Mercedes-AMG: geen hypercar van onze hand

Auteur: , 30 Reacties

Mercedes en AMG zijn niet van plan om Ferrari, McLaren en Porsche het vuur aan de schenen te leggen met een eigen hypercar. Wel kunnen we uitkijken naar nieuwe Black Series-modellen.

Mercedes-AMG GT

Althans, Tobias Moers heeft in Genève laten weten dat er geen hypercar op de planning staat. De grote baas van Mercedes-AMG gaf tegenover Autocar.co.uk aan dat een dergelijke auto momenteel niet in de strategie van het merk past, dus voorlopig zullen we het moeten doen met de Mercedes-AMG GT. Al is dat natuurlijk ook alles behalve vervelend.

We kunnen wel rekenen op nieuwe auto’s met het Black Series-label, maar daarvoor zullen we nog wel even geduld moeten hebben. Moers noemt de huidige auto namelijk zo ontzettend goed dat een mogelijke Black Series-versie ‘m op alle gebieden zou moeten overtreffen. We helpen ‘m graag aan wat ideeën, want we weten dat AMG nog steeds V12-blokken bouwt voor Pagani, maar wellicht is dat in deze tijd (helaas) wat teveel gevraagd van een groot merk als Mercedes.30 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
De AMG-GT hooguit iets lichter, breder, lager maken. Iets meer vermogen. Veel meer moet je niet doen.

Die V12 lijkt me niet zo slim, de vierliter V8 is lekker compact en licht en de V12, ehhh, is dat niet…
@gtwillem: die V12 moeten ze lekker bij Pagani blijven afleveren. Die weten er wel raad mee!
ik had nog zo gehoopt op een opvolger van de slr of een prestige projectje netzoals de veyron……
Ik had dat ook niet van Mercedes verwacht. De genoemde merken hebben hebben hun reputatie en geschiedenis ook meezitten wat supercars en hypercars betreft. Mercedes heeft dit helaas niet op een een manier zoals Ferrari.
@ewoudhoed: ben ik het niet met je mee eens, http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=0_Beurzen/Techno_Classica_2014/Mercedes_120_jaar_autosport/03-Mercedes-showcase-3.JPG kijk even door deze link, hier staat kort samengevat 120 jaar motorsport van mercedes weinig merken doen dit na. misschien mag mercedes dan wel bekend staan als comfort en luxe maar vergeet niet de sportieve kant van het bedrijf, bijvoordbeeld: ssk, 300sl, w196, 2 liter targa florio, clk gtr, w25, 190e 2.5/2.3, 60 ps en de c11. ik zal er vast wel een hoop vergeten zijn en ik heb expres amg er niet bij genoemd maar door de 120 jaar heen hebben ze een geweldige lijst met races gereden (ook dieptepunten maar dat heeft iedereen) en voor de m3 fanboys hier zonder de 190e 2.3 was er nooit een m3 geweest.
@henkhupelschoten: dat is hetzelfde als wanneer je zou zeggen: vroeger had ajax johan cruijf, dus het is nu een wereldploeg.
@meneer: Helaas voor jou won Mercedes de f1 laatst nog, weetje nog?
@meneer: die voetbalde ook gewoon bij Feyenoord
@henkhupelschoten: ik wil ook niet zeggen dat Mercedes geen geschiedenis heeft. Dat heeft het merk zeker! Maar als je de laatste 25 jaar bekijkt heeft Mercedes geen reputatie en geschiedenis opgebouwd met welbekende hypercars en supercars zoals de andere merken dat gedaan hebben. Ze hebben niet stilgezeten, maar ze zitten niet op het niveau van Ferrari Porsche en McLaren.
Nee, is niks voor mercedes. Hou het maar lekker bij de black series. Past veel meer bij hun
best jammer want de hypercars die ze maakte zijn en blijven iconen (clk gtr, slr etc.)
Jammer is dat. Had graag een hypercar á la SLR Stirling Moss gezien. Toch op zijn minst een supercar om de R8 te beconcurreren.
@kapiteinaudi: de AMG GT kan aardig met de R8 concurreren lijkt me zo. De R8 is een supercar van datzelfde kaliber.
Blijf maar gewoon smakelijke coupés bouwen die veel lawaai maken. Dat kunnen jullie het beste.
Mercedes hoeft geen supercar te bouwen om met Porsche te concurreren, de AMG GT vecht het al uit tegen de 911. In hoeverre valt de AMG GT nog te verbeteren, hooguit lichter misschien en meer vermogen. Aan boord van een AMG GT ziet het zeer comfortabel eruit, dus een wat meer hardcore variant is niet onmogelijk. Laat die supercar zitten en focus je hierop.
@regera: ja vecht hij ertegen? Ik mag hopen dat ik op een dag net zoveel amg gt’s zie als Porsches.
@rolov: je hebt zeker een punt, wat ik niet kan ontkennen. Uiteindelijk kunnen we pas over een aantal jaar zeggen of de AMG GT succesvol is. Als ik autojournalisten mag geloven zit die qua rijgedrag zeer dicht tegen de 911 aan. Alleen is een Porsche 911 bijna niet van zijn troon te stoten, absoluut de marktleider in zijn klasse. De AMG GT heeft meer comfort en luxe, maar de Porsche zal net iets beter sturen. En de overtreffende trap qua fun in die prijsklasse. Komt nog bij dat Porsche wellicht een nog leukere gaat bouwen qua fun, de Cayman GT4.
SL65 AMG blackseries, nog altijd de meest begeerlijke Benz ooit gemaakt!
@dutchdriftking: en de meest tijdloze? ik denk de SLS AMG BS.
@regera: SLS tijdloos? Nàààh, te retro. Retro is nooit tijdloos, eerder snel ouderwets…
@dutchdriftking: Volgens mij was het niet het beste wat Mercedes ooit gemaakt heeft.
Ik vind alles best, maar ik ben het er niet mee eens
Super car hoeft niet meteen. Zo iets als de clk dtm amg bs is ook mooi. of weer zoiets als 190 evo. Maar zoiets als een sls met 6 liter v12 ziet ik wel zitten. niet zo lelijk als de amg gt. Maar weer lekker hoekig. De zogenaamde top 3 zijn maar lelijke auto’s.
Ik denk dat als ze dat wel zouden doen dat we toch echt stijl achterover gaan slaan. Helemaal als ze dan samenwerken met het F1 team bij de ontwikkeling
MB gaat voor aantallen en dus winst…
Tja , hebben ze iets dat in de buurt komt van 1400kg met een v8? Nee? Dan kun je geen HyperCar maken die met de concurrenten mee kan. Tenzij je er 1000+ pk in stopt en dat wordt dan een megalomaan project dat nooit geld oplevert…. En dat past dan weer totaal niet bij Mercedes.
-edit: nutteloze bijdrage-
@bmwnumberone: hahaha ja want die hebben de laatste jaren zo lekker veel supercars gebouwd…
Jammer, een eventuele samenwerking met Pagani zou mega zijn. Een soort van super Huaerra ofzo.
Zoals gezegd verbeter de AMG GT door hem lichter te maken en geef hem meer vermogen. Naast AMG GT heb je de GTS, maar een hardcore versie is zeker welkom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).