Mugen maakt deze puike hot hatch nog heter

Auteur: , 21 Reacties

Op het eerste gezicht herkennen we hem niet eens.

Het is een zwaar understatement om te zeggen dat Honda de huidige Civic Type R niet voldoende extreem heeft gemaakt. Integendeel, het ontwerp van de heetste Civic is misschien zelfs iets te pikant voor hetgeen de aandrijflijn kan presteren. Toch weet ook deze bolide niet bij iedereen de juiste snaar te raken. Het moet nog gekker kunnen. Voor hen heeft Mugen de auto bij de haren gegrepen en dit pakket klaargestoomd.

Als Japanse tuner is de Honda Civic voor het bedrijf een van de meest voor de hand liggende wagens om aan te passen. In het verleden hebben we Mugen al meermaals met de auto aan de slag zien gaan, maar met zijn meest recente project heeft het hoogstwaarschijnlijk zijn dikste versie van de Civic ooit gemaakt. Mugen heeft een ‘stijlpakket’ verzonnen dat zowel de aerodynamica als de koeling van de auto dient te verbeteren. Dankzij zijn uitbundige voorzijde lijkt de Civic Type R, een van de goedkoopste hot hatches van Nederland, niet eens meer op het origineel!

Dit alles doet ons vermoeden dat er een onderhuids ook het een en ander is veranderd. Dit blijkt echter niet te kloppen. Althans, voorlopig. Mugen is naar eigen zeggen namelijk wel bezig met een upgrade voor de 320 pk sterke tweeliter viercilinder. Gezien het een geblazen vierpitter is, zijn er in ieder geval voldoende mogelijkheden. Binnenkort moeten we meer horen over het project.21 reacties

Less is more in dit geval..
Sodeju wat een heftig ding zeg! OwO
Misschien iets voor een jonge twintiger die graag met de auto rijdt en iets heeft met Honda motoren?
De gemiddelde 9 jarige zal er verzot op zijn!
Bizar! Hij kon dus nóg lelijker!
@dragspert:en nog drukker dan die al was. En dat is best een prestatie.
Maar hebben ze dan nu 2 versies gemaakt of hoe moet ik het zien?
Vind ‘m wel stoer… niet voor mij, maar als je een lekker opvallend kanon zoekt is dit wel een goeie..
Dat zwarte exemplaar wil wel héél graag een Audi zijn
I blame Audi!
Even normaal doen Mugen!
Lelijker kon haast niet, dit is er aanzienlijk mooier op geworden. De afzichtelijke achterspoilert zou er nog af mogen, dan wordt t nog wat met
…deze Civic.
Het zal vast goed bedoeld zijn maar mijn god wat een misbaksel.
En dan te bedenken dat civic “burgerlijk” betekent. 😂
Gelijk maar even een afspraak bij de oogarts gemaakt.
Ik dacht bij Mugen altijd aan die blauw-geel gekleurde, bijna raceklaar fijngetunede modellen. Wat heb ik de laatste tijd gemist?
@gandini: volgens mij is dat tuner Spoon.
@ahs1979: Ach, je hebt gelijk. Dat was het.
De motor heeft heel veel reserve.. 450 pk is zeker haalbaar zonder al te gekke upgrades. Benieuwd waar Mugen mee komt.
Net een Type R gezien in een klein artikel met 363 wheel horsepower… Dat moet aardig bij de 400 aan de krukas in de buurt zitten.. andere intercooler, cat-back uitlaat en een front-pipe… En een beetje software.. impressive!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).