Mercedes-Maybach S600: rijtest en video

Auteur: , 80 Reacties

Maybach is dood. Maar leeft gelukkig verder als submerk bij Mercedes. De hoogste tijd om op pad te gaan met de S-klasse “plus”, natuurlijk wel in de enige variant die er toe doet: de twaalfcilinder.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Korte historie Maybach
Hoewel we het merk nu vooral associëren met overdadige luxe, zijn de roots van Maybach veel modaler. Sterker nog: menig passagier in het onrendabelen vervoer (OV) heeft zich laten voortbewegen door motoren van Maybach. Tussen 1934 en 1941 leverde Maybach dieselmotoren die de NS in treinen gebruikte. De oorsprong van Maybach ligt echter in 1909, toen Wilhelm Maybach en Ferdinand Graf von Zeppelin een fabriek oprichtten voor motorenbouw. Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH produceerde motoren voor zeppelins, maar na de Eerste Wereldoorlog was het Duitse bedrijven door het Verdrag van Versailles niet toegestaan om luchtschepen te produceren.

Het bedrijf kreeg een nieuwe naam (Maybach-Motorenbau GmbH) en vervaardigde in de jaren 20 en 30 voornamelijk zeer luxueuze limousines. Hoogtepunt was de Zeppelin met een twaalfcilindermotor, maar Maybach produceerde ook dieselmotoren geproduceerd voor treinen, onderzeeboten en tanks. Wederom was het een oorlog die het bedrijf Maybach ingrijpend veranderde. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest Maybach motoren produceren voor tanks (Panzerkampfwagen IV en Tiger II) en onderzeeboten. De productie van auto’s viel in 1941 stil, na WOII werd Maybach een reparatiebedrijf voor andere merken.

Het moderne Maybach
In 1960 kocht Daimler Maybach, maar we moesten tot 2002 wachten tot het merk nieuw leven in werd geblazen. Direct kwamen er twee versies: de lange Maybach 57 en de nog langere Maybach 62. De type-aanduidingen verwijzen naar de lengte in decimeters en de 620 cm lange Maybach 62 had voor de achterpassagiers een balzaal aan ruimte. Maybachs waren louter leverbaar met een V12 en hadden een andere styling en veel unieke kenmerken om ze te onderscheiden van de S-klasse waar ze op gebaseerd waren.

Toch bleek het niet voldoend om Maybach als losstaand merk te doen overleven. De styling was niet onomstreden en diegenen die Maybach als autobouwer konden herinneren waren aan het genieten van een eeuwigdurende rust. Dat een Maybach meer dan twee keer zo duur was als een vergelijkbare S-klasse lijkt voor gewone stervelingen problematisch, maar in deze klasse maakt dat meestal niet zo heel veel uit. Dat blijkt ook uit dat Maybach geen probleem had om Landaulets te slijten voor een prijs die ruim het miljoen oversteeg.

Mercedes-Maybach S600

Meer voor weinig
Minimaal een half miljoen euro aftikken is niet meer nodig om een Maybach te bemachtigen, tegenwoordig begint de prijslijst bij een schappelijke € 164.900. De Maybach S500 is daarmee 40 mille oftewel 2 mille per centimeter duurder dan een Mercedes-Benz S500. Voor wie het beste wil, dan hebben we het over de S600 met V12, moet € 244.900 uit de spaarvarken weten te schudden.

Mercedes-Maybach S600

First class
Het is zelfs beter dan dat. De lichtmetalen vliegtuigtafeltjes hebben een lichtmetalen oppervlak en de bekerhouders zijn voorzien van Peltier-technologie om de drankjes koud of warm te houden. Vanzelfsprekend is de beenruimte nog veel groter dan bij een reguliere S-klasse, maar ook de daklijn is aangepast zodat er ook meer hoofdruimte is. Elektrische bediende zonneschermen voor ieder raam zijn vanzelfsprekend en iedere Maybach S-klasse is voorzien van een panorama-dak. Voor de S600 is dat optioneel te voorzien van Magic Sky Control waardoor het glas verduisterd of transparant gemaakt kan worden. Ook optioneel zijn de verzilverde door zilversmid Robbe en Berking gemaakt champagne flutes. Inclusief houders kosten deze een whopping 3872 euro, een bedrag waar je bij de lokale Xenos letterlijk de gehele voorraad aan glazen kan inkopen.

