier is de Mazda CX-3.

Mazda is, laten we een understatement gebruiken, niet de grootste autofabrikant van Japan, en ik moet toegeven dat ik even mijn twijfels had bij het voortbestaan van het sympathieke merk uit Hiroshima toen zij en Ford hun eigen wegen gingen, maar wat er momenteel in de lineup staat stemt tevreden. Het heeft een 2, 3, en een 6 en daarnaast een CX-5, MX-5, en nu ook een CX-3, die allemaal helemaal bij de tijd zijn.

De kleinste SUV volgt het reeds uitgestippelde pad: een Kodo-designtaal, Skyactiv-motoren (atmosferich en hoge compressie bij benzine, met turbo en lage compressie bij diesel), en een bouwwijze en materialenkeuze die is toegespitst op het zo licht mogelijk maken van de auto’s, allemaal binnen het beperkte budget; dat zijn in het kort de pijlers van het nieuwe Mazda.

Ongeveer over een half jaar kan je de CX-3 (4.275 mm x 1.765 mm x 1.550 mm) bij de dealer bekijken, en besluiten of het wel of niet meer je kopje thee is dan een Juke, 2008 of Mokka.
21 reacties

Kan er geen woorden aan vuil maken, de rest hier ook niet.
Mooie auto, geen gezeik, gewoon top bezig.
Plant men al een rijtest?
Voor een kleine SUV ziet ie er erg goed uit, misschien zelfs wel de mooiste in zijn klasse.
Pfff lastig man de Mazda CX-3 is een prachtige auto, maar de Nissan Juke Nismo is gewoon ook stoer. Ik kan niet kiezen.
@lexushondagtr: dat is als zeggen: de golf bluemotion is mooi. Maar een Audi a3 S-line vind ik ook stoer.
@marc94: Met andere woorden beide auto’s die interessant zijn voor mij aangezien het vergelijkbare auto’s zijn.
Makkelijke baan als auto ontwerper. Slechter dan de X6 en de Juke kan je het nooit doen dus je hebt op z’n minst een middenmoot ontwerp in de armen, met geluk een uitschieter naar boven. Alle Jukes vervangen voor deze auto, ik teken er voor.
@93ss: niet helemaal eens. Een Juke is geinig en niet pretentieus. Het is een geinig karretje. De X6 daarentegen neemt zichzelf (net als de bestuurder) erg serieus.

Maar ik vind de Mazda ook absoluut de mooiere auto.
@93ss: nou, als je de Ford Ecosport met z’n absurde front of de Opel Mokka met z’n gedrongen uiterlijk ziet dan blijkt het gewoon erg moeilijk een fatsoenlijke auto in deze klasse neer te zetten. Renault is het met de Captur goed gelukt, Nissan is creatief geweest en heeft een auto gebouwd die niet ieders smaak is maar zeker niet saai is en Mazda heeft met de CX-3 gewoon een cursus autodesign aan de andere merken gegeven.
@mashell: Dat is precies wat ik zeg toch? Vergeleken met de Juke/X6 zijn het minimaal middenmoot ontwerpen, degene die je noemt oa, met in dit geval een uitschieter naar boven. :) Goed zo Mazda!
Een memorabel moment: de eerste SUV waarvan ik een beetje hebberig wordt.
@volvo-s60-adept: Hmm…dat gevoel had ik nou nuist bij de infinity fx
@redbeams: nuist=juist ;)
Engste Aziatische merk dat ik vooral nu kan waarderen, Mazda maakt tegenwoordig echt goede wagens en vooral goed uitziend p. Top bezig!
@henkhupelschoten: Engste?
Deze is zo goed gelukt dat ik geneigd ben Mazda het verprutsen van de MX5 te vergeven.
Ben niet zo bekend met Mazda, maar wat een mooie auto!
Als Mazda fan maakt me dit zeer gelukkig, ik zou deze zelfs boven de door mij geliefde Juke kiezen! Ik kijk er erg naar uit om deze auto net zoveel of meer te zien als de CX-5!

En nu al die centjes in de R&D van een nieuwe RX steken Mazda! Rotary powerrrr!
Het ziet er echt zeer puik uit!

Klasse hoor Mazda!
Wat een positiviteit! Hulde!
Vind het maar een lelijk hok. Of hij is gewoon niet mooi op de foto te krijgen…
Ik weet ’t niet. Die nieuwe grill (nieuw t.o.v. de vorige op de CX-5) is mij te veel Mercedes-achtig. Groot logo er in… neuh. Sowieso een iets te lange neus. En zo’n boven het dashboard uittorend scherm (met daardoor een wel erg lang doorlopende lege plank richting de bijrijderspositie) vind ik gewoon lelijk.
Japanese sunshine! Wat een lekker stads-bakkie voor de dames. doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).