Mercedes CLA 45 AMG krijgt Edition 1 trainingspak

Auteur: , 34 Reacties

Op de A 45 AMG is dat trainingspakje al dubieus, maar op een CLA 45 AMG? Really? Show some class, Mercedes!

Waar is toch die tijd gebleven dat Mercedes AMG gewoon stijlvolle auto’s bouwde. Iets dikker, iets lager en een flinke dosis power onder de kap was vroeger altijd genoeg. Wilde je echt showen met carbon en stickers dan moest je maar lekker wachten op een Black Series variant of langsgaan bij één van de tuners. Tegenwoordig plakt AMG haar blitse meuk helaas op alles wat ze bouwen, getuige het Edition 1 pakket op de A45 AMG en nu ook dit pakketje op de CLA 45 AMG Edition 1.

Wat zien we op de Edition 1 allemaal ten opzichte van een gewone CLA 45 AMG? Ongeveer hetzelfde als bij de A 45 AMG. Onder meer een zwart spoilertje, een set stickers in “matte graphite grey” en een rood streepje in de grille en op de zijspiegels. Ook krijg je extra logo’s in je interieur om je te herinneren aan hoe speciaal je auto is.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben fan van de Mercedes CLA en de CLA 45 AMG (al zou ik hem nooit met zwarte wielen bestellen) maar dit is gewoon over the top voor zo’n stijlvol ontwerp als dat van de CLA, toch? Of zijn jullie dat niet met me eens?34 reacties

Een vicieuse cirkel zeker? Mercedes haalt de mosterd bij de ‘veredelaars’ die optische en/of mechanische ‘verbeteringen’ aanbrengen, ziet het succes (vooral de eventuele winstmarges) en doet het dus ook. Gaan de ‘verdelaars’ op hun beurt dan weer extremer… enzovoort
Nee dit is het niet. Sowieso zijn zwarte velgen onder een witte auto niet mijn ding. Je hebt gelijk Casper, over the top. Gewoon lekker orgineel laten.
Eens en oneens.. Wie de overige opties van de editie niet wilt koopt geen editie
stijlvol ontwerp?
ik vind er persoonlijk echt helemaal niks aan.
vooral die achterkant.
ik vind het al helemaal erg dat iemand bij mij in de buurt er 1tje heeft, daar rij ik wel eens langs…
Sorry Mercedes, maar als je denkt een jonger publiek aan te spreken met jaren 80 stripings gaat hem dat niet worden.
let maar op over een paar jaar rolt een E klasse gewoon standaard met het taxi bordje op het dak van de band ;)
@bmwpowerm5: Ja, en dan kan je een M5 hebben maar wordt je nog om de oren gereden door een TAXI…
@bmwpowerm5: en bij elke 2e hands bmw krijg je er tegenwoordig een petje en gucci tasje bij..
Ik vind het best mooi.
Mercedes CLA 45 AMG Editie Halfords (‘-.-)
Laat de stickers maar achterwege, gooi er zwarte lak op, zwarte velgen vervangen voor normale en het is prima. Dus eigenlijk alleen het spoilertje zou mogen blijven. Maargoed, je hoeft het natuurlijk niet te bestellen dus waarom zijn we hier over aan het discussiëren. Moet je het niet, bestel je het niet.
@Pordon: thats the combination !
hij was al lelijk genoeg..
Wat een lelijk ding blijft het, zag van de werk een normale rijden maar lijkt net of het een Koreaanse Auto is
@dahlback:
Maar jij snapt dan ook weer niks van “design”, van het eerste de beste vouwtje in de carrosserie raak jij volledig van slag. Gelukkig voor jou bestaat er zoiets saais als VAG.

Mensen met smaak kunnen bij de rest van de merken terecht, en daar zitten toch mooie merken bij….
@jrk68: En toch zijn de studenten van de TU Delft (afdeling design) niet over dit ontwerp te spreken. Die zullen er wel wat meer verstand van hebben denk ik zo. Uiteindelijk telt je eigen mening natuurlijk..

VAG heeft er ook wel een paar mooie tussen zitten. Een hok kan ook leuk zijn..
@felix1989: Dat iets volgens een designstudie niet helemaal klopt betekent niet meteen dat het niet mooi is. Studie en regels zijn niet heilig, juist op momenten dat regels gebogen of verbroken worden kunnen de mooiste dingen ontstaan.
@Pordon: Dat klopt ook, maar die mensen hebben er wel oog voor.
@felix1989: In bepaalde aspecten zeker maar gezien het feit dat het aantal geplande CLA’s in Nederland voor 2013 al is verdubbeld en dat levertijden inmiddels oplopen tot 20 weken, kun je toch wel zeggen dat de CLA door velen wel mooi gevonden wordt. Een technische kijk op een design is totaal anders dan hoe een leek kijkt naar een design.
@felix1989: Ik hoef ook geen sterren chef te zijn met diploma’s van de koksschool om in een restaurant te bepalen dat ik een bepaald gerecht lekker en/of ranzig vind.
Wat een student design (really, daar gaan onze belasting centen in de vorm van stufi naartoe -_-) van de CLA vind kan mij aan mijn reet roesten.
Ik vind het een mooie wagen.
@jrk68: Noem jij eens een merk op…..
Cla hoort in klasse 1 serie thuis van mislukte ontwerpen terwijl beide merken zoveel beter kunnen.
Ik rijd Vag en helaas ook een koreaan die een gelukkig snel uit gaat. En er zijn ook andere merken/modellen die ik ook mooi vind maar franse rommel zowiezo al niet en de wannabe merken Kia en Hyundai ook niet
You’re getting old :-)
Wel blijft het een werkelijk schitterende auto. Het heeft wel 18 inch nodig maar dan is het ook echt een plaatje.
Je kunt natuurlijk twee dingen doen als Mercedes zijnde: Of je levert alleen classy (CL)A’s en met als gevolg dat zij die daar behoefte aan hebben bij de eerste beste stickershop of velgenboer langsgaat, of je maakt gewoon zelf zo’n pakketje en zorgt daarmee dat die klanten hun opleuk-euro’s gewoon bij jouw dealer achterlaten. Niet eens zo gek hoor. En het is niet aan Mercedes, maar aan de klant om klasse uit te stralen en dit pakketje links te laten liggen.
Ik vind de A- klasse en de CLA geen echte Mercedessen… AMG of niet
Niet mooi? koop dan geen edition 1, maar een normale.. Die produceerd AMG ook nog gewoon!
SPORTSCHOEN !
Het heet een Edition 1 omdat er waarschijnlijk ook maar 1 van geleverd gaat worden…

@CasperH: Zwarte velgen ( met een chroom of rood randje ) staan bijvoorbeeld wel mooi onder een Golf.. idd niet onder deze witte CLA, maar weer wel onder een grijze of zwarte CLA
Zwart kleurtje, alu velgen.. Zonder AMG badges..
Ideaal apparaat!
Gelukkig geen achterlijke spioler als op de A :D
De cla heeft duidelijk als doelpubliek mensen die willen opvallen en zich niet interesseren in andere kwaliteiten van een voertuig. Shame on you mercedes. De amg flavour is dan toch nog Quattro …
I Am Gay !
@bartsmit:
Gefeliciteerd, ik hoop dat je nu niet psychisch in de war raakt door je coming out.
@jrk68: Ga maar gebukt staan, dan rij ik je naar huis…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).