Mercedes: “Lewis Hamilton moet je admireren”

Auteur: , 79 Reacties

Nou ja, als zij het zeggen...

LH-VB

Dan bepalen wij dat potverdikke zelf wel! Want laten we eerlijk zijn, Lil’ Lewis zakte afgelopen weekend voor het eerst in tijden opzichtig door het ijs in Hockenheim. In gewonnen positie glibberde hij de baan af, waarna een pitstop van 50 seconden volgde. Daarna had HAM wonder boven wonder alsnog uitzicht op het podium, maar toen ook dat perspectief verdween door de knotsgekke ontwikkelingen in de race, had LH44 er geen zin meer in.

Dat laatste schreven we zondag al, maar toen was het nog eigen inschatting. Inmiddels weten we het zeker: Lewis reed met de bokkenpruik op. Hij heeft zijn team over de radio zelfs voorgesteld om de auto maar de pitbox in te sturen, omdat doorrijden in zijn ogen geen zin had. Maar strateeg Peter ‘Bono’ Bonnington zag dat niet zitten en spoorde HAM aan toch door te rijden:

Negative, Lewis, negative.

Lewis deed vervolgens wat hem gevraagd werd, hoewel het heilige vuur er wel uit was. De trage Hazen bleven LH44 bijvoorbeeld voor. Uiteindelijk kreeg de kampioen toch nog twee puntjes voor de moeite, omdat de Alfa’s gediskwalificeerd werden. Ondanks dit alles vindt teambaas Toto Wolff dat we admiratie voor Hamilton moeten hebben, vanwege diens tomeloze inzet ondanks gebrekkige fitheid:

I think he was not healthy, he wasn’t healthy the whole weekend. But I think he did the most he could to get himself in an okay place for the race. Many of us wouldn’t have considered being in a race car but he did and he did feel better today but he can’t be physically in your best game when you’ve been ill for a few days. Having said that he tried to push through and that needs to be admired.

Ben jij het eens met Toto, of vermoed je net als Nico Rosberg dat Lewis alleen last had van de Lewis-ziekte en een beetje lafjes de handdoek wierp toen het even tegenzat?79 reacties

