Met deze prachtige Ferrari gaat Ares zichzelf op de kaart zetten

Auteur: , 56 Reacties

Gaaf ding!

Danny Bahar is weer bezig met zijn oude kunstjes. De man was ooit van plan was om Lotus een gamma bestaande uit grofweg 253 modellen te geven, maar dat plan faalde schromelijk. Doch een omdenker als Danny houd je niet zomaar tegen. Al enige tijd is hij betrokken bij Ares Design, dat vanuit het Italiaanse Modena opereert.

Ares Design zou je oneerbiedig kunnen beschouwen als een tuner, maar dat is voor Bahar natuurlijk lang niet ambitieus genoeg. Zodoende is het bedrijf nu bezig met allerlei coachbuilding projectjes. Van dikke SUV’s via open Tesla’s naar serieuze Italiaanse sportwagens: ze doen het allemaal. Althans, dat zijn ze van plan.

Eerder zagen we bijvoorbeeld al deze Ares Panther de revue passeren. Met de basis van de Lamborghini Huracan en de looks van de De Tomaso Pantera moet dit een bijzonder bouwsel worden. We weten dat er inmiddels ook een heus prototype gebouwd is. Maar Ares heeft in de tussentijd -uiteraard- alweer wat nieuwe dingen op de planning staan, zoals deze moderne interpretatie van de Ferrari 412.

De basis van de auto is in dit geval de GTC4lusso, die je goed kan beschouwen als de spirituele opvolger van de 412. De nodige kenmerken van de oervader zien we duidelijk terug in het design. Nou is de GTC4lusso een soort hatchback en terwijl de 412 een auto ‘met kont’ is, maar verrassend genoeg lijkt het ontwerp qua proporties best redelijk te kloppen. We zien er ook een beetje Lagonda Taraf in.

Of de auto ooit echt het levenslicht zal zien zullen we moeten afwachten. Mocht het gebeuren dan gaat Ares hier vast ‘de oorlog mee winnen’, doch verwacht dat je er ook een pittige prijs voor moet betalen. Er wordt gesproken over een vanafprijs van 700.000 Euro. Relatief gezien is dat dan wel weer een koopje als je in beschouwing neemt dat Ares voor een verbouwde G-Klasse ook al minimaal zes ton wil zien.56 reacties

De 400 vind ik een van de toffere Ferraris, maar deze klopt niet helemaal qua lijnen en verhouding.
@ponnie:

ik vond het altijd 1 van de meeste verschrikkelijke Ferrari’s, zeker als ik er 1 zag met een automaat!!!, de gruwel, een automaat in een Ferrari!?!?

Nu je toch wat ouder word ga je ze toch waarderen, mooie aparte auto, lekker cruisen met een automaat.
@ijsblok: ik ben iets voorbij de 40, maar een Ferrari 400 / 412 met automaat is nog steeds de gruwel hoor.

