Motormuizen opgelet: er is een helm met airco!

Auteur: , 36 Reacties

Perfect voor de zomerdagen, die er amper nog zijn.

Motormuizen opgelet: er is een helm met airco!

De zomer komt langzaam aan zijn einde, waardoor de tropische tempraturen geleidelijk verdwijnen uit het land. Deze aankondiging komt daarom eigenlijk iets te laat, maar dat maakt verder weinig uit. Gedurende de rest van het jaar hebben heethoofden en intense zweters die zich op twee wielen verplaatsen namelijk wel degelijk baat bij een helm met airconditioning.

Wie al jaren snakt naar een helm die tijdens het toeren een frisse bries in je nek hijgt, heeft sinds kort een mogelijkheid deze droom te verwezenlijken. De Amerikaanse helmenproducent Feher heeft recentelijk een speciale helm op de markt gebracht, die voorzien is van airconditioning.

Motormuizen opgelet: er is een helm met airco!

Hoewel, airconditioning is misschien niet het juiste woord. De techniek is eigenlijk eerder vergelijkbaar met de manier waarop luxe autofabrikanten de stoelen koelen. De gekoelde lucht wordt niet direct in het gezicht geblazen, maar wordt dankzij allerlei fijne perforaties op vernuftige wijze verdeeld over de helm. De helm moet, ongeacht de warmte, een verschil met de buitentemperatuur kunnen creeëren van maximaal 15 graden celsius. Hoewel de fabrikant claimt dat je de helm bij ieder soort weer kunt gebruiken, wordt de gebruiker aangeraden de helm niet op te zetten wanneer het regent. Dit uiteraard in verband met kortsluiting. Er is immers niets vervelender dan dat je je brein per ongeluk frituurt, terwijl je pas op de helft van je zondagsrit bent.

De Feher ACH-1 is gemakkelijk aan te sluiten op de motor waarop de rijder plaatsneemt. Door een verbinding met de batterij van de tweewieler kan de airco-unit gebruik maken van de opgeslagen elektriciteit. De helm kost momenteel 549 dollar, dankzij een korting van 50 dollar t.o.v. de normale prijs. Momenteel is de helm enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar, maar wij vermoeden dat hij met een omweg of reseller ook vrij eenvoudig naar Nederland moet kunnen komen.

Motormuizen opgelet: er is een helm met airco!36 reacties

Prijs is niet heel gek lijkt mij?
@reggie-boy_rood: Toevallig net een motorpak gekocht. Een goede “normale” helm komt al snel op zo’n prijs uit. Geeft te denken…
Niet met regen op doen… troep dus.
@ptothem: als het regent is het koeler. Heb je die airco ook niet nodig ;-).
Binnenkort op Ali expres
Ehm…. kunnen ze hem niet zo maken dat je hem wel op kan met regen? Het zou wat zijn als je alles met elektronica niet kan gebruiken als het regent.
Lekker al dat extra (nutteloze) gewicht aan je kop…. Prijs is ook nog lager dan een gewone goede helm kost….
Bovendien is m’n hoofd absoluut niet het warmst op hete dagen. Een jas en broek met airco zou ik liever hebben. Je kop koelt wel af zodra je een beetje vaart hebt.
@trustmeiamanengineer: tenzij je ermee over ’t asfalt schuift, dan is airco wel weer fijn
@trustmeiamanengineer: er is van Vanucci ( Huismerk van Louis.de) een pak (combo) met een soort van coolingsystem. Deze werkt alleen met coatings op het leer en de laag er onder. Mijn zwager heeft zo’n pak. Dat blijft op warme dagen echt een stuk koeler dan mijn leren combi.
@trustmeiamanengineer: ik heb een tijdens de hitte laatst een koelvest van Revit gekocht, dat houdt je goed koel tijdens de warmere dagen 👌🏽
@trustmeiamanengineer: van de lichaamswarmte die een mens ‘verliest’, of kwijt wil raken, gebeurt ca 90% via het hoofd, geeft toch te denken hè… anderzijds het gewicht van dit ding zal wel wat van je nekspieren verlangen.
Ziet eruit alsof de buitenmaat enorm is. Beetje als een goedkoop merk waarbij je met een XS hoofd ook een L bobblehead hebt.
Airco in je helm? Onzin zeg. Ze kunnen beter een motorpak met airco maken. Heb je meer aan.
Leuk , kun je vanaf 15 graden celsius “Brainfreeze” wedstrijdjes doen onder het rijden
Te lellik ding, daar durf ik alleen met eem volledig zwart visier op rond te rijden. Mij niet gezien!
@rrvliet: ja ben je zo onzeker?
@rolov: Nee, wil er mooi uit zien.
Je kunt hem vast wel hierheen halen, maar voldoet hij aan de hier geldende eisen? Of is er geen verschil met de VS. In ieder geval moeten ze het systeem even waterdicht maken, zo is ie vrij waardeloos.
Ik wil mij hier toch dieper in gaan verdiepen, even de Tellsell reclames in de gaten gaan houden en kijken wat John Amazing ervan zegt.
Perfecte helm voor de gemiddelde Harley-rijder: in de zomer of in warmere staten, niet al te snel (dus geen afkoeling door rijwind) en teveel betalen voor iets dat het niet waard is. Nu alleen nog iets doen aan die staten waar je uberhaupt geen helm hoeft te dragen.
@ghengiskhan: als je geen koeling krijgt door rijwind hebben veel harleys een probleem. Veel zijn nog luchthekoeld.
@rolov: je vergeet even dat de ideale werktemperatuur van een mens lager is dan die van een verbrandingsmotor. Zelfs een verbrandingsmotor die zo inefficient is als die van een HD.
@ghengiskhan: meeste Harleyrijders hebben wel een pothelm of een jethelm toch? Die zijn al vrij open
@gulli: jawel, maar daar zit geen airco in. Amerikanen willen airco. En nee, ik scheer niet iedereen over 1 kam.
@ghengiskhan: meeste Harleyrijders hebben wel een pothelm of een jethelm toch? Die zijn al vrij open
Ik Vertrouw het product niet zo, goedkoper als een fatsoenlijke merk helm zonder electronische dingen, niet met regen op doen… zweten doe je toch met zo’n ding op.

Als je een fatsoenlijke helm koopt heb je nergens last van. Heb zelf een RX7 van Arai en met 30+ celcius nergens last van. Gewoon doorrijden.
@daveb: Precies, gewoon alles ventilatie schuifjes open zetten
Lekker systeemhelmpje open en met zonnebril op is voor mij meer dan goed
@pindakoning: wel even checken of je helm daarvoor is goedgekeurd. Veel systeemhelmen hebben enkel een integraalkeur, alleen de betere helmen zijn ook gekeurd als jethelm en kunnen open gereden worden.
Wat een nutteloos ding zeg
Gewoon harder rijden…
@ikschrijfookoverautos: ” helm moet, ongeacht de warmte, een verschil met de buitentemperatuur kunnen creeëren van maximaal 15 graden celsius. ”

15 graden Fahrenheit more like.

Verder valt het gewicht me mee met 1450 gram (die kennen ze gek genoeg dan weer wel) voor de M
Addflow voor de motor.Nu alleen nog een flits vizier erop en lassen maar
@rob5nismo: dan kan je beter een laskap dragen.
Doet me denken aan de befaamde skully helm.. Ook niet verder geraakt dan een paar prototypes..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).