Matzwarte MINI-uitzwaaiers: frozen black Country-/Paceman

Auteur: , 21 Reacties

Nog 30 nachtjes slapen, en dan onthult MINI, op de geboortedag van Alec Issigonis (18 november) zijn geheel nieuwe generatie auto's, die we eigenlijk al gezien hebben. Met het einde nabij mag een uitzwaaimodel natuurlijk niet ontbreken!

En dus dook MINI even bij grote broer BMW in de voorraadkast, en toverde er een pot ‘frozen black‘-verf uit tevoorschijn, om hun grote, lompe SUV’s wat minder bonkig, en wellicht wat meer stealthy te doen lijken.

Indien je er niet van houdt veel aandacht aan je lak en/of het wassen van je auto te besteden, of als je de Countryman en Paceman gewoon lelijk als de nacht vindt, adviseren we deze modellen even te laten voor wat ze zijn.

Heb je echter altijd al gedroomd van een matzwarte, doch ongewrapte grote MINI die je gemakkelijk naar de halve euroton in aanschafprijs kunt configureren, sla dan je slag. En eerlijk is eerlijk: met een set dikke velgen en het sinistere kleurtje op de allerdikste (JCW-)versie heeft MINI er het beste van gemaakt wat er van te maken viel.

Overigens: de Paceman en de Countryman blijven voorlopig nog gewoon leverbaar, deze worden pas later vervangen (want ze zijn ook pas later geïntroduceerd). Het zijn dus niet zozeer uitzwaaimodellen voor zichzelf, als wel van de ‘normale’ Cooper- en One-lijn.21 reacties

Niks mis met dit autootje. Ziet er gewoon gaaf uit.
@Rick-dos: meningen verschillen blijkbaar nogal, ik vind het een afschuwelijk ding!
@lambo4all: Dat kan!
@Rick-dos: nou ja, niks mis mee…. het ding is 20cm te hoog om leuk te zijn, is duur voor wat je krijgt en ook nog eens klein . Hoeveel meer mis kun je krijgen?
@w0o0dy: Hoeveel meer mis VOOR JOU kun je het krijgen? Zijn genoeg mensen die daar geen problemen mee hebben.
@Rick-dos: tja, als dat het criterium wordt…. in absolute zin is er behoorlijk wat aan te merken op dit ding.
@w0o0dy: Dat was wel mijn criterium voor mijn comment. Als we het in absolute zin trekken dan is er geen één auto waar niet genoeg op aan te merken is.
@Rick-dos: Leuke wagen inderdaad!
Ik ben die Paceman nu een paar keer tegengekomen maar wat een gedrocht is dat zeg, die hoeft wat mij betreft niet opgevolgd te worden.
Ik kan alleen maar hopen dat de Rocketman concept ooit uit de ijskast komt. Dat kan tenminste een “echte” Mini worden.
Al wat ze nu bouwen valt in de categorie obesitas tot morbide obesitas.
Hij wordt er net iets minder lelijk van. Het is eigenlijk precies hetzelfde als fiat met de 500L heeft gedaan, van het leuke originele ontwerp een lelijke doos gemaakt.
@560pkferrari: andersom ja
Ik vind em niet eens zo lelijk , achterkant wel beetje rare verhoudingen
Ik vind die paceman beter ogen dan de countryman. Misschien hadden ze ze beter andersom geïntroduceerd. Die countryman heeft het een beetje verpest voor de paceman.
Als eigenaar van een compleet zwarte Paceman SD kan ik dit alleen maar mooi vinden en tegelijkertijd ‘dromen van’. Een JCW is niet aan mijn geldbeugel besteed.

En aan alle haters: succes met jullie grijze muis. Zo blijf ik nog wel even exclusief.
@Pixed:
Dus ik ben een “hater” omdat ik hem in het eggie niet mooi vind?

Gelukkig ben ik zeker geen grijze muis en rij ik stukken exclusiever dan een Mini met morbide obesitas. Dus wat dat punt betreft hoef ik me niet aangesproken te voelen.
Je zou natuurlijk ook de conclusie hebben kunnen trekken dat niet iedereen jouw smaak deelt. Mijn keuzes worden ook niet door een ieder gedeeld en dat vind ik dus prima.
@tupperware: Dat jij stukken exclusiever rijdt, daar kan ik alleen maar blij voor zijn.

En zoals ik reeds liet vallen tegen ‘bluebird’, de term ‘haters’ is alleen van toepassing voor wie zich aangesproken voelt. Voor mij persoonlijk is het duidelijk dat u tot die doelgroep behoort, gezien uw mening over de Mini Paceman.
@Pixed: jij komt zeker niet uit ’t Gooi, daar staat op elke straathoek wel een mini. Beetje flauw ook om mensen die hem niet mooi vinden als haters neer te zetten.
@bluebird: de term ‘haters’ is alleen van toepassing aan wie zich aangesproken voelt. U?
@Pixed: nee hoor, ik zie ze alleen te vaak. Spreekt me juist aan dat ze erg goed te personaliseren zijn zonder ordinair te worden.
Ik vind de pacemaker wel ok maar deze wordt nogal gestraft dor de kleur en al helemaal door de gekke ribbels op het dak.
@mashell: grrr. Apple autocorrect. Natuurlijk zijn pacemakers ok, daar is geen discussie over, dat ligt bij de paceman iets anders.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).