Zeker bij een Ferrari, en dan niet vanwege ‘cruisen’, ‘relaxed’ of wat dan ook, maar het schakelpatroon van destijds met de kale pook die eruit stak, mag van mij zo in het Museum of Modern Art…
@ijoost: ff gegoogeld: zie dat de 400/412 dat mooie aluminium schakelpatroon niet heeft, maar dat er een hoes overheen zit. Doe dan maar de automaat :)
Heel snel maken!!!
Hier wil ik mijn Toyota Prius wel op inruilen.
@toyotaprius: ik wil jou prius nog inruilen op een micra
via Android app
@gasskaas: *jouw
@autodrop: wil je nu een sticker?
via Android app
@kauwsjotel: 2 graag!
@autodrop: ik heb hier nog een “Toyota 5 year guarantee” sticker liggen..
@toyotaprius: moet je wel de Toyota ff vanaf pulken nog…
@davelepeef: natuurlijk dan de hamvraag.. wie biedt dan de “5 years guarantee” aan?
@gasskaas: dat moet dan een bijzondere Micra zijn?!
Verrassend, best wel aardig gelukt om het oude met het nieuwe te mixen
via Android app
@trust: knap staaltje old meets new inderdaad!
Verrassend goed gelukt. Gaat nog goed verkocht worden ook verwacht ik. Als die in productie zou gaan
De 365 GT4 2+2 en 400/412 zijn nooit de mooiste Ferrari’s geweest, maar wat een schoonheden zijn het naast de GTC4lusso en FF. Ik zeg doen!
@kapiteinaudi: dat zegt meteen ook veel over het design van de lusso en ff, maar ben het volledig met je eens
En profile vind ik de verhoudingen wat onnatuurlijk. Driekwart van achteren wel erg fraai, maar doet mijn sterk denken aan diverse andere auto’s.
Conclusie; nét niet, heeft die Bahar ern handje van…
@pallas: dat profiel is spot-on de 365/412, die oogt ook vreemd. Kont is ook heel tof geïnterpreteerd. Ik vind het een hele gave wagen zo, echt afwijkend van ‘de rest’. Op een positieve manier!!
@davelepeef: Die vind dan wel weer oké. Ik voel hier meer Musclecar dan Ferrari, dat moet je niet willen.
@davelepeef: De ongeschreven regel van een mooi gebalanceerd coupe-ontwerp is dat de C-stijl eindigd boven het achterwiel. Bij de 412 is dat helaas niet het geval en ook dit ontwerp heeft een te iele C-stijl te ver naar achter geplaatst. Als je deze fout corrigeert komt de balans in het ontwerp weer terug.
@T16: lekker interessant. Het feit dat ie afwijkt van de ‘ongeschreven regel’ maakt het juist tot een interessant design. Het is niet moeders mooiste, maar ik vind zowel de ouwe als deze interpretatie opvallend vormgegeven.
@pallas: vind ik ook, als ze de voor bumper iets rustiger en strakker hadden gemaakt is het wel gaaf.
Hebben 😍 !!
Even sparen en tegen dat ze die beginnen uitleveren moet ik het geld wel hebben… 🤔
Prachtig! Alleen jammer dat er een lusso voor moet sterven
@560pk: echt niet de huidige selectie ferrari’s zijn graflelijk
Daklijn wat minder lang en een 2-zitter van maken als je het mij vraagt. Zo klopt het net niet.
@beetec: kijk eerst even naar de auto waar het ontwerp op is gebaseerd, praten we daarna verder?
@davelepeef: dat bedoel ik, die klopt ook niet.
@beetec: tja. Dan zijn we snel uitgepraat…
Heilige poep wat dik! Wat een design. Interieur heeft wel een beetje een hoog Camaro gehalte door de tellers denk ik. Voor 2 ton meer dan een 812, ik zou zeker wel mn twijfels hebben dan.
Estoque coupé?
Leuk ding maar niet voor dat geld
Héél gaaf. Ik vind de Ferrari 412 echt geweldig en zwaar ondergewaardeerd. Deze Ares is wat mij betreft een mooi eerbetoon aan die wagen. De daklijn achter lijkt inderdaad ietwat teveel op die van de Lagonda Taraf, maar dat is vast nog wel te fixen voor ‘ie hopelijk in productie gaat.
Ik vind het een onwijs gaaf ding, maar wel net zo onwijs duur. Maar wel iets unieks terwijl het naar mijn bescheiden mening dus ook goed oogt, dat is vaak genoeg wel anders met coachbuilders.
Ik vind de referentie naar de oude 412 echt heel goed gedaan. Eén kritisch punt; als ik kijk naar de positie van de achteras, dan lijkt me de render van de achterbank niet te kloppen. Een setje 305??? jetsers raak je zo makkelijk niet kwijt.
That’s my shit.
Maken dat ding!!!
Deze mgen ze rap gaan maken! Gave auto!
Belachelijke prijs maar voor de rest…DOEN!
Hebben. Nu.
De achterkant is prachtig met die strakke hoeken! Helaas is de voorkant veel te rond en bijna guitig te noemen rond. Met een hoekige en agressieve voorkant zou ik dit vele malen begeerlijker beschouwen als het standaard model.
Best mooi idee. Interieur past totaal niet bij de looks.
Vokking dik. Nu al een klassieker
Wat een prachtige auto, raap me op
Indrukwekkend. Vond de 412 altijd al knap, deze moet er niet voor onder doen!
Ohnee! Een retro Ferrari! Verschrikkelijk. Je snapt ook niet de essentie van Ferrari, als je dit wil bouwen.
Iedereen vergeet precies dat er al een Ferra euhm maserati Gran coupé is die precies hetzelfde aanbied, een mooier interieur heeft en er imho beter uitziet.
Mooie wagen! Hopelijk bouwt ie ze en zien we er zo een een keer voorbij vlammen!
hzr via Android app
Doen!
Kost een restomod 412 niet ongeveer de helft van zoiets? Oké heb je wel een oud frame/chassis maar die dingen zijn niet erg gewild tweede/derde/vierde hands..
Wauw wat gaaf! Doe mij d’r maar een!
Wauw vooral die achterkant!
Als ze die 412 in sedan hadden uitgebracht had ik dat een fantastisch ding gevonden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).