Jean Todt geeft update over Michael Schumacher

Auteur: , 53 Reacties

Keep fighting, Rekordmeister.

Shuey

Terwijl zoon Mick afgelopen weekend weer even de Duitse fans in vervoering bracht door een F1 auto over het circuit van Hockenheim te sturen, blijft de situatie van vader Michael Schumacher in nevelen gehuld. Persoonlijk vind ik dat eigenlijk wel begrijpelijk. Tegelijkertijd willen we als mensen natuurlijk ook graag weten of ‘ie nog een beetje oké is/wordt, die goede oude F1 schavuit van weleer. Wel nu, bij wijze van uitzondering heeft Michaels goede vrind Jean Todt daar iets over gezegd in een interview met Radio Monte Carlo:

Ik ben er altijd voorzichtig mee om er iets over te zeggen, maar het klopt, ik heb met hem samen de race gekeken in Zwitserland. Hij is in de beste handen en geeft niet op met vechten. En zijn familie doet dat natuurlijk ook.

Todt is echter ook realistisch:

Uiteraard zal onze vriendschap nooit meer hetzelfde zijn als voorheen, simpelweg omdat dezelfde mate van communicatie niet meer mogelijk is.

Vooral dat laatste is niet direct goed nieuws voor degenen die hopen binnenkort een aflevering van Beyond The Grid of iets dergelijks met Schumacher te beluisteren. Het is inmiddels zes jaar geleden dat Schuey onderuit ging tijdens het skiën, waarna hij in zijn huidige toestand terechtkwam. Eerder dit jaar werd de zevenvoudig kampioen 50 jaar oud. De klok tikt waarschijnlijk niet in zijn voordeel. Maar goed, als het iemand kan lukken de normale verwachtingen te verslaan…53 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat hij in staat is te kunnen TV kijken en genieten van wat er gebeurd, dat is al heel wat. Maar als hij verder in een wagentje hangt en niet kan praten, dat is toch flink lullig.
@dutchdriftking: dat staat er niet, misschien dat ie keek zonder iets te zien. Kans is groot dat ie niet eens meer weet wat F1 is. Sterker nog kans is groot dat ie niet eens weet wat ie zelf is.
@littledevil9: Je praat alsof je weet hoe hij er aan toe is. Dat weet jij niet, niemand niet.
@reactief: Niemand is wat overtrokken, zijn naaste familie en behandelend personeel weet het heus wel..
@jooz: goed punt.
@reactief: Jean Todt is natuurlijk niet niemand.
@littledevil9: en als de vertaling klopt; ‘samen F1 gekeken’ suggereert dat toch zeker wel dat Schumacher ook kijkt en dat er dus enigzins bewustzijn is.
@reactief: Dat is toch net zo goed een aanname? Mensen doen allerlei uitjes met zwaar gehandicapte mensen. Samen kijken kan van alles betekenen.
@reistje: klopt. Is mijn aanname. Misschien heb je gelijk. Alles blijft speculeren.
Nog een groot wonder dat hij tot zover terug is gekomen.. De man blijft ondanks zijn fratsen een echte Formule 1 held. die de formule 1 kleur heeft gegeven
@Soulmaster: zegt nog niks, misschien had ‘ie alleen z’n ogen open en verder niks.
“Samen kijken” is dan nog niet specifiek genoeg.
@jamesbond007: Precies, ik kijk ook zo vaak “samen” met mijn vrouw die na 5 minuten al ligt te meuren. Ik hoop voor Schumi in ieder geval dat hij wakker was en de wedstrijd echt mee heeft kunnen maken. Keep fighting.
@jamesbond007: als het enkel dat was, had hij het niet zo benoemd toch..
Hij zal wel genoten hebben om zijn zoon Mick met zijn F2004 te zien rijden op de piste afgelopen weekend!
@ericc: na dit nu gelezen te hebben denk ik dat de demonstratie van zijn zoon als een hart onder de riem van Michael vanuit de F1 wereld is bedoeld. Mooi gebaar en geweldig om mee te maken.
Ik hoop dat Michael bij het kijken naar de F1 op tv wel echt waarneemt en verwerkt met wat hij ziet en niet dat hij als een kasplant naar dat scherm zit te staren. Zou mooi zijn als hij gewoon meekrijgt wat de zoon van zijn vriend Jos nu aan het doen is…
Met een plant kun je niet praten.
@johnwaters:

Maarrrrrrr .. kan een plant tv kijken ??
@lincoln: half Nederland zit als een plant TV te kijken.
@johnwaters: Naar Kasplant TV en RTL Roddelwaar…
Persoonlijk hoop ik het beste voor deze man en zijn familie. Maar persoonlijk vind ik ook dat hij niemand, maar dan ook helemaal niemand een grammetje verantwoording of verklaring schuldig is; geen media, geen fan, helemaal niemand. Hij racet niet meer en hoeft daar ook geen enkele vorm van bijdrage aan te leveren, als hij of zn familie dat verkiest.
@lithiumion: Zo is het en niet anders. Het moet voor zijn gezin sowieso al een ondraaglijke situatie zijn, laat die mensen alsjeblieft zelf beslissen hie ze daar mee omgaan. Ieder oordeel daarover is buitengewoon misplaatst.
@vaakbenjetebang:

De angst om in Duitsland en ook nog eens in Zwitserland erfrechtbelasting te moeten afdragen kan niet anders dan ondragelijk zijn ..
@lincoln:
Zou hij niet voor de Zwitsers naar Zwitserland verhuisd zijn?
@lincoln: in veel kantons in Zwitserland is de erfbelasting 0.
@lithiumion: hij heeft alles wat hij heeft voor de volle 100% te danken aan publiek. Zonder publiek geen F1. Een beetje dankbaarheid door te laten merken hoe het gaat is gewoon wel zo fatsoenlijk. Niet verplicht, maar fatsoenlijk. Het zou enige gepaste dankbaarheid tonen.
@lekbak: 100% mee eens.
@mpgc: ziek of niet. Hoe hij zich gedroeg toen hij nog in de F1 zat verdiend niet de schoonheidsprijs!
@jupke: winnen is winnen.
@jupke: Ja dus?
@stfu: wat ja dus?
@jupke: ja dus
@jupke: de keren dat hij zich misdroeg zijn op 1 hand te tellen. De rest van zijn carrière is gewoon indrukwekkend.
@jupke: Get real! Dat Ferrari zo dominant was, was mede te danken aan Schumi. Hij was niet alleen een heel goed coureur (anders win je niet zoveel races), maar kon ook achter de schermen heel veel doen om het team en de auto te optimaliseren. Er zijn niet heel veel coureurs die dat kunnen. Natuurlijk had hij ook gemene trekjes, maar dat hoort bij de sport. Noem mij een topper die altijd netjes binnen de lijntjes kleurt?
@potver7: Lewis Hamilton
@jupke: Een engel vergeleken met Senna.

Hoor je nooit iemand over.
ff voor de complotdenkers, hij zou zn ski ongeluk gebruikt kunnen hebben om te ‘verdwijnen’ als bekend persoon. zoiets zou hij als wens hebben aangegeven. mooi rookgordijn dit dus…
@krissie: Dus jij bent een bekend persoon, prachtig leven, en dan fake je een ongeluk om van de aardbodem te kunnen verdwijnen? Om dus de rest van je leven ergens binnen te gaan zitten en nergens meer erop uit te kunnen? Omdat anders iemand je wel herkent of op de foto zet?

Wat een BS!
@visje66: Elvis heeft dat gedaan…
@mashell: ja klopt, ik ga hem laatst nog hier bij de Jumbo in het dorp boodschappen doen!
@visje66: ik weet gelukkig niet wat michael denkt of dacht, of hoe het werkelijk met m gaat…. geef alleen aan dat hij ooit de wens heeft uitgesproken na zn carriere een leven ‘out of the picture’ wilde…
@krissie: Ergens hoop ik nog dat je gelijk hebt ook. Dat zou in elk geval beter zijn dan zo’n eeuwig ziekbed…
@krissie: en dan nooit meer ergens naar toe kunnen …
@krissie: hij is een racer. Circuits vind je niet op onbewoonde eilanden… Waar zou je dan moeten zitten? Naast elvis?
@brammetjedeb: naast tupac
Hij is “levend” meer waard dan dood iig ..
Jean Todt heb ik op zondag in de pitbox van Mercedes zien staan. Dit is m.i. een gevalletje copy paste van een slechte bron….
@ikgeetgans: wellicht heeft ie een herhaling bekeken?
@ikgeetgans: of de trainingen met ervoor mick die over de baan ging?
@rolov: zaterdag was hij er sowieso, oa voor prijsuitreiking F4 en zondag meen ik m ook gezien te hebben bij Mercedes. Maar hé, misschien zit ik er naast. Maar er wordt zoveel onzin over de gezondheid van MS geschreven dat ik het pas geloof wanneer er via zijn management wat de wereld wordt ingeslingerd…
Mijn gevoel zegt dat als er goed nieuws is dat dit echt wel verteld zou worden. Geen nieuws is in dit geval geen goed nieuws… Hersenen zijn een complex stukje materiaal. Ik heb mensen van helemaal weg naar ‘gemiddeld’ terug zien komen (voor hen helaas is gemiddeld veel slechter dan voorheen) en van goed naar compleet verloren zien gaan… Maar als er goed nieuws was zou ik dat zeker wel delen als ik F1 kampioen was geweest. Dat dit niet verteld wordt en het vaag gehouden wordt doet me vermoeden dat we hem na 50 jaar niet meer terug zien komen. Niet op TV, zeker niet in een auto.
wat een onzin weer allemaal dit is een oud(fake) bericht en als er nieuws over schumi naar buiten komt is dat alleen van sabine kehm en niemand anders . dus ook niet van jean todt
Todt geeft duidelijk aan dat dezelfde communicatie als voorheen niet mogelijk is, m.a.w. Schumi kan nauwelijks communiceren, geen wonder dat hij uit de openbaarheid blijft, even afgezien van het vermoeden dat hij waarschijnlijk ook niet of nauwelijks normaal kan lopen. Jammer dat een zo grote sportman gedwongen is om thuis te blijven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).