Tesla rijders steken hun stekker in jouw stopcontact

Auteur: , 116 Reacties

Net op het moment dat je het niet verwacht.

Tesla

Voor Phil Fraumeni uit Lake Worth, Florida was het even een rare gewaarwording. In de ochtend werd er op de deur geklopt door zijn tuinman, die hem vriendelijk doch dringend verzocht even zijn Tesla aan de kant te zetten opdat hij zijn werk kon uitvoeren. Nou wil het feit alleen dat Phil helemaal geen Tesla heeft…

Naar buiten gestapt stond er echter wel een Model 3 voor het huis op het gras vlak voor de tuin. En dat niet alleen, de auto was via een stekker aangesloten op een stopcontact van het huis. Op zich logisch dus dat Phils tuinman dacht dat zijn broodheer zo’n hippe EV gekocht had.

In plaats van stampij te maken, besloot de Florida Man rustig even af te wachten totdat de eigenaar van de Tesla zich kwam melden. Dat gebeurde uiteindelijk rond het middaguur, hoewel we ‘zich melden’ daarbij met een korreltje zout moeten nemen. Het stel dat de Tesla kwam ophalen, vond hun handelswijze kennelijk de normaalste zaak van de wereld. Ze waren de vorige avond op bezoek bij vrienden in de buurt, toen hun auto zonder joules kwam te staan. En ja wat doen je dan…Gewoon ongevraagd stroom stelen natuurlijk.

