Mercedes SLC en SL hebben een prijs

Auteur: , 56 Reacties

En dat is helemaal geen verkeerde prijs voor de SLC, voor de SL daarentegen...

Mooie snoet

Mercedes kondigde in december de SLC aan; de SLK met een nieuwe naam. Als je in de markt bent om lekker met het kapje open samen met je vrouw (of man) te genieten van het weer -en je wil daar niet heel veel geld aan uitgeven, maar er toch uitzien als een status gevoelige lul- zit je met de SLC gebakken!

De kleinste cabrio van de heren uit Stuttgart heet als instapper de SLC 180 met 156 pk, welke wordt opgevolgd door de SLC 200 met de bekende 184 paarden. Als kers op de taart is daar de Mercedes-AMG SLC 43 met een prima 367 pk. Hieronder de prijzen:

    SLC 180: 8,1s* naar 100 km/u, V/max 223 km/u: €40.995
    SLC 200: 6,9s naar 100 km/u, V/max 237 km/u: €49.495
    AMG 43: 4,7s naar 100 km/u, V/max 250 km/u: €75.995

*7,9s voor de handbak

Als we dan even kijken naar de concurrentie is dat eigenlijk wel interessant. Mercedes hangt in hun instapper -in tegenstelling tot de Audi TT– een relatief slap motortje. Hierdoor sta je al 5 ruggen vóór op de TT, welke pas bij 180 pk begint en 45k kost. De Porsche Cockster Boxster is minder krachtig dan de AMG 43, maar wel gelijk geprijsd. Al krijg je daar wel een boel sportiviteit voor terug. Van BMW horen we binnenkort over de nieuwe Z5.

Mercedes SL

Ook van de gefacelifte SL heeft Mercedes de prijs bekend gemaakt. Die variëren van € 118.000,- voor de SL400 tot een fantastische € 313.900,- voor de V12 in de SL65. En dat is best wat duurder dan de pre-facelift, ondanks dat het nieuwe model zuiniger is. De S400 bijvoorbeeld kostte voorheen € 112.048,-. Kleingeld natuurlijk, maar toch.

Dus als je die man (of vrouw) bent zoals hierboven, ren dan niet nu al naar de dealert, want de SLC zal samen met de E-klasse en de SL pas vanaf april bij de dealer te verkrijgen zijn. Nog een paar nachtjes slapen.
56 reacties

