Dit kost de nieuwe Opel Insignia

Auteur: , 44 Reacties

De verse Insignia maakte de tongen behoorlijk los. Hoeveel betaal je voor de nieuwe Opel?

Dit kost de nieuwe Opel Insignia

Vriend en vijand reageerde verrast op de nieuwe Insignia. De scherp gelijnde koets is wellicht niet echt des Opels en mogelijk een tikkie anoniem, wat niet wegneemt dat de Duitsers een nette kar hebben neergezet. Ook de Sports Tourer is ontegenzeggelijk een knappe kar. Niet heel opvallend en geen heel eigen smoel, maar dat zou weleens gunstig uit kunnen pakken voor de verkopen en natuurlijk op de leasemarkt.

De belangrijkste gegevens zijn in eerder artikelen aan bod gekomen, maar vandaag heeft Opel gecommuniceerd dat de Grand Sport leverbaar is vanaf 33.695 euro. De Sports Tourer is 1.250 euro duurder en komt daarmee op 34.945 euro. De instapper krijgt een 1.5 met 140 pk onder de kap. De 1.5 met 165 pk mag mee vanaf 34.195 euro of 36.695 euro met automaat. Helaas hangt er nog geen prijskaartje aan de geblazen 2.0 met 260 pk.

Kilometervreters hebben de keuze uit een 1.6 CDTi met 110 pk, die voor 34.895 euro mee mag. De versie met 136 pk mag mee voor een rooitje extra en komt op 35.895 euro of 38.895 euro als je het schakelen liever aan de automaat overlaat. De 2.0 CDTi met 170 pk mag voor 38.895 euro mee.

Verder kan de de Insignia geleased worden via Opel Leasing, de vanafprijs bedraagt 449 euro per maand voor de Grand Sport en 469 euro per maand voor de Sports Tourer.44 reacties

via Android app
Keurige prijzen! Hierdoor zullen ze aardig wat marktaandeel weten te pakken denk ik. Mag ook wel, hoop deze prachtbak veel te zien op de weg!
@autodrop: mooie wagen inderdaad!
@bmwfreak038: net zoals vroeger een vectra mooi was
@kappenou: toevallig heb ik zelf een vectra gehad 2 jaar ongeveer..
@bmwfreak038: 2 jaar dood ongelukkig :-( gelukkig is het dan toch nog goed gekomen? xD
@kappenou: nou nou hij reed best aardig hoor de vectra.
Mooie wagen, flink afgevallen ook zodat hij weer op normaal gewicht is. Wat wel naar is dat je als je de auto Prive koopt je elk jaar €99 per jaar + €15 per maand (4g) moet blijven aftikken voor het OnStar systeem, en dat dat systeem op zijn zachts gezegd niet privacy vriendelijk is.

Desalnietemin mooie concurrent voor bijvoorbeeld de mazda 6 of i40.
@fiestacruizer: Je moet natuurlijk helemaal niks, je bent niet verplicht om OnStar te gebruiken.
@madmarky: wel om te betalen. Toch?
via Android app
@fiestacruizer: Nepnieuws!! Dat doet de gevestigde orde je denken! De normale mens weet allang dat privacy niet meer bestaat..
@autodrop: Privacy is een keuze.
Maargoed, er zijn inderdaad wel verschrikkelijk veel techbedrijven en overheden en politici die het graag van je afnemen.
*enter heftige reacties op opinie van @viezefreddyw en ik dat Opel ondergewaard is*
@vonklausenburg: Wellicht niet zo heftig, maar ik deel jullie mening. Opel is gewoon een meer dan prima merk wat niet altijd de lof krijgt wat het verdient. Waarschijnlijk zal dat met deze Insignia ook wel weer het geval zijn.
@Edge: Uiteindelijk verkies ik een heel saaie financieel adviseur boven een jolige die in een Maser voor komt rijden. Iets met degelijkheid en vlijt! Opel is gewoon lekker saai en degelijk, en dat maakt het ergens ook gewoon weer leuk.
@vonklausenburg: wat heb jij een heerlijk simpele kijk op dingen zeg
@lekkaah: Lekker beargumenteer ook weer knul, blijf oefenen! ;)
@vonklausenburg: Dat nou ook weer niet. Ik waardeer iemand die graag de extra bijtelling betaalt omdat ‘ie dan in een Porsche of Maserati kan rijden ook wel. Uiteindelijk gaat het mij gewoon om de persoon en het werk wat hij (m/v) levert. De auto die gereden wordt is voor mij totaal irrelevant.
@vonklausenburg: Kut. Ook al delen wij onze mening over Opel, ik en mijn vader kunnen dus niet voorrijden als financieel adviseur.
@vonklausenburg: doe mij maar een financieel adviseur met een goed uurtarief , goede dienstverlening en een Maserati.

