Milieuzones moeten verdwijnen van de VVD

Auteur: , 78 Reacties

"Nutteloos en duur" - VVD, 26 maart 2015.

Milieuzones

Utrecht heeft begin dit jaar een beleid ingevoerd dat het onmogelijk maakt om met oude diesels de binnenstad binnen te rijden. Tenminste, als je als automobilist een boodschap hebt aan de controleapparatuur.

Hoe dan ook, in navolging van Utrecht spelen nu ook Amsterdam en Rotterdam met vergelijkbare gedachten. Maar als het aan de VVD ligt is het binnenkort helemaal afgelopen met de milieuzones. Kamerlid Barbara Visser: “Je hebt straks een milieu-Tom-Tom nodig per stad. Nou dat moet niet kunnen. Je moet gewoon een stad makkelijk in en uit kunnen rijden.”

Op dit moment kunnen gemeenten die een milieuzone instellen rekenen op financiële support van staatssecretaris Mansveld van de PvdA, maar de VVD noemt dit nu weggegooid geld. De lucht in Nederland wordt volgens de VVD schoner dankzij schonere auto’s, niet dankzij milieuzones.

Ja, die Barbara heeft de boel prima op een rijtje. Nu maar hopen dat mevrouw Mansveld iets doet met de kritiek, dan kunnen de superschone Lupo 3L’s ook weer gewoon Utrecht in.78 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En dat is precies een van de redenen waarom ik VVD stem.
@wessel04: hoezo, voor de zoveelste ongefundeerde scheet van de VVD? Als ze nou eens zouden doorpakken, dan zou het nog wat kunnen worden. Maar nee, een opmerking van een onbeduidend kamerlid, een persberichtje en klaar.
@Griffin: Het afschaffen van de milieuzones kent net zo weinig onderbouwing als de invoering van milieuzones. VVD’ster heeft wel een punt overigens. Denk je dat het echt de vervuiling aanpakt als je met je ‘vervuilende’ auto om een milieuzone moet rijden om een parkeerplek buiten de stad te zoeken, om vervolgens met de bus op de plaats van bestemming te komen? Zelfde verhaal als het downsizen van motoren, wat de levensduur van een motor niet ten goede komt (getuige de problemen bij VAG, PSA, BMW). Uiteindelijk pakken de plannen nooit de essentie van het probleem aan: de gehele vervuiling van cradle to cradle reduceren.

De milieuzones zijn alleen enorm beperkend voor het verkeer, met langere files en reistijden als gevolg. Goed voor het milieu hoor!
@lowbird: ik ben absoluut niet voor het invoeren van milieu-zones en zie ze liever gaan dan komen. Het is alleen zo jammer dat een of ander onbeduidend kamerlid hierin blijkbaar woordvoerder moet zijn. Dat geeft al aan dat het hele issue totaal geen prioriteit heeft bij de VVD. “Lege rethoriek” noemde iemand het al, en dat is precies wat het is.

Laat Westerterp maar weer eens een proefproces uitlokken, dan kunnen we praten.
@Griffin: Helemaal mee eens hoor! Zo zie je maar weer dat brancheorganisaties als de ANWB geen macht hebben binnen de politiek. Of ze maken zich er niet zo druk om, want aan het eind van de maand staat het loon gewoon op de rekening.
@wessel04: ja vanwege dit? Zeker ook omdat rutte altijd zo vriendelijk lacht naar iedereen? Terwijl hij je zakken leegklopt.
@wessel04: Maar dat is dan ook de enige reden waarom die partij een stem verdient…
@e1000bmw523i: hahah beste drie reaguurders. Uiteraard is dit niet de enige reden dat ik VVD stem. Dit was gewoon even een lekkere uitspatting op een in mijn ogen nuttige stap. Dat ze je zakken leegkloppen ben ik het overigens niet mee eens.
@wessel04: Dan zul jij waarschijnlijk een van de weinigen zijn die dat niet betreft.
@danielj: nou dat valt nog best mee. Ik ben student en kom uit de middenstand, misschien hogere middenstand. Dus een aantal zaken hebben wel betrekking op mij. Desondanks sta ik wel achter de principes en de meeste standpunten van de partij. Dat is lang niet altijd in mijn eigen (financiele) voordeel maar wel die van het land.
@danielj: daarnaast, het moet ergens vandaan komen en je kan nooit 16 miljoen mensen gelukkig maken
@wessel04: 56 idioten dus. Gecondoleerd.
Ze moeten inderdaad niet zo slap de pvda hun gang laten gaan!!

