Mitsubishi-dealer kan Outlander-vraag niet aan, koopt pand

Auteur: , 45 Reacties

Mocht iemand nog twijfelen of de bijtellingsvoordelen van (plug-in) hybrides en elektrische auto's aan hun eigen succes ten onder zijn gegaan; er is een Mitsubishi-dealer die een compleet pand heeft gekocht om de uitlevering van alle verkochte Outlanders PHEV (0% bijtelling) te kunnen bolwerken.

Mitsubishi-dealer Peter Ursem uit Purmerend werd plots met een luxeprobleem opgezadeld. Door de fiscale voordelen gingen de verkopen van de Outlanders PHEV zó ontzettend hard, dat hij er dit jaar nog 500 moet uitleveren. Iets dat hem niet gaat lukken op zijn huidige bedrijfsterrein, dus kocht hij er maar een enorm pand bij, doopte het om tot Outlander PHEV Aflevercenter, en levert daar nu 50 hybride-SUV’s per week af.

Kijk, heeft de overheid onverwacht zowaar een ondernemer geholpen in crisistijd. Allemaal onder het mom van milieuvriendelijkheid, uiteraard. Meer pics van het pand bij de Mitsubsidie-watchers van Groen7.nl.45 reacties

En vanaf 1 januari 2014 is het weer voorbij en lezen wij hier andere berichten.

Maar wel leuk voor die kerel.
@heidi: 7 procent bijtelling blijft natuurlijk een lachertje. Al zal de enorme vraag wel een stuk minder worden.
@heidi: enige nadeel aan die auto is de trage acceleratie binnen het leasebudget. Als dat je niet uit maakt is het een hele goedkope auto.

In bijtelling is er geen concurrentie. 40k op 7%, 20k op 14% of +/- 15k op 20%. Je moet alleen wel het leasebudget hebben.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Heb alleen ervaring met de gewone benzine versie, maar dat was al en fijne wagen!

Purmerend moet trouwens even herschreven worden in het artikel.
Is de vraag zo echt zo groot? Ik heb er namelijk nog nooit één gezien. En waarom je in de eerste plaats een hybride SUV wil blijft mij ook een raadsel.
@spotu2: De auto is nu net pas vorige week binnen, dus de eerste worden nu pas afgeleverd
@spotu2: Ach, dit is toch voornamelijk interessant voor de leaserts, die kijken gewoon wat ze binnen hun budget kunnen krijgen. En als dat een SUV is, waar de caravan ook nog eens achter mag, nou dan is de keuze niet zo moeilijk.
@Simpson: dit is voornamelijk interessant voor de zelfstandige ondernemer …
@amg65: als je in dat leasebudget mag shoppen en acceleratie niet uit maakt, waarom zou je dan meer betalen?
De ex-eigenaar van mijn auto werkt daar, heb daar mijn auto ook even in onderhoud gehad :) Hebben inderdaad goed druk daar nu!
Tof zeg! Goed nieuws voor Mitsubishi, ze kunnen vast wel een succes als dit gebruiken! Heb vooralsnog alleen de gewone versies gezien. Goed, hij oogt imo wat softer dan de 2e gen Outlander, mooi is ie wel.
@toyotafortuner: Ik vind deze juist veel strakker en zakelijker ogen dan de vorige versie. Waar de meesten jappen kiezen voor drukkere koetsen met scherpe lijnen, heeft mtisubischi in mijn ogen een erg goede zet gedaan. Ik zou mezelf niet schamen om hiermee rond te rijden. Kleur zwart, xenon-verlichting, privacy-glass en 20 inch velgen.
@melkkoe: Nee ik ook niet hoor. Sterker nog, jouw mening wordt door velen gedeeld. Ik zie de nieuwe Outlander aardig vaak.
Ik weet niet in hoeverre EV’s echt winstgevend zijn. Van zichzelf dan, want het wordt natuurlijk gesubsidieerd als een gek.
@Vinny_93: minder belasting, dus voor de consument goedkoper. Voor de leverancier zelfde of hogere marge.
@flutterby: Marges zijn vaak lager. Heb een poosje de Citroen C-Zero mogen verkopen met 0% marge voor de dealer. YES!
Dus, als je vanaf (eind) januari nog een leuk goedkoop pandje zoekt in Purmerend…. :)
Heeft autoblog er eigenlijk al mee gereden trouwens?
Ik heb hier afgelopen vrijdag mijn PHEV opgehaald, prachtig pand stond al meer dan 15 jaar leeg.
Het is ook bittere noodzaak, want de meesten zijn nieuwe klanten die opslag nodig hebben voor banden en velgen en voor onderhoud komen.
De meeste eigenaren zijn ondernemer en geen leasers!
Erg enthousiast hoe deze auto rijd tot nu toe.
@wortelzicht: hè een belastingontduiker die zich in het openbaar meldt!
@ThomasBol:
*Belastingontwijker….
@ThomasBol: Je bent haast gek als je het niet doet.
@ThomasBol: Hé, nog zo’n figuur die hartstikke jaloers is omdat hij zelf niet de mogelijkheid heeft om zich zo’n auto te kunnen veroorloven…
@hammerman: Ik betaal voor mijn eigen auto heel veel meer dan dat iemand in een 0%er moet afdragen aan de belastingdienst. Waar baseer je jouw conclusie verder op?
@ThomasBol: Het woord “belastingontduiker” is de trigger. Iedere keer zien we dit soort reacties bij hybrides, plug-in’s en EV’s. De kopers van zulke auto’s maken gebruik van de wettelijke regels en men kan ze dan ook niet betichten van belastingontduiken, dit doet men door list en bedrog.

