Mazda6 en CX-5 hebben hun facelift gekregen

Auteur: , 32 Reacties

Ze zijn slechts een paar jaar op de markt, maar toch vond Mazda het nodig hun middenklasser en SUV bij te punten. Op de Autoshow van Los Angeles werd - naast de geheel nieuwe CX-3 - het nieuwe voorkomen van de Mazda6 en de CX-5 gepresenteerd.

Mazda6 en CX-5 hebben hun facelift gekregen

De Mazda6 is voorzien van een nieuwe grille, een nieuwe chroomlijst in de voorkant en verse koplampen met een LED-binnenwerk. Geheel volgens het nieuwe familismoelwerk dat Mazda ook op de CX-3 hanteert. Achteraan kwamen er nieuwe achterlichten aan te pas. Mazda heeft ook nieuwe 19-inch velgen aan het assortiment toegevoegd.

Binnenin heeft de Mazda6 het nieuwe Mazda Connect-systeem gekregen, met een 7-inshc scherm bovenop. Ook nieuw is de Electrical Parking Brake (EPB), waarmee het einde aan Mazda’s handrembonertijdperk lijkt te komen.

De CX-5 is volgens dezelfde filosofie geüpdatet. Een nieuwe grille met horizontale strepen en koplampen met een LED-binnenwerk dat een soort oogbal lijken te imiteren. Net als op de Mazda6. Verder komen we nieuwe 19-inch velgen tegen en twee verse lakkleuren: Sonic Silver Metallic em Titanium Flash Mica. Ook in het interieur van de CX-5 heeft het nieuwe infotainmentsysteem een plek gekregen.

Informatie over de Europese variant en de Nederlandse prijzen en motorisering horen we later.32 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er gewoon heel fraai uit, Mazda is goed op weg.
Hmmm, de Mazda6 was al met 19″ leverbaar (op de GT uitvoering) fabrieksaf hoor … maar goed, met name de interieur-upgrade was broodnodig; verder een enorm onderschatte halfbroer van de nieuwe Ford Mondeo m.i….
@dawwg: Ford heeft amper nog een belang in Mazda dus een halfbroer is niet niet.
@mashell: “niet niet” kan je tegen mekaar wegstrepen…dus je bedoelt dat ie juist wel een halfbroer is?
@dawwg: dat onderschatte hebben ze aan zichzelf te wijten: behalve die domme zoomzoom campagnes heeft Masdaa al decennia niks geïnvesteerd in haar merkwaarde. Het is een zielloze, grijze middenmoter. Vleesch nog visch, het merk staat nergens voor. Zelfs Kia en Hyundai spreken meer tot de verbeelding. Ik geef ze nog een paar jaar en dan is het *schluss!!*..
AB, test eens een nieuwe Mazda.
Het gaat lekker met het merk, de modellenrange is goed en de aan advertenties op deze site van de nieuwe 3 is geen ontkomen aan.
@BmwMPower: Ik mention @wouter even omdat ik het hartgrondig met je eens ben. :)
@ricardo: Dat bedoel ik, een Mazda staat beslist niet slecht tussen jullie lijst met rijtesten hoor!
Kan hij vóór kerst nog getest worden?
@BmwMPower: Ik ondersteun je hierbij, hoe meer mensen hoe beter. Ik zeg ik ben voor een rijtest van een Mazda.
@BmwMPower: goed idee! Idd graag een test van de Mazda3, bij voorkeur de diesel, die staat op m’n shortlist!
utr1984 via Android app
@ukbob: haha, want je verwacht een uitgebreide review over de auto incl motor? Dan zit je volgens mij op de verkeerde site :)
Netjes…. Leuk voor de zakelijke rijders
Zoals eerder gezegd: Mazda is op zijn eigen manier goed aan de weg aan het timmeren. De CX-5 is terecht een populaire auto, kent eigenlijk geen minpunten. Ik ben niet voornemens een CX-5 te kopen/leasen, maar als het zo was zou ik er blij mee zijn. De Tiguan is nu 8 kaar oud ongeveer???

En waarom zou je een Lexus IS gaan leasen terwijl je een veel fraaiere Mazda 6 zakelijk kan rijden? De nieuwe Passat is aardig, maar dit is gewoon een mooie auto. Met de Passat koop je per ongeluk een tweede, omdat je verhat dat je er al een had.

