Inbrekers vergassen en beroven Jenson Button in St Tropez

Auteur: , 83 Reacties

Uit de Franse badplaatsen zien we normaalgesproken louter dikke combo's en zomerpret, maar Jenson Button en zijn vrouw hebben aan hun verblijf een flinke kater overghouden. Inbrekers pompten gas in hun appartement, en roofden vervolgens de toko leeg. Schade: zo'n € 425.000.

Jenson Button

Nu de Formule 1 na Hongarije een kleine pauze heeft, hebben de coureurs heel even de tijd om te relaxen op vakantiebestemmingen. Max neemt rijlessen in Neder-België en kruipt in de simulator, Snoop Lewis Hamilton rookt die dikke philly blunts met RiRi op Barbados (boks), en Jenson Button ging met vrouwlief Jessica Michibata-Button en een paar vrienden vakantie vieren in St. Tropez. Dit pakte niet heel goed uit voor de sympathieke Brit.

Tijdens hun verblijf werden ze waarschijnlijk in de gaten gehouden door steeltuig, dat deze week besloot dat het grote moment was aangebroken, waarop ze ’s nachts via de airconditioning een bedwelmend gas verspreidden en in alle rust de boel leegroofden, zo bericht The Sun.

De buit: o.a. de verlovingsring van Michibata, ter waarde van 250.000 GBP (zo’n 350.000 euro). Nu kostte je eigen verlovings- of trouwring wellicht een fractie van dat bedrag, maar de emotionele waarde is bij dit soort voorwerpen zo veel groter. Daarnaast is is het voor het paar vermoedelijk duizend maal erger dat de inbrekers bij ze in huis zijn geweest en in dezelfde kamer waren.

High-profile doelwitten

Niet alleen Jenson is de dupe van louche figuren, bij wie veel heeft valt er veel te halen, en dus zijn de rijken een geliefd doelwit. Lapo Elkann werd in Uruguay naar verluidt ook al eens voor miljoenen lichter gemaakt, toen zijn kluisje gekraakt werd.

Het is niet de eerste keer dat Button te maken krijgt met onfrisse figuren: hij kwam ook al eens in de problemen in Sao Paulo, hetgeen hem op een reprimande van F1-supremo Bernie Ecclestone kwam te staan.

Update – Sniff Petrol doet de sickest of burns:

Update 2: de Franse openbaar aanklager heeft zo zijn bedenkingen bij het gasverhaal. Bloed dat bij Button werd afgenomen wordt geanalyseerd.83 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Allemachtig! Hoe angstaanjagend is dit?! Hier zou echt een verzwarende omstandigheid voor moeten komen. Zoals moord met voorbedachte rade maar dan voor inbreken. Moedwillig in gevaar brengen van mensenlevens.
@Original_Arnoud: Ik ga ook vanuit dat één van de inbrekers niet toevallig een gediplomeerd anesthesist is geweest. Dit is best wel spelen met mensenlevens. Dat ze maar snel gepakt worden die walgelijke ectoparasieten.
@AutomotiveDesigner: Criminelen die zich emotioneel zorgen maken om hun medemens… Die moeten nog geboren worden!!
@Original_Arnoud: Een verzwarende omstandigheid? Gelukkig ben jij geen rechter :’)
@mikkeloentje:
Leg eens uit?
@Original_Arnoud: nee
@mikkeloentje: Zucht, als je zo stellig ben met je reactie, leg het dan uit ipv wederom stellig “nee” te zeggen.
Het zijn sowieso verzwarende omstandigheden. Echter kunnen er bepaalde artikelen bij komen kijken. Ligt maar net aan welk bedwelmend middel was gebruikt.
@Original_Arnoud: Helaas is dit niet iets van de moderne (laatste) tijd. Mijn schoonouders zijn in de jaren 60!!! ooit zo beroofd in Singapore. Valt weinig tegen te doen, gaat het niet via de airco, doen ze het wel onder de deur/door sleutelgat etc. Idd tuig van de richel.
@Original_Arnoud:

Moord met voorbedachte rade…. Moord is per definitie met voorbedachte rade, anders is het doodslag of dood door schuld
@timberleek:
Toch is de juridische term moord met voorbedachten rade.
@Original_Arnoud:

Dat slaat ook nergens op dan… Moord is per definitie met voorbedachte rade…
@timberleek: Als jij iemand in een vlaag van woede een dreun tegen zijn smoelwerk geeft waardoor hij valt en zijn nek breekt, dan is het wel moord maar niet met voorbedachte rade.