Excuses voor deze brutale actie vonden de Teslarati hipsters dan ook niet nodig. De relaxte Phil had verder ook geen zin om iets van gezond verstand voorbij de plaat die deze lost causes voor hun koppen hebben te stampen. Tot ergernis van zijn vrouw trouwens, maar dat terzijde. Wat zou jij doen als @stfu of een ander Musk-adept zijn stekker zonder waarschuwing in jouw stopcontact steekt? (via jalopnik)116 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik heb gisteren een vriend zijn telefoon bij mij thuis op laten laden. Komt wel dichtbij allemaal zo.
@daihatsucuore: Alleen hebben deze mutsen het niet bij de vriend gedaan waar ze op bezoek waren maar bij vreemden.
Ik zou hem laten afslepen. Zit je als eigenaar van de auto al snel met een rekening van een paar 100
@dees: kan iemand mij uitleggen waar dat “dat komt wel erg dichtbij” vandaan komt? Ja, ik leef onder een steen.
@fendercd60: ik begrijp dat ook niet. Komt wel erg dichtbij nu.
@Donstil: Comment van de maand
@dees: agree en stekker doorknippen electriciteit piraten!
@astonmartindriver: He ja, een kabel doorknippen waar 3 kilowatt door loopt. Dat geeft spanning aan je leven!
@koeberg: met rubberen handschoenen 💪 en als hij in gewoon stopcontact zat, valt het best wel mee 😆
@koeberg: Mijn buurman werkt bij Alliander, komt wel goed!
@koeberg: als hij toch in jou stopcontact zit kan je vgm makkelijk eerst de stekker uit het stopcontact halen hoor…
@koeberg: iedereen die geregeld met stroom werkt heeft dat al gedaan hoor. Niks spannends aan. Alleen je verneukt je tangetje ermee.
@dees: paar honderd? Dacht dat het wel goedkoper zou zijn “volle tank” ipv benzine 😅
@driver28: een paar honderd voor het afslepen…
@daihatsucuore: gewoon de stekker er uit trekken, dan krijgt de eigenaar een melding dat het laden onderbroken is… komt hij waarschijnlijk kijken en vraag je hem vriendelijk om een passende bijdrage als hij dat niet al zelf aanbiedt. Fijn opgelost
Gezien de nieuwsberichten op floridaman.com zou ik jn die staat niet zomaar op iemands erf iets gaan stelen…
Kabel door knippen, maar dit is de VS dus dan maar aanklagen voor diefstal.
@carman6: gewoon door knippen ja !
@carman6: Als hij in je eigen wandcontactdoos zit, dan zou je ook gewoon de stekker eruit kunnen trekken?
@carman6: kabel doorknippen waar 10A overheen gaan. Wat kan er mis gaan…?
@flutterby: natuurlijk eerst de stekker er uit halen, maar vond wel dat ze een kapotte kabel verdienen
@flutterby: je tangetje knipt hierna wat minder prettig, verder gebeurt er helemaal niks. Het is maar 230v en 16a en elk tangetje wat hiervoor geschikt is heeft toch rubberen handgrepen. Niet je favoriete knipex tangetje pakken dus!
Daarom gewoon een laadpaal aangeschaft. Ben ik niet aan het laden dan mag iedereen komen laden bij mijn laadstation, uiteraard tegen een mooi tarief.
Ik zou ze aanklagen voor de geleden emotionele schade
@w115: geladen schade?
Ik rij zelf Tesla, maar dit kun je niet maken.
@porsche928: Tijd om je naam aan te passen dan 😉
@duderuud: wellicht heeft hij nog een mooie 928 voor de weekend ritjes. Lijkt me een gouden combi.
@2wheeler: Ja dat zou ook nog kunnen ja. Mea culpa
@2wheeler: helaas denkt mijn vrouw daar anders over. Maar een man mag toch dromen??
@duderuud: kan je geen 2 auto’s hebben dan?
@svenb: Je bedoelt een auto en een vervoersmiddel ;)
@duderuud: ben wel benieuwd welke dude jij rijdt dan 😜
@s73phan: Een Dude 137 4.0 biturbo compressor gti 4motion. In de Elegance uitvoering ook
@s73phan: hij heet Ruud. Ken je niet lezen gvd?
Als dat bij mij zou gebeuren, zou ik spontaan een hek kopen en deze op slot zetten, om vervolgens de Polizei te bellen en te zeggen dat aardige (lees: dronken) mensen mij ’s nachts geheel op eigen initiatief een Tesla hebben gegeven.
Op blokken zetten
“Wat zou jij doen als @stfu of een ander Musk-adept zijn stekker zonder waarschuwing in jouw stopcontact steekt?”
Ik zou ‘m over de baaaalie trekken!
@stfu: STFU is altijd welkom. Een volle ‘tank’ van een tesla kost lang niet zoveel als een volle tank benzine of diesel. Wees vooral welkom in Hillegersberg.
@momo: Hilllii!
Dat moet toch gewoon kunnen? Ik doe het altijd anders kan ik de auto niet betalen hoor!
Ik zou de stekkers omdraaien. Gratis stroom in huis van de Tesla. 👍
@bernoulli: Die was al leeg, dus je trekt je eigen stroom terug. :)
Gezien het in the states was: 911 bellen en zeggen dat er een vreemde onbeheerde auto op je pad staat en je bang bent dat er een bom in zit.
@rutgerg: haha dat is het beste!
Tja, had hij gewoon een beschikbaar buitenstopcontact? Wielklem er op en een rekening geven lijkt mij het beste.
Ach wat kost dat nou, gewone stekker hè, niet krachtstroom. Stopcontact aan straatzijde wie doet dat nou? Ik zeg: uitlokken!
@porker: is in amerika doodnormaal om buiten je garage een stopcontact te hebben voor bijvoorbeeld de grasmaaier. Zo’n beetje ieder huis in amerika is groot en vrijstaand.
@gwnbmw: Ehm, hier ook doodnormaal hoor.
@mopar70: ehm, praat ff voor jezelf en je eigen regio…
@davelepeef: daar waar gras in de voortuin groeit is het doodnormaal. Gewoon in Nederland dus.
@lekbak: *ook in Nederland :)
@mopar70: *huilt in Rotterdam noordoost*
@mopar70: meh, valt mee. meeste mensen in nederland hebben uberhaupt geen oprit.
@gwnbmw: Wij hebben er toch echt wel een schakelaar op hoor.
@gwnbmw: Amerikanen hebben een grasmaaier met V8
Banden lek steken sowieo.
Naar Halford racen met een sjoemeldiesel en een wieklem kopen en daar het object mee vastleggen. Vervolgens een letselschade advocaat de eigenaar aan laten klagen voor gelede trauma en vele tonnen claimen.
Korrels saccharide in de brandstoftank stoppen….ohh wacht effe. Druiloor dat ik ben, de brandstoftank zit natuurlijk op slot en is alleen van binnenuit te opnemen…duhhh. Deze Tesla rijders zijn toch wel laidback dat je een stekker in een vreemd contactpunt steekt om ‘m op te laden. Wat nu dat de eigenaar van dat huis z’n elektra afneemt van de meest vervuilende steenkoolcentrale daar. Zijn Tesla rijders diep van binnen een (groot) beetje onnozel?
Ik zie de logica wel van die mensen. Ze hebben de auto ook gedeeltelijk door de ander laten betalen middels de subsidie, dus waarom dan niet de electriciteit ook? Als je het beestje aanleert dat je met een goede leugen mag jatten, dan blijft hij het natuurlijk doen. Dat is vele mensen eigen en vaak volgt ook nog een pseudo-rationele beredenering ter goedkeuring van het eigen gedrag (e.g. “ik red de planeet”, of lees de commentaren hier onder voor verdere voorbeelden). Alles niet echt vreemd als je rechtsongelijkheid voor de wet steeds verder uitbreidt.
@waterisnat: Oliemaatschappijen krijgen veel meer subsidie..
@waterisnat: er is helemaal geen subsidie voor elektrische auto’s. Misgelopen inkomsten zijn geen subsidie. Het is wel een financiële stimulans, net als hypotheekrenteaftrek. Die weiger jij zeker ook toe te passen? Of ben je er zo één die de huurtoeslag weigert omdat je niet wil dat andere voor jou betalen.