Weet je in ieder geval zeker dat je een adviseur hebt die voldoende werk heeft om die Maserati te betalen. En ook nog autoliefhebber is..
@ijoost: een slimme adviseur rijdt een nieuwe Dacia Logan MCV op gas voor € 16.000,- zodat hij voldoende over houdt om zijn pensioen/AOW goed aan te vullen. Hoeft hij niet tot ver na zijn 67e krom te liggen om de patser uit te hangen in zijn jonge jaren. Eerder stoppen met werken heeft ook wat, anders kun je gelijk verder van je Maserati gestrekt in een Buick of Oldsmobile o.i.d.
@erik2907: en dan je pensioen niet halen en heel je leven in een Dacia hebben rond gereden #lifegoals
@dbc7: statistisch gezien haalbaar, ook omdat je dan (mogelijk) eerder kunt stoppen met werken. En anders hebben de nabestaanden een mooi potje. Het nabestaandenpensioen is ook geen vetpot.
@erik2907: De nabestaanden een mooi potje. Je bedoelt voor de fiscus een mooi potje.
@vonklausenburg: zijn ze tegenwoordig ook, sinds de invoering van de insignia al imo. Die auto toonde al aan dat Opel weer ‘vernieuwd’ werd
Echt een mooie auto! En ook een redelijke prijs!
Mooie auto hoor, jammer dat er Opel op staat.
Binnenkort ook als Peugeot 509 verkrijgbaar…
Ik ben normaal meer van de stations, maar de sedan oogt wel erg lekker
+ €3000 euro voor de automaat is wel duur :/
Keurige auto’s!
Passat CC? is that you?
@boomhauwer: Nee, Opel Insignia. Mensen lezen niet meer tegenwoordig.
Mooi auto en hopelijk worden ze goed standaard uitgerust want dan kan het een leaseknaller worden en zien we doe idd veel meer op de weg
via Android app
@viggen93: daar hoef je met deze vanaf prijs niet bang voor te zijn denk ik. Opels zijn sowieso vaak keurig qua opties. Ik denk dat je met 40k heel ver bent. Dan begint het pas bij bijv. VW..
Ik vind het echt een fraaie auto! De vorige ook wel maar deze is een stuk strakker. Zou zoiets best rijden met een dikke diesel.
Ik hoop wel dat de media module (radio, navi etc.) verbeterd is. Die was echt dramatisch in de vorige editie. Daarnaast vond ik de binnenruimte tegenvallen voor zo’n grote auto.
Wat een mooie Peugeot zeg!. nee alle gekheid op een stokje: Prachtige auto!.
Prachtige auto! Lekker afgeslankt ook. Opel is weer goed bezig de laatste jaren.
@autoblog de 2.0 met 260pk automaat kost 58.495,00 euro. (inovation)
De configurator is inmiddels online voor de insignia
Goede prijzen en gewoon een mooie auto, hiermee moeten ze de VW PASSAAI toch van de troon kunnen stoten.
Heb veel liever de Renault dan dit spul..
Om eerlijk te zijn vind ik dit veel mooier dan de vorige ook beter dan bijvoorbeeld de passat
Jammer van die rare vouw onderin de flank. Maakt een verder prima ogende auto tot een lelijke bak. En op de station versie gebeurt aan de achterzijde ook te veel dat pijn doet aan mijn ogen. Jammer.
Wat is ie mooi he.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).