Mercedes-AMG C63 betrokken bij ongeluk in Coentunnel

Auteur: , 22 Reacties

De Coentunnel heeft het maar zwaar dezer dagen.

C63

De Coentunnel, vernoemd naar voormalig VOC-gouverneur Jan Pieterszoon Coen, ligt dezer dagen onder vuur dankzij mensen die het verleden willen uitwissen. De tunnel onder het Noordzeekanaal zou daarom eigenlijk wel wat goede PR kunnen gebruiken, maar helaas, het tegendeel is vandaag het geval. Vanmiddag klapten er namelijk zes auto’s op elkaar, waardoor de tunnel tijdelijk afgesloten moest worden.

Dankzij een sterk staaltje VOC-mentaliteit van de opruimers, is er inmiddels gelukkig alweer een rijstrook geopend. Ondanks dat de plaatjes flink verwrongen staal laten zien, zijn alle inzittenden er zonder (ernstige) kleerscheuren vanaf gekomen. De auto’s in kwestie zijn grotendeels een dwarsdoorsnede van het onder hoge belastingen gebukt gaande Nederlandse wagenpark. We herkennen een oude Peug 206 (aankoopadvies), een eerste generatie Ford Focus wagon, een recente BMW 1-serie (aankoopadvies) en een Hyundai Tucson. Een auto valt echter in positieve zin op, namelijk een Mercedes-AMG C63S Coupé. Weinig verrassend staat juist deze auto niet op gele platen.

206

Een man in regenjas heeft ons ingefluisterd dat de Merc toebehoort aan professioneel voetballer Stefano Denswil. Het zou kunnen, daar Stefano vroeger voor Ajax speelde, alvorens uit te wijken naar zijn huidige club Club Brugge. Misschien wilde hij even op bezoek gaan naar wat oude vrienden in de buurt. De weggeblurde kentekenplaat van de dikste C-Klasse lijkt in ieder geval rood-met-wit te zijn zoals we dat kennen van onze zuiderburen.

Dank iedereen voor de tips! Image-Credit: Politie Team Hoofdwegen via Twitter22 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
@tge1: oke?
Voetballers en foute Mercedessen dat levert ellende op.
Snap het wel, het is natuurlijk even wennen om weer op normaal asfalt te rijden
@ikweethet: Lol, inderdaad. Na ons unieke Belgische wegennet is ie gewoon in slaap gevallen op jullie zijdezachte asfalt.
@toybota: De BPM en wegentaks op zo een auto levert anders wel slapeloze nacht op
@mistermini: Valt nog best mee hoor, maar 2800 euro BIV en 2233 euro aan jaarlijkse verkeersbelasting… In Belgie
@ikweethet: zo verraderlijk vlak en zonder die gaten. Bloedlink inderdaad.
ik blijf me verbazen hoe mensen op een kaarsrechte weg zulke ongelukken kunnen veroorzaken… zonde van de auto’s . hoop dat niemand gewond is geraakt :)
@rnej: Kwestie van te weinig afstand bewaren en vervolgens niet tijdig kunnen anticiperen op een rem ingreep.
Nu wil ik geen voorbarige conclusies trekken maar kan me zomaar voorstellen dat de genoemde Merc iets harder reed dan toegestaan (kan ik me prima voorstellen met zo veel vermogen) en vervolgens vol achter in het rijtje stilstaande auto’s is geklapt. Dan krijg je wel een leuke harmonica hoor. Zo’n Merc weegt ook al weer 1700 kilo.. dat komt met een flinke snelheid best hard aan..
@ardonjr: “nu wil ik geen conclusie trekken blablabla”. Dat doe je wel…
@kareljansen: “Kan me zomaar voorstellen” .. is geen conclusie trekken. Als ik had geschreven “Die Mercedes is fout” dan trek ik een conclusie.. nu geef ik een mogelijke oorzaak =/= conclusie.
@kareljansen: ik trek de conclusie dat jij niet weet conclusies zijn als iemand een mogelijke optie beschrijft
@thierryvth: -wat- moest nog ergens tussen
@ardonjr: zonder context zullen we het nooit weten. als iemand onwel geworden is dan viel er weinig aan te doen, maar er zal wel een pannekoek niet gespiegeld hebben…
@rnej:
Rijdt Marco van Basten in een rode 206 tegenwoordig ? :-)
@amghans: Marco’s pannenkoekenhuisje!
Tegen een balletje trappen is niet hetzelfde als aan een stuur van een C63S draaien.
Er stak vast een kind over…
Zoals je op Twitter kan zien rijdt die rode tucson er langs want op de laatste foto zie je een busje en andere auto’s passeren. Deze is dus niet betrokken geweest bij het ongeluk…
Bij de veroorzaker van dit soort ongelukken hoort een item uit een oude reclame, het ingekleurde vakje “ONGESCHIKT”. Rijbewijs innemen en niet meer de weg op laten (voorlopig).
Door dit ongeval vanmiddag ruim 20 min in de file gestaan …gelukkig was Rijkswaterstaat zo slim om nu wel de spitstunnelbuis te openen zodat het oponthoud voor mij beperkt bleef ,maar ik sta overgens bijna dagelijks voor een tijdelijk afgesloten coentunnel te wachten ….meestal door een te hoge vrachtwagen .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).