En over de misgelopen inkomsten van mijn Tesla hoef je geen zorgen te maken hoor. Dat is verwaarloosbaar in vergeleken met de kinderopvangtoeslag.
@flutterby: je hebt de zorgtoeslag niet eens genoemd. En dat wie de toeslagen stempelkaart vol heeft daarmee gratis boodschappen kan gaan doen bij de voedselbank. Maar als je een goede baan hebt met een auto van de zaak en wat minder van die verfoeide en oneerlijke bijtelling wil betalen dan krijg je de wind van voren. Nederland, afgunstland.
@mashell: en de belastingvrijstelling op vliegen dan? Afschaffen zou ik zeggen.
@mashell: klopt, als je het goed uitzoekt houd je in de bijstand meer over dan met een modaal inkomen. Maar het is ook een stuk makkelijker om een modaal inkomen te krijgen dan alle armoede bestrijdingspotjes te vinden.
@waterisnat: en het zijn ook gelijk de huisfansla’s die je over je heen krijgt. Wat zijn die gasten toch mooi op te naaien.
@rhellema: uiteraard! Ik kan geen onderscheid maken of het sarcasme of stommiteit is, dus neem ik het zekere voor het onzekere.

Uiteindelijk hebben we maar één planeet hé, sommige lijken dat wel eens te vergeten en herhalen maar wat de auto- en olielobby verdraait om hun winsten te behouden.

Nu zeg ik niet dat elektrisch rijden dé oplossing is, zeker niet! Maar het is wel de enige juist stap in de juiste richting voor potentieel(!) duurzame transport zonder dat er exotische ontwikkelingen nodig zijn.

https://www.cfr.org/blog/do-gasoline-based-cars-really-use-more-electricity-electric-vehicles-do

Het kost ongeveer 1 kWh (uit een duurzame bron) om een liter benzine te maken en naar je tank te krijgen. Daarop rijd ik op een dag als vandaag 5 (135 km/u) tot 8 km (105 km/u) op. In die liter benzine zit ongeveer 8 kWh energie. Dat maakt totaal 45 km tot 74 km!

Natuurlijk is elektrisch rijden nog niet klaar voor iedereen en voor sommige misschien wel nooit, maar laten we wel accepteren dat het in alle meetbare zaken superieur met één nadeel. Na 200, 300 of 400 km moet je een 10 tot 30 minuten stoppen. De prijs en aanbod van laadpalen is geen probleem, maar groeipijn. Die onze overheid probeert te verzachten zodat uiteindelijk iedereen eerder kan genieten van de rust en performance van een elektrische auto, zonder deze groeipijn.
@flutterby: Geen idee waar je het over hebt …..
@frank2b: nou zo ingewikkeld is het toch niet? Ben je zo ver gekomen dat we maar één planeet hebben?
@flutterby: het is bijna aandoenlijk.
@rhellema: Nou nou, het komt vast goed. Het is nooit te laat om je best te doen!

Zelfs jij kan verschil maken vanuit de grot waar blijkbaar internet hebben…
@flutterby: ik ben echt ontroerd.
@rhellema: wat een emotionele achtbaan ga jij door zeg
@flutterby: ik heb brede schouders…
Aangezien ik een laadpaal heb en ze die dan niet gebruiken maar een gewone shuko wcd, dan zou ik eenTheelichtje plaatsen bij de voorwielen en aansteken. Tesla’s willen nog eens in de fik vliegen…
Met een breekijzer de panelgaps vergroten, of is dat wel heel bot?
Klem erop en 100€ vragen.
Vrij simpel, dit is diefstal en ik zou gewoon aangifte doen. Succes met je vog…

Als iemand met een lege batterij voor mijn huis strand en als ze dan netjes vragen mogen ze best eventjes stekkeren. Bakje koffie inclusief en ik help zelfs wel met een verlengsnoertje.