Ik moet niks
@papa: poepen is moeten.
@sleepyj: hopen ook!
@ghost: nee hoop is uitgestelde teleurstelling
@porker: grote hoop is uitgestelde poep.
@torsen: dat mag je hopen ja!
@enjoypunani: mag je in een zakje poepen?
@kennone: Je kan beter in een zakje poepen dan door de poep zakken.
@mauricio123: Beter poep in een zakje, dan poep op je zak.
@papa: kijk hoe belangrijk Louis is iedereen praat over hem goed of slecht dat maakt niet uit.. Men vergeet gewoon de winnaar. Maar die is niet zo interessant.. Geweldig is dit
Het grootste bleitsmoel van de laatste jaren, kzal blij zijn dat ie ermee stopt(in het begin had ik hem wel graag maar nu….)
@trolle: autoblog.NL spreek dan ook gewoon Nederlands. Anders moet je naar autoblog.VL gaan.
Maar om inhoudelijk te reageren. Hij rijdt iedereen kwijt. Is een weekend uit zijn doen en alle haters staan weer vooraan. Ik hoop dat hij de tijd krijgt om aan te tonen dat hij echt groter is dan Schumacher.
@airc: alle haters??? En dat zeg jij?? Je idool wordt een keer slecht over gesproken en jij moet dat gelijk haters noemen? Je bent nog treuriger dan ik al dacht!
@rhellema: Yes… Daar doe ik het voor! Jouw oordeel is namelijk alles voor me!
via iPhone app
@rhellema: Ah, daar is hij weer. De vermoeiende man die het conflict zoekt. Word je er zelf niet moe van? Denk dat airc een punt heeft. Dat de persoonlijkheid van Hamilton niet in je straatje valt is minder relevant.
@scorpion80: blijkbaar heb je nogal moeite om in 1 reactie je punt te maken hè? Maar blijkbaar ken je de geschiedenis van airc niet en denk je toch met een scherpe opmerking mij van repliek te kunnen dienen. Dan moet je toch nog iets vroeger opstaan dan dat je vandaag gedaan hebt kereltje!
via iPhone app
@rhellema: Word jij niet moe van jezelf?
@scorpion80: nee, maar jij blijkbaar wel van mij. En wie wil hier nou het conflict zoeken dan? Maar als je het blijkbaar zo graag wil zal ik het irritatieniveau voor je omhoog schroeven hoor.
@airc: Nop never, wat Schumacher heeft gedaan is niet te evenaren en die zal ten alle tijde de grootste blijven. Hamilton gaat nooit geen 8 keer kampioen worden. Hij zal misschien meer Grandprix kunnen winnen, maar gaat de grootste der aarde never nooit voorbij.
via iPhone app
@tfsi: Nop never? Ten alle tijde? Nooit geen? Grootste der aarde? Never nooit? Goed verhaal man.
I love 44!
@fmgarcia: I love 69
via iPhone app
@fmgarcia: Get a room
@ jaapiyo: 50 seconden ja? 5 maar ;-)
@venividivici: nee zo lang duurde die stop voor neus wissel en voordat ze de juiste banden hadden. Hij was net die ronde daarvoor gewisseld naar zacht en het team stond klaar met banden voor Bottas.
@jaapiyo: Okee, dacht dat je zijn penalty bedoelde die hij kreeg na het glibberen en daarna foutief de pits in te komen :-)
Inderdaad. Dat bepalen wij nog altijd zelf wel.
Hij is een goede coureur in mijn ogen maar zodra het kwartje zijn kant niet opvalt kan hij wel janken over de radio. Maar hij heeft in zijn McLaren tijd ook veel brokken gereden
@rob5nismo: iedereen vergeet dat Max ook meteen zat te janken op de radio naar zijn spin. Alle rijders hebben daar last van. Nou ja hooguit Kimi niet.
@airc: dat ben ik zeker niet vergeten hoe ook Max kan janken op de boordradio
@rob5nismo: sterker nog, hij heeft ooit een wereldtitel verloren door in ingang van de pitstraat(!) te crashen, waar hij alleen maar een puntenfinish nodig had…
@rrrobert: en Kimi die nog even fijntjes naar het rode stoplicht wees terwijl hij terugliep naar de pitbox, heerlijk was dat :D
@Gulli: vermoed dat debeuutjaar 2007 bedoeld wordt. Toen gleed hij in de Chinese gp bij het inrijden van de pit in de gravelbak en geraakte niet meer weg. Dat jaar verloor Lewis met 1 puntje de titel aan de laatste man die Ferrari een titel bracht (Kimi Raikonnen)
@chrisvis: Ah ja die was er ook nog. Ik had ook over het woordje ‘ingang’ heen gelezen dus je hebt gelijk denk ik
@RRRobert: laten we wel wezen, het was dhr. Ron Dennis die het nodig vond om Hamilton buiten te laten met tot op het bot versleten banden waar het canvas al zichtbaar was. Het zou droog worden…… tja, als je dan bijna op de velg rijdt kun je niet anders dan crashen.
@RRRobert: dat is eventjes geleden idd
@rrrobert: absolute golden was dat!
Ik weet nog een gozer die de gp van Maleisië won in 2017 tewijl hij ziek was.
Ow hij zat zo te zaniken omdat hij ziek was, dat verklaart een hoop, dat doet ie normaal inderdaad nooit als ie geen eerste ligt.
De meesten in de BV NL kunnen nog niet eens de prestaties leveren die F1 coureurs leveren, laat staan LH44. Die is gewoon op zijn werk na een avondje stappen waar ook ter wereld en wordt gewoon 5 keer WK met de 6e in het vooruitzicht. Laat hem maar lekker janken als het niet goed gaat, maakt hem en het team alleen maar sterker.
