“Michael Schumacher bij bewustzijn na stamceltherapie”

Auteur: , 45 Reacties

Vingers gekruist, lieve mensen.

Michael Schumacher bij bewustzijn na stamceltherapie

Als we het Franse Le Parisien mogen geloven, dan is zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher wederom bij bewustzijn. Een topgeheime behandeling in het Parijse ziekenhuis Européen Georges-Pompidou is naar verluidt met succes afgerond.

Michael Schumacher is volgens Franse media eerder deze week opgenomen in het ziekenhuis aan de Seine, om aldaar een vooruitstrevende behandeling van Philippe Menasché te ondergaan. De 69-jarige dokter is een expert op het gebied van stamceltherapie en heeft in de afgelopen jaren op deze speciale wijze meerdere mensen beter kunnen maken.

Naar verluidt is Schumacher op dit moment aan het herstellen en zal hij spoedig naar zijn huis in Zwitserland worden gebracht. Dat gezegd hebbende is er officieel nog niets bekendgemaakt over de staat waarin Der Michael verkeert. Hopelijk horen we snel meer over zijn situatie, maar dan vanuit de familie zelf.

Michael Schumacher is behandeld voor de fysieke problemen die hij heeft overgehouden aan een ski-ongeval in 2013. Sinds het ongeval wordt Schumacher in coma gehouden, in de hoop dat hij nog geholpen kan worden.45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hopelijk knapt hij gauw weer op!
We gaan echt niks officieel horen, het is de wens van Michael om uit de publiciteit te blijven. Dus gewoon weer roddels van een krant die zogenaamd van de verpleegster heeft vernomen dat ie bij kennis is. Ik geloof er niks van.
@clubbtraxx: Inderdaad. Ik geloof eerder zijn vriend Jean Todt want die zegt dat hij TV kijkt en weet wat hij ziet etc.
De familie wil alles geheim houden maar niemand heeft daar dus respect voor. Een Belgische dokter die de behandelende dokter sprak zei dat hij nooit meer ging kunnen lopen. Informatie die ons niet aangaat.
Je zou toch van dokter en medisch personeel geheimhouding verwachten.
@boriske: “Informatie die ons niet aangaat”, maar die jij toch met ons deelt, terwijl je niet kunt weten of wij hier al van op de hoogte waren…


Does not compute.
@vaakbenjetebang: Ik denk ook dat je een wens als deze moet respecteren. Al is het om MS in alle rust te kunnen laten herstellen. Maar wat zou het voor de die-hard fans toch fijn zijn om op een dag dat verlossende bericht te krijgen vanuit de mond van MS zelf.
@jpsienen: Als groot fan van de coureur Schumacher kan ik nauwelijks wachten op goed nieuws, al vrees ik dat het waarschijnlijk nooit meer zal komen. Tot de familie zo ver is om iets naar buiten te brengen rest mij niks anders dan hun wensen te respecteren, tegen beter weten in te hopen dat Schumacher ooit nog zal herstellen en af en toe weemoedig zijn mooiste en zeker ook lelijkste momenten op de baan terug te kjjken.
@vaakbenjetebang: informatie die vrij toegankelijk is dwaze kees.
@boriske: “Dwaze kees”? En dat omdat ik je op een non sequitur in je eigen verhaal wijs? Wonderlijke omgangsvormen tegenwoordig.
Is er ooit iemand zo lang in coma gehouden en er weer enigszins normaal uit gekomen?
@jipino: ik denk dat ie straks vloeiend Mandarijn spreekt.
@jipino: Nou ja, spieren kun je weer opbouwen. Sommige organen zullen ook wel klagen. Maar hersenen kun je niet zomaar weer even aangroeien, laat staan de herinneringen daarvan.
@jipino: Ja hoe heet ie ook alweer? Die gast in Men in Black 1. Niet Will Smith maar die ander.