Maar ik heb een vrij kort lontje als het gaat om dergelijk asociaal gedrag, dus waarschijnlijk komt het niet van aangifte doen. Ik zal wel weer wat radicaals bedenken wat helemaal uit de hand gaat lopen. Tesla met de heftruck in de schuur zetten ofzo…
@lekbak: wel groene stroom toch?
@flutterby: nope. Ik betaal wel voor de opwekking ervan door bij een groene aanbieder te zitten, maar de stroom zelf is dezelfde grijs/groene mix die bij iedereen in Europa uit het stopcontact komt. Groene stroom kan je wel opwekken maar kan niet als groene stroom verbruikt worden. Niet zolang er nog grijze stroom bestaat.
@lekbak: oei, ik weet niet of dat gaat werken.
@flutterby: jawel hoor, je hebt nog nooit prettiger stroom gehad!
Wens ze veel succes met hun verlengsnoertje…

Heb wel een buitenstopcontact, maar al uit voorzorg de oprit gebarricadeerd met twee benzineslurpers en een vieze stinkdiesel.

Zie er maar eens bij te komen.
Ik had ter compensatie even de Tesla-dame vrouw gestekkerd.
Er zit een stekker ongewenst in je stopcontact, wat moet je doen? Stekker uit het contact trekken!
Goed verhaal Jaap. (is er iemand die niet is afgehaakt na eerste alinea??)
@jag1960:
Ik. Mooi verhaal. Typisch tesla.
@jag1960: Waren er meer dan één dan?
Stelen is stelen! Stekker afhakken! Nooit meer laden! Eeuwige straf!
De fik er in. Dat zal die zuigende deugzeugen leren. Geen genade voor dit soort uitvreters.
Stekker loctiten
Wel een tuinman maar geen deurbel of Tesla, bijzonder ongeloofwaardig dit.
@mashell: dat is Amerika mashell, Arbeid kost daar wat minder dan hier
Stekker eruit halen. Simpel. Of 100 euro rekening betalen anders blijft de tesla staan.
En toen die Tesla rijders daarna wegreden zijn ze zeehonden gaan neerknuppelen, echt klootzakken die Tesla rijders. /s
Goh wat maakt iedereen zich druk over 1 Amerikaan die bij iemand voor nog geen 5 euro aan stroom steelt.
Raampje intikken en een EMP granaat naar binnen.
Ik zou er per ongeluk een pot groene eco verf overheen morsen.
Te belachelijk voor woorden. Je belt toch eerst even aan om te vragen of de stroom wel groen is en niet die vieze certificaat rommel?!
Buitenstopcontact? Dat zou bij mij binnen met een schakelaar uitgeschakeld zijn…
Ik zou het stopcontact ook even kunnen heraansluiten tussen de fases i.p.v. tussen een fase en de neuter, is kijken of die 230V omvormer ook 400V lust
@tjorque: In de US? Daar sukkelen ze nog veelal met 110V.
@simonmc: Euhm correctie, 120V. Overigens, het is goed mogelijk dat de omvormer er totaal geen probleem mee heeft. Ik ben geen expert op dat vlak, maar bv de oplader van je telefoon, kan overweg met een spanning van 100V tot 240V.
@simonmc: Overigens, het is goed mogelijk dat de omvormer er totaal geen probleem mee heeft. Ik ben geen expert op dat vlak, maar bv de oplader van je telefoon, kan overweg met een spanning van 100V tot 240V.
@SimonMc: 400v is toch echt teveel voor veel apparaten hoor.

Ik heb zelf een generator staan die ik op 80Hz kan zetten. Ook iets waar veel apparaten maar matig tegen kunnen.
@tjorque: de oude mobile charger wel vind dat wel lekker, de nieuwe sinds dit jaar denk ik niet.
Het is inderdaad niet correct, maar hoe moeilijk is het om er een schakelaar tussen te zetten?
Auto op bokjes zette , wielen eraf. Hij krijgt ze terug als hij vergoeding voor de stroom betaald (zal een paar euro zijn, maar het gaat om het principe)
Tesla rijders zijn nu eenmaal gewend dat anderen hun kosten betalen :-)
Krijg je dit.
Ik heb van binnen geschakelde stopcontacten aan de buitenkant van mijn huis
Ik ken iemand op dit forum die alles recht praat wat krom is aan EV’s. Dus die zal het ook wel geen probleem vinden.
als dit het geval bij mij was dan had ik direct politie ingeschakeld ivm diefstal en weg laten slepen en de stroom rekening gedeclareerd via een rechtszaak met alle bijkomstige kosten te verhalen
Snel een hovenier bellen en een schutting er omheen plaatsen lijkt me een leuke oplossing. Of gewoon effe zelf doen natuurlijk..
Nummerplaten eraf, die van jou erop en ‘mijn naam is haas’ spelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).