“Mick Schumacher lijkt veel op zijn vader”

Auteur: , 21 Reacties

No pressure.

Mick

Ooit waren Michael Schumacher en Jos Verstappen matties en teamgenoten in de F1. Michael werd de Rekordmeister, Jos vocht met mannen als Pedro de la Rosa om de troostprijzen. Een generatie later lijken de rollen tot op heden echter omgedraaid. Terwijl Max Verstappen inmiddels de sterren van de hemel rijdt in de hoogste klasse van de autosport, blijft Mick Schumacher voor je gevoel een klein beetje hangen in de opstapklasses.

Wellicht is dat te snel geoordeeld en misschien verwachten we teveel op basis van ‘de achternaam’. Mick werd vorig jaar met het Prema Power Team twaalfde in de Europese Kampioenschap Formule 3 en scoorde één podium. Alledrie zijn teamgenoten deden het beter. Maximilian Günther, Callum Ilott en Guanyu Zhou eindigden respectievelijk als derde, vierde en achtste in het kampioenschap. Volgend jaar wordt dus belangrijk voor Mick, de 19 wordt in maart. Hij zal opnieuw voor Prema uitkomen in het EK F3. We mogen wel stellen dat de resultaten wat beter moeten zijn, wil de jonge Duitser op een goede manier doorstoten naar de F2 en/of F1.

Maar kan je opeens die extra snelheid vinden? We hebben daar zelf een hard hoofd in. Een man met meer recht van spreken, heeft er echter vertrouwen in dat Mick ons kan verrassen. Luca Baldisserri werkte jarenlang samen met Michael Schumacher in diens succesperiode bij Ferrari. Later begleidde Luca via zijn functie bij het opleidingsteam van Ferrari ook Mick in diens prille carrière. De Italiaan vindt dat Mick in veel opzichten op zijn fameuze pa lijkt, zo laat hij optekenen in de Gazetta dello Sport:

Het was emotioneel voor me om samen te werken met Mick. In veel opzichten lijkt hij veel op zijn vader en ik noemde hem over de radio zelfs per ongeluk een paar keer Michael. Net als zijn pa houdt hij zich heel veel bezig met de technische aspecten van de auto. Voor een jonge coureur is het weleens lastig daarin zijn rol te vinden. We hebben er ook weleens woorden over gehad.

De sneaky journalist van de Italiaanse kwaliteitspublicatie kon het niet laten om nog even te vragen of Luca iets meer afwist van de toestand van Michael. De man die tegenwoordig (voormalig Ferrari-protegé) Lance Stroll begeleidt bij Williams antwoordt daarop echter ontkennend, zoals het heurt:

Nee, ik heb met Mick alleen over zijn vader gepraat als hij wilde weten hoe zijn vader bepaalde dingen aanpakte, voor de rest niet.

Waarvan akte. Heb jij vertrouwen in de F1-kansen van Mick, of moet Max banger zijn voor Ralf’s zoon David? Laat het weten, in de comments!21 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Gooi die zoons van beide Schumachers de F1 in zeg! Die jonge drollen die nu in de F1 rijden gaan het Max (zodra Hamilton, Alonso en Vettel gestopt zijn) niet moeilijk maken in de toekomst. Humm…vooruit, Ocon misschien…
@venividivici:
Lance Droll ?
@amghans: vind nog altijd dat (ondanks de vele miljoenen en de gedegen voorbereiding) Lance stroll een beetje ondergewaardeerd word. De eerste seizoenshelft was weliswaar wat zoeken maar vond dat hij naarmate het seizoen vorderde wel redelijk degelijk uit de verf kwam. De Williams is nu ook niet bepaald de snelste wagen van het veld geweest. Veel mensen schijnen ook wel te vergeten dat hij effectief kampioen is geworden in de f4 en de f3 en dit zijn nu niet bepaald categorieën waar ze het wk in je schoot werpen.
@amghans: *Italiaanse f4 kampioenschap
@chrisvis: massa was op het laatst constant een halve tot een seconde sneller in de zelfde auto, wat ook niet te ontkennen valt.
@venividivici: Lando Norris is een McLaren protégé met een auto vol met talent. Daar gaat Max nog mooie duels meekrijgen
Als je kijk naar zijn prestaties tot heden is dat nog geen Schumacher Sr. of Max Verstappen niveau.
Z`n naam zal wel meewerken. Hill en Villeneuve hebben daar uiteraard ook profijt van gehad.
@baan: Zo zie je maar weer: talent bestaat niet! Als je die jochies maar jong genoeg in een kart stopt, er genoeg geld in blijft pompen en je contacten aanspreekt als beroemde pappie, kan ieder willekeurig kind het. Zelfde geldt voor alle andere sporten…
@svenska_aeroplan_ab: weet nu niet of je loopt te trollen of dit echt denkt.
De naam werkt mee maar ook tegen. Ja de deur gaat makkelijker open, maar vervolgens zijn alle ogen op je gericht en moet je het laten zien. Ik denk de minst moeilijke manier is heel veel talent en een rijke onbekende vader die connecties heeft in de racewereld, en een kei is in sponsoren vinden.
En in alle gevallen keihard werken, en alles opgeven behalve het racen.
@realhustler: Lance Stroll dus minus super veel talent.
@mrbasa: Ik ben geen fan van Lance, maar zo slecht is hij niet. Hij was F3 kampioen in het Prema Team waar Mick rijdt… En de 1 na jongste op het podium in de F1.
@realhustler: …en kampioen in het Italiaanse f4 kampioenschap
Welke pro-atleet/coureur overtreft zijn vader nou die geweldig was? En nee, Jos Verstappen was geen geweldenaar
@jamesbond007: J villeneuve deed wat zn pa nooit wist te bereiken, maar ja, als als als…
@jamesbond007: hier niet zo bekend, maar zowel Dale Earnhardt senios als junior zijn legendes in eigen land en hebben beide de Daytona 500 gewonnen. Jr zelfs twee keer. Ohw, en Malcolm en Donald Campbell mogen we ook niet vergeten, beide legendarische snelheidsrecordbrekers.
@dizono: de oude Dale was stiekem wel beter dan de jonge. De jongere heeft ook mooie resultaten gehaald, maar was meestal wel minder dan zijn teamgenoten (behalve Danica) en heeft altijd het beste materiaal gehad.
@jaapiyo: jep, en dat de oude Villeneuve en Hill beter waren dan hun zoons leidt ook geen twijfel. Is er dan écht geen zoon die het beter doet dan zijn pa… op Max na?
@dizono: Ohw, vergeten we Rosberg nu zomaar?
@dizono: Keke was ook wel oké en moest zich in tegenstelling tot Nico zelf opwerken. Kost toch tijd en kruim. Piquet senior was ook al beter dan junior. En Lauda. En Prost. En Cecotto. En old Nige. Nee het is eigenlijk maar niks die Nachwuchs coureurs.

Wacht! Alberto Ascari! Artikel idee!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).