Ik weet dat niet alle regels even eerlijk zijn, maar wie zijn wij om te bepalen dat mensen fout zijn als ze van iets gebruik maken wat legaal is? Dat mag iedereen zelf bepalen, zonder dat anderen zich ermee bemoeien en hun oordeel al klaar hebben.
De overheid heeft gewoon kei hard gediscrimineerd: Wij betalen de volle 25% voor de leaseauto en iedereen die het geluk had waarbij het huidige leasecontract in deze periode af loopt mag wel genieten van door de fiscus het gratis gebruik van de auto. Belachelijk.
@ThomasBol:
Jij HEBT tenminste een lease auto, ondankbare. Ik mag, net als vele anderen hier en de rest van nederigland gewoon Alles zelf betalen aan mn ‘oude’ auto. Van aanschaf tot Mrb tot onderhoud en verzekering + brandstof. En ik ben er trots op ook! Tenminste 100% mn eigen auto, mn passie & trots. Zul je van een leasebak niet gauw zeggen… Dat is dan ook niet je eigendom.
@sanderm3: Dat kun je vast wel met je baas afspreken, dat je een bruto bedrag in de maand aan salaris inlevert en daarvoor een auto terugkrijgt. Ik weet alleen niet of je daar nou zo blij van wordt.
@sanderm3: Ik heb geen leaseauto. Ik betaal gewoon wegenbelasting + accijns aan de pomp. Oja, daar krijg ik ook nog benzine voor.

Overigens ben ik niet tegen het feit dat de een wel en de ander geen auto van de baas krijgt toebedeeld. Als je hard werkt mag je dat prima verdienen, vaak helpt een leaseauto ook bij de uitvoering van werkzaamheden. Ben meer tegen het belastingvoordeel. Geen wegenbelasting is ook belabberd, gelukkig wordt dat per 2014 voor elke auto gelijk. Hop, lekker belasting betalen, doen wij ook.
Tja de verloedering op de weg slaat toe met dit soort wagens
Al dat politiek correcte eco geneuzel bah bah bah
@ThomasBol, ik noem het zelf liever belastingombuiger!
En ja elk land krijgt de regering die het verdiend.
Hij rijd trouwens echt goed.
Waar heb jij je d’s en t’s geleerd als ik vragen mag?
Had er zelf ook graag aan meegedaan, helaas moet mijn auto diesel en automaat zijn. Dus geen 0% bijtellen helaas.
@kraakensmaak: Volvo V60 D6?
@mbfanatic: helaas past dat niet binnen mijn leasebudget en levering dit jaar is ook niet meer mogelijk.
Bij tesla gaan er dit jaar nog 900 eruit voor nederland zelf, is ook niet om aan te slepen
Beetje jammer dat een “milieuvriendelijke” auto nu zorgt voor een niet milieuvriendelijk pand die ook warm moet worden gestookt. Ik hoorde ook dat er bij deze auto in verschillende tests is gebleken dat de oplaadtijd die de fabrikant cq importeur voorschrijft totaal niet haalbaar is. Bij mijn buurman zelfs bijna 2 keer langer.
@FB_100006917617219: als je deze auto oplaad heb je het principe van de leaser niet begrepen.
@kraakensmaak: lekker tendentieus commentaar. Wanneer jij thuis een slim laadpunt installeert worden stroomkosten gewoon direct verrekend met je werkgever. Veel werkgevers hebben ook een autoregeling met strikte regels rondom (het gebruik van) EV’s en plug-ins.
@FB_100006917617219: gelukkig is bij benzine het verbruik wél altijd accuraat weergegeven…
@Arjan Bremmen: Dan zal hij hem wel in het stopcontact opladen.
Staat het nieuwe pand niet in Hoorn? Peter Ursem heeft daar sinds kort een nieuw pand met o.a occasions. Maar ook staan er een aantal Outlanders.
Mastebroek in hardenberg moet ook voor een groot aantal leveringen zorgen. Meen dat er rond de 10.000 werden afgeleverd aan nederland, en allemaal al verkocht!
En zo heeft de overheid dus de markt totaal verziekt…
Ik vind het milieu erg belngrijk ik heb net een proairtech zx 7000 luctreiniger aangeschaft bij http://www.proairtech.nl

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).