Mercedes-Maybach champagne flutes

Voor een gezellige orgie is het achterin wat minder geschikt, tenzij een of meerdere partijen erg lenig is. Een achterbank vind je er namelijk niet terug, maar wel twee individuele “executive” stoelen waarvan de leuning is te verstellen. Standaard voor de Maybach is het Chauffeurpakket waarmee de linkervoorstoel ver naar voren is weg te klappen. Links achterin kunnen de voetjes dan omhoog om met de pootjes op de standaard voetsteun relaxed een uiltje te knappen.

Mercedes-Maybach S600

Sssst!
De Mercedes-Maybach S600 is bizar stil. Vergeet elektrische auto’s, voor echte rust bestel je beter een V12 limousine uit Stuttgart. Tijdens de ontwikkeling is er volop gebruik gemaakt van de nieuwe aero-akoestische windtunnel in Sindelfingen en realiseerde Mercedes de stilste productieauto van het moment. Nog betere isolatiematerialen, slimme luchtgeleiding en speciale afdichtingen zorgen er letterlijk voor dat je fluisterend een gesprek kan voeren.

Alsof dat nog niet comfortabel genoeg is, is er ook nog spraakversterking aan boord. Omdat een Mercedes-Maybach S-Klasse veelal met chauffeur zal worden gereden, maakt deze functie de communicatie tussen voor- en achterpassagiers makkelijker. Twee microfoons in de binnenspiegel, die ook voor handsfree bellen worden gebruikt, pakken het gesproken woord op. Deze signalen worden dan afhankelijk van de rijgeluiden versterkt en automatisch en continu aangepast aan het stemvolume van de spreker, waarbij rekening wordt gehouden met de omgevingsgeluiden. Dat is oog voor detail….

Mercedes-Maybach S600

V12 powerrrr
De 455 pk en 700 Nm sterke S500 met V8 haalt exact dezelfde prestatiecijfers als de S600. Sprinten naar de 100 kan bij allebei in 5 seconden rond en de begrenzer maakt een einde aan de sprint bij 250 km/u. De V8 is uiteraard verre van lawaaiig, maar toch past in een uberlimousine een V12 veel beter.

Een twaalfpitter heeft een ongekende laufkultur en op snelwegen snelheden komt de naald van de toerenteller maar nipt boven stationair uit. Het topvermogen van 530 pk is een aardig cijfer voor de statistieken, maar het reuzenkoppel van 930 Nm dat beschikbaar is vanaf 1900 tpm vertelt een belangrijker verhaal. Met twee vingers in de neus accelereert de S600 weg bij al het andere verkeer. Als het echt moet, is de S600 ook in staat om sportauto’s te pesten, maar nodig voelt dat nooit.

Concurrentie en conclusie
Wellicht is de Mercedes-Maybach S600 de beste auto ter wereld, maar tegelijkertijd is het maar een opgepimpte S-klasse. De ratio wint als er gekozen moet worden tussen een Bentley, Rolls-Royce of een Mercedes-Maybach. Qua technologie, veiligheid en gadgets verslaat de Duitser de Britten moeiteloos. Qua afwerking staat zeker Rolls-Royce nog op een hoger plan en qua uitstraling (kijk mij eens) zijn de beide Britten (met Rolls-Royce voorop) de Maybach ook de baas. De Mercedes-Maybach laat echter niet alleen zien waar het Daimler concern toe in staat is, maar vormt ook de absolute top qua technologie in de autobranche. Filmpje!80 reacties

Zo heurt het.
@AutomotiveDesigner: Die vergelijking met de Superb op het eind is behoorlijk incorrect.
Als je zo’n rebadge/upgrade vergelijking wilt trekken pak dan de Jaguar & Daimler.
Zit er kwalitatief ook net onder, maar lang niet zoveel als het B merk van VW.
@AutomotiveDesigner: Niets ‘zo hoort het’, de vergelijking met de superb op het einde is eigenlijk behoorlijk incorrect.

