Volkswagen Beetle 2.0 TDI nu 20% bijtelling, ook als cabrio

Auteur: , 1 Reactie

Volkswagen heeft wat geschaafd aan de tweeliter diesel van de Beetle en Beetle Cabrio, zodat deze aan de Euro 6-norm voldoet. Goede nieuws is dat de Beetle door de lagere uitstoot nu te leasen is met 20 procent bijtelling én de catalogusprijs omlaag gaat.

VW Beetle Cabrio

Het gaat om de 2.0 TDI met 110 pk. De 1.6 TDI met hetzelfde vermogen, die onder andere in de Golf 6 ligt, is niet leverbaar in de Beetle. Dankzij de wijzigingen stoten de Beetle en Beetle Cabrio nu respectievelijk 107 en 110 gram CO2 per kilometer uit, waardoor beide in aanmerking komen voor twintig procent bijtelling. Daarmee is het lijstje van cabrio’s met twintig procent bijtelling weer een auto rijker.

Aangezien de BPM uitstootafhankelijk is, heeft Volkswagen ook de prijs van de Beetle en Beetle Cabrio kunnen verlagen. Vanaf 30.130 euro rijdt je in een dichte Beetle met dieselmotor, de Cabrio kost je minimal 34.530 euro. Verder heeft Volkswagen ook het infotainmentsysteem een upgrade gegeven en krijg je zelfs in de instapper nu navigatie met aanraakgevoelig kleurenscherm. Ook een elektrisch te bedienen dak is voortaan standaard op alle Beetle Cabrio’s.1 reactie

In de Golf 6 lag zal dit je eerder bedoelen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).