Mercedes-Benz SLR Mclaren sinds 2011 achtergelaten

Auteur: , 52 Reacties

Een schitterende Mercedes-Benz SLR Mclaren in maagdelijk wit; verwaarloosd achtergelaten ergens in Tjechië. We pinken even een traantje weg..

SLR-Mclaren-wit

MagProDriverCZ laat weten dat dit icoon sinds 2011 staat weg te rotten, nadat het in beslag is genomen door de politie. En zoals dat wel vaker gaat, mag er niets met de auto gebeuren totdat het onderzoek van de politie is afgerond. Iets met diefstal, een leasemaatschappij en deze schoonheid.

Stel dat het waar is? Dat deze bak al zes jaar niet meer is aangeraakt, hoe zou hij er dan aan toe zijn? Is het inmiddels het thuis geworden van een kolonie ratten? Een jong gezinnetje van een kat? Of gaat hij uiteindelijk ten onder aan de elementen van moeder natuur? Tja, de elektronica kan wel een beurtje gebruiken. Dit geldt waarschijnlijk ook voor de motor en de remmen. We zullen het waarschijnlijk niet te weten komen. Zodra de politie haar onderzoek heeft afgerond wordt de auto verkocht op een veiling.

In de betere dagen was deze auto een geduchte tegenstander van de Ferrari Enzo en de Porsche Carrera GT. In tegenstelling tot deze twee was de SLR meer gericht op comfort. Desalniettemin knalde die er net zo hard vandoor. Aangedreven door die 5,4 liter grote V8 met huilende supercharger.

Liever een exemplaar zien waar nog wel leven in zit? Bekijk onze rijtest dan HIER.52 reacties

Zorg er dan iniedergeval voor dat de auto binnen staat. Hier in NL worden deze auto’s geveild en de opbrengst daarvan gaat meteen de staatskas in. Als dat daar niet anders zal gaan, is de auto sowieso een stuk minder waard geworden door de belabberde behandeling.
@screamgt: maar pas na de rechtzaak of als aantoonbaar is dat er geen betaling is, wanneer hij terug gaat naar het verhuurbedrijf. Eerder kunnen ze dat in Nederland ook niet bij mijn weten.
@peug206: en toch gebeurt het hier weleens. Onterecht verkocht, probeer dan je recht maar te halen
@suheyl: als dat gebeurt en het onderzoek loopt nog, kun je achteraf (indien onschuldig) een beste claim indienen. Maar dat is bij deze slr nog niet zo, dus die blijft nog wel even staan vermoedelijk.
@peug206: klopt, maar je bent wil je auto of iets anders kwijt. En als je wat unieks had, krijg je het ook niet zo weer…
@screamgt: in België is het zo dat de auto verkocht wordt en het geld op een geblokkeerde rekening gezet. Op het einde van het onderzoek en rechtzaak wordt het geld dan of aan de staat overgemaakt of teruggegeven aan de verdachte.
Dat je een mercedes vergeet oke maar een slr? Kom op zeg.
@rallypowerr: als je balls-deep in de criminele tjak zit, dan snap ik dat je ondergedoken zit in een land ver weg. Zal geen zuivere koffie zijn als je dat ding laat staan.
@thijsj: Veel werk he, dat lezen.
@b00st: ik bedoelde ’t meer in ’t algemeen. Niemand “vergeet” z’n auto als die in beslag genomen is.
Iets met jet-cars….

€50.- voor de velgen
Niet voor niks: “Met een witte blijf je zitten”
Lang onderzoek dan.
Ach ja, zo lag er ook een Bugatti in een Meer bij Brescia. Verhaal erachter is iets anders maar de strekking hetzelfde.
@ghost: jaja dat was geen Veyron ;) en is zo veroest verkocht .
@rolov: een Veyron is ook totaal bijzonder vergeleken met die pre-war Bugatti die in het meer lag.
Nummerbord doet vermoeden dat dit geen “standaard” SLR is maar een 722 Edition.
@sezz: dat zou het verhaal nog kwalijker maken, en de agenten des te dommer..
@bmwfreak038:
Agenten voeren alleen maar uit wat een rechter hen oplegt.
Als dit een zaak is van verduistering, kan het aantoonbaar maken wie de rechtmatig eigenaar is, een gecompliceerde zaak zijn.
Tot die tijd is de wagen in beslag genomen of het een oude Skoda is of een dure Mercedes.
Iemand gaat een koopje krijgen !
@desjonnies: agenten voeren uit dat klopt, maar is het dan normaal dat hij bijna een decennia blijft staan? Dan is het hier toch wat dat betreft beter geregeld.
@bmwfreak038:
Welnee, het interesseert de Staat der Nederlabden ook geen ene moer, niemand is immers verantwoordelijk.
Dingen hebben ook de onhebbelijke eigenschap om te verdwijnen.
@sezz: yep, zie ook het typeplaatje boven de koelgaten voor de voordeur
@gulli: zie ook het kenteken
@gulli: daar staat McLaren op als ik het me goed herinner.
@sezz: de 722 had toch zwarte koplamp units?
@sezz: ook de splitter onder de voorbumper mist
@str8six: Je hebt gelijk dit is geen 722 op andere foto’s zie ik ook dat deze geen diffuser heeft en de distinctieve 722 aanduiding boven de koelgaten mist, nummerbord kan toeval zijn of wishful thinking van vorige eigenaar.
Ik vraag mij af waar die staat. Ziet er op basis van deze ene foto niet uit als het echt goed beveiligd is dat terrein. Wat dat betreft verbaasd het me dus dat hij er na 6 jaar nog staat. Als dat hier in Praag is zou ik best wel is een kijkje willen nemen. Kijken of er echt een kolonie ratten in woont of niet.
Ik wil hem wel komen ophalen!
@martijn11: De opmerking die je wist dat ging komen
Als het diefstal of fraude is waarvoor deze in beslag genomen is, is het maar zo. En als die overheid dan zo dom is om dat kapitaal te laten wegrotten zijn ze zelf niet beter. Hoop dat het onderzoek nog lang mag duren.
Snachts even ophalen er een leuk Autoblog trackday speeltje van maken?
@trustmeiamanengineer:

