Michael ‘HiHi’ Jackson rolde ooit in deze dakloze Testa

Auteur: , 39 Reacties

Een Testarossa zonder Testa.

Het is alweer een dikke acht jaar geleden dat de King of Pop het begaf na een flinke dosis Propofol, waarmee ‘MJ’ een wel heel cru einde aan de ‘This is it’-tour breide. Doch de legende leeft voort. Deze is zelfs zo groot dat menigeen enkele onverkwikkelijke aspecten aan het leven van de rhinoplastie-adept door de vingers ziet.

Het veelbewogen leven van de troubadour is in vele opzichten een trieste geschiedenis, maar niet door gebrek aan monnie. Tenminste, niet meer nadat het succes kwam. Doordat de platenverkoop best lekker liep, stroomde de pecunia binnen. Daarnaast was Michael Jackson ook een van de eerste beroemdheden waar grote merken belachelijk veel geld tegenaan gooiden, in ruil voor zijn inzet bij de marketing van hun producten. De bekendste daarvan is ongetwijfeld Pepsi Cola, niet in de laatste plaats omdat tijdens de opname van een Pepsi-spotje ooit Michael’s haar in vuur en vlam werd gezet. Voor Michael was dit naar verluidt de inspiratie voor het liedje They don’t really care about us.

Enfin, een van de Pepsi-commercials is ook de aanleiding van dit bericht. In het spotje genaamd ‘The Chase’, niet te verwarren met de gelijknamige film met Charlie Sheen, vlucht Jackson namelijk weg in een open Ferrari Testarossa. Het symbool van luxe in de jaren ’80.

Testa-MJ

De open kap van de Testarossa roept uiteraard wel de volgende vraag op…

philoso

Goed, die kwestie even daargelaten, had je natuurlijk al door waar we naartoe gaan met dit verhaal. Jawel! De auto in kwestie staat te koop. Misschien. Er staat in ieder geval een zwarte Testarossa monospecchio cabrio te koop in Florida die lijkt op de auto waarin de popster in actie kwam in de 80s. Alleen de fabeltastische Knight Rideresque velgen van toen moeten dan ooit vervangen zijn door de standaard exemplaren.

velgen

Zoals jullie allemaal weten bestaat er maar één echte Ferrari Testarossa Spider en gaat het bij de rest om auto’s die later omgebouwd zijn door bedrijven als Scuderia Baldini. Op zich past dat dan wel weer goed bij het thema ‘Michael Jackson’. De real deal of niet: deze gedecoupeerde Testa moet 799.900 Dollar opbrengen.39 reacties

Mooi is anders..
@dutchdriftking: just like Michael
@porschepdk: Zou deze ook geleidelijk aan wit worden?
@donvincenzo: hij blijft in ieder geval wel van je kroost af.
@porschepdk: maar omgekeerd waarschijnlijk niet…
@dutchdriftking: Toen was dit watertanden, en eigenlijk nog steeds.
Een testarossa zonder dak is geen testarossa? Uuhm waarom niet? Die naam slaat op de rode kleppendeksels van de motor en niet op een dak. De originele testarossa uit de jaren 50 was er alleen maar zonder dak bijv.
@cocoloco: Ik denk dat je die bewoording onder poëtische vrijheid moet scharen, en vooral niet al te letterlijk moet nemen.
@cocoloco: ‘testa’ betekent ‘kop’. Dakloze auto, zonder kop, zonder testa. Got it?
@camber24: dus een niet-rode Testarossa is volgens jou ook geen Testarossa?
@jules713: testabianco
@jules713: nee. Testarossa is rode cilinderKOP
@camber24: je moet het nog uitleggen ook🤦‍♂️
Zag hem gisteren nog, bij de Action.
In Serooskerke
8 ton vragen en dan velgen met stoeprandschades 🤪
@thomasthomas: als je 8 ton kan neertellen, is een velgen set oplappen toch peanuts?
@bmwfreak038: je geeft het zelf al aan, inkopertje 😂
@bmwfreak038: hup en nu snel weer naar de BMW rubrieken
@bmwfreak038: Man man man, als ze 8 ton vragen kunnen voor 1000 euro ook wel even die velgen opknappen
@shadowbroker: draai het eens om, als je van die auto af wil, doe je dat niet zo gauw.
Erg cool
Het gekke is dat ik bij het lezen van het bericht las dacht: hé, maar Crocket reed toch ook in een dakloze, witte, Testa Rossa? Had ik die in mijn hoofd verwisseld met die, geweldige, zwarte Daytona…ik ben oud…
@pomoek: én bijziend, want het was geen Daytona. ;)
@drdre1: huh? Oké een Daytona replica dan….
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cars_in_Miami_Vice. Ik had die scène in mij hoofd dat iemand de auto van Crocket met een bazooka opblaast. In mijn hoofd was dit een witte auto.
@pomoek: Jaja, dat ‘ie voor ’t eerst z’n zonnebril van z’n neus trekt om te kijken hoe z’n autootje wordt opgeblazen, dé bekende scene idd. :-) Kwam er ook kortgeleden achter dat ’t een replica was. En de witte Testa ja, nog zo’n epische eighties wagen. Kan in ’t rijtje van KITT en de GMC van the A-Team.
MJ zou echt niet met open dak rijden. Het gevaar dat ie een kleurtje zou kunnen krijgen is te groot.

Het verschil tussen black and white is flinterdun.
Who’s bad?!
Maar goed, I am gonna beat it…
@Rick-dos: beating the meat are ya?
@Rick-dos: you dirty Diana
Nooit begrepen waarom er geen cabrio versie kwam van de Testarossa. Als cabrio vind ik het echt een plaatje.
@viezefreddyw: zonder dak dan, met is het niet te pruimen, vind ik. Zoals met zo veel dakloze auto’s die origineel dicht zijn.
Overhang. Nosagrande.
@fiero: sssssh…don’t ruin it…
@jaapiyo: ah! Goede therapy ;)
Ook nog in gereden toentertijd in Outrun 😜
@mrporter: in de tijd dat als je crashte dat je blonde vriendin tegen je begon te zieken en weer instapte en verder reed
Sjonge jonge hier laat ik het bij. Gewoon een dikke auto waar wij alleen van zullen en kunnen dromen. klaar uit.
Hoe vaak is hiervan de neus verbouwd?
En dan kom je s’ochtends een keer de garage in lopen, helemaal zin om een stukkie te sturen. Is de hele neus eraf gevallen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).