Als je deze auto dan al wilt vergelijken met een rebadge-lwb-upgrade auto uit het verleden, dan is een vergelijking met de Jaguar/Daimler tenminste passender.

Die variant op de XJ zat tenminste nog een beetje in hetzelfde segment. Terwijl de passat een burgerbak was en is.
@martinus: als de Passat een burger bak is, wat voor auto is bovengenoemde MB/MM dan? Klinkt beetje denigrerend vind je niet? Volgens mij rijdt er in bovengenoemde auto namelijk ook in vele gevallen een burger. Correct me if i’m wrong;)
@cars54321: Deze Mercedes Maybach noem je volgens de etiquette gewoon een wagen.

De term auto is absoluut uit den boze.
Wat een verschrikkelijke grill.
@paulaner: ik vind vooral dat stuk plastic in het midden een beetje raar aandoen. Ik dacht dat het de radar voor de cruise control was, maar het ziet er niet uit. Typisch zo’n “once its been seen it cannot be unseen”
@epic001: Inderdaad. Dat moet toch anders kunnen. Dat heeft mercedes wel vaker. Op Golfjes valt het ook zo op.
Dit is net dat beetje extra dat je wilt in de S-klasse. Fantastisch. Ik weet Rolls-Royce heeft een Ghost EWB, Ventley een Flying Spur.
Maar dit vind ik zo mooi. Over de top en toch ingetogen. Extreem luxe en prachtig afgewerkt.
Dit is weer een knap staaltje werk van Mercedes-Benz en laat weer eens zien dat in deze klasse Mercedes-Benz toch echt wel de koning is t.o.v. Audi en BMW.
@granlusso: Mooie introductie van de S-klasse, geeft een beetje aan wat ik bedoel met koning:
https://youtu.be/RuXiRBZAGjQ
@granlusso: goed verwoord!
@granlusso: dat gevoel heb ik zelf eigenlijk niet, als je emoties en dus ook persoonlijke voorkeur negeert is de nieuwste altijd de beste. Dat is nu dus de 7-serie, totdat de A8 wordt opgevolgd.
@knipperlichtje: nieuwste altijd het beste? Als er maar een aantal maanden tussen zit(in het geval van bmw en mercedes)? Ben ik totaal niet met je eens. Als je onafhankelijk kijkt naar de technieken die zijn toegepast en hoe deze functioneren, dan pas kun je zeggen wat het beste is, mijns inziens.
@merc-94: maar juist dan kom je erachter dat de BMW zichzelf op afstand parkeert en met gebaren bediend kan worden. Verder zit er een touchscreen in, heeft hij laserkoplampen, mooie welkomstverlichting, een sleutel met touchscreen en een ‘tablet’ die veel sneller werkt dan de ‘telefoon’ achterin de S. Op dit moment loopt BMW gewoon voorop in het wedstrijdje technologisch verpissen voor Duitsers.
@knipperlichtje: wel of geen touchscreen = keuze fabrikant behoeft geen technische kennis. Laserkoplampen, leuk maar voegt niks toe t.o.v. mb’s intelligent headlights.
Bmw heeft dus een sleutel met touchscreen, oke is leuk maar is de auto dan beter? Laten we maar een échte innovatie kijken die het rijden daadwerkelijk beinvloedt: magic body controll, heeft bmw dat? Stilste in zijn klasse, again bmw is dat niet. Bizar hoogwaardig afgewerkt interieur: nieuwe 7 kan (voor zover ik alle filmpjes zie) niet tippen aan de nieuwe S.
Op de belangrijke punten is Mercedes duidelijk de betere, ik hoor bmw nergens claimen dat ze de beste auto ter wereld hebben neergezet met de nieuwe 7. Omdat ze zelf weten dat het niet zo is.
@lambo4all: de 7-serie heeft een onderstel dat van een stereocamera gebruik maakt. Dat is wel vergelijkbaar met magic body control. Laserkoplampen zijn juist wel een pluspunt, ze stralen veel verder als het grootlicht aan staat. En het interieur is iets persoonlijks, ik denk dat de S-klasse beter is afgewerkt, maar ik vind het interieur van de 7-serie beter vormgegeven.
@knipperlichtje: Ja, met alle techniek waar je geen ruk aan hebt in dit segment.
Wat boeit het inparkeren op afstand nou ? Je chaufeur doet dat voor je.
Bedienen met gebaren ? We weten inmiddels allemaal wel beter hoe dat soort techniek in de praktijk werkt of moet ik zeggen Faalt op het moment dat het moet werken.
Waarom zou je uberhaupt een gebaar willen maken als je iets met een knopje kan bedienen ?