Ik ben maar een simpele arbeider hoor, dus het is een gokje!
@2wheeler:

Nee dat is doodslag.

In het engels heeft het allebei murder (in the first and second degree). In Nederland is dat uiteengezet is moord en doodslag.

Afhankelijk van voorbedachte rade, en de mate van schuld kun je moord, doodslag, dood door schuld of nalatigheid krijgen (waarbij de laatste 2 meestal bij dodelijke ongelukken voorkomen volgens mij)
@timberleek: chef, manslaughter vergeet je..
@Original_Arnoud:
Moord = iemand met een voorbedacht plan tot de dood brengen.

Verder hoef je voor dit geval juridisch niets nieuws te verzinnen, dat wordt al ruim afgedekt door bestaande wetgeving.

Ik denk niet dat je degene die dit op hun geweten hebben veroordeeld krijgt met een poging tot moord. Dat was immers niet de intentie. Wel hebben ze moedwillig een mensenleven in gevaar gebracht en ook daar bestaat gewoon wetgeving voor.
@poes: De opzet was inderdaad niet gericht om mensen te doden. Maar mogelijkheidsbewustzijn komt wel om de hoek kijken. Maar ach, het ligt maar net aan welk middel er gebruikt was.
@Original_Arnoud: dit gebeurd in ons land en omringende landen ook met vrachtwagenchauffeurs of op camper-plaatsen langs de weg…. Doodeng….
@Original_Arnoud: Hoe het in het Franse recht geregeld is weet ik niet maar volgens het Nederlandse recht is diefstal ’s nachts al een verzwarende omstandigheid, wanneer de toegang is verkregen middels braak (hoogstwaarschijnlijk), is dat nog een verzwarende omstandigheid alsmede diefstal door 2 of meerdere personen.
@Original_Arnoud: ik heb het ook gehad in de slaapbus van phuket naar bangkok een paar jaar terug. Zelfde symptomen zie ik. Geld weg. Gelukkig droeg ik mijn paspoort en creditcard op mijn lichaam. Maar tas in het ruim en daypack tussen mijn benen o der de stoel was het geld uit. Gelukkig maar een paar honderd euro. Maar kwam ik pas achter toen ik in het volgende hostel uitgeslapen had .
De schade is tot daaraan toe. Dat is verzekerd en zo niet, dan kan-ie het zich ook wel veroorloven. Het bedwelmd worden lijkt me een stuk beangstigender.

Trouwens apart dat ze zo’n dure ring kennelijk echt op dagelijkse basis droeg. Je zou denken dat-ie ergens in een kluisje ligt voor speciale gelegenheden.
@donvincenzo: het is een trouwring
@keeper1: verlovingsring*
@keeper1: Ja, dat had ik gelezen. Wat probeer je te zeggen?
@donvincenzo: Dat de meeste mensen hun verlovings-/trouwring altijd dragen, hoe duur ie ook is.
@granlusso: Da’s dus niet waar. Als de ring zo duur is, dan draag je die over het algemeen niet dagelijks. Hij slijt door het dragen, je loopt de kans hem kwijt te raken, hem te beschadigen, ervan bestolen te worden, etc. Sieraden met een dergelijke waarde gaan vaak in de kluis en wat je dagelijks draagt is een goedkopere versie.
@donvincenzo: mijn vrouws verlovingsring draagt ze ook elke dag, samen met haar trouw ring. Heb ik zo voor haar laten maken. Zit een knoeperd van een diamant op.
Ding is goed verzekerd, mag ook wel, het setje koste een hoop. Geen 350k, dat dan weer niet.
Mensen verwachten en bevatten niet dat een vrouw zo iets duurs om haar vingers draagt. Maar stel dat er een dief komt; moet ze dat ding onder bedrijging gewoon afgeven. Denk niet dat de juwelier die het gemaakt heeft er een probleem mee heeft er nog eentje te maken :).
@donvincenzo: de emotionele waarde is meer dan de economische waarde. Lijkt me wel dat de meeste mensen die elke dag dragen. Is toch logisch?
Leuk… ik zit nu in cannes. Hij mag wel hier komen logeren als hij wil?
Tja…. Kutfransen.
@jameshunt1976: Zijn meestal geen Fransen, maar meer Frans sprekende Afrikanen…
@venividivici: haha dat klopt heel goed
De hele Côte d’Azur is al jaren in handen van Oostblok tuig van de richel

En onze “democratische” samenlevingen hebben daar geen antwoord op.