Die hebben al 30 jaar alles vernietigd wat goed was:

Ik haat pvda volk
@bigfun: hahaha precies!
@bigfun: misschien moet je even nakijken in hoeveel jaar de PvdA in de oppositie zat…. Dom geklets.
@w0o0dy: bijna niet dus!!!

Mensen: Wooody stemt PVDA
@bigfun: zeker niet…
@bigfun: VVD 9 van de 11 keer, PvdA 5 van de 11 regeringen. CDA 8 vd 11 keer, D66 3 Vd 11…
Get your facts straight….

In bijna alle regeringen was de VvD een coalitie partij.
@w0o0dy: ik ben blij dat je de voorzet geeft:

5 van de 11 regeringen Partij van de Allochtonen/ambtenaren ? Moet je nagaan wat een verschrikkelijk kutvolk dat is dat ze Nederland met 5 keer regeren zo systematisch naar de verdoemenis hebben kunnen helpen!
@bigfun: hahaha wat een kansloze klungels hebben ze dan bij de VVD als ze ondanks 9vd 11 keer in de regering zitten er niets tegen kunnen beginnen? Waarom zou je daar op stemmen? Kunnen kennelijk helemaal niets (behalve sjoemelen met bonnetjes en bijbaantjes)
@w0o0dy: komt door de joodse macht wasronder de pvda schuil gaat

Maar dat weet je best
@bigfun: je kletst alleen maar meer onzin… 21 van de 35 jaar VVD… 16 PvdA.
@bigfun: oh en nog een plaatje…
http://s17.postimg.org/z6ctpvvgf/35jaar_regeringen.jpg
@w0o0dy: Straight razor!
@w0o0dy: valt me nu pas op dat de pvda er steeds voor zorgden dat ze ook nog eens expres steeds de 4 jaar volmaakten!!

Dus als je het in jaren berekend is toch echt de pvda de hoofd verantwoordelijke!
@bigfun: zie boven.. 21 VS 16… Oftewel VVD net iets minder dan 2/3 van het aantal jaren en PvdA net iets Minder dan de helft…
@bigfun: Ik gok dat @w0o0dy eerder – net als ondergetekende – op D66 stemt. Of misschien CDA. Niet dat het ons wat aangaat natuurlijk…
@w0o0dy: Ook buiten regeringen om zorgt de pvda samen met de sp en vooral haar stemmers voor euthanasie en moord van ons mooie Nederland!!!

Jij draait er gewoon omheen en probeert mensen op een zijspoor te zetten maar dat lukt je bij mij niet.
Helemaal gelijk, jammer dat er toch niks mee wordt gedaan.
Ze zouden natuurlijk ook eens een keer landelijke regels kunnen opstellen over hoe een milieuzone dient te werken. Nu vindt elke gemeente het wiel opnieuw uit. Maar of een stad wel of geen milieuzone heeft is typisch iets wat die burgers in die stad gezamelijk met elkaar, in de gemeenteraad dus, moeten besluiten. Dat moet je nou juist niet vanuit de ivoren toren in Den Haag willen dicteren.
@mashell: Idd het Duitse model dus. De regels zijn overal het zelfde maar de stad beslist zelf of en aan welke gradatie het wil hanteren. (correct me if I’m wrong en het anders werkt in Duitsland)
Ook bieden ze de mogelijkheid om met een achteraf ingebouwde roetfilter alsnog toegang te krijgen tot steden die de groene zone hanteren.
@mashell: Dit zou inderdaad landelijk moeten, je betaald wegenbelasting voor heel NL en zou dus gewoon overal terecht moeten kunnen!
Dat is de reden dat ik nooit PVDA stem !
@dejviisz: helemaal gelijk. Groenlinks werkt veel serieuzer aan mileuzones!
En als dit door gaat heeft Utrecht heel veel geld weggegooid!
@dutchdriftking: Nee, want de VVD is niet erg groot in de Utrechtse gemeenteraad. Daar zijn vooral D66 en Groenlinks de grote partijen. Groenlinks wil strenger (ook oude benzine auto’s weren) maar daar staan ze redelijk alleen in. Dus waarschijnlijk blijft het voorlopig zo als het nu wordt.
Hmm mogen de taxi’s waarmee die sjoemelen de vvd’ers de stad in willen er niet door? Of valt de gemiddelde vvd-auto niet binnen de normen? Als er één partij is in NL die alleen maar met eigenbelang en dat van de achterban bezig is…. Zelfs 50+ kijkt nog “breder”.

Neemt niet weg dat de regels voor milieuzones totale bullshit zijn… 3/4 van iedereen hier kan in een uurtje met een betere regeling komen…
@w0o0dy: Mensen: Wooody stemt dus PVDA

Toch Wooody?

