Mercedes-Maybach Pullman: 6,5 meter aan weelde

Auteur: , 59 Reacties

Mercedes-Maybach trekt het doek van de Pullman, waarin je elkaar recht in de ogen kan kijken. Letterlijk, want de extra lengte is gebruikt om de stoelen in een vis-à-vis-configuratie te plaatsen. Wat weten we nog meer over dit nieuwe Duitse dictatorenvriendje?

Het vernieuwde Mercedes-Maybach lanceert met de Pullman – 50 jaar na de originele S600 Pullman [W100] – een slagschip van heb-ik-jou-daar. Langer dan eigenlijk alles wat er momenteel aan personenwagens te koop is, en onder de kap huist – natuurlijk – een zijdezachte 6 liter V12 met 530 pk en 830 Nm maximumkoppel. Het prijskaartje is naar verluidt (en onofficieel) zo’n $1 miljoen, ex-opties.

Lange Pullman is lang

Het model is 6.499 mm lang, dit is 1.053 mm langer dan de Mercedes-Maybach S-Klasse – die al een stuk langer is dan de ‘gewone’ S-Klasses van Mercedes-Benz. In de wielbasis alleen al kan je een complete Aston Martin V12 Vantage kwijt, deze bedraagt namelijk 4.418 mm. Daarnaast is de Pullman met 1.598 mm ruim 100 mm hoger dan de reguliere S-Klasse, speciaal voor als je regeringsleiders van het formaat Charles de Gaulle/Helmut Kohl/Idi Amin moet vervoeren (vergeef ons het noemen van die namen in één adem).

Mercedes-Maybach Pullman

De eigenaar en VIP-gasten zitten in de rijrichting op twee executivestoelen en achteruit kijkend op twee neerklapbare zittingen. Op speciaal verzoek kan de Pullman – hier al te zien in patentfoto’s – ook in een exclusieve versie met twee executivestoelen worden geleverd.

Naar verluidt gaat Brabus deze Pullman bouwen, en zonodig naar klantwens aanpassen, maar Mercedes communiceert dit niet officieel. In Genève kunnen we dit enorme slagschip met eigen ogen gaan aanschouwen.59 reacties

“Wat weten we nog meer over dit nieuwe Duitse dictatorenvriendje?”

Dat er niemand moeite heeft gedaan om er mooie velgen onder te zetten! Mijn god!
@circlestorm69: Ik vind die velgen juist stijlvol en onderscheidend.
@ikbenmnzus: Ik ben ook een van de weinige die deze wielen juist prachtig vind.
@ikbenmnzus: onderscheidend zijn ze zeker. Het zijn net van die dichte exemplaren die onder veel muesli bakken zitten.
@ikbenmnzus: Inderdaad geslaagd, past gewoon bij het type auto. Het is juist de rest van het exterieur wat te gewoon is!
@circlestorm69: Schitterend juist, van deze putdeksels!
@circlestorm69: het zijn speciale velgen die door de vorm en coating aan de binnenzijde voor minder windgeruis zorgen dan normale velgen.
via iPhone app
Als Brabus dan ook even de motor onder handen neemt, wil ik hem best overwegen. Slimme zet van Mercedes om de Maybach als een versie neer te zetten en niet als merk. Hiermee wordt ‘het merk S-klasse’ nog wat sterker.

@gtwillem: Motor onder handen nemen? 530 pk en 830 nm is niet genoeg voor een Pullman? Dit is puur om in gereden te worden, in alle luxe die je je maar kan wensen.
Niet om een recordtijd neer te zetten op de Ring.