Onze soldaten roepen PANG als ze moeten scheiten, sorry schieten !

Dus verwacht niets van onze overheden.

Helemaal niets van die rare Fransen waar Gendarmes, Gendarmes met hun uitgeschoren nekkies en hun Kepi’s, je dacht vroeger wel twee keer na om rottigheid uit te halen in Frankrijk, maar ik heb het onlangs zelf aan den lijve mogen ondervinden dat we van de weg af werden geleid door stakende boeren en de Gendarmerie geen vinger uitstak.
Ze stonden erbij en keken ernaar !

Dat is namelijk onze nieuwe democratie : niet het slachtoffer, maar juist de terreur beschermen !
@desjonnies: “De hele Côte d’Azur is al jaren in handen van Oostblok tuig van de richel”

De hele Côte d’Azur is al jaren in handen van tuig van de richel.

Ook jou ff geholpen, Sjonnie. Ik zocht een verzamel naam voor bankiers, oliearchen, advocaten maar tuig dekt het wel…

Ben lekker bezig vandaag…
@Rick-dos:
Inderdaad, goed bezig !
@desjonnies: alsnog nog steeds een hogere autoriteits uitstraling dan die melkert figuren hier..
overigens is het volgens mij wel algemeen bekend dat de gendarmerie niet zoveel ‘affiniteit’ met auslanders heeft.
@desjonnies:
Vlak het noord-Afrikaanse regiment niet uit, dat is ook een niet te onderschatte club in Frankrijk.
Die staan niet bepaald bekend om hun goede arbeidsethos.
@renaultje8:
om succesvol te zijn in de georganiseerde misdaad heb je wel een bepaald arbeidsethos nodig. ms dat er daarom geen noord afrikaanse mafia van belang is, beetje fokken kunnen ze erg goed daarentegen.
@desjonnies:
was vroeger corsicanen, maar tegenwoordig idd veel overgenomen door oost europeanen.
350k voor een ring….
Ik blijf dat sieraden- en horlogewereldje bijzonder vinden….
@rob: Nou, nou niet gelijk zo generaliseren, moet eerst maar eens bewezen worden dat onze Oost Europese medemens hier bij betrokken is, was getekend onze altijd onkreukbare politici welke nog steeds geloven in een Europees Walhalla.
@rob: sieraden ben ik met je eens, maar horloges snap ik wel.
@gwnbmw: een dergelijk horloge is een sieraad. Om de tijd aan de geven heb je genoeg aan een horloge van een paar tientjes, desnoods een paar honderd euro.
@lekbak:
een willekeurig quartz horloge loopt ook nog eens veel beter gelijk dan een willekeurig mechanisch horloge, rolex included.
@super: dat. En tegenwoordig zit bijna overal een standaard ETA binnenwerkje in. Merken als Rolex niet uitgezonderd. Niks mis mee hoor, het blijf knap die fijne techniek, maar mijn hobby is het niet. Zeker als we over horloges met een waarde van tonnen gaan hebben….
@lekbak: tja je heb t als hobby of je heb t niet als hobby. een rolex loopt 1 seconde per maand achter, die kut dingen die jij koopt bij de action lopen soms minuten achter op 1 dag en zijn binnen een paar maanden leeg. een echte doet soms wel jaren met een batterij, en als die leeg is hoef je em niet meteen weg te gooien.
@gwnbmw:
Voor het op tijd lopen hoef je echt niet een retedure Rolex te kopen hoor. Er zijn veul en veule malen goedkopere horloges te koop die minstens zo goed lopen. Ook mechanische, heus.