Geen idee of hij gaat toegeven:)
@w0o0dy: wat zoek jij eigenlijk hier op een autosite?

@w0o0dy: Rutte zei niet voor niks dat we een nieuwe auto moesten kopen… Dat was de voorbode…
Mee eens. In steden rijden moet gewoon heel duur zijn, het London model. Dé manier om de uitstoot terug te dringen.
Komen ze nu mee…
Op zich begrijpelijk dat iedereen zo heerlijk reageert. AB geeft schitterende voorzetten, en deze worden populistisch ingekopt.

1. Het is een feit dat de licht in binnensteden steeds meer vervuilt.

2. Oude diesels zijn minder milieu vriendelijk dan nieuwe.

3. De 3L Lupo was samen met de A2 1.2 TDI de schoonste diesel. Maar er vallen ook veel vervuilende diesels onder. Dus niet alleen die ene uitzondering noemen. Pas na 2005/6 werd het roetfilter pas echt populair (en verplicht, volgens mij).

Ik zeg niet dat de huidige oplossing de beste is, maar het is wel duidelijk dát er iets moet gebeuren. En welke alternatieven zijn er? Hoe uitvoerbaar zijn deze? En betaalbaar is het?

VVD is een prima partij hoor, maar in plaats van een beetje mauwen had Mansveld beter met een weloverwogen en deugdelijk alternatief moeten komen.
@gtwillem: Met een deugdelijk alternatief komen? Deze wetgeving heeft letterlijk geen enkele invloed op de luchtkwaliteit. Een goed alternatief lijkt me dus om aan deze ‘maatregel’ helemaal niet in te voeren.

Scheelt een hoop geld en tijd wat in belangrijkere zaken gestoken kan worden.
@kapitein: waar basseer jij het op dat het geen invloed heeft op de luchtkwaliteit?

Geen oude diesels in de binnenstad maakt wel degelijk een verschil. En daar bij is het relatief goedkoop. Het beste is: auto’s op megaparkeerplaatsen buiten de stad, vrachtwagens en bedrijwagens ook. En elektrische bussen/busjes die de mensen en het vervoer in de stad bezorgen. Maar dat is erg duur. Dus deze oplossing zal alvast wel iets helpen. Denk je nu echt dat ze dit soort beslissingen nemen om je dwars te zitten???

Maar niets doen is dus jouw alternatief? Nobel ;-)
@gtwillem: Waar baseer jij op dat het wel effect heeft?

Nadat soortelijke maatregelen in Duitsland zijn genomen; “Ook Europees onderzoek laat inmiddels zien dat de invoering van milieuzones in 2008 nauwelijks effect heeft. De ADAC blijft dan ook bij haar mening dat invoering van milieuzones geen verbeteringen teweeg brengen met betrekking tot de luchtkwaliteit in steden.”

Bron: ADAC.

Ik weet niet of je er bekend bent, maar de binnenstad is een relatief klein gebied, de rest van Utrecht waar het meer een deel van de auto’s rond rijd, mogen de oude diesels ook gewoon komen. Het weren van die paar honderd oudere diesels, die daar af en toe in dat kleine stuk van de stad komen, gaat echt geen zode aan de dijk zetten.

Ennn… Zoals al vaker gezegd, met bijvoorbeeld een 3.0 tdi uit 2002 mag je gewoon nog steeds de binnenstad in. Als je het goed wil aanpakken, kijk dan naar de uitstoot en verbied het meteen compleet uit de stad. Maar goed ik snap het wel, dat is natuurlijk veel ingewikkelder dan een random bouwjaar uitkiezen en deze als grens trekken..


Verder ben ik het helemaal niet oneens met je dat er iets gedaan moet worden aan de luchtkwaliteit. Het idee wat jij voorlegt zou helemaal geen verkeerd toekomstplan zijn. Maar ze moeten niet met dit soort laffe, halve maatregelen komen, waarvan het effect hooguit minimaal is.
Je kan een politicus niet verwijten dat hij politiek bedrijft.
Een milieuzone is politiek, geen milieuzone ook.
Waarheidsvinding is niet van belang.
@DAT: om in deze besluitvorming invloed te hebben kun je stemmen. Aangezien de opkomst vaak rond de 50%, moet statistisch gezien de helft hier zijn mond houden ;-)
@gtwillem: Van alle staatsvormen is democratie de minst slechte. We moeten het er maar mee doen.
Hoorde laatst ook een aardige: in plaats van voor stemmen, zou je daarnaast ook tegen moeten kunnen stemmen. Dat zou wat meer mensen er bij kunnen betrekken en ook een betere uitslag geven. Ben voor de VVD maar tegen de PVV, bijvoorbeeld.
@DAT: ben je met je democratie standpunt tegen de pvv in de regering als ze de grootste worden?