Verder gewoon een mooi ding, alleen had ik wel wat meer ruimte achterin verwacht.
Jammer van de velgen.
via iPhone app
@viezefreddyw: ik heb nergens aangegeven dat ik er mee over de Ring ga boenderen, maar een Brabus T12 kit tilt het vermogen naar eeen keurige 800pk, een nette 1.000nm voor ongeveer 8k, met behoud van fabrieksgarantie. Als je dan toch voor meer dan 250k een Pullman S-klasse gaat kopen, is de extra 8k voor extra koppel best welkom, zie het als extra comfort. Best handig comfort trouwens, want de Pullmann is aanmerkelijk zwaarder.” Dan de gewone S600.
@gtwillem: de motorkarakteristiek veranderd volledig bij chiptuning, de motor krijgt veel scherpere randjes waardoor de auto minder comfortabel wordt. Gewoon lekker origineel houden dus, op de velgen na.
via iPhone app
@ettie: ik zou het prettig vinden als je mij verbeterd dat je het daadwerkelijk weet wasr je het over hebt. Je Astra GSI chippen, ja, dat kan voor een onrustige loop zorgen. Maar de Brabus kit is wel even iets anders dan simpel aannde stekker hangen. In feite wordt de gehele koppelkromme/tafelberg een iets naar boven getild. Zeker met het extra gewicht van de Pullman is dat extra comfort, precies waarvoor de auto bedoel is.
@gtwillem: zo’n kit van brabus maakt er een veel agressievere auto van, als ze een speciale kit voor deze auto zouden ontwikkelen dan zou je gelijk hebben
@ettie: Snap je het serieus niet?

De Brabus T12 kit is een geheel technische modificatie, om de loopeigenschappen, koppelopbouw en vermogensafgifte zo soepel mogelijk te laten lopen. De T12 kit is er alleen voor de standaard non AMG 600 modellen. Past dus uitstekend bij deze auto…
@gtwillem: jij snapt het doel van de auto gewoon niet, je wil hier geen duw in de rug krijgen bij het optrekken, je wil gewoon dat je glas champagne rechtop blijft staan.
@ettie: Het gaat om het comfort van extra newtonmeters. Vergeet niet dat deze S600 een stuk zwaarder is dan een standaard S600. De motor is wel standaard. De T12 kit van Brabus compenseert het gewicht waardoor hij heerlijk door het verkeer heen kan zoeven.

Als je toch tonnen stukslaat op een comfy cruisin’ limousine, die nota bene bij Brabus hebouwd gaat worden, dan kun je net zo goed die extra kit meteen monteren.

T12 is niet een V12S 6.3 conversie, of een B8-850S conversie. Het is ter optimalisatie van de V12…
@gtwillem: is gewoon overbodig
via iPhone app
@redneckdarian: een Maybach S-klasse Pullman is sowieso al overbodig…
via iPhone app
@redneckdarian: een Maybach S-klasse Pullman is sowieso al overbodig…
@gtwillem: verdedig je niet, een serieuze discussie voeren wil over het algemeen slecht met kinderen in de pubertijd… Ik weet in ieder geval dat je gelijk hebt.
@m550d: ik merk het… Nu moet ik zeggen dat ik jouw mening zeer waardeer!

Dit soort reaguurder horen er helaas eenmaal bij, maar grlukkig nog altijd vele malen beter dan bij AW: dat is echt een zooitje ongeregeld!
@gtwillem: Alsof dit ding in 4 sec naar de 100 moet knallen.
En maak van die 250k maar 1 miljoen…
@crackdavid: 0-100 sprint is volstrekt irrielevant. 80-160 is wel prettig.

