Mercedes-Benz richt pijlen op Volvo met GLE Plug-in

Auteur: , Geen reacties

Terwijl de stand van Mercedes-Benz op de Detroit Motor Show in het teken staat van de nieuwe GLE Coupe, draait de geruchtenmolen gewoon op volle toeren door. Van de GLE (dus niet de Coupe) zou namelijk een plug-in-versie komen.

Mercedes GLE Plug  In

Een tijdje terug heeft Mercedes-Benz de naamgeving van haar modellen veranderd, de volgende ML heet GLE (GeLändewagen van de E-Klasse), al krijgen we vooralsnog alleen de GLE Coupe voorgeschoteld. Das Haus heeft al bevestigt dat de gewone GLE zijn debuut zal maken op de New-York Auto Show in april. Onderhuids deelt de GLE bijna al zijn techniek met de GLE Coupe, maar van die eerste zal ook een plug-inhybride komen. Er zijn al gecamoufleerde testauto’s met laadstekkers gespot, dus de komst van deze plug-in lijkt zo goed als zeker.

Wat voor motor (benzine of diesel, hoeveel cilinders) Mercedes-Benz daarvoor gaat gebruiken is nog niet zeker, momenteel hebben ze een S500 Plug-In HYBRID (3-liter V6 benzine, 442 pk) en de zojuist gepresenteerde C350 Plug-In HYBRID (2-liter l4 benzine, 279 pk) in de aanbieding, al is die eerste motor wellicht wat te groot en duur voor de GLE, terwijl de aandrijflijn van de C350-met-stekker wellicht te licht wordt bevonden.

Wie een dikke SUV wil rijden, maar daar niet te veel over wil bijtellen, is momenteel aangewezen op de Porsche Cayenne S E-Hybrid en de Volvo XC90 T8 Twin Engine. Vooral die laatste mag rekenen op flink wat populariteit, Volvo Nederland heeft voor dit jaar vrijwel de gehele productie van die uitvoering geclaimd. Als het Mercedes lukt om de GLE Plug-In Hybrid nog voor het eind van het jaar in de showroom te hebben en er voor te zorgen dat deze in de 14%-categorie valt, dan lijkt een verkoopsucces welhaast een zekerheidje.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).