De TT is dan echt wel een nichtentractor in vergelijk met de rest.
@rufctr01: vind de SLC die term beter passen. Zeker de laatste TT vind ik best een gave auto, en hij rijdt dan ooit. Maar in dit segment is het allemaal leuk en aardig, maar de Porsche Boxster is al jarenlang topfavoriet in deze klasse voor mij.
@gtwillem: Eens, de laatste TT is echt een heel mooi ding.
Voor de SLC zijn het voor de 200 en 180 prima prijzen, maar dat zijn niet de motoren die je wilt lijkt mij in zo’n auto. De AMG(???) 43 vind ik eigenlijk nog erg duur. Om maar niet over de SL te beginnen, dat slaat echt nergens op!
@viezefreddyw:
Ik vermoed trouwens dat die Slc 43 nog niet de full monty amg is.
Eerder een amg sport model zoals bij de c450 en gle450. (Is tenslotte dezelfde motor)
De Slk 55 Amg had namelijk 420 pk ofzoiets en ook een dikkere bodykit met een bruter uitziend uitlaatsysteem.
@Dimglor: Dat vermoeden heb ik ook en ik hoop ook dat er een sterkere AMG versie op de markt komt. Het liefst natuurlijk met een V8 zoals we hem kennen uit de AMG C63 en AMG GT. Niet dat ik hem dan ga kopen, maar toch..
@viezefreddyw: nog even wachten. In belgie kunnen we de slc 250 en 300 al aanvinken. Dit is dezelfde 2 liter maar dan met 204 en 245 pk dacht ik. Met die laatste ga je onder de 6 sec naar 100. Wat me ideaal lijkt voor dit soort wagen.
Doe mij de porsche boxster maar. Wat is de sl een lelijk hok geworden. Waarom hebben ze ooit die lelijke amg gt gemaakt? Nu lijk elke Mercedes daar op met die lelijke lampen. Het ging zo mooi bij Mercedes maar ze gaan nu hard berg afwaarts. Zelfs de G Klasse is met die lelijke streep led verlichting voor niet meer zo mooi als hij was.
@gerjan: Ik ben niet de enige dus die de amg gt niet mooi vind.
Je kan dus een S klasse coupe / cabriolet kopen als luxe twee zitter, je kan de SL coupe / cabriolet kopen als luxe 2 zitter, en je kan de AMG GT(S) kopen als sportieve 2 zitter. Maar van de S en de SL heb je ook diverse AMG varianten. Snap ik het dan niet meer of zien ze bij Mercedes door de bomen het bos niet meer? Wat een hoop niches gevul!
@dutchdriftking: De AMG-varianten van de SL en de S-Klasse zijn vooral heel erg snelle cruisers en niet zo zeer automobielen om door bochtjes te jagen.
@dikdraak: ik denk dat je de SL hier erg mee te kort doet.
@dutchdriftking: zolang het verkoopt doen ze t, net als iedereen wanneer ze de baas van MB zouden zijn geloof ik
@dutchdriftking: ik snap.ook niet dat ze het interieur vernieuwen. Vergeleken met de c en de slc is het niet zo mooi voor die prijs had ik een mooier interieur verwacht
Prijzen in de grotere motoren liggen naar mijn mening erg hoog. Ook vind ik het apart dat ze voor de SL de nieuwe naamgeving niet doorvoeren, blijft verwarrend zo!
@joostvis: Mercedes is inderdaad flink aan het verwarren met wat betreft modelnamen, maar de SL zal altijd de SL blijven heten waarschijnlijk omdat ie al sinds jaar en dag op de markt is. Een icoon zou je het kunnen noemen.
@viezefreddyw: Dat niet alleen dan zouden ze hem SLS moeten gaan noemen, maar ik heb het gevoel dat dat ook verwarring teweeg gaat brengen….
@ronnys: De SL is de naam SLS niet waardig. Ik hoop ook van harte dat de SLS zoals wij hem kennen de enige SLS zal zijn. Een opvolger? Ja, liever vandaag dan morgen, maar het liefst met een andere naam!
@viezefreddyw: Natuurlijk is de huidige SL eeen beetje een opgewarmd lijk. Maar je kunt natuurlijk niet een legendarische naam als SL overboord gooien en vervangen door een naam die aan een auto gegeven werd die pas nadat ze er een roadster van gemaakt hadden een beetje goed uit de verf kwam. Ze willen dus juist niet de SL bedoezelen met SLS.
@mashell: weinig gebruikte sls’en zijn nu al duurder dan nieuwprijs (de black series gaan al vaak over de 5 ton) en in alle opzichten is de sls een zeer succesvolle auto geweest voor mercedes. Dat jij dat niet vindt is puur ongefundeerd onderbuikgevoel.
@ronnys: Ze kunnen hem ook de SS noemen.
@joostvis: SL betekend heden ten dagen Sport Legend en dit model zal altijd SL blijven.
@amg88: sport leight.
Ok, @henkhupelschoten, haal de hand maar uit de broek, want je gaat hem nodig hebben voor de configurator die online is!!! Jazeker, hier de configurator voor de SL en hier voor de SLC. Kun je je weer helemaal kapot configureren alvorens je naar bed toe gaat!
@gtwillem: Fap fap, in m’n trainingspak-pak, kijk zeker niet hoe ik fap fap…
Serieus!!?? €314.000 voor een SL. Een 911 991 turbo S kost ( zonder opties) nog geen € 240.000. En dan zou je Mercedes gaan rijden. Laat maar staan dan. Ik zou het wel weten.
@soes750:
Komt vooral door die dikke v12 in het vooronder van de Sl65.
Die zal aardig wat uitstoten…
En als er iets is waar ze in Nederland op belasten…
@soes750: Ik betaal liever 314 voor een SL dan 240 zonder opties voor een 911.
En dan laat ik de butler wel een GT3 naar het circuit bringen achter een G klasse.
@soes750: Voor het concurreren met Porsche hebben ze de AMG GT gemaakt. De SL is een totaal andere auto. En voor het feit dat de AMG GT een V8 heeft tegenover de V12 en toch goedkoper is weet je dat de SL niet om prestaties draait.
En een goedkopere SL is er ook. Niet dat 110k weinig is, maar in ieder geval minder dan de Porsche. Als je die twee wilt vergelijken.
@soes750: Omdat V12 biturbo. Een SL65 AMG blackseries van de vorige generatie is mijn droom Mercedes, kost nog meer op het moment….
@soes750: Ik denk niet dat MB NL verwacht een SL65 te gaan verkopen. Maar ach, zet m gewoon op de lijst, omdat het hoort!
In het buiteland, zonder over the top CO2 onzin, zal de SL65 misschien interessanter zijn.
@soes750: een kale 911 turbo staat op blokken, reken er maar (minimaal) 50.000€ bij voor je de deur mee uitrijdt. Verder is er ook zoiets als co2 belasting wat de 6.0 V12 niet al te veel goed doet.
@soes750: Je bent op de hoogte dat de SL boven elke cruiser staat? Pak dan beter de AMG GT, Binnenkort komt de black series variant er van uit, waarschijnlijk vermorzeld hij met z’n V8 heel die kever (badum tssssj)
@henkhupelschoten: haha een kever grap. Origineel weer Henk. Ik waardeer je voorliefde voor Mercedes, maar brand geen merken af. Je vind iets mooi of niet. Dat is persoonlijk.
@soes750: vandaar de badumm tsssj… kon effe geen andere naam bedenken voor de ferdinand..
@soes750: je hebt gelijk hoor. Ik zou ook voor een 911 gaan.
“Porsche Cockster/Boxter”… ??