Deze ene misser van de afgelopen 4,5 jaar, waar hebben we het over?
@erik2907: helemaal mee eens. Vergrootglas er gelijk boven op. Komop pers, you’re better than that.
@erik2907: De meesten in de BV NL kunnen nog niet eens de prestaties leveren die F1 coureurs leveren, laat staan LH44. Volgens Hans Teeuwen heeft hij ook meer tijd om te oefenen.
De vraag dringt zich op of het wel professioneel is om te gaan racen als je echt niet fit bent. Het gaat om de punten voor Mercedes-AMG, dus wellicht was Ocon dan de betere optie geweest vanuit constructeurs-perspectief. Of viel het allemaal wel mee en had hij alleen maar wat keelpijn en wordt dat nu omwille van de ‘mythevorming’ opgeblazen tot een echt probleem?
@vaakbenjetebang: volgens reporters oogde hij erg zwak in de pit box en minder begaan als normaal. Ook had hamilton op zich niks te vrezen, de baan ligt de mercedes en hij weet zelf dat hij een regenrijder van de buitenklasse is.
@gwnbmw: Begrijp me niet verkeerd, ik heb Hamilton hoog zitten, heel hoog zelfs (zonder fan te zijn overigens) en wellicht is Hamilton in zwakke gesteldheid nog altijd beter dan Ocon op zijn best, maar het blijft in mijn ogen opmerkelijk.
@vaakbenjetebang: fit genoeg volgens de reglementen van de FIA.
@erik2907: Dat geloof ik meteen. Zo mag je ook met een biertje of wat op nog achter het stuur volgens de wet. Of het daarmee wijs is, is een tweede.
@vaakbenjetebang: de regels van de FIA zijn overal gelijk in de wereld echter het alcohol verhaal is anders, er zijn landen met 0,0 promille, er zijn er ook met 0,8. Het is maar net waar je verblijft.
@erik2907: Ja, an wordt het een semantische discussie. Het punt wat ik probeerde te maken is dat je ook zonder wetten of regels te overtreden nog altijd onverstandige dingen kunt doen, of omgekeerd, dat het voldeon aan de regels en wetten niet meteen betekent dat je per definitie niet onverstandig bezig bent.
Luis rijdt altijd met een bokkenpruik op. 😂 🤣
@drdre1: Zou zomaar kunnen, maar ik ken geen Luis…
@gandini: lewis, Louis, luis… 🍅 🍅….
Lewis moet niet zeuren en janken als een zeikwijf. Hij begint steeds meer op Toto te lijken.
Pak je verlies als een man. Zo zie je er uit als een bitch.
Louis is met afstand de beste coureur van het veld. Maar zelfs de allerbeste coureur heeft wel eens dat het tegenzit.
@mashell: wie?
@airc: Louis van Gaal, wie dacht jij dan?
@mashell: ik schat Lewis en Max hoger in eerlijk gezegd
Het was voor de race al bekend dat Hamilton niet in orde was. Dit wordt nu dan ook absoluut niet als excuus aangedragen.
Mercedes heeft wel vaker 1 race in het seizoen waarop het absoluut niet wil. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Spanje 2016 of Oostenrijk 2018. Ik verwacht dan ook dat ze deze zondag ijzersterk terug komen.
Lewis reed in het eerste gedeelte anders weer prima weg vanaf pole, met een pace waar bottas en verstappen noet aan kwamen, gedurende de race chaotischer werd zakte hij steeds verder weg
@gitaarknul: Idd… plus P1 in de kwali, dus zo beroerd was het allemaal niet. Daarbij staat hij ook nog riant 1e in het WK en grossiert hij in wereldtitels. Hem nu wegzetten als een “jankert” is in mijn ogen pure onderschatting van deze man.
Triest dat iedereen nu over hem heen valt .., diverse keren wereldkampioen, vele records op zijn naam .. Nu zat het even tegen om welke reden dan ook .., so what ..? Hij blijft voor mij een sympathieke vent die een goed potje kan sturen, de ‘toekomst’ (wie dat ook mag zijn) zal er een zware dobber aan hebben hem qua overwinningen en records voorbij te streven.
Op zich kan het gebeuren dat je ziek bent maar toen z’n engineer vroeg welke banden antwoorde hij dat hij liever wilde stoppen met racen. Dat viel me behoorlijk tegen van hem. Herinner me Webber nog die met voedselvergiftiging al kotsend in de auto zat over de board radio sprak. Maakte de race niet af maar vroeg niet z’n engineer meteen om te stoppen nadat ie gekotst had.
@bassx: Ik begrijp de redenering niet helemaal .., waarom moet je voor de buitenwereld eerst in je helm kotsen voordat je met rijden mag stoppen. Als je ziek bent en daardoor niet meer zo scherp bent heb je een grotere kans op het veroorzaken van schade, dat is dan ook gebleken. De man kent zijn grenzen denk ik wat beter dan ieder ander. Hij had z’n dag niet .., een van de weinige in z’n indrukwekkende carrière. Ik ben niet persé een Hamilton fan en zeker wel een fan van Max. Het is alleen zo jammer dat er soms zo veel negativiteit wordt ge-uit, geniet van wat er voorgeschoteld wordt, allemaal blij …
@bassx: liever wilde stoppen?