Aan het eind van de film.
@jipino: kan ‘ie altijd nog rapper worden.
Schumacher was allang uit zijn coma hoor.
Ik vraag me af of stamceltherapie uberhaupt iets gaat helpen? Vermoedelijk heeft ie een zwaar hersentrauma en hersencellen die stuk zijn herstellen niet meer. Dus dit lijkt me een gevalletje baat het niet dan schaad het niet…
@Specht: Stamcellen kunnen zich ontwikkelen tot elk mogelijke cel. Cellen die dus kapot zijn, kunnen dus op deze manier “vervangen” worden. Het is jammer dat het geloof deze ontwikkeling in de weg staat anders waren konden we al veel verder zijn met het “oplossen” van lichamelijke problemen.

Iemand die blind/doof is weer laten horen/zien, dwarslaesies verhelpen en zo kun je nog wel even doorgaan.
@unknown234:
Geloof of de vraag of je wel met hersenen moet experimenteren? Het zal namelijk echt niet altijd goed gaan. Dat is inherent aan nieuwe wetenschap. Er gaan operaties komen die meer kwaad dan goed doen.

Ik ben op zich niet afwijzend maar ethische kwesties zijn niet altijd geloofsgerelateerd.
@Specht: Ze laten hem niet aan een random seniel mannetje van 69 over he. Die man werkt niet voor niets door na zijn pensioen.
@Specht: ik heb ergens anders gehoord/gelezen dat ze dit gedaan hebben om zijn hart sterker te maken.
Laat gewoon weten voor de miljoenen fans hoe het globaal gaat joh.. enge gedoe.
Want? @deuxchevaux:
@luxaeterna: Michael is publiek bezit.
Moet er voor alle duidelijkheid niet een vraagteken achter deze titel..?
Net op tijd om Vettel te vervangen.
@lavoro: OK, ik moest hardop lachen.
Ik dacht dat hij al heel lang bij bewust zijn was? In juli vertelde Jean Todt nog dat hij recent met Schumacher F1 races kijkt.
Musschien is het nieuws alleen dat hij na de operatie weer bij bewust zijn is?
@joerek: sommige races kan je helaas ook kijken in een coma. Weinig verschil. OT; ik hoop dat ie opknapt zodat ie weer enigszins zijn gezin kan “meemaken”. Wat een pech heeft die man. Gelukkig kan ie eea betalen qua behandeling. Ik zou zelf waarschijnlijk als stekje in de vensterbank zijn gezet voor 40 jaar; blij voor hem dat er meer mogelijk is.
Ik vind het toch tweeledig. Hij heeft zijn status en successen toch ook deels te danken aan zijn fans en de media. Dan is het toch ook logisch als je zoiets meemaakt dat men meeleeft en graag wil weten hoe het met hem gaat. Dat hij zelf buiten de media blijft is logisch en moet zeker gerespecteerd worden.
@edward330d: En ik maar denken dat hij zijn status en succes te danken heeft omdat hij een aardig potje kan sturen en het voor elkaar kreeg om in een competitieve auto te rijden.
@dirkv: en dat hij daarin kan rijden komt alleen maar omdat het een spelletje is waarvoor televisiegelden betaald worden, toegangs kaartjes, petjes shirtjes enz voor verkocht worden aan fans….

Zonder de fans, de aantallen kijkers, de inkomsten van alle verkopen zorgen ervoor dat F1 bestaat. Als vanaf komend jaar niemand meer naar een race gaat, geen enkel tv station de rechten wil hebben en er geen sponsoren meer zijn, want ja niemand ziet het, stopt de F1 en zo is dat voor alle topsporten.

