Miljaar! België verplicht stickers die niet bestaan

Auteur: , 25 Reacties

Het leest als een slechte Belgenmop, maar het is echt waar.

camper

Hilariteit in België. Ben Weyts, de Vlaamse variant van Melanie Schultz van Haegen, heeft bij onze zuiderburen het schaamrood op de kaken gekregen. Zijn administratie bleek eigenaren van campers namelijk verplicht te hebben stickers in hun wagens te plakken die niet bestaan. Hoe zit de vork in de steel?

Het Vlaams ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn besloot vanaf april de Europese richtlijn te volgen om in campers stickers te verplichten op zetels waar men niet mag zitten tijdens het rijden. Deze maatregel, die enorm belangrijk is voor de veiligheid van de Europese burgers, is dan ook direct strikt nageleefd door de plichtsgetrouwe instanties die campers moeten keuren. Verschillende eigenaren kregen zodoende te horen dat hun camper niet voldeed aan de geldende richtlijn.

Het probleem is alleen, de stickers in kwestie zijn nog helemaal niet beschikbaar. Sterker nog, ze zijn nog niet eens ontworpen, zo bericht HLN. Ben steekt de hand in de boezem van zijn ondergeschikten:

“Mijn administratie is dat domweg vergeten. Ze is in de fout gegaan. Daarom komt er nu een overgangsperiode van 1 jaar. Tot dan vervalt de verplichting”

Tevens gaat Ben onderzoeken of de mensen die nu nog een keer naar de keuring moeten omdat hun campers zijn afgekeurd gecompenseerd kunnen worden.

Bedankt Jan voor de tip!25 reacties

Sommige postjes zijn nu eenmaal enkel gecreeerd om randdebielen van straat te houden.
Tis op elke manier een “bijzonder” verhaal ..

Mag hopen dat Bennie niet vergeten is om Trump een idioot te noemen ..
Hoort wel bij dat soort lui ..
Haha, een overgangsperiode van een jaar. Om het allemaal toch, in ambtelijke taal, als een geste naar het volk te laten klinken.
Is er niet een veel betere Vlaams- Nederlandse vertaling van stickers? Lijmplakaten of zo iets?
@pomoek: ik heb geen idee, maar zelfklever lijkt mij wel mooi
@metalmike:
Zelfklever is ongeveer de letterlijke vertaling van het franse woord voor sticker (autocollant)
@pomoek:

EenzijdigZelfkleefbaarinformatiepapiereke
@lincoln: hé! Je vergeet je puntjes!
Niet voor niets dat we dat domme stukje Nederland hebben weg gegeven ;)
@bofkont:
Nee jullie hebben net een stuk gestolen.
Zeeuws-Vlaanderen was een 1000 jaar Vlaams.
@shiva: niet voor niets noemen we de inwoners daar reserve-Belgen :) p.s. ben zelf ook Zeeuw maar dan aan de juiste kant van ’t water.
@jpoers: onderwater?
Hahaha, zoiets kunnen jullie Nederlanders niet he :P
@olivierc: nee maar onze regering weet er wel weer een regel brei van te maken. Dat de regel wel bestaat maar dat een andere regel de vorige regel weer teniet doet.

Veel voorbeelden hiervan zijn te vinden in het apk (auto keuring) regel boek.
@arjontje: Mijn auto mag met een scheur in de b-stijl goedgekeurd worden. Rara
@bartteeuwen: corsa B zeker? Die regel is geloof ik een aantal jaar geleden geschrapt idd.
@arjontje: 10 punten 👍
Ach, in NL komt zoiets ook wel eens voor. Op speed-pedelics moest vanaf een zekere datum (1 ja. 2017?) verplicht een speciale helm gedragen worden. Maar die helmen waren niet te koop. Ook een overgangstermijn voor in het leven geroepen.
Ben Weyts….. je kan er een boek over schrijven.. de beste man dacht met het trekken van wat extra lijntjes het file probleem rond Antwerpen op te lossen… Over Antwerpen gesproken… je komt er in, maar nooit meer uit. Onze buurman is zijn vriendin zo kwijt geraakt..
Ambtenaeen hebben maar één doel: zichzelf in stand houden. – Cyril Northcote Parkinson 1909 – 1993
@desjonnies:
Ambtenaren ( de kat wil nogal aandacht)
Bwahahaha,…

Maar wacht even? Wat? Een sticker op een zetel waarop je niet mag zitten tijdens het rijden? Hoe dat? Lijkt mij nogal lelijk om stickers te plakken in het interieur. Moet er dan ook een sticker op de toiletpot? En een sticker op het aanrecht? of mag je daar dan, bij gebrek aan stickerplakkerette, wel zitten?

Nu vind ik graag het wiel opnieuw uit op een, bij voorkeur rond, bierviltje, maar het lijkt mij toch niet zo moeilijk om zonder sticker óók vast te stellen waar je wel en niet mag zitten tijdens het rijden? Gordels? Check! Zitplaats! Geen gordels? Geen zitplaats!


Hopelijk zijn ze in Nederland zo slim om de Europese RICHTLIJN niet zo te vertalen tot wetgeving in Nederland. Hier wordt tegenwoordig het aantal zitplaatsen op het kenteken vermeld. En zijn bij oldtimers (die nog zonder die vermelding door het leven gaan) er geen regels anders dan dat de stoel een niet provisorisch of tijdelijk karakter mag hebben: op een kratje bier gaan zitten is dus nog net niet toegestaan, tenzij je ‘m behoorlijk vast zet, en voorziet van een kussentje :-) .
@postzegel: U schrijft goed.
Redactie-waardig.
Ik heb in belgie wel eens op een niet bestaande weg gereden, noemen we in nederland een keienpad.
we betalen meer belastingen, hebben meer minister en je ziet, daardoor kunnen jullie noorderburen dan ook eens goed lachen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).