Team: “Okay, Lewis box, box for new soft tyres.”
Hamilton: “Retire the car?”
Team: “Negative, Lewis, negative, there are always opportunities.”

Misschien wilde Hamilton wel stoppen na de klap tegen de muur en zijn tweede draaier. Immers, als er mogelijke schade is aan de versnellingsbak door de klap, dan zou hij de versnellingsbak voor de volgende race kunnen laten vervangen. We krijgen niet ALLE gesprekken mee die er gevoerd worden. Mogelijk dat al eerder hierover gesproken is.

Mogelijk wordt het voor Bottas nog wel een dingetje na zijn crash of hij een gridstraf ontloopt in Hongarije.
@erik2907: Euhm je kan hele gesprekken gewoon volgen, alleen niet op Ziggo inderdaad.
@bassx: Waar is het hele gesprek te volgen? Ik zie nergens dat er meer gezegd wordt dan puur dat verhaal over dat hij moet boxen en hij vraagt of de auto misschien opgegeven moet worden waarop ze zeggen dat er altijd kansen zijn in dit soort races.
@jaapiyo off topic misschien heb ik het gemist. Maar in bijna elk artikel kom naar voren dat Alfa Romeo is gediskwalificeerd maar heb nergens nog de uitleg duidelijk uitgelegd gekregen en waarom dit is gebeurt. Heb al zelf wel gezocht via google maar denk dat wel meer mensen het zich afvragen. Mocht ik wel de enige zijn jammer dan.
@isn1981:
Lieten de koppeling te lang slippen bij de start. 0,8 seconden waar maximaal 0,3 is toegestaan. Met een langer slippende koppeling blijft de motor langer in het ideale toeren/werkgebied waardoor je sneller optrekt.
Rosberg die het niet aandurfde om zijn titel te verdedigen durft te roepen dat Hamilton even geen zin had. Wat een droeftoeter…
Ik moet, he-le-maal, niks…
Tja, hij was inderdaad ziek naar ik heb begrepen. Wel solidair van Bottas om dan als nog netjes al 2e rijder er af te gaan zodat Lewis toch de beste is van het weekend.
Hij was het HELE weekend niet lekker zegt hij? Vandaar dat zijn kwalificatie als een speer ging maar z’n race wel helemaal kut was? Onzin. Er is geen schande om een keer je race goed te vergallen, maar man-up en kom niet met zulk gezever aan.
@lambowambo: Misschien zou hij wel sneller geweest zijn als hij niet ziek was? Of dat hij het kortstondig zich even kon inzetten? Een kwalificatie is natuurlijk wel wat anders dan een race. Zeker als het een race is die het maximale van je concentratie vergt zoals die van afgelopen zondag. Vergeet niet dat Ocon al klaar stond en er kennelijk al iets geregistreerd was omtrent het laten rijden van hem. Dit doet Mercedes niet voor niets.
@kenju: Klopt, een kwali en een race zijn zeker niet hetzelfde en dat laatste wist ik niet, dat zullen ze inderdaad niet voor niets doen. Maar feit is wel dat Lewis, als het hem even niet mee zit, claimt dat er van alles mis is en dat vind ik erg jammer want het is een smet op zijn prestaties.
Kubica zou geld geven voor 2 punten!
@cossiekiller: Hoe kut is dit voor Russell. Maakt Kubica al het hele seizoen in, en staat nu alsnog achter waarschijnlijk zonder enige mogelijkheid om hem nog te pakken.
Kijk eens hoe belangrijk Louis is.. Men praat na elke race weer alleen maar over hem. Goed of slecht dat maakt niet uit… En niet over de winnaar.. Geweldig is Louis toch.. Hahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).