Dus ja hij kon zeker een potje sturen, maar dat hij zo rijk is geworden, zo bekend is geworden is maar door 1 ding, fans!
Dat autoblog zich hiervoor leent. Het zijn maar roddels hoor. Autoblog wordt boulevardblog
@sonnybonds: de kwaliteit is weg, zelfs de filmpjes over de IAA beurs zijn van povere journalistieke kwaliteit. Een beetje aflezen van het schermpje en dat is het. Van enige voorbereiding geen kaas gegeten. Gelukkig zijn er nog Nederlandse sites die wel duiding en kwaliteit afleveren over de IAA. Misschien moet de redactie van Autoblog deze eens bekijken.
@dwfc: heb filmpjes nog niet gezien maar ik deel je kritiek.
Beetje popi jooi voor de camera lullen zonder enige voorbereiding. Dat doen ze hier te vaak. Aan de andere kant nog steeds meer favoriete site maar merk bij mezelf dat het wel minder wordt….
@sonnybonds: volledig mee oneens. Schumacher is een legende uit de autosport. Miljoenen fans, waaronder ik, leven mee met zijn welzijn. Elk miniem teken van mogelijke vooruitgang is hopelijk goed nieuws voor de beste man.
Waar ik minder fan van waren de stortvloed aan Verstappen artikels. Over zijn vriendin. Over wat zusje Victoria nu wel/niet rijdt. Et cetera. Dit vind ik nu dus wel auto(sport)gerelateerd. Maar goed. Persoonlijke mening.
Wel mooi om te lezen dat hier allemaal hooggeleerde arsten op autoblog rond kijken. Ik zou denken als ze tot deze ingreep overgaan is daar vast genoeg reden voor, wat het ook moge zijn.
Aan Ikschrijfoverautos, zoals je naam zegt, hou je beter bij vier wielen en bewandel niet de wegen van de rioolpers.
@dwfc: @ is super handig!
Stamceltherapie werkt sowieso niet zo snel dat nu al gezegd kan worden dat het geholpen heeft.

Ben ook wel benieuwd wat er gedaan is en hoe. Zo heel veel therapieën zijn er nu ook weer niet en met wisselend succes.
@rutgerk: Precies. Dit hele artikel is bullshit, en zo te zien overgenomen uit de Telegraaf.
Schumacher heeft in mijn ogen een status quo bereikt. Na zoveel jaar is verder herstel niet mogelijk. Hij is geestelijk en lichamelijk zwaar beschadigd. Uiteindelijk een leven waar niemand jaloers op is. Gezondheid is belangrijker dan Formule 1 titels. Ik vrees dat ie niet oud gaat worden.
We waren goed genoeg om de merchandise te kopen, de volle kas nog verder te spekken, maar nu back-off, we willen rust..

Minste wat je richting de trouwe fans kan doen is eens in de zoveel tijd een status te geven, krijg je ook geen vragen meer en heb je ook je gewenste rust.
Geen woorden voor. Onvoorstelbaar. Nog steeds. 7x wereldkampioen, en dan een kasplantje als gevolg van een skiongeluk. Man-man-man, wat een hoge prijs betaalt Schumacher.
Hij was in het begin langer dan een halfuur bewusteloos. Dat is een feit. Een ander feit is dat 100% van de mensen die zo lang bewusteloos zijn nooit meer normaal kunnen functioneren. Zaken zoals spreken en redelijk lopen heb ik het dan over.
Ik was heel kritisch over het standpunt van de familie. Maar inmiddels denk ik dat het wel het goede besluit is. Het is in elk geval duidelijk. Stel dat ze informatie zouden geven, de media wil altijd meer en gaan dan over elk woord speculeren, behandelend artsen en andere naast de familie denken dan ook dat ze er iets over mogen zeggen etc. Jammer maar helaas.

Ik blijf het communicatiebeleid absurd vinden. Privacy en details tot daaraan toe, maar als je 7 voudig kampioen bent en zoveel fans hebt over heel de wereld ben je helaas ook publiek bezit. En dat publiek leeft ook in slechte tijden mee. Dat vraagt toch om iets meer transparantie, dan zomaar de luiken dichttrekken. Dan werk je roddels en achterklap alleen maar in de hand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).