Meldingen snelwegwandelen nemen enorm toe

Auteur: , 34 Reacties

Come again?

Snelwegwandelaar

Nederland is een land waar men graag voor niets rond loopt. We hebben er een ook een speciale naam voor: wandelen. Waar iedereen op deze wereld overal naartoe loopt, vinden wij Nederlanders het fantastisch om doelloos te wandelen. Heel Holland zit vol met wandelpaden. Erg spannend is het natuurlijk niet, dus voor de ultieme thrillseekers met zo’n nylon heuptasje is het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Die lijken ze gevonden te hebben: snelwegwandelen.

Snelwegwandelen is een fenomeen waarbij, je raadt dit waarschijnlijk al, er gewandeld wordt op de snelweg. Rijkswaterstaat weet te melden dat dit steeds vaker voorkomt. In 2013 waren er 1400 meldingen dat er snelwegwandelaars werden aangetroffen. Dat was in 2018 meer dan het dubbele: 3200 keer! Rijkswaterstaat houdt wel een slag om de arm betreft de werkelijke hoeveelheid in toename van snelwegwandelaars. Mensen weten Rijkswaterstaat beter te vinden voor een melding van een snelwegwandelaar en de meldingen worden nu ook beter geregistreerd.

Er zijn twee duidelijke groepen oververtegenwoordigd bij de snelwegwandelaars. De eerste is vrij logisch: mensen die zonder brandstof kwamen te staan en naar een tankstation lopen. De andere groep zijn ‘verwarde‘ mensen. Rijkswaterstaat geeft aan dat er naast wandelaars ook fietsers terechtkomen op de snelweg. Vaak komt dat doordat ze blind de navigatie instructies opvolgen van hun telefoon.34 reacties

En als ze snel weg wandelen kan je ze natuurlijk ook niet betrappen.
Op het gevaar af dat ik nu iets vreselijk ‘fouts’ ga zeggen;
In Nederland hebben we de infrastructuur toch best redelijk voor elkaar en kennen we een duidelijke scheiding van snelverkeer en langzaam verkeer. Samengevat: geen trekkers, fietsers en voetgangers op de snelweg.

Wanneer ik de stortvloed aan oostblok dashcam joetjoep filmpjes bekijk, gelden er in sommige oost europese landen toch net FF andere regels.
En nu komt mijn “foute’ opmerking: Kan de toename van het aantal snelwegwandelaars ook niet te maken hebben met de toename van oost europese werknemers / werkzoekenden?
@ramshoek: De Telegraaf kopt ‘Dronken Pool loopt over A4’. Dus dan kan deze opmerking prima. En ik gok dat je gewoon gelijk hebt.
@dutchdriftking: Stomme Telegraaf ook altijd:

Dronken is een standaard bijvoeglijk naamwoord in Polen.
@ghost: De bekende Telegraaf Tautologie
@fanboy: maar het is een pleonasme.
@ramshoek: Kom kom niet zo braaf je mag gewoon je mening geven ;-) Daarnaast wat is de definitie van goed en fout eigenlijk…
@ramshoek: niet alleen in het Oostblok lopen ze langs de snelweg/hoofdwegen. Zo ook in Afrikaanse en Aziatische landen. Hoe vaak ‘k niet in Marokko iemand bijna platgereden heb (met name in het donker). Om over India en dergelijke nog te zwijgen. Dat is echt lachen, gieren en hartverzakken wat zich daar allemaal langs wegen begeeft.
@hotze: Jij bent dus de redder van Europa;)
@hotze: Ik heb genoeg kilometers in Azië gemaakt om te zeggen dat dat daar nog veel erger is.
In Marokko rijden in het donker is niet erg veilig, maar het is peanuts in vergelijking met India.

In India was het ergste dat er een vrachtwagen, compleet onverlicht, tegen de richting in op de berm van de snelweg reed.
Dan ben je blij om op de tol weg te gaan, want dan heb je in ieder geval niet meer van dat soort gedonder, geen koeien meer op de weg, en een lullig middenbermpje die in ieder geval zorgt dat je niet meer verblind wordt door alle tegenliggers met verkeerde verlichting.

