Met deze SUV keert MG na 15 jaar terug naar Nederland

Auteur: , 33 Reacties

Zou jij de auto overwegen?

Met deze SUV keert MG na 15 jaar terug naar Nederland

MG kennen we hier in Nederland van modellen als de MG (T)F en de MG ZR. Soms kom je deze modellen nog tegen in ons land. Sinds 2011 is het merk in handen van Shanghai Automotive Industry Corporation en doet het bedrijf vooral zaken in China.

De Chinezen zijn echter van plan MG weer in Europa te introduceren en zo ook in Nederland. Niet met een compacte sportauto, coupé of cabrio, maar met volledige elektrische auto’s voor de massa. Met die doelstelling kan het bedrijf wellicht wél een succes gaan boeken aangezien de markt in dit segment nog in de kinderschoenen staat. Zeker als het gaat om betaalbare elektrische auto’s.

De eerste auto die in Nederland gaat komen is de nieuwe MG ZS EV. De ZS was vroeger een sedan (lees alles over dit model in DEZE special), maar de naam wordt nu gebruikt voor een SUV. MG is niet van plan een traditioneel dealernetwerk aan te leggen. In plaats daarvan verloopt alles via online kanalen.

Het merk zegt de ZS EV nog dit jaar te gaan leveren in Europa en dus ook Nederland. Wat de elektrische auto moet gaan kosten is niet bekend. Mocht de auto minder dan 50.000 euro kosten en MG weet de SUV inderdaad voor het einde van december te leveren, dan is er kans dat er interesse ontstaat voor het model vanuit de zakelijke markt. Dit jaar loopt immers de 4%-bijtelling voor elektrische auto’s met een aanschafprijs voor 50.000 euro af. Per 1-1-2020 is er sprake van 8%-bijtelling voor elektrische auto’s mits de cataloguswaarde niet hoger is dan 45.000 euro.33 reacties

In Engeland zie je veel van die nieuwe MG’s rijden. Ik vind ze er maar goedkoop en Chinees uitzien, maar blijkbaar is er een markt voor, al heen ik geen idee van de prijsstelling.

Doe 45/50K grens voor bijtelling is niet zo hard als dit artikel laat lijken. De bijtelling blijft gewoon 4/8% tot dat bedrag, enkel voor het bedrag erboven telt de reguliere bijtelling.
@reactief: Ze zijn goedkoop en Chinees.
@eklasse: No shit. Volvo is ook Chinees geworden, maar ziet er nog steeds uit als een Volvo. Dat is bij MG wel anders.

En goedkoop is relatief. Veruit de goedkoopste of even goedkoop als een Suzuki of Fiat etc. etc. ?
@reactief: Goedkoop als in: goedkope Chinese troep.

(En voordat je boos wordt: nee, ik vind niet alleen dat Volvo geen goedkope Chinese troep is. Volvo ís geen goedkope Chinese troep)

MG wel.
@eklasse: Ik wordt niet boos hoor. :)
@reactief: Volvo is van Chinese eigenaren, maar bedacht door veel van de oude mensen bij Volvo en de meeste die je hier ziet, worden ook in Zweden gebouwd.
Deze MG (en de GS hiervoor) is alleen qua badge MG. De rest is gewoon Chinees; dat is het verschil.
Ik vind het op een Ateca lijken, maar ik word er niet bepaald warm van. Misschien als het de maten had van een Kodiaq dat het misschien nog interessant was. En er mist teveel informatie over range en prijs inderdaad. Afwachten….
@dunhozzie: Without the £3,500 ($4,357/€3,880) Government Grant and matching MG EV Grant, prices for the ZS EV Excite start at £28,495 ($35,476/€31,586). The more upmarket Exclusive version has a price tag of £30,495 ($37,966/€33,802), which is also included in the special offer which drops the price to £23,495 ($29,251/€26,043) after the subsidies.
MG says that the model is its most technologically advanced yet with emergency braking, blindspot monitoring, lane keep assist and adaptive cruise control, as well as three modes of regenerative braking. The electric SUV’s lifestyle features include the cabin’s sliding “sky roof”. MG is selling the electric car with its 7-year warranty that covers both the car and the lithium-ion battery.
@zesinlijn: dank, de prijzen zijn niet eens zo verkeerd. Nu de range nog en dan wordt het een lease topper
Plaats dan op z’n minst wat meer foto’s.. neus is duidelijk geïnspireerd op een Mazda. Denk dat dit wel een relatief betaalbare EV zal worden
@birdnerd84: Neus van een Mazda ?????\

