McLaren 720S Spider creëert probleem en lost het gelijk op

Auteur: , 11 Reacties

Klaar terwijl u wacht.

720S Spider

Het is heden ten dage al een moeilijke opgave om een mooie auto te ontwerpen. En als dat wel lukt, is het nog lastiger om een open versie er goed uit te laten zien. Dat komt omdat je meer moet kijken naar hoe het dak kan opvouwen dan de styling van de auto. Auto’s met een metalen klapdak zijn al een stuk beter, met name de auto’s waar de C-stijl deel van het ‘deksel’ is, en het dak slechts een vierkante plaat boven de bestuurder is. Zoals de McLaren 720S Spider bijvoorbeeld.

En ja, de 720S Spider is mooi, maar het C-stijl-ideetje levert een probleem op. Want om de lijnen te behouden zitten er joekels van C-stijlen op het klapdeksel van de dakloze Mac. Dat komt bij de meeste cabrio’s met deze constructie de zichtbaarheid niet ten goede. Het zicht over je rechterschouder is zeer matig.

Een recente post van Matt Farah op Instagram laat echter zien dat McLaren het er niet bij heeft gelaten. Hij post een close-up van de C-stijl waarin duidelijk wordt hoe McLaren het ‘probleem’ heeft opgelost.

Het zwarte stuk carrosserie van het dak tot en met de wielkast lijkt een stijlelement om de mooie looks te behouden. Funest voor het zicht naar achter, zoals aangegeven. Hoe het werkt op de 720S Spider is dat het paneel een enorm geblindeerd stuk glas is. Daarnaast is de hele lijn een soort flying buttress, een stuk paneel wat net boven het andere plaatwerk ‘zweeft’. Denk aan de Ferrari 599 GTB en de Ford GT.

Zicht naar achter is dus totaal geen probleem in de nieuwe McLaren cabrio. Goed werk, je kunt bij dit soort auto’s beter te veel dan te weinig om je heen kijken.11 reacties

Voor wie de foto van Matt Farah niet duidelijk genoeg is, Mr. JWW heeft een video van de 720S Spider waarin het ook aan bod komt
De spec op de headerfoto is wel erg lekker zo!
Hier krijg ik een flinke Jaguar XJS-flashback van.
@vaakbenjetebang: Damn, geen edit-knop: aangevuld met een flinke Lancia Montecarlo-nasmaak.
Doe mij maar een coupé
Huh, is er iemand die gemiddeld genomen cabrio’s met klapdak en bijbehorende megakont beter vind smoelen dan cabrio’s met softtop die je in een relatief klein compartiment kunt opvouwen?
Toch liever de Coupe!
@720s echt super dat je hier mee komt op het moment dat dat ding al 3 miljoen keer op YouTube te zien is geweest. #clickbait
Stuur Wouter gewoon naar Arizona de volgende keer
@volvaudi:
Nou, ik had het anders nog niet gezien hoor.
@Rob: Hier nog 1 en dit soort weetjes vind ik juist interessant!
Geweldige auto om mee over het Nederlandse wegen net te razen 😉

Grapje…

Geweldig mooie Cabrio😘

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).