Laser verlichting ? Ja mooi, klinkt stoer maar de huidige LED techniek geeft meer licht dan je ooit zou kunnen gebruiken en werkt prima.

Nee sorry, BMW kan dan mooie nieuwe techniek gebruiken maar functioneel is het niet altijd.
In dit segment moet je het hebben van Klasse, Functionaliteit en Comfort.
En dat bereik je niet alleen met een Geek center.
@turbobrick: ben ik met je eens, niet alle techniek is even bruikbaar. Het ging me er meer om dat de S-klasse niet per definitie de meest geavanceerde auto op deze wereld is. Laser-koplampen zijn trouwens wel een echte plus voor de 7-serie. LED-koplampen zijn de nieuwste rage, maar presteren niet noemenswaardig veel beter dan goede xenonpitten. Daarom zie je ook maar weinig pre-facelift A6’en met de op mijn avatar afgebeelde LED-lampen rondrijden. Die zijn de investering eigenlijk niet waard. Laserlampen gaan daarentegen wel weer een flinke stap verder, en ik hecht persoonlijk veel waarde aan het allerbeste zicht ’s nachts, dus voor mij is de 7-serie op dat specifieke punt duidelijk beter dan de S-klasse. En dan die klasse, functionaliteit en comfort. Voor dit geld word je bij BMW en Audi gewoon doorverwezen naar Rolls Royce en Bentley, dat vind ik persoonlijk meer show hebben dan sterk verlengde Mercedes met Maybach-badging.
@knipperlichtje: Dat is het nou juist, lang niet iedereen wil die show hebben.
Een dikke S klasse kan overal rond rijden zonder dat het gelijk pocherig overkomt.
De LED verlichting van MB doet het prima ! Dat laser wellich beter presteerd boeit niet zo in dit segment.
Men kijkt meer naar het comfort en overige zaken waar de directeur wel gemak van heeft, zaken die een 7 serie niet allemaal heeft … Simpel zat (en ook een Bentley niet).
@knipperlichtje: Dat zijn leuke dingen voor als je zelf achter het stuur zit. Als je een S600 Maybach koopt laat je je vooral rijden en in dat geval maakt het echt helemaal geen reet uit of er een hip touchscreen op de sleutel zit en of de wagen zichzelf kan parkeren, dat zijn allemaal “problemen” voor je chauffeur.
@Edge: daar heb je helemaal gelijk in, bij deze versie maken de gadgets niet uit. Ik noemde het omdat granlusso over de S-klasse in het algemeen spreekt, een S 350 CDI zal bijvoorbeeld nog wel met enige regelmaat zelf gereden worden.
als je een maybach zag/ziet rijden kijk je toch even,of je dat ook doet bij een mercedes-maybach?denk dat je het niet door hebt als je hem ziet rijden,wat hem misschien wel aantrekkelijker maakt voor de nederlandse markt
@boynoon: ik keek omdat het indrukwekkend was, net zoals een man van 160 kilo indrukwekkend is. Hiermee vergeleken is de Nieuwe S maybach een afgetrainde maar gespierde zwemmer van 2 meter.
@boynoon: Dat is nou juist het sterke punt van deze wagen. Enorm veel luxe en exclusiviteit, zonder dat “kijk mij eens”-gehalte van een Bentley of Rolls.
Linker stoel naar voren klappen? Waar blijft de chauffeur dan?
@rudyv: ik dacht precies hetzelfde.
@rudyv: er zitten wel meer rare dingen in het verhaal. Maar het gaat om de grote lijnen, toch?
@RudyV: gebruik dan even die drie hersencellen van je en bedenk dat dit natuurlijk alleen kan bij de bijrijdersstoel.
@lambo4all: Gebruik jij ze anders ook even door te begrijpen dat hij het op een corrigerende manier bedoelt.
@pesu: Heerlijk dat mierenneuken.. doet u dat altijd?
@martinus: En waar mierenneuk ik dan precies? Heb ik gezegd dat het er verkeerd stond? Nee.