@gtwillem: met 530 Pk/830 Nm zal dat sprintje ook nog behoorlijk vlot gaan..
Mooie vakantiebak voor het hele gezin!
Kijk, dit ìs een Maybach..Mooi vind ik ‘m niet, maar potverdimme indrukwekkend is ie wel.Maar dat kan ook komen omdat er me bij deze auto een behoorlijk ‘Zorgvlied’ gevoel bekruipt.Maar dat kan ook aan mijn verknipte brein liggen
Ideaal voor de wintersport zoveel zitplaatsen.
@hoglard: En je kan je skies thuis al aan doen.
@peugedo: heeft dat ding vierwielaandrijving?
Dan kan ie je ook nog op de berg afzetten.
Wat nou helicopterskiën!
Toch een naganger van de oude, hij is mooi
@mercedesbenz63: die oude is echt veel mooier. Da’s een tijdloos model, het is nog maar de vraag hoe deze over 50jaar in het straatbeeld past…..
@roppp: deze wagen is zo groot, echt is het straatbeeld passen doet deze nooit.
@roppp: Ik denk dat jij de oorspronkelijke Pullman bedoelt, hier wordt gedoeld op de Pullman van de vorige generatie S-klasse (2005-2013).
Je zal toch mee mogen rijden op die opklapstoeltjes. Die zien er wel erg zielig uit.
Toch lullig als je op een van de ‘jump seats’ wordt gezet.Komt toch een beetje IPB over..
De W220 en W221 Pullmann, zijn ook in gebruik bij onder andere Putin’s entourage dus deze zal ook menig Dictator hart harder doen laten kloppen. Hoop dat ze op Geneve misschien ook al een prototype van de Maybach SUV hebben
@montagusta: Die SUV staat zeker niet op Genève.Alle media-aandacht moet naar deze Pulman.Daar ga je geen concept naast zetten waar nog helemaal niets tot weinig over bekend is.En we moeten natuurlijk wel kapotgeteaserd worden alvorens doe auto het daglicht ziet.
@sydney: Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan deze Pullman is dacht k de 5e of 6e generatie en zie niet dat er grote aantallen verkocht gaan worden op de west europeesche markt. Konden ze deze release niet beter bewaren voor Beijin
Krijg je er een chauffeur bij? Anders hoef ik hem niet. Wel een luxe bakbeest hoor!
@philipf: Chauffeur hoeft binnekort niet eens meer, je kunt hem voortaan ook zelf laten rijden hoe geweldig is dat
@henkhupelschoten: totdat dat systeem niet goed genoeg is en een paar dode vallen en daardoor een terugroepactie… Ik weet het niet. Ik ben sowieso meer van zelf rijden dan van je laten rijden door een of ander computersysteem
Mooie ride voor Willempie! Leuker dan die Audi
En nu zullen ze bij Rolls Royce wel bang worden…
via iPhone app
30cm langer dan de Maybach 62, vindt toch de echte maybachs mooier(ook al waren dat gewoon veredelden mercedessen)
Maaruhhh……ken ik ‘m ook volledig gepantserd krijgen?
Hoe langer die wordt, hoe leleker
Smoke, weet jij of de geruchten over opties zoals een gouden ak-47 of een gold digger uit rusland klopen?.
Lelijke bruiloft en begrafenis sloep… Kijk nou toch eens naar de pullman die er naast gezet is. 100x stijlvoller en evenwichtiger dan dit misbaksel. Bah, smerig gewoon.
toch wel jammer dat er twee luxe stoelen in zitten en twee “gewone”
Zullen waarschijnlijk weer gretig aftrek vinden in de derde wereld landen… En China en Rusland.
Bak van Koning Willy blijft exclusiever denk ik, bestaan er maar 2 van.
Ik voel de topic al aankomen met kies maar; Mercedes Maybach-Pullman of RR Phantom EWB.
Ik weet het niet ik zeg allebei,
Binnenkort te zien op een treinstation of vliegveld bij u in de buurt, mét blauwe platen natuurlijk!
Doe mij maar het orgineel. Stuk statiger dan de nieuwe. En als het dan een nieuwe wagen moet zijn ga ik voor een Rolls of een gewone S
Die moet je dus niet op 1 plaat zetten met de W100 Grosser erbij.
Want dan zie je pas echt hoe verziekt de verhoudingen van dit exemplaar zijn.
Met 5.60 m en een trekhaak dacht ik zelf toch wel ongeveer ‘king of the pod’ te zijn. Deze is gewoon nog een 89 cm langer.
(maar he – er zit lekker geen trekhaak aan) ;-)
Secretaresse stoelen ?
Putin heeft nu al een stijfe
Is de bestelling van Mugabe al binnen?
Ziet er prachtig uit van binnen. Alleen jammer dat je aan de buitenkant zo goed kan zien dat het een verlengde wagen is. Mijn hemel, wat is dat ding uit verhouding getrokken… Had dan op z’n minst de voorportieren een beetje langer gemaakt, het ziet er nu een beetje uit als een lijkwagen waarvan de passagier zelf moet kunnen in- en uitstappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).