Maar je moet ook gewoon nooit in het donker rijden in de landen. Iedere keer weer een slecht idee.
@fanboy: op de 4 baans snelweg vanuit Chennai richting Karaikal heb ik toch ook nog wel redelijk onverwachte taferelen meegemaakt. Een aftandse Ashok Leyland die met een kapotte achteras midden op de snelweg wordt gerepareerd, of een Eiger trekker met een karretje met een stapel van 5 meter takkenbossen tegen het verkeer inrijdt. Op en afritten zijn er sporadisch, en je kan vaak zo vanaf het zandpad haaks invoegen.
@marinepower: Klinkt herkenbaar, maar bij die tolwegen kun je niet overal invoegen dus dat scheelt trekkers, brommers en koeien. Wel nog steeds mensen die over railing klimmen helaas.
@fanboy: precies, met het rondzwerven over de planeet nemen ze ook hun rare gewoonten mee
Er zijn dus wat dronken lieden, wat navigatie pannenkoeken, en idioten welke zonder brandstof komen te staan. De laatste groep zie ik toch wel als de allerstomste. Die tankmeter zit toch de hele dag in de auto?
@dutchdriftking: niet elke auto of motor heeft een tank meter…
@2wheeler: Motor geen idee,
Maar geen brandstofmeter in een auto? Dan komt die wel uit het jaar kruik hoor
@jordydeknecht: brommers en motoren nog lang niet allemaal, wel een lampje maar vanwege de kleine reservetank ben je dan vaak te laat. Er waren nog autobouwers die tot in de jaren 60 hun modellen zonder meter de markt op brachten. O.a. VW als ik me niet vergis
@2wheeler: Sommige motoren hebben het inderdaad niet, maar dan is de tripteller over het algemeen nog steeds afdoende. En motorrijders laten zich over het algemeen niet door een lege tank verassen. Van een auto zonder brandstofmeter heb ik nog nooit gehoord.
@dutchdriftking: dat kan maar ze waren er wel degelijk, alleen zijn ze inmiddels erg oud (ik dacht dat het wat recenter was, om eerlijk te zijn). Ik heb op mijn brommer zonder meter wel eens zonder benzine gestaan, op de motor inderdaad de tripmeter maar echt accuraat is dat niet. Afhankelijk van je rijstijl natuurlijk.
@2wheeler: reservelampje wel toch?
@racerx: lampje wel ja, maar met de kleine tank van de meeste motoren ben je dan vaak te laat. Met de mijne, een oudere Enduro, iig wel.
Kunnen ze die “verwarde” mensen zoals bij dat “ongeluk” bij A’dam CS of die aanslagen plegen op Joodse ondernemingen niet gewoon neerzetten op de snelweg ipv ze eraf te halen? Ruimt mooi op.
@str8six: Hoe groot mijn hekel aan dat volk ook is, ik heb ze liever niet voor mijn auto. Kost me zo een voorbumper en misschien wel erger…
@viezefreddyw: een beetje Bull bar mag ook al niet meer in Nederland 😟
En als je ze aan rijdt kan je de gevangenis in
Verwarde mensen … Is dat iets van de laatste jaren? Kan me niet herinneren dat we daar vroeger ook zoveel last van hebben.
@berlinetta: pure censuur..
@berlinetta:

Dat is het zelfde als alle ongelukken die gebeuren in het verkeer omdat mensen onwel werden. Dat is iets wat medisch haast niet te controleren valt en daarmee ook een goed excuus voor telefoongebruik en daardoor een ongeluk veroorzaken.
@jack_abarth: meneer de agent, ik werd onwel en probeerde 112 te appen…
@berlinetta: vroeger waren er minstens zoveel verwarde mensen als nu. Het “probleem” is niet dat de hoeveelheid verwarde mensen of snelweglopers is toegenomen maar dat de hoeveelheid opgenomen statistiek en vooral de hoeveelheid berichtgeving is toegenomen.
Eigenlijk is snelwegwandelen gewoon de nieuwste vorm van autonoom voortbewegen. Hoeveel CO2 zou een mens per km uitstoten?
Vast weer een gevolg van zo’n stomme YouTube-challenge..

Na de vaatwastabletten, 10years en choking-challenge, hebben we nu:

Walking on the freeway Challenge.
@ghost: Hoe kun je nu de Bird box challenge vergeten???
@gandini: hahaha ohja damn! Sorry zat even half met mn hoofd bij werk, maar helemaal gelijk!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).