Verder ben ik eigenlijk wel een mierenneuker, maar dan op kantoor…
@lambo4all: Dus degene die de fout ontdekt moet zijn “drie hersencellen” gebruiken? Jij leeft in een rare wereld.
Een mercedes benz Maybach s65 zou helemaal te gek zijn!!
@v60polestar: een sportieve variant van de extreem luxe variant, klinkt een beetje raar niet?
@jeroen13: maar dat is de gewone s63/65 toch ook al?
@v60polestar: ja true, maar de maybach is de luxe variant van de luxe auto, om daar dan weer een snelle versie van uit te brengen is een niche van een niche van een niche, dat gaat zelfs MB te ver denk ik :)
@v60polestar: Met je even langs Brabus, die leggen er met plezier 900pk voor je in.
@v60polestar: Joahhh black series en achterin carbon stoelen die niet verstelbaar zijn omdat ze uit een stuk carbon bestaan!!

Nee danku ik vind de S63 en S65 al dubbelzinnig. Je pakt de ultieme luxe, comfortabele, limousine en maakt hem sportiever?
Leuke rijtest ..
Bijzonder maar overall spuuglelijk product ..
En na 235 kmh nog effe een tandje hoger schakelen !!

En ze hadden best wel MB logos mogen vervangen voor Maybach glimmers ..
Zag ‘m laatst rijden. De daklijn/kofferklep oogt behoorlijk anders, dus dat is op zich wel tof. Alleen die bling bling raamlijsten zijn echt spuug- en spuuglelijk! Net als een Bentley die ik laatst zag. Te kitisch.
Wat een plaatje is het zo zeg! Echt wel gaaf. Alleen had ik voor een andere leerkleur gekozen binnenin. Minder zwart leer.
Een zeer vermakelijke review. Zeker het stukje achterin 😀
Weer bijzonder professioneel en vermakelijk gepresenteerd door Wouterrr.
Moet ie wat mee gaan doen..
@ikbenmnzus: Beetje wat @krizus ook al zei dus..
Toevallig net het filmpje van de Brabus Mercedes-Maybach Rocket 900 van Shmee150 gekeken. Deze heeft wel een veel betere kleurstelling, maar ik vind het toch allemaal nét niet. Een Rolls-Royce of Bentley heeft zo veel meer uitstraling.
En bij RR zeiden ze idd nooit wat het vermogen was ..
Dat fluctueerde nml nogal van bedroevend laag tot 20% minder ..

Best weird dat een Renault Megane bijv . anno 2015 op alle fronten beter is dan een 35 jaar oudere RR ..
@lincoln: op in elk geval een front na: Stijl.
@lincoln: Nog maar eens zien of die Megane het ook 35 jaar weet uit te houden.
@moveyourmind:

Alles houdt het langer uit dan een 80er RR ..

