Méér opbergruimte voor elektrische Volvo XC40

Auteur: , 28 Reacties

De compacte crossover uit Zweden gaat het helemaal anders doen.

Groen en veilig. Dan moet je de komende jaren bij Volvo zijn. Net als vele andere autofabrikanten gaan ze de boel drastisch vergroenen en dat doen de Zweden bijvoorbeeld met de XC40. De crossover ken je nu als een auto met een verbrandingsmotor, maar daar gaat op termijn verandering in komen.

De Volvo XC40 heeft een toekomst zonder een benzine- of dieselmotor en gaat volledig elektrisch worden. Die aankondiging deed Volvo afgelopen maand al en nu komen ze met meer informatie over het model. Zo stelt het merk dat je met deze elektrische auto niet inlevert op bagageruimte, maar juist meer ruimte krijgt. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor is er ruimte vrijgekomen in het motorcompartiment. Onder de kap komt een opbergvak wat ongeveer 30 liter extra opbergruimte gat opleveren.

Een gedeelte van de voor- en achterkant van de elektrische XC40 is uit de doeken gedaan. De grille is dichtgemaakt en zal uitgevoerd worden in de kleur van de carrosserie. In de dichte grille zijn de sensoren van het nieuwe ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) verwerkt. De achterkant is grotendeels gelijk gebleven, al ontbreekt uiteraard een uitsparing voor de uitlaten.

Verder zal de elektrische XC40 beschikbaar komen in een nieuwe kleur genaamd Sage Green. Daarnaast heeft Volvo twee nieuwe lichtmetalen velgen (19- en 20-inch) in petto voor het model. De onthulling van de volledig elektrische Volvo XC40 is over twee weken.28 reacties

Wel aardig, niet revolutionair. Ben wel benieuwd hoe ontwerpers in de toekomst het snoetje van de auto’s gaan ontwerpen. Nu, zelfs bij de model 3 is het nog steeds een knipoog naar de ouderwetse grille. Maar daar kom je over een tijdje niet meer mee weg.
@pomoek: ik zeg behouden.
via Android app
Wow, is dit zelfs nieuws? Elke fatsoenlijke EV heeft een voorbak.
“Zo stelt het merk dat je met deze elektrische auto niet inlevert op bagageruimte, maar juist meer ruimte krijgt.”
Op het eerste gezicht een beetje een rare claim, zou er vanuit gaan dat dit altijd zo is. Maar de auto is natuurlijk niet ontworpen met een elektrische aandrijving als uitgangspunt. 30L is het volume van een krat bier (40*30*25cm), de extra ruimte stelt dus echt helemaal niks voor.
@kreukelzone: ideaal voor een flesje olie en koelvloeistof…
@lekbak: zonnebrandolie en een flesje bier bedoel je dan zeker?
@kreukelzone:
Stelt niks voor? Zuip het maar eens op in 1 dag.
@harrie: :-)
@harrie: Moet lukken. Maar dan stel ik zelf ook niet veel meer voor.
@harrie: amateur ;-)
@harrie: heb wel eens voor hetere vuren gestaan
Altijd makkelijk voor je laadkabel.
Als over een tijdje de meeste Volvo’s elektrisch zijn, wat gebeurt er dan met Polestar? Blijft dat een sportief sub-merk met eigen modellen oid?
@mennok: Net als Cupra zal dat op een gegeven moment toch weer verdwijnen/veranderen in Seat en Volvo. Is helemaal hip, net als DS bij Citroen, maar is allemaal van korte duur.
Wordt het niet tijd voor een nieuwe V40?
@autojunkiexl: komt er niet, volvo trekt de stekker uit het kleine segment. Reden: verkocht alleen in grote hoeveelheden in NL BE DUI
@lbartes: Persoonlijk vind ik dat wel jammer! Wist niet dat het definitief over was.
@lbartes: Volgens mij niet correct. Sowieso verkopen de kleinvee auto’s beter in de zuidelijke landen als Italië, Spanje, enz. Ook begreep ik dat Volvo bezig was met een nieuwe 30 serie (V, S en XC).
@laptom: ik begreep alleen een XC30 geen kleinere hatchbacks meer.
@autojunkiexl: Ga er maar van uit dat er wel wat aan zit te komen hoor.
Kan je mooi je baby onder de motor kap laten pitten als je harde pokoes knalt in de waggi.
Tja, met een extra laadruim aan de voorzijde is het inderdaad niet gek dat er wat bij komt.
Een frunk, dat zeggen de Amerikanen, en misschien de Engelsen ook wel. Tijd dat we er een nederlands woord voor verzinnen. suggesties: voorbak, crashbak, kabelbak, laadbak, handtasbak
@realhustler: Kratbak, of in het Vlaams bakbak.
via Android app
@realhustler: in m’n Tesla heet het al een voorbak :)
30 liter kofferbakruimte, – 500 km actieradius 😉

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).