Mercedes-AMG: geen vierwielaandrijving voor de C63

Auteur: , 28 Reacties

De Mercedes-AMG C63 is sterker dan ooit, maar toch krijgen klanten geen andere keuze dan alle 476 of 510 pk's op de achterwielen af te vuren, zo belooft AMG's hoogste baas.

C63 rookt bandjes

AMG’s waren vroeger zonder uitzondering RWD, maar sinds enkele jaren rust de performancefabrikant veel van zijn modellen ook met 4 MATIC uit, een optie die zeer populair blijkt onder kopers van grote modellen als de E-Klasse en de CLS. De C-Klasse blijft echter ‘puur’, zo beloofde CEO Tobias Moers desgevraagd op de LA Motor Show.

C-Class and sports car is, for us, dedicated [rear-wheel drive]“, aldus AMG’s eindbaas, en gelijk heeft ‘ie. Extra aandrijving weegt meer, en wie kan er nou nee zeggen tegen een kwispelende achterkant, als de V8 weer eens een stoot vermogen op de achteras smijt? Nou ja, onervaren bestuurders wellicht…28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En terecht, de C63 AMG is lekker hardcore!
Houden zo.
@viezefreddyw:
Precies, AWD is voor lieden die wel willen maar niet kunnen..
Aan de andere kant is het wel jammer, die lieden zijn ruim in de meerderheid en ik heb geen bezwaar tegen meer AMG’s in het straatbeeld.
Het is maar wat je een sportwagen noemt.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Volgens mij ben jij hier vooralsnog de enige die dat doet :)
@sir_smokalot: De beste man boven mij gaat nog een stap verder en noemt hem zelfs hardcore. In het artikel dacht ik het ook te zien staan maar hij noemt sport slechts in één adem met de c-klasse.
Oftewel ik kan nu beter stoppen met reageren op de vroege morgen.
utr1984 via Android app
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: bruut is misschien het betere woord.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: 510 Pk V8 in een C-klasse geen supercar? Oké het is geen Ferrari of Pagani maar ik vind het toch geen boodschappen autootje
@eferrari: Het is een onwijs krachtig beest maar in mijn ogen hoort een sportwagen licht en wenbaar te zijn. Dit ding is leuk op de dragstrip Autobahn en om mee te powersliden maar voor een trackday heb je waarschijnlijk meer plezier in een mx-5.
@eferrari:
Daarom noemen we auto’s uit deze categorie een “sportsedan”.
Echt hardcore kan ik hem ook niet noemen, daarvoor zit er teveel luxe aan zo’n ding.
Hardcore in mijn boekje staat voor kaal, spartaans en vrij van digitale beschermengeltjes.
Of zoals Casper gisteren zei bij het zien van een TVR, lekker analoog..
@eferrari: supercar? Is ook nooit genoemd
@eferrari: zolang het een bruikbare koffer heeft blijft het een een (vette) boodschappenwagen
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: proost op onze koffie, haha. Laten we het houden op een “(high) performance sedan”.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: een echte sportwagen is toch mid-engine en rwd? Dat vertelde de verkoper toen ie mij mn mr2 verkocht;)
Moet direct denken aan dat filmpje waar die c63 (als ik het me goed herinner) na die s-bocht de dranghekken in schuift. :)
Gelukkig, een hardcore sportauto zoals de c-klasse hoort achterwielaandrijving te hebben!

Persoonlijk hou ik wel van achterwielaandrijving maar ik weet niet of het zakelijk een verstandige zet is om geen vierwielaandrijving te leveren op een dergelijke auto. Ik denk dat de meeste klanten het wel zouden waarderen. Maar gelukkig doet Mercedes-AMG ook wel eens minder verstandige dingen. Gewoon omdat het kan.
Ik zweer bij 4wd, achterlijk om zoveel vermogen over slechts 2 wielen te verdelen. En op de E en S is 4matic een OPTIE, dus je kan het ook gewoon niet aanvinken als je dat niet wilt.
@audirs3: tja, het gaat Mercedes-AMG meer om de boodschap dan om daadwerkelijk verstandigheid. Maar ik ben het met je eens, bij dergelijke vermogens is AWD toch beter…
@audirs3: “En op de E en S is 4matic een OPTIE”

Fout. De AMG S versie heeft standaard 4matic, en kan je dus niet zonder krijgen. ( Tenzij je in Groot-Brittannië woont ).
Zou me niet verbazen als die er uiteindelijk gewoon wel komt met 4WD.
Dit was toch allang bekend, schijnt wel een nog snellere a45 te komen voor de rs3 en golf r400.
Gelukkig maar een amg hoort gewoon achterwiel-aandrijving te hebben.
Past ook beter bij het karakter van AMG.
Bij de Mercedes C63 AMG BS by GAD is de 4-matic ook achteraf ingebouwd door… GAD waarschijnlijk. Het kan wel. Maar de betrouwbaarheid daarvan… weet iemand dit? Hoe betrouwbaar die 4-matic is welke door … is ingebouwd?
http://ag-spots-2014.o.auroraobjects.eu/2014/01/14/mercedes-benz-c-63-amg-coupe-black-series-by-gad-c188414012014112422_3.jpg
Jongens dit ding gaat niet fijn rijden als RWD met zoveel pks. Ik heb net een m4 aangekocht en geloof mij de m4 nu doet mij denken aan de vorige c amg. Misschien klinkt raar wat ik zeg maar de nieuwe m4 heeft teveel koppel. Leuk voor de hooligan uit te hangen maar de DSC lampje flikkert bijna altijd in sport plus. Heel leuk speelgoed op de track maar voor dagelijks gebruik teveel fun :)
Toch zou ik nooit AWD kiezen moest bmw het aanbieden. Dat ding is verslavend. Love it
Op autovisie staat dat het nog helemaal niet zeker is dat er geen 4-matic versie kom.
Hmm. Toch jammer dat ze het niet gewoon als optie aanbieden. Als jij met je zuur verdiende centjes eindelijk je droom auto kan kopen maar niet meteen Kimi Räikkönen bent dan zou ik toch voor de zekerheid kiezen dat in niet bij de eerste regenbui dwars op de kruising sta.
Bij de Mercedes C63 AMG BS by GAD is de 4-matic achteraf ingebouwd door… GAD waarschijnlijk. Het kan wel.

Maar de betrouwbaarheid daarvan… weet iemand dit? Hoe betrouwbaar die 4-matic is welke door … is ingebouwd?

http://ag-spots-2014.o.auroraobjects.eu/2014/01/14/mercedes-benz-c-63-amg-coupe-black-series-by-gad-c188414012014112422_3.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).