McLaren komt op de proppen met potente polygonen

Auteur: , 13 Reacties

Je hebt hypercars en je hebt hypercars.

Deze McLaren Ultimate Vision GT valt in de laatste categorie, maar helaas bestaat ‘ie voor nu alleen in de virtuele wereld. De auto zit namelijk in het nieuwste deel van het computerspel Gran Turismo dat uitkomt in oktober. De polygonen-porno van Kazunori Yamauchi is al 20 jaar een begrip in de wereld van de racegames, hoewel de PlayStation-grootheid tegenwoordig veel concurrentie ondervindt van onder andere Xdoos-tegenhanger Forza.

Fabrikanten grijpen de virtuele wereld van Gran Turismo al jaren aan om bizarre auto’s te ontwerpen die niet hoeven te voldoen aan botsproeven en emissienormen et cetera. McLaren heeft dat nu ook gedaan. Ze hadden natuurlijk een getunede versie van de 570 Gran Turismo kunnen maken, maar in plaats daarvan is het een hypercar geworden met 1.150 digitale pk’s.

Wat/of we ooit iets gaan terugzien van de Ultimate Vision GT is natuurlijk maar helemaal de vraag, maar wie weet is dit wel een goede opvolger voor de P1. Onder de virtuele kap huist in ieder geval al McLaren’s nieuwe verbrandingsmotor met een inhoud van 4.0 liter, net als in de 720S. Verder heeft de auto een wat generiek aandoend design met wat trekjes van de Glickenhaus SCG 003 en een neus die doet denken aan de Lamborghini Veneno. Vanaf 15 november 2016 18 oktober van dit jaar kan je losgaan met het ding in Gran Turismo Sport. Tenminste, nadat je met je Honda Today G een zwik Subaru 360’s verslagen hebt waarschijnlijk.

Macca-vid13 reacties

An zich een tof ontwerp, maar eh, die “zit”positie? Lijkt mij niet echt fijn racen, zo plat op je buik.
@Edge: makkelijk voor de popo, handen op de rug en klaar voor transport naar het staatshotel
@edge:
Lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor de feeling met je auto.
Als ie onder je reet zit voel je toch beter waar de voor- of achterkant heenzwabbert.
@harrie: want op een motor lig je ook onderuit in slaapstand?
Tof ontwerp maar weten we zeker dat GT in Oktober komt..?
@jordydeknecht: ja oktober alleen welk jaar is de vraag. Je weet maar nooit bij GT
@raym: Het Alfa Romeo van de race games
Als de auto toch alleen maar virtueel bestaat, waarom dan niet meteen 100 miljard miljoen pk?
@gulli: dan krijg je een hartaanval van alle adrenaline in je playseat.
@gulli: kunnen niet zoveel cijfertjes op het scherm, want je moet nog stage 1,stage 2 en stage 3 bijkopen! Dan nog wat dlc’s… Gamen was vroeger wel beter. Geen idiote ECHTE autofabrikanten die nepautos maken. Op wat zijn ze gebaseerd… Slaat nergens op.
Lijkt een beetje op een kruising tussen een Aston Valkyrie en een Oldsmobile Aerotech van 1987…
@cossiekiller: @Willeme: Die Oldsmobile is nog interessant voer voor een special ;-)
Wat, komt er nu eindelijk is een keer een echte nieuwe GT uit? Na al die jaren van slappe kopie’s van één goede voorganger!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).