Nounou… ik denk dat ik de clou mis ofzo…
@bietje: Nooit Top Gear gekeken?
@mercedesclk350:

Kappersauto kan ik best nog wel om glimlachen, maar op een gegeven moment vraag ik me af wat men nodig heeft om nog te kunnen scoren met een artikeltje snap je ? Maar goed, komt dus van topgear kennelijk, heb ik die waarschijnlijk gemist. Thanks 4 the update.
@bietje: Als dit soort droge humor niet je ding is moet je hier niet zijn ;)
@mercedesclk350:

Droge humor kan ik echt waarderen en ik kijk altijd met plezier naar AB hoor, maar goed… definieer ‘humor’ en dat ontging mij dus in dit geval. Ben heus de paus niet hoor :-)
Even wachten op de Z5 dus.. Hopelijk meteen met 6L
@paulaner: bmw kennende heeft ie fwd en alleen maar zuinige 4 pitters.. Als je ze lief aankijkt doen ze er zelfs een 3cilinder in..
Die AMG versie van de SLC is wel serieus snel en een stuk goedkoper dan de oude 55, maar het geluid van de nieuwe das waarschijnlijk huilie huilie vergeleken met de oude V8, snik!
@PunicaOase: Het is waarschijnlijk ook niet de topversie van de SLC. De verwachting is dat de 43 vergelijkbaar is met wat tot voor kort als AMG-sport door het leven ging.
Pff, zo’n bedrag, terwijl je het verschil alleen van de zijkant ziet met dak dicht…

De man in de introductie gaat dan voor een MX5 ;)
Die SL is wel heel erg dik, vind ik persoonlijk
156 pk voor 41.000 euro dat is een slechte deal.
@csx3000: waarom, in de cklasse is het best een lekker blok en behoorlijk soepel. Het rijdt lekkerder dan je zou vermoeden.
@csx3000: Zo’n licht autootje heeft geen grote motor nodig.
Dus de nieuwe ‘familie-auto’ E-klasse instapper is sneller dan de ‘sportwagen’ instapper…
@bmwe46m3: tja. Gelukkig is gemeten snelheid niet belangrijk voor een sportwagentje. Ik denk dat ik liever met die langzamere sportwagen een leuk weggetje af knal dan met die familie wagen. Nog liever met iets heel anders overigens maar dat is een andere discussie.
De SL ziet ondersteboven mooier uit. Het krijgt een SLS neus van. Het doet me hieraan denken.
http://www.scifun.ed.ac.uk/pages/about_us/shows/images/Lewis_Hamilton-upside-down-face.jpg
In de eerste instantie denk je hmmm… Foto is slechts omgedraaid, totdat je het werkelijk omdraait…
Gewoon al te bestellen jongens, wel pas in april rijden.. Maarja dan zal het weer ook wat beter passen voor deze wagens
boven de 3ton voor een Mercedes? Vooral dit model? Voor dat bedrag heb je Huracan in NEDERLAND!
Heel jammer dat de, imo, dikste versie niet meer geleverd wordt, de SL600. Ook in de S Coupé ontbreekt ie helaas. Zo’n twaalfcilinder, och heerlijkheid!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).