*KUCH* https://www.kunzmann.de/image/exterior-a-klasse-w176-diamant-kuehlergrill-origin-13620-xl.jpg *KUCH*
@melv: ik moest ook als eerste aan Mazda denken.
@melv: Ja die puntjes zijn van MB (overgens ook te vinden op de Mazda6 FL) maar de vorm van de grille, het doorlaten lopen van het chroom aan de koplampen en de koplampen met die LED-cirkel is ala Mazda maar dan iets anders natuurlijk
mg was toch ontzettend bagger of herinner ik me het verkeerd
@gove: Nou ja niet allemaal, sommigen hadden namelijk een Honda motor :)
Als het volk vrijwillig een 14% Peugeot 308 wil dan is een 4% MG ook geen bezwaar. Maar ergens ben ik bang dat deze wagen exclusiever dan Ferrari, Lamborghini of zelfs Infiniti zal worden.
Ik ken MG vooral van modellen als de A en de B. Later inderdaad de F plus wat omgelabelde Rovers. Maar ik zal wel een stuk ouder zijn dan @RubenPriest.
Als dit ding nog in 2019 geleverd kan worden, dan struikelen de zakelijke rijders over elkaar om er eentje te krijgen en staat dit ding straks op iedere straathoek. Als hij pas in 2020 geleverd gaat worden, denk ik dat we hem vrij weinig gaan zien.
Laatst zo’n ding tegen gekomen in Nederland met Luxemburgse platen.
Hij stopte bij een laadpaal :-)
Nouja, we zullen wel zien, als ze daadwerkelijk verkocht worden zullen ze wel in een bepaalde vraag voorzien.
@stationcar: zal een testvoertuig zijn geweest. Saic motor Europe zit in Luxemburg en ze hebben ook een kantoor in NL in Amstelveen.
@rutgerg:
Ah, het was inderdaad in Amstelveen, wauw, ik heb een testvoertuig gezien! Yeah…
MG ZR 160 gehad als eerste auto. Heerlijk gooi en smijt wagentje.
MG: Mazda Gekopieerd
The electric MG ZS SUV is going on sale in the UK with a 163-mile (262 km) range and a special offer that promises prices from £21,495 for the first 1,000 cars registered. These first customers will also get a free home charging point including free installation.
Without the £3,500 ($4,357/€3,880) Government Grant and matching MG EV Grant, prices for the ZS EV Excite start at £28,495 ($35,476/€31,586). The more upmarket Exclusive version has a price tag of £30,495 ($37,966/€33,802), which is also included in the special offer which drops the price to £23,495 ($29,251/€26,043) after the subsidies.
MG says that the model is its most technologically advanced yet with emergency braking, blindspot monitoring, lane keep assist and adaptive cruise control, as well as three modes of regenerative braking. The electric SUV’s lifestyle features include the cabin’s sliding “sky roof”. MG is selling the electric car with its 7-year warranty that covers both the car and the lithium-ion battery.
Typisch gevalletje nieuwe wijn, oude zakken. Fijn dat er met Chinees geld Europese merken omhoog gehouden worden (Lotus,Volvo) maar een beetje merkwaarde overeind houden zou leuk zijn.
@dutchdriftking: Is alleen maar merklogo en -naam. Is inmiddels alweer 13 jaar zo. Get over it. Je moet het nieuwe MG gewoon zien als een Chinees merk, niets meer niets minder
@dutchdriftking: yeah right.. want als ik een bmw koop is het geen peugeot (mini) of wanneer ik een mercedes x koop is het geen nissan.. of …merkwaarde bestaat al lang niet meer
Ik kwam deze auto net tegen op weg naar Mallaig, in Schotland. Dacht ook eerst een Mazda te spotten. Vind het niet echt een mooie wagen!
Autocar heeft ermee gereden. Niets bijzonders op geen enkel vlak. Ook niet slecht. Wel goedkoop ivt de concurrentie
Als mijn subaru velgen nog steeds passen koop ik er wel eentje
Ik vind het mooi. Leuke lease-auto naast m’n MGB-GT om de uitstoot wat te compenseren ;)
Niet de mooiste auto, maar extra concurrentie in dit segment lijkt mij alleen maar positief voor deze markt!
Holy Bejeebus! Het lijkt wel een zwart gat in die “grille”. Alsof alles wat ervoor rijdt naar binnen wordt gezogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).