Nederlandse overheid betaalt tóch mee aan GP Zandvoort

Auteur: , 27 Reacties

Het zal ook eens niet.

Kort geding om natuurschade moet GP Zandvoort tegenhouden

De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland mag dan in kannen en kruiken zijn, de organisatie van het feest is bij lange na nog niet afgerond. Het circuit was in extase dat het zonder financiële steun van de overheid voldoende geld bijeen had kunnen vinden voor het contract met de Formule 1. Nu blijkt echter dat de overheid alsnog poen gaat steken in de komst van het circus: drie partijen leggen 2,3 miljoen euro bij elkaar om de treinverbinding richting het circuit aan te pakken.

Vandaag hebben het ministerie, de provincie Noord-Holland en de gemeente Zandvoort een akkoord gesloten ieder 2,3 miljoen euro toe te leggen voor verbeteringen aan en om het spoor tussen Haarlem en Zandvoort, met daarbij nog een toezegging van zes ton van Vervoersregio Amsterdam. Het gaat om een som van ruim 7 miljoen euro.

De organisatie van de Grand Prix zal ongetwijfeld blij zijn met de aanpassingen, voornamelijk het feit dat het aantal treinen per uur flink wordt opgekrikt. Momenteel betreft het aantal treinritten vier per uur, straks zullen dat er maximaal tien stuks kunnen worden. Daarbij worden verschillende stations en perrons, waaronder uiteraard die van Zandvoort, bijgespijkerd en uitgebreid.

Hoewel de aanpassingen aan de verbinding tussen Haarlem en Zandvoort een fijne bijkomst zijn voor de organisatie van de Dutch Grand Prix, staat het redelijk haaks op de woorden van Mark Rutte dat Circuit Zandvoort “het zelf maar even moet oplossen”. Nu wordt er dus alsnog meebetaalt, al zij het indirect. Daar gaan je centen.27 reacties

Gewoon een goede investering voor lange termijn. Ook zonder F1 voegt dit iets toe aan de regio.
@reactief: dit, tis niet alsof niemand naar Zandvoort wilt als er geen F1 is
@reactief: Wat dan!?
@reactief: Wat voegt het precies toe om buiten het F1 weekend 10 treinen per uur tussen Haarlem en Zandvoort te laten rijden?
@awesome: ik hoop dat je niet serieus bent maar ooit op een zomerse/tropische dag naar Zandvoort geweest?
@awesome:

De aarde warmt steeds verder op, er zullen steeds meer mensen verkoeling zoeken aan het strand.

Eindelijk snapt de BV NL dat men vooraf dient te investeren en niet achteraf repareren.
@erik2907: haha CO2-naprater (CO2-pappagaai)
@reactief: heeft weinig meerwaarde voor de regio.
Het is uiteraard leuk dat er een f1 komt. Maar het is wel heel erg tegenstrijdig allemaal. Projecten in de openbare ruimte worden allemaal op hold gezet door rechterlijke uitspraken over de uitstoot van stikstof en het hele f1 circus kan volgend jaar gewoon neerdalen. En dan moet dr ook nog eens een weg aangelegd worden door natuurgebied heen op kosten van de belastingbetaler waarvan eerst werd gezegd dat dat nooit zou gaan gebeuren.
Riekt naar meten met 2 maten zo.
@maotje:
Welke weg dan?
@maotje: Je reageert op het verkeerde bericht. Dit bericht gaat over een investering in het OV waar meerdere overheids instanties in investeren.

Dat vindt ik een prima investering. Dit wilt de regio trouwens ook al heel lang en door de F1 komt dat in een stroomversnelling.

Wat jij allemaal noemt is voorbarig. Ze meten niet met twee maten. Ook hier hier moeten vergunningen aangevraagd worden. En die uitkomsten daarvan worden gewoon openbaar en zullen dus ook onderbouwd moeten zijn. Zeker met de plaatselijke clubs die alles tegen willen gaan, kunnen ze echt niet zo maar een oogje dichtknijpen hoor.
@maotje: Wat jij doet is ontevreden zijn over feiten die je zelf bedacht hebt. Iets wat zeker online veel te veel gebeurd.