Of zou dan toch de democratie de pvv in de regering moeten zetten?
@bigfun: Zeker niet. Maar een uitslag die gebaseerd is op alle voorstemmen minus alle tegenstemmen geeft een veel duidelijker beeld wat de voorkeur is.
Een extreme partij kan naast veel voorstanders ook veel tegenstanders hebben. En dat laatste wordt nooit duidelijk als je alleen maar voor kunt stemmen.
@DAT: de grondwet is duidelijk hierover.

Maar nu weet ik je mening nog niet: pvv de grootste, moet die in zo’n geval in de regering of mogen ze uitgesloten worden?

Dit vraag ik aan jou als rasdemocraat
@bigfun: Als ze grootste worden mogen ze als eerste formeren en de premier leveren. Ik zie geen reden waarom zouden ze uitgesloten moeten worden. Of ze het lukt om een regering te vormen is een tweede. Het blijft tenslotte politiek.
@DAT: je zegt daarmee dus, lekker eerst doen alsof ze niet uitgesloten worden en vervolgens dat alsnog doen doordat niemand met ze wil werken of net toen alsof van wel en vervolgens niets te gunnen betreft regeeraccoord.

Dat is slinks DAT en vraagt wat mij betreft om onrust in de maatschappij (lees rellen)
@bigfun: Het blijft natuurlijk heel lastig om met de PVV een regering te vormen. De standpunten zijn sterk afwijkend van de andere partijen. Dus als die kans zullen zien om dat te vermijden zullen ze dat zeker doen.
En wat de rellen betreft heb je gelijk, er heerst veel ongenoegen onder de bevolking.
Ach ja, en windmolens draaien niet op wind maar op subsidie. Alle werkende Nederlanders eenmalig 1000 Euro erbij. Zeer recentelijk nog: Europese buitengrenzen sluiten voor asielzoekers…. Al dit soort lege retoriek van de VVD ben ik zo mateloos spuugzat. Je weet dat ze er toch niets mee doen.
@jippie: Wen er maar aan, dat wordt de nieuwe politiek. En de VVD is zeker niet de enige die zich hier van bedient.
@jippie: ze krijgen de kans niet want door de pvda wordt ze werkelijk niets gegunt

Is altijd al zo geweest als de vvd met de pvda is komt de vvd totaal niet uit de verf!!
@bigfun: huh? Uit de PvdA achterban komen juist klachten dat de PvdA niet uit de verf komt, ze zien alleen maar rechts beleid. Bezuinigen hier, bezuinigen daar, versoepeling ontslagrecht, versobering ziekenfondspakket, beperking vrije artsenkeuze, verslechtering van de pensioenwetgeving. Allemaal typische VVD maatregelen. Ik kan geen enkel typisch PvdA beleid hier tegenover zetten, geen banen scheppen, geen extra geld naar de armeren, geen wijziging in het asielbeleid, niks. Rutte heeft ze allemaal in de tang.
@mashell: nou ik ben ondernemer en blijkbaar geloof jij alles wat ze zeggen! Is de pvda goed gelukt om huilend jou te overtuigen blijkbaar. En vele anderen want:

Ik maak aan den lijve mee dat het ontslagrecht nog strenger en erger is geworden waardoor de werkloosheid nog verder gaat oplopen.
Tijdelijke contracten nog maar over 2 jaar ipv 3! Daarna op straat want je moet er 6 maanden tussenuit.

Vertel eens wat er makkelijker is aan het ontslagrecht ? Pvda houd alles in de tang en zet het land klem!
Heel slecht voor de ondernemer! Vvd wil wel maar kan niet!

Dat weet je niet als klootjesvolk maar het is echt erg!

De rest wat je noemt is juist pvda beleid! Lees het regeerakkoord
“even belletje met Duitsland doet”
Mijn vader is een 64 jarige timmerman die in zijn busje rijdt die hij in ’92 nieuw gekocht heeft(Dat is pas echt duurzaam zou ik zeggen). Aangezien hij in binnenstad Utrecht woont en daar ook zijn meeste werkzaamheden heeft is hij nu gedwongen om voor de paar jaar die hij nog moet/wil werken, om zijn bus de deur uit te doen en een nieuwe aan te schaffen door deze achterlijke regeling.