Dingen zijn louter overgebleven omdat RR ..
Dit is gewoon een copie 2.0 van een Equus…
@norge: *hap hap* :)
Heb afgelopen zaterdag nog in mercedes maybach gezeten en kan je vertellen dat ik nog nergens lekkerder heb gezeten dan daar in. De stoelen zijn precies hard/zacht genoeg, dat zachte hoofdkussentje zorgt ervoor dat je heerlijk achterover kan leunen en dan de afwerking van alles nog, ik heb de mercedes maybach lange tijd niks gevonden maar vind hem nu geweldig.
@carfreakjim: niets zit zo lekker als je eigen wc pot.. Maar die brengt je niet naar de cote d’Azur (of HQ)
Wat ik mij afvraag is of dit is waar de doelgroep op zit te wachten? We hebben het wel over de doelgroep die een standaard S klasse (Lang) niet goed genoeg vind. Zoeken die niet iets extravaganters zoals een Ghost of een Flying Spur?

Hoewel overpriced champagne flutes natuurlijk vrij extravagant zijn…
@reistje: ik denk dat MB meer marktonderzoek heeft gedaan dan reistje.
@eklasse: Vanzelf sprekend, Daimler zal niet tussen de koffie hebben besloten dat ze deze weg in gaan. Tegelijkertijd kunnen ook zij niet in de toekomst kijken en zal de tijd het ons leren.
@eklasse: Daarom was de vorige zo succesvol… ;-)
@reistje: Maar die flutes kan je ook in je Bentley krijgen, tenminste, volgens mij zaten dezelfde flutes in de picknickset van de Startech Mulsanne die op de IAA stond. Niet raar ook daar deze Maybach bij Brabus wordt gemaakt en Startech een dochterbedrijf van Brabus is…
@reistje: ik heb bij deze auto toch het gevoel, dat die bij een transport ondernemers erg in de smaak valt. Die met een Mercedes vrachtwagen park uiteraard.
schitterende wagen in ieder opzicht! wel even de speciale maybach putdeksels eronder en gaan. ben zeer benieuwd wat MB ons allemaal gaat bieden de aankomende 5 jaar. zal zeker niet teleurstellen!
Maar zo te zien (heb er niet ingezeten) als je achterin lekker ligt te loungen moet je helemaal voorover bukken om je temperatuur van de climate control te bedienen. Dat soort dingen horen juist ook in die stand onder handbereik te zitten zonder dat je je hoeft te verplaatsen….

toch??

Verder natuurlijk een hele bomvolle wagen geworden en dat van een “normale” mercedes. Zeg je Rolls Royce (of in iets mindere zin Bentley, vanwege continental) dan heb je automatisch een bepaald beeld van luxe weelderigheid enz. Bij een Mercedes benz kan je het ook hebben over een vito bestel, een b klasse of een rena.. o nee Mercedes Citan… of een taxi!

Dat laatste maakt het dat ondanks dat zelfs de vorige maybach qua luxe, veiligheidsopties enz ze Rolls Royce al de baas waren ze toch minder verkopen. Het blijft maar een “aangeklede mercedes” die ali of jan ook al taxi rijden..
@jvthof: “Maar zo te zien (heb er niet ingezeten) als je achterin lekker ligt te loungen moet je helemaal voorover bukken om je temperatuur van de climate control te bedienen. Dat soort dingen horen juist ook in die stand onder handbereik te zitten zonder dat je je hoeft te verplaatsen…. ”

Die functie zit in die “telefoon” die Wouter ff in z’n handen had. Jammer dattie daar niet verder is op ingegaan. Het is in principe een afstandsbediening met een telefoonfunctie. Daarnaast bedien je alle gadgets die je achterin heb zitten: Massage, schermen, temperatuur, stoelen etc.
@paganizonda760nc: net als het “blauwe dak”. Wat gewoon een soort tint is en je ook gewoon doorzichtig kunt laten worden met een druk op de knop. Fantastisch wagen, beetje negatieve ondertoon in de video.
Ik heb hem gister op de IAA gezien.

Niet lelijk (behalve dan dat bij Mercedes op meerdere plaatsen het leer nooit helemaal strak zit – misschien bewust maar ik vind het er niet uit zien) maar ook niet zo heel speciaal als de vorige Maybach’s. Daar betaalde je natuurlijk wel een hoop meer voor maar toch.

