Mazda toont glimp van een nieuwe sportauto

Auteur: , 52 Reacties

We zeggen het maar gewoon: hier staat de opvolger van de RX-8.

Mazda toont glimp van een nieuwe sportauto

Heugelijk nieuws uit Hiroshima. Mazda heeft een teaser onthuld van een nieuwe sportwagen. Doorgaans hekelen we dergelijke teasermeuk, hier maken we toch graag een uitzondering voor. Niet alleen omdat ‘ie er strak en gestroomlijnd uitziet, met een onvervalste AMG GT-look, maar vooral omdat het aantoont dat de sportautoplannen van Mazda weer springlevend zijn.

Mazda zegt dat in de nu nog naamloze auto de gehele sportautogeschiedenis van het merk is verwerkt, én hij wordt tijdens de onthulling op de Tokyo Motor Show geflankeerd door de Cosmo Sport 110S uit 1967. De eerste Mazda met een rotatiemotor. Tel daarbij op dat de terugkeer van Mazda’s rotatiemotor laatst nog min of meer werd bevestigd door een topman van het merk, en we houden er sterk rekening mee dat de wankelmotortechniek een comeback gaat maken bij de Japanners. In 2017.

Waarom het belangrijk is dat de rotatiemotor nooit verdwijnt hoor je HIER.52 reacties

Amg gt? :p
@tim040496: geen amg, maar een zoom-zoom-zoom bolide.
@martinus: als het een AMG zou zijn zou het: vroom-vroom-vroom zijn ipv zoom-zoom-zoom
@str8six:
Als het een AMG zou zijn zou het: ” BBRRRWWWAAAAPPP, BBRRRWWWAAAAPPP, KLAPPER KLAPPER KLAPPER, PLOF, PLOF, BBRRRWWWAAAAPPP ” zijn.

ps. Wat is qua volume de de overtreppende trap van CAPS_LOCK?
@ramshoek: #hastags
@ramshoek: geen idee qua overtreffende trap (al vind ik de hashtag goed gevonden), maar man, wat een gevalletje wastevalve overload!
Hoi RX-9. Je ziet er en profil al goed uit, net als je oudere zus.
@str8six: beter dan mijn oudere zus, in elk geval.
@gtwillem: hiephoi, ik signaleer een terugkomst van de zus van gtwillem. Ik pak er alvast wat bier en popcorn bij ;-)
@gtwillem: Jou zus is echt lelijk he?
@gtwillem: Ik begon haar al te missen ;)
Een coupe met een mooie lange neus, de lijnen die ik nu zien doen mij een beetje denken aan de E-type. Dus dat voorspelt veel goeds
Je moet wel heel goed kijken om te zien dat het géén AMG GT is! En dat is positief, want Mazda kan er ongetwijfeld een mooie, eigen designtwist aan geven!
Mercedes amg gtS meets Mazda rx-7 FD
Tof! Kijk er wel erg naar uit hoor, een nieuwe sportauto van Mazda.
Fuck dat, hier staat de opvolger van de RX-7!! :O
Waar gaat het heen met Mazda? Onder Ford was het prima maar zeker niet spectaculair. En nu hebben ze gewoon een heel competent modellenportfolio met herkenbaar design zonder dat het schaalmodellen van elkaar lijken te zijn. De MX-5 is al een succes (2x beter én goedkoper dan de Alfa 4C, naar mijn mening), de 3 vind ik de mooiste hatch in zijn klasse en de SUV’s van het merk zijn de enige waarbij ik geen plaatsvervangend schaamtegevoel van zou krijgen. Gewoon knappe karren. Tel daarbij op dat ze een eigen technologische visie hebben hebben brandstofmotoren en ik zou bijna kunnen concluderen dat het merk een van de meest succesvolle transformaties heeft ondergaan. Zeker nu VAG heerlijk onderuit gaat, Premium bijna mainstream wordt en mensen iets origineels willen hebben, zie ik Mazda hoge een goede toekomst tegemoet voor de komende jaren.

Ik kan niet wachten op deze! Ik en benieuwd. De RX-7 FD3S was al een schitterende auto en de RX8 mocht er ook zeker zijn, dus hopelijk wordt de nieuwe RX-7 ook weer een plaatje.
@gtwillem: Mazda is in mijn ogen het Japanse BMW. Mooie wagens die heerlijk rijden, maar IPV Duitse arrogantie Japanse bescheidenheid, helemaal goed. Jammer alleen dat ze voor mij persoonlijk net weer niets in het gamma hebben. De MX-5 is natuurlijk top, maar ik wacht nog op de facelift, het huidige neusje kan ik niet aan wennen. De 6 is perfect, maar wat moet je als jong jongen met zo`n slee. (Ik kan beiden op dit moment ook niet veroorloven, maar een mens mag toch dromen hebben)

Is zo`n Mazda geen mooie opvolger van de 320i?
@dutchdriftking:

Ik moet binnenkort een knoop doorhakken voor de lease auto. Ik ga in elk geval niet meer Premium: het is gewoon te duur voor wat je krijgt. Maar de Mazda 6 staat zeker op de shortlist. En hoog ook ;-). De Subaru en de Beetle gaan er (hoogstwaarschijnlijk) ook uit voor één auto voor vrouwlief. Ze wilt heel graag iets van een Q3, Countryman of X1, maar ze zei van het weekend dat ze de CX-5 ook mooi vond. Dus misschien twee Mazda’s voor de deur :-).
@gtwillem: je soeb wegdoen en een wagen voro de vrouw terug?
gaat niet goed jonghe.. :)
@gtwillem: Zonde zeg, de Subaru er uit. Toch een auto met meer een ‘ziel’ dan een Q3, X1 of Countryman. En qua lease auto, wat rij je op het moment? Ik heb een keer een comment van je gelezen dat de Giulia een optie was als leaseauto. Hoop nog steeds voor je dat hij op tijd op de markt komt en het een echte optie is.
@viezefreddyw: een E91 LCI 325i, maar die was iets boven mijn stand (betaalde bij per maand). Wil dat nu niet meer gaan doen. Dus zou het gaan tussen een Mazda 6 of Skoda Octavia. Of misschien de Guilia, alhoewel ik hem in het echt nogal vond tegenvallen. En qua prijzen wordt ie waarschijnlijk Premium…
@gtwillem: Skoda Octavia RS Diesel misschien?
@gtwillem: Dat zijn inderdaad ietwat dure leaseauto’s dus begrijp ik je wel. Je gaat vast iets moois ervoor terug vinden. En wat betreft je Subaru, ergens hoop ik dat je hem mag houden of dat je een mooie speelse vervanger gaat vinden. Hou ons op de hoogte.
@gtwillem: AAAAAAHHHH,
Dat de vrouw dat wil snap ik al niet, maar dat jij het nu ook ventileert als een idee??

Ach waarom zou jij het ook minder onder de plak zitten als een ander…. :)
@dutchdriftking: vroeger was Honda altijd te Japanse BMW. Mazda trok toen een ander publiek.
Al combineren ze een elektrische aandrijflijn met een Wankel-motor. Er móet en zál een rotary in liggen. Anders is het Mazda RX onwaardig.
Zo dan, Mazda laat ff een bom vallen op de wereld vanuit Hiroshima.
Het ziet er wel uit als een bom van een auto. Ben benieuwd of ie, zoals een Japanse auto betaamt, bomvol met opties zit.
Mazda kennende zal het wel een bommetje zijn.

Zo….
@Rick-dos: jij bent echt de bom!
@skylinefan: Boks, ouwuh…
Mazda kan in mijn ogen niks meer fout doen, naar mijn idee is mazda echt goed bezig vooral met de skyactiv blokken.
Lekker bezig Mazda! Laat maar komen.
Gratis bijgeleverd een geigerteller
Met de nieuwe designs van Mazda kan ik dit nieuws alleen maar toejuichen!
Japanse autotechniek sowieso interessant, maar tegenwoordig ook nog in een leuk jasje :)
Hopelijk wordt deze RX-9 (?) net een trapje hoger ingezet als de RX8. Dus met net iets mooiere materialen van binnen en goede wielen.
Dan zou je bij een lichtvoetige, goedkopere, AMG GT / F-type uit moeten komen.

En als ze er een wankel in mikken, hoop ik dat ze er wat software opgooien dat ie in een test niet al te veel verbruikt, anders wordt ie door de belastingen te duur.
@gregorius: milde hybride zoals bij de Honda Insight en CR-Z? Vang je de ergste CO2 uitstoot op in stadsverkeer.
@gtwillem: Mazda kennende zullen ze er geen pk monster van maken. Het is een wonder dat ze ooit die 3-MPS hebben gemaakt.
Dus als ze er een milde hybride van maken wat niet te veel gewicht kost; mijn zege hebben ze.
Zo te zien zit je straks met je kont (bijna) recht boven de achteras. Dat is echt voorbehouden aan ras sportwagens. Élke ras sportwagen is een verrijking van het straatbeeld, dus laat maar komen!
Opvolger van de RX-7 dan he. De RX-8 was geen opvolger van de RX-7.
Hier kunnen we natuurlijk niets anders als blij van worden. Ieder merk moet gewoon een sportwagen er bij hebben vind ik.
Mazda, het nieuwe Apple
@grrrrommmmm: Ik snap em niet?
Wat voor motor zou hij krijgen? Ik hoop een rotary maar betwijfel of ze dat er door krijgen anno 2015
Met de wankelmotor en de gewichtsmaatregelen van de mx-5 zou dit wel eens een 300pk/1250kg sportauto kunnen worden die de Cayman aankan… Geweldig! Erg goede looks ook.
Hier gaat gewoon een sexy wagen uit voortkomen. Benieuwd.
Huidige Mazda Kodo design + sportscoupé + Wankel. Ditis het recept voor mijn droom auto. Helaas zal het onbetaalbaar worden voor mij maar ik ben ERG benieuwd!
Bij het lezen van dit nieuws kan ik alleen maar aan dit nr denken:

https://www.youtube.com/watch?v=8iwBM_YB1sE
Plak hier een Mazda 6 frontje op en voila, een hele geslaagde auto. Ben heel benieuwd omdat Mazda recent erg goede zaken doet.
Weet alleen niet of een Wankelmotor nog verstandig is. En ja, een opvolger van de RX serie moet wel z’n “R” nakomen…
Dat ziet er echt heel mooi uit!!! Toch ff wachten met kopen van de gt86.. lastig
Ik zag die foto en dacht meteen amg gt achtig. Aan de reacties te zien was ik niet de enige
RX-9? Ik hoop van wel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).