Mercedes CLA heeft toch wel een lekker kontje

Auteur: , 22 Reacties

Uiteraard mag het hippe sedan-ding van de A-Klasse (met kont) niet ontbreken in Genève.

Omdat we weten hoe erg jullie op het kleine broertje van de Mercedes CLS gesteld zijn hebben we zowel een witte (CLA 180) als een rode (CLA 220 CDI) vastgelegd. Vanuit verschillende hoeken, zodat je een goed beeld kan krijgen.

De CLA 180 is straks verkrijgbaar vanaf 32.495 euro, maar voor de CLA 220 CDI ben je iets meer kwijt, namelijk 41.995 euro. Het liefst hadden we jullie ook foto’s laten zien van de CLA45 AMG, maar die stond in een afgesloten ruimte waar helaas geen camera’s bij mochten. Nog even geduld hebben dus.22 reacties

Lekker hoor !! Stukken beter als de “nieuwe” auto vh jaar.
Benz is goed bezig de laatste tijd.
Als AMG wordt hij ongetwijfeld leuk… Mooie wagen!
vanachter lijkt het op één of ander in turkije geproduceerde francofoon
vanaf de plaatjes beoordeeld, vind ik er geen zak aan.
de achterkant lijkt op een kruising van een anaal genomen koe door een stier:
net zo lelijk als de achterkant van de toyota gt86 dus.

spaar dan door. het is maar een paar duizend euro goedkoper dan een C-klasse, je krijgt meer auto voor je geld, het is meer premium, en bovenal: je krijgt achterwielaandrijving verdomme!!

maargoed, wil hem wel eens eerst in het echt zien.. ( mits die gast van Hans Anders in de buurt is met een nieuwe bril ;) je weet maar nooit )
Als ik m vanuit verschillende hoeken bekijk, vind ik het toch was aziatisch hebben.. Blijf er toch bij dat dit een nutteloos tussenmodel is!
Stijlvol, alleen de motorkapnaad bij de witte is een beetje groot.. forse meerprijs voor de diesels
Jammer dat die zo duur is, want hij is prachtig. Vanaf prijs redelijk, maar leuk blokje en wat opties en je zit zo op 50k en de rest.
Mercedes trekt alles uit de kast om een modern automerk te zijn. Ok, het is smaak maar ik heb heimwee naar de 190 tijd.
Wow!
Door mijn opa, die in een s500 rijdt, had Mercedes een oude lullen imago voor mij. Door de laatste modellen proberen ze zich te profileren als toch wel een hip merk en richten ze zich op een jongere doelgroep. In mijn ogen zijn ze daar in geslaagd. Ik krijg steeds meer waardering voor het moderne design. Vooral de “Edition 1” vind ik erg ‘stoer’.
Die Rooie heeft nog een paar echte gaten in z’n achterbumper. Is dit dan het AMG-pakket?Of de Sport-line? Of de Avantgarde-line?
Die Witte zal de standaard versie zie. Hoe noemen ze die ook al weer bij MB? Classic toch?
Mijn favoriet zal de toekomstige 4-motion diesel station met AMG pakket zijn. 2015 gok ik zo.
@gregorius: Nee classic past natuurlijk niet bij een auto die ontwikkeld is om het imago van Mercedes te veranderen. Naast gewoon de standaard versie vind je in de optielijst 2 mogelijkheden…: 1 is de ‘Line Urban’, dat pakket heeft de witte versie hierboven of de 2e en dat is de ‘Line AMG’ en dat heeft de rode versie hierboven.
Deze auto komt zo slecht over op foto’s. Afgelopen weekend aanwezig geweest bij de review op het hoofdkantoor in Utrecht en wat een fantastische bak is dit als je er naast staat. Waar de CLA op foto’s niet echt lijkt te kloppen doet die dat in het echt wel. Zeer gaaf met AMG-pakket en gewoon in het zwart of grijs. De prijs is wel behoorlijk aan de hoge kant, zeker als je weet dat een CLA 250 hier vanaf 45k in de prijslijst staat terwijl er aan de andere kant van de plas in de US of A voor eenzelfde CLA 250 maar 30k in dollars(23k in euro’s) achtergelaten hoeft te worden bij de lokale Mercedes dealer.
@Pordon:
Dat wordt dus verhuizen!
@9000cse: ik ben er mee bezig!
Ik vind er maar niks aan…
mijn zoon (15) sprak – al twitterend met zijn vrienden – de volgende magische woorden: ‘lijkt op een alfa-design, maar dan in kudtvorm’…
@Megakix: lekkere opvoeding genoten dan-.-
Op basis van de foto’s uit vele hoeken: Pee-Youke. Ze zijn er bij Mercedes in geslaagd om die dingen die de kont van de BMW E60 er lelijk doen uitzien te kopiëren en te versterken. Dus wachten tot een IRL-ontmoeting voor een écht oordeel?
Hij lijkt op een peugeot zo schuin van achter… Weet ff niet welke…
Ben ik nu de enige die hem wel mooi vind? Alleen erg jammer dat die geen rwd heeft, dan zou het een leuk alternatief voor een 3 serie zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).