Motorrijders boeken 234 km/u, dus rijbewijs inleveren

Auteur: , 40 Reacties

De snelheidsduivels reden 134 km/u te hard en dat kan niet door beugel.

Motorrijders boeken 230 km/u, dus rijbewijs inleveren

Het leek de motormuizen afgelopen zaterdagavond een goed idee om op de A200, ter hoogte van Haarlem, eens lekker door te rijden. Helaas stond oom agent ze daar op te wachten en noteerde een snelheid van 234 km/u.

Aangezien de maximum snelheid op deze weg 100km/u bedraagt, reden de heren dus ruim twee keer te hard. Reden genoeg om het rijbewijs in te vorderen en een akelige boete uit te schrijven. Waarschijnlijk konden de motorrijders voorafgaand aan de vraag “Waarom hebben we zo’n haast deze avond?”, hun route te voet vervolgen.

Tijdens de controle nam de politie het rijbewijs van nog zeven andere weggebruikers in beslag.40 reacties

Tjongejonge, je mag ook niks meer tegenwoordig…
Ga dan gewoon naar de autobahn! Daar is die voor !
@reggie-boy_rood:
Je zou toch bezopen zijn om het halve land door te crossen om het gas eventjes open te draaien.
Ik ken de situatie niet, maar op een lege snelweg mag je van mij gerust eventjes de top snelheid aantikken.
@Hubert: Een lege snelweg zou in theorie geen probleem zijn, maar iemand die op de A200 234km/h aan tikt rijd naar alle waarschijnlijkheid daar buiten ook te hard. De A200 is slechts een klein stukje snelweg, het gaat van proviciale weg naar snelweg en weer terug naar provinciale weg. Als je dan zo nodig te hard moet rijden doe het dan op zondag ochtend om half 5 op de A2, alle ruimte en geen verkeer. Er ligt nog beter asfalt ook.
@MrSkyline: de A200 is een perfect stukje asfalt om de topsnelheid te testen. Buiten de spitstijden is het best wel rustig.
@MrSkyline: Blijft moeilijk hoor; half 5 heb je nog dronken torren op de weg en om half 6 staan ze soms al te flitsen. De dilemma’s van een snelheidsduivel :)
@dawwg: zondagochtend 6 uur, geen flitsers, en ander check je ff flitsmeister. Niemand op de weg, je kan dan op alle A en B wegen zo hard rijden als je rechtvoet toelaat.. Of het verstandig is is natuurlijk een heel ander verhaal..
-edit: nutteloze bijdrage-
@jack_abarth: Ik had ook zoiets als, okeeee dan weten we dat!!
@mlbenz: Haha precies, ik ook. Beetje flauw van autoblog om dit naar nutteloze bijdrage te veranderen.
De motorrijder op de foto zal toch een wel moeilijk gesprek moeten gaan voeren: aan z’n vriendin vertellen dat ze nu echt te zwaar is geworden.
Tja, dat stuk is lang en recht.. T kan dus voor heerschappen als deze zich uitlenen om het gas erop te doen. Maar om nou 234 te doen? Dat doe je maar op de dragstrip/Autobahn.
”Waarom reden we zo hard vanavond?” Nou ik wilde mijn rijbewijs kwijt, lelijk roze stukje plastic…
Achja, het is wel te verwachten. Dat stukje van geuzenveld richting Halfweg is ook behoorlijk aantrekkelijk om het gas even open te draaien.
Ik zelf heb het ook gedaan. Beter opletten volgende keer. Zolang er geen andere weggebruikers rijden vind ik het eigenlijk heel normaal dat er zo snel is gereden.
@aggy32: Dat zijn 70/80 km stukken met veel stoplichten. Zou dan toch na Zwanenburg beginnen. Maar dan nog, de A200/N200 is niet echt de weg voor raggen. Zou dat op de A7 richting het noorden doen.
234km/h.. Red je dat met een Goldwing?
@Original_Arnoud: nee, goldwings stoppen bij een 200-210 wel ongeveer
@Original_Arnoud:
Ik denk dat de mensen op de foto niet degenen zijn die zijn aangehouden.