Zeg dan gewoon dat je het merkje belangrijk vind. En het aantal “complications” belangrijk vind. En ze mooi vind. Hoewel er ook veule malen mooiere horloges te koop zijn in de Rolex categorie. Maar da’s natuurlijk persoonlijk.
@Rob: rolex heb hele mooie horloges, maar ook een hoop hele lelijke. en rolex is waterdicht. 200m diep.
@gwnbmw:
Oké, ik begrijp dat je Rolex tof vindt, mooi!
Maar als je er eentje ooit koopt, koop ‘em dan NIET omdat je denkt dat ie technisch superieur is aan alles. Want dat zijn ze niet. Er zijn zat horloges die net zo veel kunnen (inclusief waterdicht zijn) en dat net zo goed doen (tot 200 meter) als een Rolex, maar dan voor een fractie van de prijs.

Koop zo’n ding omdat je de status/magie rondom het merk Rolex leuk vind. En wees alsjeblieft niet die snob die continu zegt dat zijn horloge wel tot 200 meter waterdicht is….. Ook voor je eigen ego, want iemand met een beetje verstand van horloges gaat je dan uitlachen……..
@Rob: een echte submaster krijg je tot 200 meter. zelf heb ik een duikhorloge van tissot, de motogp versie van 2007. ik weet dat er veel mooiere merken zijn als rolex, maar voor de submaster heb ik een zwak. met een zilvere band en kast, geen goud gekut erdoorheen, blauwe plaat.
@gwnbmw: Tissot? Da’s alleen maar de naam hoor. Mijn zwager heeft zo’n Touch en een maat van hem ook. Die jongens hebben heel dikwijls niet kunnen kijken hoe laat het was. Alsmaar weg voor re;paratie, wat een rampenhorloges zijn dat
@rob: Emotie kost geld… Schilderijhandel is ook zo’n bijzonder wereldje…
@venividivici:
Klopt, maar emotie moet wel leuk blijven zeg maar. En een ring van 350k is wat mjj betreft niet leuk meer, idem voor een schilderij ;-)
@rob: Ja, maar alles is in verhouding natuurlijk… De mensen die zich op die markt begeven die verdienen miljoenen op jaarbasis dus die geven eigenlijk bij een ring of schilderij van 350k gewoon net als de middenstand 1 euro van 100 euro uit.
@Rob: Neer dan een mio voor een 19-zoveel-en-30 Bugatti.
Die nooit meer gaat rijden.

Uiteindelijk is het niet veel anders.
De vraag is alleen: hoeveel is die diamant erop zit waard. Is Jenson zo stom geweest om bij Tiffani’s naar binnen te stappen, of heeft ie een goede deal weten te maken. In dat geval kan zo’n ring erg waardevast zijn.
Het moet niet gekker worden. Ik las ook dat dit soort inbraken vaker gebeuren bij grote villa’s. Wat een eng idee zeg.
@kroelkip: dan hoef ik hier niet voor te vrezen :-)
@kroelkip: Hoe het werkt wordt beeldend uit de doeken gedaan in de aflevering “En plats i solen” oftewel “Een plaats onder de zon” uit de filmserie Annika Bengtzon. Geen ongebruikelijke methode in Spanje met meestal geen kwalijke gevolgen behalve dan dat je dure spullen kwijt bent. Wel hoofdpijn.
“Het is niet de eerste keer dat Button te maken krijgt met onfrisse figuren: hij kwam ook al eens in de problemen in Sao Paulo, hetgeen hem op een reprimande van F1-supremo Bernie Ecclestone kwam te staan.”

Het is niet de eerste keer dat Button te maken krijgt met onfrisse figuren: hij kwam ook al eens in aanraking met F1-supremo Bernie Ecclestone.

Daar. Heb je ff geholpen door je zin te corrigeren, smoke.
Ze pompte gas naar binnen door de airco? What the Fuck? Dat is echt heel zuur. Ik neem aan dat ze die trouwring nog m d’r vinger had. De meeste mensen doen die namelijk niet af.
Jezus, wel heftig. Een gewone inbraak is al naar, maar bedwelmd worden in je eigen huis… Kan ook nog fout aflopen als ze niet het ‘juiste’ spul gebruiken.
@trustmeiamanengineer:

Trucje passen ze al jaren toe op de meest gehate low-life groep hier op Auto blog :
Internationale Vrachtwagen chauffeurs om vrachtwagens leeg te roven !
Dat is een zure vakantie zo.
Hier pleuren ze die gaspatronen gewoon door de brievenbus
Dit is tegenwoordig een plaag in en rond St-Tropez. Een kennis heeft 2 weken geleden hetzelfde meegemaakt. Frankrijk wordt laks en dom geleid dus die mannen kunnen ongestoord bijna hun gang gaan. Nog even en de mensen zoeken een nieuwe modaine verblijfplaats.
@gillesvda:
De Franse president doet qua slap beleid, zijn achternaam wel eer aan!
Zal hierna wel burgemeester van Amsterdam worden……………..
Wat betreft dat verdovend gas moeten we nog even een slag om de arm houden. Die sensatiemakers van The Sun hebben een quote weer eens volledig uit zijn verband getrokken. De exacte quote is als volgt:
The group were unharmed but have been left “unsurprisingly shaken by the events”, a spokesman for Button said.
He said: “Jenson, Jessica and friends were on holiday in a rented villa in St Tropez when on Monday evening two men broke into the property whilst they all slept and stole a number of items of jewellery including, most upsettingly, Jessica’s engagement ring.
“The police have indicated that this has become a growing problem in the region with perpetrators going so far as to gas their proposed victims through the air conditioning units before breaking in.”

Desalniettemin heb ik wel sterk het vermoeden dat dat gas gebruikt is. Ik zou het heel erg knap vinden als je als inbreker zoveel spullen weet te jatten zonder één van de vijf personen in het huis wakker te maken. Nog vreemder vind ik dat er geen alarm of iets dergelijks is afgegaan. Je zou toch zeggen dat omdat het een bekend probleem in die regio is, de meeste huizen (in ieder geval de dure villa’s) uitgerust zijn met een goed alarmsysteem.
Wat een idioot verhaal zeg!? Ik zou echt niet weten hoe ik hier op zou reageren als dit mij zou gebeuren. Heel bizar!
@clarkson:

Enigszins duizelig misschien?
@desjonnies: Misschien wel knetter stoned? Het is tenslotte een soort van narcosemiddel wat ze gebruiken?
Het gebeurt inderdaad vaker in en om St Tropez en veel toeristen hebben hun biezen al gepakt. Ik zit er nu overigens en zag gister niemand minder dan Jeremy Clarkson bij Nikki Beach. Toeval dat hij hier tegelijk met Jensen Button is/was?
Laatste afbeelding is niet goed. Moet vast een Audi zijn.
Toch net een film dit verhaal! Knap lullig als het je overkomt!
Moraal van dit verhaal. Ga nooit naar Zuid-Frankrijk. Word je niet genaaid door criminelen, dan wel door door de Franse hotel/restaurant/bar uitbaters die je €50,- voor een bedje per dag laten betalen terwijl je met 30 man op een vierkante meter ligt. Opzich ook crimineel als je het mij vraagt.
Inspecteur Clouseau svp…
@norge: Louis de Funès
Das ook zielig van die verlovingsring
Jongens, dat gasverhaal werkt leuk voor de verzekering. Heb het al vaker uitgezocht omdat ik het niet geloof, en ervaringen van anesthesisten gelezen. Hier een verhaal:

http://www.camperverhalen.info/TEKSTEN/anesthesioloog.htm

Kortom: je zou ZO ontzettend veel gas nodig hebben om zo’n kamer te vullen, en alle gaten en kieren afsluiten. Dat het gewoon niet mogelijk is…
@madvillain:
Dan heb je mij nog nooit bruine bonen zien eten.
@madvillain: met campers gebeurt t heel vaak. rolletje tape wordt de airco afgeplakt, spuitbus naar binnen, spuiten maar. je wil niet weten hoe weinig spul je nodig heb om uren weg te zijn.
@gwnbmw: Je hebt mijn link niet gelezen.

Doe dat eens. Dan weet je dat het niet zo maar kan, wat gas erin jagen en iedereen de pan uit. Dat gaat over serieuze liters mocht je dat willen bereiken.
Alleen al daarom moet je jezelf kunnen verdedigen. Een busje pepperspray is niet genoeg. Als ik zo rijk was had ik allerlei speelgoed in huis om het deze klootz*kken moeilijk te maken.
Maakt niet uit wat er gestolen is. Het is gewoon zwaar klote!
Haha die gekke maldonado toch altijd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).