MINI wil je warm maken voor een elektrische step

Auteur: , 17 Reacties

Twee wielen, geen dak, geen zitplaatsen en volledig elektrisch. MINI heeft eindelijk weer iets gebouwd dat daadwerkelijk mini is. En waar je helemaal niets aan hebt.

Als volwassen persoon op een step gaan staan, MINI denkt dat z’n clientèle daar wel voor in is en presenteert de Citysurfer op de LA Autoshow (automotive primeurs ontbraken namelijk). Een elektrische step met een gewicht van 18 kilogram en een elektromotor in het achterwiel, waarmee deze stadsoplossing je tot snelheden van 25 km/u brengt.

Wanneer de batterij leeg is, ontkoppeld de elektromotor en kun je hem als een reguliere step blijven gebruiken. MINI zegt een actieradius van 15 tot 20 kilometer één acculading te kunnen halen. De energie die tijdens het remmen vrijkomt wordt overigens weer opgeslagen in de accu, waarmee dit zomaar de eerste step met een regeneratief remsysteem zou kunnen zijn. Op het stuur is een smartphonehouder geplaatst, evenals een USB-aansluiting om je hardware op te laden.

Maar genoeg over steps. We zijn tenslotte Apparata niet. Of MINI de opvouwbare step ook in productie gaat nemen en achterin MINI’s gaat leggen is nog niet bekend. Ze hebben wel een video gemaakt waarin je iemand 3 minuten lang op de Citysurfer door de stad ziet, eh, surfen. Inderdaad, dat ziet er net zo saai uit als het klinkt.

MINI Citysurfer17 reacties

Hoe staat het met die met veel bombarie gepresenteerde e-scooter van ze?
@harrie: Staat nog steeds op hun site als concept, dus dat wordt niets. Misschien als BMW Motorrad plots veel productiecapaciteit op overschot heeft…
lol, een step van 18kg.
Misschien moeten ze al die electromeuk eruit halen, zodat ‘ie 2 kg weegt en je gewoon kunt steppen. Nu is het een scootertje zonder zitting.
@rotarypowah: Dat willen de Amerikanen niet…
@rotarypowah: Kan je lachen, maar dit is precies wat mijn vrouwtje wil.
Woon 1.2 km van station, geen reguliere bussen. Huis ligt 150m hoger dan station (Zwi). Aangekomen moet vrouwlief nog 900 meter naar werk; of 1 tram en 300m.
De lieverd heeft geen zin om elke avond die pokkeheuvel op te fietsen; en dat snap ik ook wel. Daarnaast heeft t ook weinig zin om een echte scooter te kopen en die dus 250 dagen per jaar de hele dag op het station staat.
Als je dit ding dus gratis mee kan nemen in de trein en het die heuvel opkomt, is het een aardige oplossing (of dus vergelijkbaar apparaat).
@gregorius: Klopt, een prima oplossing voor wie geen zin heeft in een vouwfiets. En minder griezelig dan een Segway want iedereen heeft in zijn jeugd wel op een step gereden. Wel typisch bedacht voor steden met enorme parkeerterreinen, dus Amerika. Hoewel je ze ok steeds meer ziet in ziekenhuizen, zonder motor.
@gregorius: Elektrische steppen bestaan al een heel tijdje hoor. Ik zou zeggen, verras haar.
You gotta step up your game, Mini.
Hier in Nederland.. gele plaat en helm op.
@styns: Tot 25 km/h snorfiets –> blauwe plaat, geen helm ……… maar wel een verplichte zitting!!!!! Dus zoals hier getoond kan hij in NL nooit legaal de openbare weg op!
Op de step, op de step. Ik ben zo blij dat ik hem heb…
@stephanotis: Dat zal wel, met jouw handle… ;-)
Had vroeger een step met solex motor erop geknutseld….Was best lollig.
@norge:
Ik ook, jammer dat die step bandjes om de haverklap klapte..
Ziet er belachelijk duur uit, en mini kennende…
“Of MINI de opvouwbare step […] achterin MINI’s gaat leggen is nog niet bekend.” Laat me raden: het wachten is op een model met voldoende laadruimte om deze step onder te brengen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).