Of heb je ook onderbouwing en referenties voor je verhaal?
@reactief: het is gewoon waarheid. Lees je weleens de krant of kijk je weleens het nieuws?? Nisschien moet je dat een gaan doen.
https://www.rijnmond.nl/nieuws/185986/Ruim-3-300-projecten-in-Zuid-Holland-in-de-knel-door-stikstof-uitspraak
Ruim 3.300 projecten in Zuid-Holland in de knel door stikstof-uitspraak – #rtvrijnmond
https://www.rijnmond.nl/nieuws/185982/Windpark-Tweede-Maasvlakte-onzeker
‘Windpark Tweede Maasvlakte onzeker’ – #rtvrijnmond
Hierbij 2 mooie artikelen voor je. Dus windmolenpark mag niet gebouwd worden, terwijl dat juist goed zou moeten zijn milieutechnisch en sporen mogen niet verbreed worden.
Nieuwbouw van woningen ligt ook op zn gat door de uitspraak, volgens mij heeft dat wel veel meer prioriteit dan een weekend formule 1.
Daarnaast heb je nog eens de flora en fauna gebeuren. Projecten gaan niet door vanwege zeldzame diertjes. Ee zitten er daar 2 die op de lijst beschermde diersoorten staan.
Waarom zou het voor zandvoort allemaal wel zo kunnen? Heeft dus niks met mijn onvrede te maken.
@maotje: Maar dit is wat ik bedoel.

Als je het nieuws volgt weet je ook dat diverse partijen de stikstof uitspraak spannend genoemd hebben m.b.t. aanpassingen die gedaan moeten worden, zoals o.a. deze verbetering aan het spoor.

Jij vult nu in dat dit sowieso door mag gaan, maar dat is gewoonweg niet waar. Dit moet ook voldoen aan alle regelgeving.

Overigens reageerde Lammers gisteren in het nieuws dat de F1 hoe dan ook doorgaat, maar dat mogelijk niet alles gereed is en mogelijk niet de gewenste afwerking en/of het veiligheids niveau gehaald wordt. Vooral dat laatste vind ik nogal een bijzondere uitspraak….
Ik zie het probleem niet. Het zou zomaar de verkeersdruk kunnen verminderen tijdens het hoogseizoen. Men klaagt dat het er altijd vaststaat.
Goh, iets wat tegenstrijdig is op een gedane uitspraak vanuit Den Haag?!
Zolang ze maar niet gaan mee betalen aan het songfestival vind ik het prima.
@rutgerg: daar zullen de fans van t somgfestival wel het tegenover gestelde van vinden.
“Nu wordt er dus alsnog meebetaalt”. Allemachtig, je schrijft hier al een hele tijd en blijft consequent DT-fouten maken. Meestal negeer ik ze, maar het is echt hinderlijk in vrijwel élk artikel. Misschien eens een cursus fokschaap/kofschip volgen?
@markie123: ik heb het al vaker gezegd: vooral de baksel van “ikschrijfookoverautos” hebben eindredactie nodig om het leesbaar te maken.
@markie123:

Nobody is perfect, my name is nobody.
@markie123: precies dit
Goh, de overheid investeert in infrastructuur. Jep, echt staatssteun hoor!
Is het fijn voor de regio? Ongetwijfeld. Maar ik denk dat er meer regio’s zijn die een douceurtje van 2,3 miljoen van het rijk graag in de handjes gedrukt krijgen om de infrastructuur te verbeteren. Noem een willekeurige gemeente in Nederland. Dat dit zou gebeuren was van mijlenver aan te zien komen. Eerst roepen dat er géén geld naartoe gaat en als niemand zit op te letten gewoon de miljoenen wegsluizen en dan keihard beweren dat het niets met de F1 of de Oranjes te maken heeft. En ik moet zeggen: Het bedrag valt me nog mee wat de bruinneuzende oranjegeile Volkspartij heeft toegezegd. Mijn voorspelling: over die 7 miljoen gaan ze dubbel en dwars heen en als over een x-aantal jaar er een wob verzoek de deur uitgaat blijkt dat onze koninklijke familie wederom miljoenen heeft weten te beuren over de ruggen van het klootjesvolk heen.
Mooi toch!
Er is wel aan dommere dingen gemeenschapsgeld uitgegeven om een (soms kleine) groepering het naar de zin te maken, nu zijn gewoon een keer de autosportliefhebbers aan de beurt!

Niet zeuren, volgende keer doen we weer iets voor de kunst of een uitstervend vogeltje. Beloofd!👍
@edjuuh: Ik denk dat we mogen hopen dat ze niet een uitstervend vogeltje in de duinen vinden waar ze moeten bouwen. Want dan gaat het hele feest alsnog niet door.
@terazino: dan laten we dat vogeltje ook maar sterven want alleen is ook maar alleen en dan kan de F1 gewoon doorgaan. Win win voor alle partijen.
Dit is toch AUTOblog? En jullie gaan nu ook al dit toffe alle-gemeenschapsgeld-zaken-ter-discussie-stellen toontje aanslaan? Kritisch stukje prima hoor, maar graag iets meer uit het oogpunt van de autoliefhebber dan de selectief-kritische belastingbetaler.
Ontopic: er wordt alleen een beetje gefaciliteerd, de overheid draagt niet rechtstreeks bij aan het event dus dan klopt het toch allemaal? Wees blij dat er een beetje pragmatisch mee wordt omgesprongen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).