Morgan EV3; de elektrische driewieler is er [update]

Auteur: , 22 Reacties

De ultieme combinatie van Britse nostalgie met moderne technologie.

Je hebt dan weliswaar maar drie wielen, maar laat dat de pret niet drukken. Sterker nog, met het direct beschikbare koppel van de elektromotor zou het nog wel eens een zeer vermakelijk wielspin liefhebbend bommetje kunnen worden. Maar is dit vloeken in de kerk? De auto die juist voor het de beleving van het autorijden is gebouwd, zoeft nu geluidloos over de dijk. Geen herrie, geen versnellingen, niets. Morgan laat met de EV3 dan ook vooral zien dat ze meegaan met de tijd. Overigens werden ze met dit project voor 7,61 miljoen euro gesteund door de Britse overheid.

Eerder zagen we het conceptmodel, maar nu weten we zeker dat ‘ie er komt. Dit is namelijk het productiemodel, welke in Q4 van 2016 zal worden gebouwd. Prestaties zullen overeenkomen met de benzine variant. Met minder dan 500kg stampt ‘ie van 0-100 onder de negen seconden. Doorblaffen gaat tot een magere 145 km/u, zet dan wel even een helm of van die geile goggles op. Die prestaties komen van een elektromotor van 62 pk, die zijn juice van het het 20 kWh tellende Lithium accupakket haalt.

Al met al zorgen bovenstaande gegevens dat de driewieler een respectabele actieradius van 241 km zou moeten hebben. Maar dat red je natuurlijk alleen als je het gaspedaal met een veertje bedient. Maar toch; laat die Nissan Leaf’s maar allemaal links liggen. Daar wordt iedereen veel vrolijker van. Feit.

UPDATE: in oktober van 2018 wordt bekendgemaakt dat Morgen problemen heeft met de leveranciers en het project tot een halt wordt geroepen. Wellicht komt er later nog een poging, maar voorlopig lijkt het er niet op dat de EV3 er gaat komen.22 reacties

Lekker dat het gewicht zo laag is gebleven.
Dit is juist heel erg retro! Elektrische auto’s zijn halverwege 1800 al uitgevonden!
http://www.electricauto.org/?page=evhistory
$40.000,- begreep ik van het filmpje. Dan is voor een keer de af fabrieksprijs vrijwel gelijk aan de prijs in Nederland. Ik vind het een geweldig ding, qua functionaliteit gelijk aan een Twizzy maar zoveel mooier…Ik wil ‘m!
@pomoek: o ja, het filmpje staat hier: https://youtu.be/4RmVxwjyErM
@pomoek: Qua functionaliteit gelijk aan een Twizzy? Dan ben ik benieuwd naar de Morgan EV3 Cargo… En: in een Twizzy zit je droog ;)
@potver7: De Twizy heeft inderdaad een dakje, maar echt droog zit je er volgens mij niet in. Er zijn wel aftermarket raaminzetstukken verkrijgbaar, dat dan weer wel.
@pomoek: die levert Renault, volgens mij geen aftermarkt prul.
@pinut187: Je hebt gelijk, in het begin deed Renault dit nog niet maar sinds een paar jaar dus wel. I stand corrrecteddd!
Heerlijk assymetrisch ook. Hij komt hier op het verlanglijstje :D
Hij is wel gaaf hoor. Al zou ietsje sneller sprinten wel leuk zijn. Onder de 9 seconden doet de eerste de beste diesel tegenwoordig al.
@dutchdriftking:
Je zit een paar centimeter van de grond.
Weer en wind worden ongefilterd doorgegeven aan je lichaam.
Vliegen terroriseren je hoofd.

Ofwel, dit ding gaat precies hard genoeg. Dat een Golf diesel sneller is? Totaal niet boeiend.
@Rob: Wel eens motor gereden? Dat gevoel moet je ook in deze auto hebben is mijn mening.
@dutchdriftking: bij een motor zit je net zo hoog als in een SUV. Hiermee schraap je de haren van je balzak. Op de motor is de beleving heerlijk omdat je ook daadwerkelijk hard gaat, maar als ik op de (nog steeds, helaas) 25kw fiets van de vriendin stap ben ik ook bijna elke auto de baas terwijl ik me dood verveel. Dat doet een ding als dit waarschijnlijk beter.
@dutchdriftking: Ik denk dat dit toch wel voldoet. Zo met je kop in de wind, vliegen tussen je tanden en die lineaire acceleratie zal het behoorlijk rap aanvoelen.
Laat die Regera en Chiron maar zitten hoor, ik denk dat ik aan dit ding veel meer plezier kan beleven. Bovendien past dit tenminste in mijn garage…
@motoragent: en de inhoud van mijn portemonnee past beter in een Morgan!
@pomoek: Mwoah, dat zal het verschil niet maken. Nét buiten budget of totaal buiten budget, kopen kan ik ze allebei niet.
Hij ziet er verschrikkelijk gaaf uit! Echt prachtig!
Nu wil ik hem hebben.
Toen ze een tijdje terug die concept toonden was er voren een grote leegte waar de V-Twin hoorde te zitten. Daar zat dan een elektromoter die verdacht veel op een kartonnen doos leek. Bij het productiemodel hebben ze dat mooi opgelost met deze “bumper”. En het ziet er niet eens verkeerd uit! Deze zou ik wel een middagje willen proberen!
Het ontwerp van de voorzijde ontzettend tof opgelost!
Heeft een heel groot hebben-factor, deze ‘auto’.

Plaatwerk is echt fantastisch gewelfd, hopelijk faceliften ze de reuguliere versie ook, met mooiere klokken en een mooiere achter/onderzijde!
Doe mij voor gewoon die met een benzine motor erop.
Steampunk electro waggie…….COOL ! Wil hebben …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).