Mercedes-AMG GT4 Coupé Edition 1 is een hete verschijning

Auteur: , 28 Reacties

Een fijn speciaaltje op de vroege morgen.

Wie geen beangstigende, keel dichtknijpende gedachtes krijgt wanneer een portemonnee geopend wordt, maar voor wie de term ‘geld’ slechts een willekeurig woord in de Van Dale is, kan binnenkort bij Mercedes-AMG aankloppen om een behoorlijk zak met duiten te deponeren in de klauwen van de equipe uit Affalterbach. Zij komen namelijk met een exclusieve versie voor het topmodel van de kersverse AMG GT Coupé.

De bekende Edition 1-reeks komt, zoals verwacht, ook naar de nieuwe vierdeurs AMG. Mercedes stelt het speciale model enkel beschikbaar voor de AMG GT 63 S. Het verfraaiingspakket maakt van de 639 pk sterke wagen een nog sportievere bolide. Extra vermogen komt er niet bij, maar AMG verrijkt de GT 63 S in vrijwel alle andere aspecten.

De meest in het oog springende verandering is te danken aan de toevoeging van het AMG Aerodynamics Package. Hiermee krijgt de krachtigste AMG GT Coupé o.a. een nieuwe front splitter, een geoptimaliseerde diffuser en een mechanisch verstelbare, maar gefixeerde achterspoiler. Laatstgenoemde geeft de wagen op topsnelheid (~ 300 km/u) 30 kg extra neerwaartse druk. Niet alleen dat, want de Cw-waarde wordt ook kleiner, dus wordt hij, in theorie, een fractie zuiniger.

Naast het Aerodynamics Package kunnen klanten nog een reeks andere optiepakketten aanvinken, maar deze zijn jammer genoeg niet standaard. Wél standaard zijn de nieuwe 21″ kruisspaak velgen, de kleuren graphite grey magno, diamond white bright of graphite grey metallic en een extra pikant interieur. AMG Performance maakte de stoelen van smakelijk nappa leer en besmeurde de binnenzijde met allerlei gele details.

De Edition 1 is, vanaf deze zomer, voor een periode van 12 maanden te bestellen. De eerste Edition 1’s zullen in september worden geleverd. Spotters, houd de ogen open.28 reacties

Het model an sich vind ik best wel mooi. Maar als Edition 1 (bij alle modellen eigenlijk wel) is het ding me net wat te extreem. Ik denk dat de auto met een chic metallic kleurtje en een lichter interieur een stuk knapper is. Denk wel mooier dan de nieuwe CLS.

Ik zag de nieuwe CLS laatst rijden, haalde me in. In het eggie toch een stuk mooier dan op foto’s.
@viezefreddyw: best mooi de CLS alleen geeft hij mij niet dat “WoW” gevoel zoals bij de vorige 2.. best jammer.

Off-topic: 639 pk…. doe me dan maar een Maserati quatroporte. Vind het tegenwoordig een beetje te veel worden.
Ik word alleen al misselijk als ik al die lijntjes bij de ramen van de achterportier zie, wat een druk design. Kan hem nog niet mooi vinden.
Het zal vast heerlijk rijden. De bouwkwaliteit zal ook vast erg goed zijn. Ik kan de voorzijde nog niet mooi vinden. Misschien in het echt wel.
Ik kan er niets aan doen maar dit is gewoon een Mercedes met het syndroom van down.
Lastig, zal heerlijk rijden en klinken. Maar zoals vaker gehoord wat drukke lijnen. En die gefixeerde spoiler……auw…..voor mij zo een pauperbak en geen klasse. Heb je nu bijv. een GT3/2 RS, Performante etc dan vind ik het iig in het geheel/uitstraling passen. Maar goed ben ook niet voor niks een liefhebber van een ander merk ;-)
@eselkaa: Maar je nickname is SLK fonetisch opgeschreven. Van welk merk ben je dan fan?
Ik kan hem echt vanuit geen enkele hoek mooi noemen. Alleen het interieur vind ik wel mooi, maar dat kennen we nu ook wel van andere modellen. Voor een topmodel had ik wel iets specialers verwacht.
Wat een ordinaire proletenbak zeg, dit kun je toch onder geen enkel beding stijlvol noemen? Man man man…
@p1m: qft
@p1m: “proletenbak”
Even kijken of ik het begrijp. AMG komt met een “special”, en de marketingmensen vinden boekhoudersgrijs de beste exterieur- en interieurkleur om hun imago-campagne te ondersteunen? That’s…. “special”, indeed. Duitsers en design, zucht…
Ik kan dit wel waarderen…wel (voor dat geld) een snelheids afhankelijke achterspoiler…en wat meer mooie kleuren combinaties….wel mooie velgen trouwens….
Wat is het toch een afzichtelijk ding. Zeker in deze sjonnie uitvoering…. Zo’n edition is leuk op een A klasse, maar voor alles daarboven om te huilen.
Waarom iemand dit zou verkiezen boven een Panamera Sport Turismo Turbo S E-Hybrid *hapt naar adem* is mij een raadsel
Hou het maar gewoon bij de CLS jongens
@lambowambo: Mooi toch dat je de keuze hebt tussen deze liftback en een sedan.
Dus…? Wat kost ie dan..?
Heerlijke auto ben groot fan van deze wagen. Zowel van binnen als buiten helemaal top. Veel liever deze AMG GT4 dan een Panamera, A7 of de Panamera ST.
Een heel stuk over hoe duur hij is, en geen prijzen??
Het basismodel ziet er gewoon goed uit, maar er is zoveel veranderd dat het geheel nu is doorgeslagen. En toch zou je geen nee zeggen tegen een ritje. Wat dat betreft zijn de Edition 1 modellen de Kardashians van Mercedes.
Zo best wel dik zo hoor. Vind alleen die gele gordels maar niks.
Waanzinnige bak
Toch echt vele malen liever de ST van porsche, dit vind ik maar een vreemd ding
Mijn eerste idee was: BMW. Die lichtunits vooraan…
Vreselijke lelijk ding. Alweer een kopie achterzijde Porsche. Tja ze blijven het proberen maar het niveau Porsche zullen ze niet halen.
Ontworpen door een blinde. Wat een verschrikking.
Waarom duwen ze tegenwoordig toch in elk model die mega iPads… Ben ik dan echt de enige die het geen porum vind? Met die dikke plastic randen… tv kijken doe ik thuis wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).