Wat al eerder opgemerkt is…iemand die nog meer dan een S-Klasse wil, zou die dit nemen of naar Bentley (Flying Spur) en Rolls (Ghost) gaan kijken/shoppen?
Die vind ik toch wel even meer dan een klasse hoger en een veeeeel vettere uitstraling hebben.

Daarnaast heb ik gister ook in de BMW 750 iL Xdrive gezeten en vond dat een veel gavere auto dan deze. Wat een mooi ding is dat zeg. Zat ook heerlijk achterin.

En dat geldt trouwens ook voor de Audi S8 plus. Wat een bak. Die zou ik kiezen. Maar goed dat is weer een andere doelgroep dan deze MB Maybach.

Wel heel slecht dat je op zoveel plekken nog de Mercedes Bens logo’s terugziet. Daar moeten ze echt nog wat aan doen! Of allemaal Maybach logo’s (dat lijkt mij het meest voor de hand liggend) of allemaal MB logo’s, en niet van beide wat!
Het zou dus de stilste (productie-?) auto zijn op deze aardbol momenteel… En toch hebben ze het over een versterkersysteem wat de voor-passagiers naar achteren beter hoorbaar moet maken..
Ik heb mijn mooie S80 zelf beter geluids-geisleerd, maar zelfs zonder die isolatie was iedereen zelfs bij 240 km/h nog zeer goed te verstaan zonder stemverheffingen, das nu alleen maar beter geworden.. Of willen ze hier echt kunnen fluisteren bij 250 ???
Ik vond die tegenstelling in deze review dus wel grappig..
En verder: Als ik het geld had, zou ik hem zo kopen….Kwijl !!!
Toch een beetje een plebs-bak.

Eigenlijk is het net als bij Rolls-Royce, je koopt alleen maar een Ghost omdat je geen Phantom (EWB) kunt betalen. Bij Mercedes koop je alleen maar een Maybach S-klasse 600 omdat je geen Mercedes-Maybach S-klasse Pullman kunt betalen.
@snuif: Sorry maar dat is onzin. Als ik het geld had dan zou ik liever voor de Ghost gaan dan de Phantom. Omdat ik em een stuk mooier vind. Bovendien wil ik zelf rijden. Dat geldt hetzelfde voor MB S600 vs MB Pullman.
@snuif: wat een bs.
Het is toch nog steeds Maybach? En geen ‘meejbach’.
@alcantara:
Ik ben het volkomen met je eens! Viel mij ook al op. Maar ja, als je talenkennis niet verder reikt dan het Engels, hè? Het verbaasde me al dat de basis van deze auto niet Mursiedeejs werd genoemd. ;)
Klinkt een beetje als een viercilinder…😱
Is dit toevallig opgenomen in de Lage Vuursche?
@terminator: dacht ik ook te zien. Bij bea om de hoek.
In alles indrukwekkend.

Behalve het uiterlijk dan. Ben er nog steeds geen fan van. Hoewel het dodelijk saaie grijs, de bruine stoelen en de spaakwielen een aardig schot in de roos is…. Kun je dat ook op een de normale, non-Maybach, S-klasse krijgen?

Verder zitten er voor mij veel te veel ‘dingetjes’ in. Als het werkt dan werkt het, ik hoef niet perse alles in te stellen. En te veel glimmers. Met name in de achterportieren: je zou er haast een ekster van worden…
Die hele Maybach zorgt ervoor dat Wouter die hijgerige popi manier van praten achterwege laat. Geef de man een Maybach!!! P.s. kijk graag naar zijn reviews, dus verder geen slecht woord
Leuke test en wagen, maar van zijn uiterlijk moet ie t niet hebben. Wat blijft zo’n W222 S lelijk zeg!
Bijzonder leuke review met voor Autoblog best veel info over de auto zelf!

Dat “blauwe” glas kan trouwens met één druk op de knop er weer uit zien als normaal glas! Zeg maar blinderen met een druk op de knop!
Gewoon de auto om in gereden te worden, prachtig gewoon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).