Michael van der Mark steelt NIET de overwinning in bizarre slotfase [Update]

Auteur: , 14 Reacties

Als de F1-race zodadelijk net zo spannend wordt, dan belooft het wat te worden.

Michael van der Mark steelt overwinning in bizarre slotfase

Yamaha-rijder Michael van der Mark heeft vandaag samen met teamgenoten Katsuyuki Nakasuga en Alex Lowes op bizarre wijze de overwinning van de 8 uur van Suzuka gegrepen, door in de laatste minuten te profiteren van een kostbare fout van Superbike-kampioen Jonathan Rea. Een flinke bui gooide roet in het eten van Kawasaki, dat zijn eerste overwinning sinds 1993 als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Yamaha heeft zo zijn vijfde overwinning op rij behaald in de lange-afstandsrace.

Rea was goed op weg de zegereeks van Yamaha te verbreken, toen hij met ongeveer anderhalve minuut op de klok ten val kwam in de derde bocht. Rea leek op dit moment op dominante wijze op de overwinning af te stevenen, daar hij ruim 20 seconden voorsprong had op zijn dichtstbijzijnde concurrent: Alex Lowes op zijn Yamaha. Lowes had vlak voor het einde de Honda van Takumi Takahashi (en Ryuichi Kiyonari en Stefan Bradl) ingehaald en erfde door de valpartij van Rea de zege.

Althans, hierover bestond nog enige tijd twijfel, want op het moment dat Rea ten val kwam, gingen de rode vlaggen in de lucht en werd de wedstrijd stilgelegd. Toen Rea zijn Kawasaki niet binnen 5 minuten terug naar de pitstraat wist te krijgen, werd de #21 Yamaha van Lowes, Nakasuga en van der Mark alsnog uitgeroepen als winnaar.

UPDATE I: Het protest van Kawasaki wordt gehonoreerd en het lijkt erop dat van der Mark toch niet aan het langste eind trekt met zijn Yamaha teamgenoten. De FIM heeft een update gemaakt van de einduitslag op haar website en daarop is duidelijk dat ‘de Groenen’ weer bovenaan staan. Later meer!

UPDATE II: Inderdaad geen ‘meevaller’ voor van der Mark. Omdat Rea onderuit ging op het oliespoor van een concurrent die zijn Suzuki opblies en het Kawasaki team op basis daarvan een protest indiende staan ze nu weer bovenaan. Want dat protest werd gehonoreerd. Dus nog even geen vijfde overwinning in Suzuka voor van der Mark. There is always next year.14 reacties

MotoBlog
ikschrijfookovermotoren

Er staat bij dit artikel niet eens over welke race het nou gaat, is dit MotoGP of ..?
@theblazerunner: ikpisookazijn
@theblazerunner: acht uren van suzuka geloof ik
@theblazerunner: 8 uur van Suzuka, een van de meest prestigieuze races met ‘productie’ motoren. Azijngorchelaar.


Leuk stukje AB, wordt gewaardeerd, erg spannende race ook!
@theblazerunner: tja ik vind het niet erg als ze een motoblog beginnen.
@theblazerunner: Mee eens, irritant zeg die flauwekul over motormuisjes..
Blommels kiek’n
Het zou wel eens de F1 race van het jaar kunnen worden! Regen max en Hamilton erste startrij- wordt een pareltje
@panam1: pats-boem-show…
Iemand nog een lekker recept voor de BBQ?
Ask any real racing driver,

It doesn’t matter if you win by inch or a mile..

Winning = Winning!

~ Dominic Toretto wijsheid ~

Maar zonder gekte, ik merk steeds meer bij sport dat men wil winnen op basis van arbitrage en/of wedstrijdleiding, het karakter van de sport gaat hiermee mijn inziens compleet naar de filisteinen. Tuurlijk er zijn regels maar je kan ook te veel reguleren..
@ghost: dude I almost had you!
@gulli: whaha blijft toch wel 1 van de mooiste FNF-stukjes! 😁

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).