Zomaar een vermoeden hoor….
@Hubert:
Nee, dat meen je niet…
@Original_Arnoud:

Nu je het zegt… begin ik toch echt te twijfelen!
Ja het is niet echt netjes natuurlijk.. Maar als de snelweg leeg was, met een beetje motor zit je binnen een paar seconden op die snelheid dus maak je die fout heel gemakkelijk.. zo’n flits is maar een momentopname natuurlijk
@darkpluisje: Een ongeluk is ook maar een momentopname natuurlijk.
@aallex:

En dat statement is niet incorrect maar compleet irrelevant met de uitspraak van @darkpluisje.
@Hupke: Naar wel als door zo een actie iemand anders (dodelijk) verongelukt. De A200 is echt geen handige snelweg voor dit soort dingen.
@lohran: uiteraard als je dit op knooppunt hooipolder in de spits gaat doen dan ben je enorm verkeerd bezig maar ik heb op mijn motor al (130pk verre van een supersport) dat als ik iemand inhaal met een dot gas ik binnen 2 seconden 180 rijd. Als je dat gewoon op een leeg stuk recht snelweg doet vind ik dat niet een overtreding die je je rijbewijs + hoge boeten zou moeten kosten (ondanks 60 te hard). Op het moment dat je het op een 70 kilometer rondweg doet ligt het uiteraard anders
@darkpluisje: Ja tuurlijk is een motor supersnel. Op snelwegen vind ik dat ze ook wel wat te strikt zijn hoor. Zeker op sommige punten kun je best wel wat harder of lagere boetes. Zo frustrerend als je een boete voor 5km te hard krijgt op een verlaten snelweg. Liever dat ze in woonwijken controleren, waar snelheid een stuk gevaarlijker is.
@lohran: Inderdaad, maar daar zie je ze zelden flitsen (behalve op de 70 kilometer rond weg hier waar je ook makkelijk 80-90 kan rijden).
Vind het jammer dat ik op de snelweg altijd te bang ben de motor goed open te trekken ivm belachelijke boetes. In de rustige uren overdag of snachts kan je makkelijk harder dan de toegestane snelheid zonder dat andere mensen in gevaar komen.
@darkpluisje: Ja dat is echt frustrerend. Laatst trok iemand hier vol op vanuit z’n parkeerplaats, om stoer te doen (met de Polo BM van z’n ouders), terwijl er ook weleens kinderen spelen (afgesloten parkeerplaats voor bewoners). Of van die herriebakken hier door de stad. Laat ze die eens lekker bekeuringen geven, maar ja, dat gebeurt inderdaad nooit.
Weinig of geen dagen op de motor dat ik die snelheid niet aan tik.
Dat is seconde werk, en gaat helaas ’n keer fout.
@aventadorsv:

Absoluut niet lullig bedoeld maar als je weinig of geen dagen op de motor die snelheid niet aantik, vind je het dan niet verstandig om die motor niet te pakken?
@rhellema: een van de redenen dat ik nooit een motorrijbewijs ga halen. Weet nu al dat ik mezelf dan doodrij
@jeps90:

Hahaha dan is je zelfkennis in ieder geval van een beter niveau danbje zelfbeheersing. Ook dat heeft dus zijn voordelen LOL
@aventadorsv: Bèst wel stoer heur.
Benieuwd of die bejaarden die nèt met 90 km/h die vrachtwagen inhaalden dat óók vinden als je halverwege de voorruit tot stilstand komt.
Zelfbeheersing is moeilijker dan het gas open schroeven dunkt me
als het toch zo laat is en je rijd 234, dan had ik ook niet meer gestopt. mooi door rijden. en het beste van maken,
@tmt45: jij maakt het helemaal spannend!!
’s nachts, rustig moet ff kunnen toch?. pechhebben dit
@Sracerr: s’nachts kan het al helemaal niet. s’Nachts heb je weliswaar minder verkeer maar wel inhalende vrachtwagens, wegwerkzaamheden, dronken of slaapdronken figuren op de weg en een sterk verminderd zicht omdat het donker is.
kijk dat is nou eens een goede bijdrage aan de staatskas. Zouden meer mensen moeten doen. Kan de regering andere bezuinigingen weer terugdraaien.
Zoals een bekende Britse ex-presentator reeds stelde:
“It’s not speed that kilss, it’s the sudden stop that does…”
Is trouwens wèl een win-win.
Centjes van de boete èn van de extra accijns.

We all benefit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).