Mercedes-AMG G63 als dikke vette Edition 1

Auteur: , 29 Reacties

Ook van de nieuwe G63 kunnen we een Edition 1 verwachten.

Bij de introductie van een nieuw AMG-model lanceren de evil doctors uit Affalterbach doorgaans een Edition 1. Deze speciale variant is wat duurder in aanschaf. Daar krijg je dan weer een aantal extra’s voor terug in vergelijking met een standaard model. Bovendien is de Edition 1 maximaal een jaar introductie te bestellen.

De Mercedes-AMG G63 Edition 1 is zwart van kleur en heeft rode accenten. De kleur rood komt in het exterieur terug op de velgen, remklauwen en spiegels. In het interieur zien we de kleur terug op de stoelen. Edition 1-modellen van Mercedes-AMG staan nu niet bepaald bekend om hun subtiele verschijning en dat is bij de nieuwe G63 niet anders. Door de donkere kleur is het bijna niet te zien, maar de typische Edition 1-style sticker over de zijflank is gewoon weer aanwezig. Toch weer 50 pk extra.

De nieuwe G63 heeft een 4.0 liter V8 die goed is voor 577 pk en 850 Nm koppel. Andere AMG modellen in het gamma hebben laten zien dat de benzinemotor prima gekieteld kan worden, dus verwacht in de komende maanden de nodige behandelingen van Brabus, Renntech en anderen.

Fotocredit: Mercedes-Benz Passion blog via Facebook29 reacties

Bovendien is de Edition 1 maximaal een jaar introductie te bestellen.

Loopt niet helemaal lekker die zin ;-)
@generaalalfa:
En geeft die sticker 50 Pk extra! Waar kan ik die kopen?
@generaalalfa: dat is met elke vorm van stickertuning. Iedereen moet weten dat je rondrijdt met spullen van BRIDE, K&N, HKS en meer van die afkortingen. Levert allemaal extra power en lightness op natuurlijk.
@Gulli: stickers vallen onder stylen, jammer joh..
@mcaa: moet ik nou op een site vol autoliefhebbers uitleggen wat de grap van stickertuning is. Ik begin oud te worden volgens mij…
@gulli:

Geeft niet hoor.
Heb nog wel een sticker van de seniorenexpo voor op de achterruit.
Mijn achterruit is al voorzien.
@generaalalfa: komt is ook niet met dt geschreven slecht he
Die koplampunits ogen alleen erg schattig op zo’n bullebak. Meer het design voor op een klein rond autotje mijns inziens. Verder is hij wel weer erg lekker.
@rutger97: Met een beetje tape kun je er booskijkers van maken ;) Deed ik vroeger ook bij de achterlichten van mijn Aprilia SR.
@berlinetta: geen Mercedes logo ?
@timd: Nee ik had een Ditech GP-1. Die was matzwart met goud. Daar vond ik een zilverkleurige Mercedesster niet bij passen.
@timd: Haha dat deed ik dus wel. Mooie tijden!
@berlinetta: Ik maakte mijn achterlichten (ook de koplamp vond ik een prima idee) donker getint met een panty…. Tjah je bent 16 en je wilt wat.
@jorden: Haha zo heb ik er inderdaad ook veel zien rond rijden.
In het zwart minder schattig maar nog altijd niet robuust genoeg voor een G-klasse.
Hoe lelijk die witte van eergisteren was, hoe dik deze is!
@str8six: Precies! Ik dacht exact hetzelfde!
Zo in een donkere blacked out spec is hij toch wel erg dik.
Heeft de editie one 50 pk extra boven op de 577 pk?
Wel weer een bruut apparaat de nieuwe G klasse en gelukkig lijkt hij op de oude versie. Hij zal wel als een raket verkopen want iedere zelf respecterende bezitter van de oude G zal niet weten hoe snel ze de nieuwe moeten bestellen.
@dirkv: Nee. Er wordt wel eens vaker een grap gemaakt dat stickers op je auto extra pk’s opleveren, zo ook hier. Hij heeft gewoon hetzelfde aantal paardjes als de normale G63.
De oer G is fantastisch, de G van de laatste 10 jaar is belachelijk. En nu hebben ze ‘m nog belachelijker gemaakt. Het is alleen maar imago, en dan een imago wat mij verafschuwd. ( drugs handelaren, zoontjes van oliebaronnen, te blonde dames met te kleine hondjes)
@persian1: Nou dan koop je hem toch gewoon niet?
Edition 1, Wolfsburg Edition?
Hoe zit het eigenlijk met het onderstel? Is dat nog steeds van het oude type ? Of is het nu wel een “goed” sturende bullebak? Ik ben erg fan van de G klasse
Beetje foute uitvoering dit.
Waarom nu opeens met rood en niet met geel. Gemiste kans. Nu bestel ik er geen…..
@antoonniels: Zo opeens is dat niet hoor. Mercedes varieert al tijden met de kleuraccenten op hun Edition 1 modellen. Zo was het uitgaande model van de A/CLA/GLA-klasse uitgevoerd met rode accenten als Edition 1, gold dat ook voor de C-klasse Edition 1 en is de E-klasse Edition 1 te krijgen met grijze en zwarte accenten.
Komt er nou ook een keer een G klasse configurator? Altijd leuk vermaak tijdens de les.
Kan er niks van betalen maar toch een vette bak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).