De redactie heeft al een SLR ;) (althans zo werd er altijd beweerd)

http://www.autoblog.nl/archive/2007/11/12/rijtest-mercedes-benz-slr-mclaren
@trustmeiamanengineer: Zoiets rijdende maken ten eerste gaat heel knaken kosten al, en dan nog rijdende houden.
Het is een Benz: nieuwe accu er in, bandjes oppompen en gaan!
@gash: vergeet niet er diese in te gooien en nederlandse blauwe platen erop te schroeven :-)
@lebeaunl: gooi jij er maar diesel in pik
Aan de begroeiing rond om de auto valt het mij nog hie hij erbij staat. Doe 5 jaar hier niks aan een parkeerplaats en je hebt er een bos staan. Met bramen en brandnetels en andere rommel. Dit is een prachtige auto. Word tijd dat ze bij Mercedes weer is mooie auto’s gaan maken. En met mooi bedoel ik niet de amg gt.
@gerjan: Nederland is dan ook een buitengewoon vruchtbaar land.
Echt onbegrijpelijk dat ze dit niet binnen zetten. Kleedje er over en je hebt na al die jaren een auto die nog wat geld oplevert. Nu zal er zeker de nodig rottigheid aan de auto zitten.
Zonde, zonde, zonde! Zoiets ziet je toch in een garage!
722 is ook het startnummer van Stirling Moss geweest tijdens de mille miglia, hetgeen waar de 722 edition en de latere Stirling Moss versie naar vernoemd zijn. Misschien had de eigenaar gewoon historisch besef?
Het verhaal hier is dat deze wagen van een in Tsjechië bekende voetballer is geweest die de auto hier http://www.simix.cz/auta heeft gekocht. De auto is ook gebruikt voor het maken van een fotoshoot met de trophyvrouw van deze meneer. Die reportage is echter gezien door een of andere sjeik die de auto identificeerde als de zijne. Fautje bedankt.

De auto staat nu op een parkeerplaats van de politie in Praag. Daar staan overigens ook nog heel wat andere leuke auto’s: “911,X6,X5,H2,H3,A8,A6,M6,A5,Gl,S,Mustang” Hier http://autosalon.iprima.cz/zabaveny-mercedes-slr-mclaren-tomase-repky-nechali-zarust-mechem nog een aantal foto’s die de staat van de auto op dit moment beter weergeven.

Het verhaal ligt nu bij de rechtbank en omdat die in Tsjechië ontzettend traag zijn (een eenvoudige zaak door mij aangespannen in 2012 is in 2016 pas op de rol gezet) kan het goed zijn dat de auto over 5 jaar een vergelijkbaar jubileum viert. 

De politie heeft er in dit geval weinig meer mee te maken. De rechtbank moet beslissen wie de rechtmatige eigenaar is. Ik heb niets kunnen vinden wat duidt op een veiling. Is ook niet echt logisch daar eerst duidelijk moet zijn wie de eigenaar is. Die beslist vervolgens wat er met de wagen gebeurd.
Iets met een duister zaakje.
Eindelijk een Mercedes die de moeite waard is staat ie op een afvalberg!. jammer.
Die is vast niet minder waard geworden de afgelopen 6 jaar. Prima belegging dus van de politie ;)
@graafke: haha, tel jij dan maar 6 ton voor deze auto neer. Vergeet alleen niet dat hij de nodige reparatie nodig heeft. 6 jaar in weer en wind kan nooit goed zijn..
Onderzoek en politie, dat gaat nooit samen. Of er is geen capaciteit of geen tijd of geen kennis en wordt daarom geparkeerd. Zo werkt dat. Is in Nederland zo en ook in Tjechië.
Dood zonde. Verkoop hem dan bij domeinen zoals in nl
“schitterend”.
Ik vind het een afgrijselijk lelijke bak blik.
‘Tjechië’?!
‘In de betere dagen’?!
Is dyslexie een voordeel of een voorwaarde om stukjes op dit medium te mogen schrijven?
De achterkant is nog best mooi, maar man man wat is de voorkant een gedrocht

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).