McLaren heeft een absurd plan voor de Formule 1

Auteur: , 15 Reacties

Nu de mannen achter het circuit van Silverstone hebben aangegeven dat ze geen trek meer hebben in de F1, moet de Britse Grand Prix maar ergens anders worden georganiseerd.

McLaren heeft een absurd plan voor de Formule 1

En volgens McLaren kan dat prima in Woking! De thuisbasis van het supercarmerk is naar de mening van datzelfde supercarmerk bij uitstek geschikt om een heet stratencircuit te bouwen waar ze in Monaco en Singapore bang van worden.

Het “Woking International Circuit” neemt de racers mee langs alle hot spots van de stad. We laten Jonathan Neale, CEO van de McLaren Technology Group, aan het woord:

“Why not? Why not bring Formula 1 to the streets of Woking? Obviously, aside from the huge social and financial commitment needed to set up the infrastructure, re-profile roads, re-lay Tarmac, fit miles of Armco, build grandstands, pay for race-hosting fees and gain approval and sign-off from the FIA, we don’t see any barriers to our vision. In an era that’s often seen as being hemmed in by bureaucracy and narrow-mindedness, that’s actually very refreshing.”

Dat het plan niet al te serieus bedoeld is blijkt wel uit de gekozen bewoordingen. Desalniettemin zouden de toppers op het rechte stuk van de ontworpen baan snelheden tot zo’n 310 km/u halen. Bovendien heeft er al eens een McLaren F1-racer door de straten van Woking geracet. In 1998 was het Mika Hakkinen die met z’n auto van de zaak over de openbare weg scheurde.

McLaren heeft trouwens ook al een ideetje voor de paddock. Die zou worden gebouwd op pontons in het kanaal. Daarbij hoeven journalisten niet meer te werken in het mediacentrum, maar kunnen ze gewoon de lokale pubs en restaurants gebruiken met hun wifi hotspots.

Goed, leuk plan en prima dat de nieuwsluwe zomerstop op deze manier een twist krijgt. Maar we zien nog eerder de GP van Nederland op Zandvoort terugkeren dan dat het F1-circus binnen afzienbare tijd daadwerkelijk door Woking scheurt.15 reacties

What have they been smoking in Woking…
Als je in Monaco een race kan organiseren… Dan moet ook dit te realiseren zijn.
Up next: GP van Amsterdam
@dampu020: lol, tegen de tijd dat ze in dat open riool iets uitgewerkt hebben en laat staan gebouwd zijn we weer 15 jaar verder.

maar goed ook mensen die denken dat Zandvoort een optie is zijn koekoek, DTM en F3 gaat nog net maar dan houd het ook op, WEC, F2 en F1 kan op zandvoort niet rijden tenzij je een nieuw circuit aanlegt

blijft maar 1 logische Nederlandse optie over wat uitstraling en infrastructuur betreft en ook is Rotterdam natuurlijk de plaats waar we niet lullen maar het gewoon kunnen neerzetten
Ik zou zeggen houd die race lekker op Dunsfold of de Eboladrome! Dat is pas een interessante race :P
@salberts93: eboladrome, wel een ziek circuit is dat
@salberts93: Eboladrome! Field of sheeps, isn’t straight en Old lady’s house. Helemaal gaaf.
Het is wel duidelijk dat Ron Dennis weg is. Onder zijn bewind was (een poging tot) humor ondenkbaar geweest.
@stradale888: alhoewel ik het wel met je eens ben dat Ron Dennis een zeer serieus man is die zijn werk mogelijk nog serieuzer nam (iemand de BBC documentaire over de bouw van de MP4-12C en de kwestie van de vloer wel eens gezien?), lijkt mij McLaren Tooned toch best humorvol.
Het zou mij niks verbazen als dit samenhangt met die World’s Fastest Gamer competitie van ze, en de finale daarvan wordt afgewerkt op een virtueel Woking GP circuit. Het is natuurlijk een mooie manier om te zien hoe snel de deelnemers een nieuw circuit leren kennen. De Nordschleife, Suzuka of Silverstone kent iedereen die racegames speelt wel, maar een Woking GP circuit zou compleet nieuw zijn.
Godver gewoon Brooklands opnieuw asfalteren, eens kijken hoe ze tegenwoordig met die ziekelijke banking omgaan!! Dat zou pas spektakel opleveren!!
Vmax snelheid van 310? Als ik McLaren was zou ik de vmax onder de 250 houden, maak je nog een kans met een honda motor
Leuk idee. Ik hoop dat het doorgaat.
Sommigen hier willen een formule 1 race in autohatende steden als Amsterdam en Rotterdam. Uiteraard kan in dergelijke links-extremistische en milieu-terroristische steden binnen de miljeuzone alleen een fietswedstrijd of een mager emissieloos formule e wedstrijdje gehouden worden.
Men zou beter de races op de bestaande circuits rendabel maken! Over 100000 bezoekers en de organisaties houden er nog een financiële kater aan over. Dat is toch niet normaal?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).