Het gaat ook drie keer nergens over. In een aantal Duitse steden is een soortgelijke wetgeving al eens ingevoerd, en wat bleek? Het had 0,0% invloed op de kwaliteit van de lucht. En het idiote is, mijn vader heeft dit al vele malen bij de gemeente Utrecht aankaart. En als er al een reactie komt, dan wordt er telkens om het feit heen gepraat dat deze wetgeving niet meer is dan symboolpolitiek. Want meer dan dat is het niet. Hoe zielig is het om een handje vol mensen, die het 9/10 keer wat minder breed hebben, hier de dupe van te laten zijn. Pvda; sociaal democraten? laat me niet lachen.

Ik hoop dat de VVD hiermee niet zomaar wat roept maar, dit debiele beleid aanpakt.
@kapitein: ik zeg toch pvda volk is kutvolk

Zelfde met sp volk trouwens
@bigfun: je past wel bij de PVV… Geen kennis van zaken, anderen de schuld geven en zelf niets bijdragen in positieve zin…
@w0o0dy: typisch pvda, als ze het niet kunnen winnen dan gaan ze moddergooien en slinks doen!

Hebben ze hier wel door hoor:)
@bigfun: Je hebt niet één feit kunnen inbrengen dat juist is… Conclusie jij staat op 0 en iedereen hier heeft gezien dat ik je claims met feiten heb weerlegd. Daarnaast heb ik niets met de PvdA (zoals ik al zei) en voer ik de discussie op basis van feiten ipv dom kankeren gebaseerd op onderbuik gevoelens..
Kansloos je gedoe. Maar ik zal je verder in je sop laten gaarkoken. Succes ermee.
@w0o0dy: claims?? Jij begint over 5 van de 11 regeringen, ik toch niet?? Lees maar terug.

Ik zeg alleen daar op jouw voorzet: moet je nagaan dat ze in 5 regeringen het land naar de verdoemenis hebben kunnen helpen!

Lees maar terug hoor ik lieg niet hier met het volle publiek


@bigfun: 1)Die hebben al 30 jaar alles vernietigd wat goed was:
2): bijna niet dus!!!
3)Mensen: Wooody stemt PVDA
4)Dus als je het in jaren berekend is toch echt de pvda de hoofd verantwoordelijke!
5) komt door de joodse macht wasronder de pvda schuil gaat
6)typisch pvda, als ze het niet kunnen winnen dan gaan ze moddergooien en slinks doen!

Zo nog even een samenvatting van alle onzin die je hebt geclaimde en waarvan ik vrijwel ieder item met feiten heb weerlegd…
@w0o0dy: voor de helderheid hieronder nogmaals een copie, zo begon ik en jij begint over de facts, ik niet. Ben je er nietbij? DRUGS?

Ze moeten inderdaad niet zo slap de pvda hun gang laten gaan!!

Die hebben al 30 jaar alles vernietigd wat goed was:

Ik haat pvda volk
@w0o0dy: jouw facts boeien niet waarom ga je daarover door!

Ook buiten regeringen om zorgt de pvda samen met de sp en vooral haar stemmers voor euthanasie en moord van ons mooie Nederland!!!

Jij draait er gewoon omheen en probeert mensen op een zijspoor te zetten maar dat lukt je bij mij niet.
Drempels moeten ook verdwijnen, scheelt enorm in de luchtvervuiling.
@gop1: en stoplichten dan ook maar.
@sketcher: bij mij in de stad is het laatste verkeerslicht (het stond al een jaar uit) verwijderd. We hebben nu overal rotondes en tunnels. Helaas vervelen de ambtenaren zich nu een beetje en schieten ze door. Ze beginnen van doorgaande geasfalteerde invals- en rondwegen nu opeens 30km/h wegen te maken.
@gop1: precies helemaal mee eens
Helemaal mee eens, belachelijk dat steden dit gewoon kunnen besluiten, als ze allemaal hun eigen regels gaan bedenken wordt het een zootje. Het is tijd dat de landelijke politiek hier een stokje voor steekt of landelijk en regeling bedenkt.
Ik noem mijzelf zeker geen VVD-er maar hier sta ik wel achter. Sterker nog, waarom wordt dit niet meteen Europees aangekaart? Voor heel veel Duitse steden moet je nu immers ook een milieuvignet aanschaffen.
Wat ik zo jammer vind, is dat de VVD vrijwel altijd prima standpunten en statements heeft, maar zodra de verkiezingen voorbij zijn meteen overal water bij de wijn doen. Compromissen sluiten ontkom je niet aan, maar de VVD gooit praktisch hun hele beleid overboord zodra ze aan de macht zijn.
@Edge: VVD-ers zouden hun eigen moeder nog verkopen als ze denken daar beter van te worden…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).