De Mazda 6 is positief anders. Zo eentje dat je achterom kijkt vlak voordat je de zoveelste meeting inloopt en denkt: misschien dat mijn MVO beleidsplan niet aanslaat, maar godzijdank heb ik meer lol op de terugweg dan al die andere Passat rijders bij elkaar.
@gtwillem: die 6 is echt een mooie auto hoor (schermpje staat ook op de goede plaats) maar in de laatste alinea heb je het toch zeker over de MX-5 hè.
@gtwillem: Ik zou persoonlijk erg twijfelen tussen een Lexus IS, Infiniti Q50, Mazda 6 of de nieuwe Honda Accord/ Acura TLX.
@lexushondagtr: Mijn vader heeft zo’n volledig uitgeruste 6. Rijdt lekker gezapig en als je wilt stuurt hij voor deze lengte van auto best strak. (Hij weegt maar iets van een 1400 kg)
Met de IS 300h enkel een degelijke testrit gedaan. Ik vind deze meer de moeite, het soundsysteem geeft ook een lekkere klank, ook al weet je dat het fake is.
Voor een gelijkaardige prijs heb je in de mazda net iets meer opties, terwijl de lexus wel een leuker interieur heeft. De overtuigende factor voor hem was dat de mazda een diesel was.
@gtwillem: lol van een saaie atmosferische 2 liter benzine in een auto met de neus van een koj karper en een badge die ‘ik woon in een zielloze vinex wijk’ uitstraalt?? Ik denk het niet.. Eerder de belichaming van een middelmatig leven.
Degelijke update. De achilles hiel van de Mazda6 was wat mij betreft het magere interieur, met dat Navi systeem dat ingebouwd was op een manier die in 1999 thuishoorde.

Nu zou het zomaar eens de beste keuze kunnen zijn in het (niet premium) D segment, hoewel dat in Nederland niet in verkoopcijfers uitgedrukt zal worden totdat ze een lease special met lage bijtelling op de markt brengen.
Ik blijf die Mazda 6 heel erg mooi vinden!
Damn, wat ziet zo’n 6 er strak uit in het rood! Was pre-facelift al zo en nu al helemaal!

Echt goed bezig Mazda!
Die 6 is errug fraai !!! Serieuze overweging bij nieuw.
Dat interieur van de 6 is mooier dan dat van sommige zogenoemde premium merken.
De diesels met 150 en 180 PK worden ook met 4wd leverbaar, zal alleen wel weer niet in NL zijn vrees ik.
@406_v6: Voor de 6-serie…
Go Mazda! Ik zag laatst weer zo’n Mazda 6 staan in het gebroken wit… Dayum, ik werd er jaloers van. Deze update maakt de auto weer helemaal fris. Dan de CX-3, gewoon een leuk ding maar wat mij betreft overbodig aangezien ik altijd voor een CX-5 zou kiezen.

Even off-topic: Mazda moet met een Mazda 3 MPS en, nog belangrijker, een Mazda 6 MPS komen!! Er zijn momenteel GEEN sportieve D segmenters behalve dan die “vreselijke” Audi, BMW en Mercedes. En natuurlijk staat die RX-7 of RX-8 ook nog op het verlanglijstje!

Mazda PLZ!
@mazdarx: Denk dat ze eerst nog even genoeg auto’s moeten verkopen voor dat ze dat gaan doen.Niet dat ze dat niet gaat lukken hoor want het gaat harstikke goed met het merk…
Schon, sehr Schon! waar blijft de RIJTEST?
@gtwillem: Mazda is één van de laatste ‘eigenwijze’ merken. Onderscheidend design, een zinnige manier van downsizen. Ze tonen echt lef. Als wij dat met z’n allen óók doen, door ze aan te schaffen, kunnen we er voor zorgen dat dit in stand blijft. Waarom we dat zouden moeten doen? Omdat we dan in 2017 eindelijk weer een RX7 krijgen!
@ralfast: Mooi gezegd en dat is ook zo, als iedereen die een zwak heeft voor Japanse auto’s daadwerkelijk ook rijdt in een Japanner van welk merk dan ook scheelt al weer een hoop. We hebben er niks aan als mensen vol lof praten over Japanners, maar daarna ze wel links laten liggen en doodleuk een saaie VW kopen.
Ik ben echt blij dat het goed gaat met het merk.
Er komt ook echt niks anders in huis.
Hoor van veel mensen dat ze de nieuwe 3 en 6 een mooie auto vinden maar zie ze helaas maar weinig in het straat beeld.
Ik hoop ook op korte termijn dat ze met een 3 en misschien ook nog een 6 MPS komen.
Ja dan vraag je eind oktober bij Mazda Nederland komt er binnenkort een facelift voor de CX5.
Mazda reageert, nee hoor meneer die zit er voorlopig niet aan te komen.
Dan ga je vervolgens naar je dealer en bestel je een nieuwe CX 5 Gtm, 8 november zie je op Autoblog de eerste scoops voorbij komen van dus toch een facelift, op 21 november de officiële plaatjes die inmiddels ook op de website van Mazda Nederland te zien zijn. Aansluitend toch weer contact gezocht met Mazda die aansluitend slechts reageren met sorry meneer. Daar zakt je broek toch vanaf!!!!!!
@boertje: Inmiddels zijn de foto’s die betrekking hebben op de facelift van de CX 5 op de website van Mazda niet meer online te vinden, beetje vreemd Mazda!!! Hebben er zich soms meer toekomstige eigenaren gemeld die zich bekocht voelen!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).